Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

gavran
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la gavran » 15 jun 2010, 13:05

mujoisuljo je napisao/la:
gavran je napisao/la:
mujoisuljo je napisao/la:Utakmica između Veleža i Želje je bila u najmanju ruku sumnjia.Ali takvih je u našoj ligi bar 30%. :evil:
Naravno da je sumnjiva,pa samo kod nas lider prvenstva ne smije pobijediti ni kuci a da to nije sumnjivo :idea:
Nisam propustio domaću tekmu Veleža nepamtim od kad a na pola gostujućih sam bio otprilike.Znam kako igraju inače i nelupam bezveze ovde.Ja sumnjam, a nisam rekao da je 100% namještena, jer nemam čvrste dokaze.Znam samo da je kod prvog gola Želje samo strijelac skočio a nijedan igrač Veleža.Nađi negdje na youtube pa pogledaj.Zalaganje pojedinih igrača je bilo katastrofa itd....
Ako je tako onda je namjesteno Engleska-SAD(pa kako ce primiti onakav gol)
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 jun 2010, 13:05

Znal ko kad je izvlacenje parova za 1 kolo premijer lige ??
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 19 jun 2010, 13:24

gavran je napisao/la:

mujoisuljo je napisao/la:Utakmica između Veleža i Želje je bila u najmanju ruku sumnjia.Ali takvih je u našoj ligi bar 30%. :evil:

Naravno da je sumnjiva,pa samo kod nas lider prvenstva ne smije pobijediti ni kuci a da to nije sumnjivo :idea:

Nisam propustio domaću tekmu Veleža nepamtim od kad a na pola gostujućih sam bio otprilike.Znam kako igraju inače i nelupam bezveze ovde.Ja sumnjam, a nisam rekao da je 100% namještena, jer nemam čvrste dokaze.Znam samo da je kod prvog gola Želje samo strijelac skočio a nijedan igrač Veleža.Nađi negdje na youtube pa pogledaj.Zalaganje pojedinih igrača je bilo katastrofa itd....

Ako je tako onda je namjesteno Engleska-SAD(pa kako ce primiti onakav gol)

Možda su Ameri "kupili" Engleskog golmana. :mrgreen: Usporedba ti je nigdje veze.Ja kažem da 6-7 igrača nikako nije skočilo kod izvođenja slobodnog udarca a ti to uspoređuješ sa golmanovom greškom na SP-u. :roll:
Bolan ne krivim ja samo Želju za namještanje.Veležova pobjeda u Trebinju mi je bila sumnjiva i puno puno utakmica drugih timova.Zna se da su igrači Laktaša prodavali utakmice u prvom djelu sezone.Leotar je u najmanju ruku sumnjivo odigrao sa Zrinjskim i Širokim, itd.......
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 19 jun 2010, 14:10

Možda su Ameri "kupili" Engleskog golmana. :mrgreen: Usporedba ti je nigdje veze.Ja kažem da 6-7 igrača nikako nije skočilo kod izvođenja slobodnog udarca a ti to uspoređuješ sa golmanovom greškom na SP-u. :roll:
Bolan ne krivim ja samo Želju za namještanje.Veležova pobjeda u Trebinju mi je bila sumnjiva i puno puno utakmica drugih timova.Zna se da su igrači Laktaša prodavali utakmice u prvom djelu sezone.Leotar je u najmanju ruku sumnjivo odigrao sa Zrinjskim i Širokim, itd.......
Koliko je Velež osvojio bodova u drugom dijelu prvenstva. Šta se pričalo o utakmicama sa Lišticom, njanjama, Borcem. Iste priče su kružile. To zaboravljaš ili se praviš blesav.
Dalje, bio sam na utakmici. AKo je ono namješteno onda smo zajebali Moggija :lol:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 21 jun 2010, 19:22

Zna li se kad je izvlačenje parova za prvo kolo i ujedno i sva ostala :D

la zrinja
Kontakt:

Post Postao/la la zrinja » 21 jun 2010, 22:03

kažu da će ovu sezonu namjestit da nebude namještena

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 21 jun 2010, 22:05

kad vec znate da je namjestena ko ce biti prvak?
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 21 jun 2010, 22:11

Hairlija je napisao/la:kad vec znate da je namjestena ko ce biti prvak?
Drina Zvornik ;)
Dragon Town

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 21 jun 2010, 22:11

la zrinja je napisao/la:kažu da će ovu sezonu namjestit da nebude namještena
http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59

nema namjestanja vise...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 jun 2010, 23:14

Nova sezona PL,nova borba za vrh,za ispadanje.Ali i novi pohodi ka Evropi i trenutcima slave za BIH klubove.
Da probamo ovako na jednom mestu rezimirati zreb.

Zeljeznicar:
Njega je sigurno zadeseo najtezi protivnik od svih BH klubova,no ne i neprelazan.Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi koja dosta ulaze u fudbal sa veoma dobrim igracima,i dobrim rezultatima predhodnih godina.Radi se o ekipi koja je odlicno igrala u EL prosle sezone i zasigurno da ima iste ambicije i sledece sezone.No takve je imao i Aalborg pa ga je Slavija izbacela.Dakle samo hrabro pa sta bude.
Zrinjski:Protivnik u prvoj rundi neatraktivan a srednje kvalitete.Znamo da Kazahstan ulaze dosta u fudbal zadnjih 10ak godina i da dosta ekipa odlicno za njihove uslove igra u evropi.Tako je i Tobol prosle godine namuceo mislim Galatasaray na svome terenu.Radi se o relativno nepoznatoj ekipi u kojoj ja znam samo dva igraca.Neugodnost jeste i dalek put no ja verujem u prolaz Zrinjskog dalje gde ga ceka jos nepoznatija ekiap Tree Pen iz San Marina koju bi takodje trebalo preci.
SirokiSiroki je dobeo jednog od laksih protivnika,Olimpija vise nije ona stra Olimpija,dugo je tavorela po nizim ligama i sada se vratela u Evropu.No dosta kljucnih igraca im je otislo(istekle pozajmice-napusteli klub)tako da moraju renovirati ekipu.Kako sam procitao od momka na temi Sirokog nisu ni oni previse optimisticni i daju velike sanse Sirokom.A onda im sledi pravi ispit.Veoma jaka Austria sa odlicnim igracima gde nazalost mislim da Siroki ispada,nadam se da gresim no mislim da je to realnost.
BoracI na kraju klub koji poslednji starta u Evropi.Banjalucki klub dobeo takodje ne tako teskog protivnika Laussanea.Sa njim se moze itekako igrati,no iako su druga liga treba se pazeti veoma su nezgodni.ucinice oni sve da prodju dalje no BOrac ako izvuce povoljan rezultat u Lozani moze se ocekivati prolaz dalje.

Na kraju ostaje mi samoo da pozelim srecu svim BH predstavnicima da ce u dostojnom svetlu prvo predstaveti BIH pa onda i Balkan.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 jun 2010, 00:17

ŽRIJEBANJE TAKMIČARSKIH BROJEVA PREMIJER LIGE

Žrijebanje takmičarskih brojeva Premijer lige BiH za takmičarsku 2010/2011 godinu biće izvršeno u četvrtak, 01. 07. 2010. godine u 12 sati, u hotelu „Art“ (pored poslovne zgrade NS/FS BiH).

Nakon toga, biće obavljeno i žrijebanje takmičarskih brojeva Premijer omladinske lige BiH za narednu sezonu.
Prema prijedlogu Komiteta za takmičenje NS/FS BiH, koji će biti dostavljen na usvajanje Izvršnom odboru NS/FS BiH, nova sezona u Premijer ligi BiH će početi 31. 07. 2010. godine, a početak prvenstvenog takmičenja Premijer omladinske lige predviđen je za 07. 08. 2010. godine.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 25 jun 2010, 00:38

Vidi dasta je nego sumjniva , direktno je odlucivala za prvaka a u roku od dvije sedmice extra sponzorski ugovor BHT od 6 mjeseci vrijedan 30 000 !!!!!!!!!!!
Velez nema svojih ljudi u vrhu BHT.

Slucajnost , hmmmm sumnjam
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 25 jun 2010, 00:47

I sljedeca godina ce da bude u plavo obojena :D
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Soldat_ze
Kontakt:

Post Postao/la Soldat_ze » 25 jun 2010, 01:01

Kad vidim kakve se gluposti ovdje valjaju najradije ne bih ni pisao ali eto...kazu mora se dosada lijecit :))))
Prvo da iskoristim priliku da pozelim srecu svim BH predstavnicima u Evropi a najvise Zelji.
Ovi neki nadri navijaci da ih tako nazovem koji komentarisu o regularnosti nase lige su mi najvise izvukli zivce. Pa FIFA bruji o namjestanjima medju kojima je i nasa liga, u jednoj Italiji non stop afere oko namjestanja a da kod nas toga nema, najbolji igrac Celika ove sezone otvoreno govori da su neke utakmice morali izgubiti itd itd
Znaci kad je vas klub u vrhu liga je regularna, ma najregularnija u svijetu, a kad nije po vasem onda kriv i savez i sudije i pokojni Tito i rahmetli Alija.... Ovdje se mogu naci clanovi svih grupa a narocito Manijaci. Ne govorim iz nekih antipatija prema njima ali fkt su nerealni.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 jun 2010, 01:11

Ja to gledam po igrackom kadru, uvjetima, ozbiljnosti i nekoj prikazanoj igri. Samim time, nimalo mi neobicno i neocekivano nije da smo mi, Zrinjski, Sarajevo, Zeljo, Borac ili sta ja znam, u vrhu. Sa ostalim se jednostavno ne zamaram, kad bi analizirao svaku utakmicu pod povecalom, bio bi samo kompleksas koji prati iz mazohizma ligu. Ne zanima me, kao sto rekoh, vidim i sam ima li tu kakvih igraca, ima li uvjeta da kad dodju do izlaska u Europu uopce imaju gdje igrati, imaju placene obveze i mogu si platiti put gdje im vec zapane. A to sto se neki cudom cude kako sami ne mogu, a idu iz krajnosti u krajnost po sezoni, je druga stvar.
...Život za Široki...

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 25 jun 2010, 16:17

nikad_izvini je napisao/la:

Koliko je Velež osvojio bodova u drugom dijelu prvenstva. Šta se pričalo o utakmicama sa Lišticom, njanjama, Borcem. Iste priče su kružile. To zaboravljaš ili se praviš blesav.
Dalje, bio sam na utakmici. AKo je ono namješteno onda smo zajebali Moggija :lol:
Možda si ti blesav, ja sigurno nisam.Bio sam na stotine Veležovih utakmica, što prije rata što poslije.Išao sam na utakmice kad nas je znalo biti po max 50-100 ljudi u Vrapčićima.Znam dobro kako Velež igra i tu me nema ko šta učiti ni ubjeđivati.Utakmica sa Željom je za mene bila "sumnjiva", ne samo zbog priča i ogovaranja već i zbog nekih činjenica koje nisu baš za otvorenog foruma poput ovoga.Vjerovatno znaš da postoji nekoliko načina da se pokuša "kupiti" utakmica.E ovde su učestvovali ama baš SVI.Bude utakmica u kojima se kupe pojedini igrači ili trener itd..Ovde je cjena bila ugovor sa BHTelecomom vrijedan 30.000KM.Momak u postu iznad ti je to napisao.Što se tiče priča i ogovaranja za prodaju utakmica, one su počele čim je Velež izgubio šanse za evropu, koja je opet bila šuplja priča pojedinaca jer i da je Velež regularno izborio, ove sezone nebi u njoj zaigrao niti će zadugo siguran sam.Radi više faktora ovo govorim.Isto ovo mi je potvrdio sada već bivši igrač Veleža koji je prešao u jedan domaći klub.Bio je više isfrustriran i razočaran od pojedinih igrača iz Mostara i tog čovjeka ću vječno poštovati i cjeniti kao većeg Veležovca od većine Mostarskih šupaka.Nemoj mislit da bi tvoj Željo niti ijedan drugi klub pošteno mogao biti prvak Premier lige ove godine.Ne umanjujem vašu titulu jer i drugi su štelili i namještali i sve u svemu zasluženo ste prvaci, pogotovo zahvaljujući Amaru Osimu koji je napravio dobru ekipu sa samo nekoliko kvalitetnih igrača poput Šehića, Bekrića, Bešlije, Mešanovića koji je bio jedan od najvećih talenata u BiH ali šteta nije imao mozga da napravi veliku karijeru.Garantujem da je ovo podneblje puno talenata kao malo koje u europi i svijetu ali šteta što moraju igrati u ovome jadu i čemeru od lige i trenirati na terenima koji su sve osim dobri i kojih je vrlo malo.Da znamo bili bismo uvijek u vrhu, barem kao Hrvatska, ako ne i bolji, ali šta ćeš.Tema je premier liga 2010/11.E što se tiče te nove sezone neočekujem nikakav napredak u domaćoj ligi.Pratit ću je jer mi je fudbal u krvi i zato što nemam bolju i nadati se da će jednog dana sve biti regularnije i poštenije, pa makar moj klub morao igrati u kantonalnoj ligi, samo brate nek bude pošteno i fer!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 25 jun 2010, 17:20

Za razliku od kolege iznad mislim da ce ove sezone biti malo jaca konkurencija ! Sada je vjerovatno red na "Srpski" tim da bude prvak. Borac se ionako najvise pojacao za ovu sezonu tako da ce biti kombinacija namjestana i kvalitete,kao i ove godine ...

Siroki,Zeljo,Zrinjski,Sarajevo borba za Evropu ....

Meni ce osim mog Veleza biti najzanimljivije pratiti Olimpik jer mislim da onaj njihov predsjednik ima vrlo pametna razmizsljanja ....Meni su do sada osvjezenje i nesto novo , nadam se da ce nastaviti
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

BosnianHero
Kontakt:

Post Postao/la BosnianHero » 25 jun 2010, 17:35

kimbo je napisao/la:Za razliku od kolege iznad mislim da ce ove sezone biti malo jaca konkurencija ! Sada je vjerovatno red na "Srpski" tim da bude prvak. Borac se ionako najvise pojacao za ovu sezonu tako da ce biti kombinacija namjestana i kvalitete,kao i ove godine ...

Meni ce osim mog Veleza biti najzanimljivije pratiti Olimpik jer mislim da onaj njihov predsjednik ima vrlo pametna razmizsljanja ....Meni su do sada osvjezenje i nesto novo , nadam se da ce nastaviti
samo je pitanje dana kada ce Olimpik istupit iz lige.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 25 jun 2010, 18:13

kimbo je napisao/la:Za razliku od kolege iznad mislim da ce ove sezone biti malo jaca konkurencija ! Sada je vjerovatno red na "Srpski" tim da bude prvak. Borac se ionako najvise pojacao za ovu sezonu tako da ce biti kombinacija namjestana i kvalitete,kao i ove godine ...

Iako se ti ne slažeš sa mnom, ja se moram složiti sa tobom. :mrgreen:
Mislim na Borac i Olimpik.Što se tiče samog kvaliteta lige, mislim da će biti još slabija, ali vidit ćemo.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 25 jun 2010, 18:15

Iako se ti ne slažeš sa mnom, ja se moram složiti sa tobom. :mrgreen:
Mislim na Borac i Olimpik.Što se tiče samog kvaliteta lige, mislim da će biti još slabija, ali vidit ćemo.
:D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.