NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kawhi
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Kawhi » 19 jun 2016, 22:58

Simmons je više Blake Griffin nego Bron.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 19 jun 2016, 23:24

ozy je napisao/la:@Cluch
Da bas je nenormalno uzleti nekoga ko ima sut,kao kosarkaski osnov,ispred nekog ko nema mehaniku suta,pa tek onda nema preciznost a sveukupno nema ni s od suta,takodje je cudno birati nekoga ko je igrao ozb kosarku na Duke ipred nekog ko je igrao u katastrofalnom timu i uzasnoj konferenciji...prejaka ti je konstatacija i nije na mjestu,razlika izmedju nih dvojice nije tolika koliko tvoja recenica predstavlja,Ben je svakako talentovaniji i sa vecim potencijalom,ali tek treba vidjeti kako ce se on priviknuti na NBA odbrane

Ben da ce opravdati hype je zasnovano na nicemu,slicno kao i Okafor sto je hypan prije 2 god pa je dozivio da ga ekipa koja ga je draftovala stavlja na trejd nakon 6 mjeseci igre...polako ljudi,NBA je drugi svijet
Okafor vec kad je draftovan je postao kandidat za trejd. Necemo ga praviti bustom kad znamo da je kandidat za trejd zbog specificne situacije na centarskoj poziciji u ekipi u kojoj igra. Imao je on jako dobru sezonu za jednog rookiea. ;)

To sto je Simmons igrao u ekipi u kojoj je igrao je cak i lose za njega jer je koristen na jako jako los nacin, + sto je imao uzasne sugirace.
Simmons (posebno ovakav bez suta) je bez kvalitetnih suigraca duplo slabiji igrac, a opet je imao 19/12/5 freshmen sezonu na 56% suta.

Problem generalno i jeste sto se jedan jedini skil previse uzima u obzir kod bilo kojih poredjenja pa makar to bio i sut. Ljudi koji u Okaforu vide fantastican potencijal to vide jer ima odlicnu low post i iso igru, zaljube se u njegovu sposobnost postizanja poena i smatraju ga superstar potencijalom. A istovremeno ne vide da u ostalim aspektima njegove igre postoje ogromne mane i rupe koje su za njegovu poziciju nenadoknadive i da tu sposobnost postizanja poena cine neefektivnom, koliko god lijepa za oko ona bila.
Slicna stvar je i kod diskusije oko Simmonsa, odnosno samo suprotna. Ljudi zbog njegovog nedostatka suta apsolutno zapostavljaju sve ostalo sto on ima i cinjenicu da ce vec po dolasku biti jedan od najboljih all-round igraca u NBA. Sut koliko god bio bitan u danasnjoj igri je opet nevjerovatno precijenjen u ovakvim diskusijama. Pitam se kako je jedan Rajon Rondo u svom prajmu bio ponajbolji igrac jake ekipe Celticsa, 4x izabran za All-Star, jednom cak i u NBA tim, i 5 puta imao double-double prosjek kroz sezonu. To su jako dobri ucinci i pokazatelj da je Rajon Rondo u tom periodu bio u vrhu NBA, iako mu je sut stran pojam. Sta onda mozemo ocekivati od 23 centimentra viseg Ronda (a to mu je neki najlosiji moguci ishod u karijeri sto moze ostvariti)? Pa strasno nesto, nista manje od toga.

A moja procjena je da ce Simmons ako nista imati solidnu mid-range i spotup igru sto ce ga samo od sebe (s obzirom na ostale kvalitete) uciniti nemogucim za cuvati 1 na 1, sem Kawhi Leonardima ovog svijeta. DeMar Derozan ima midrange igru, trojku nije uspio unaprijediti ali vidimo da nije mu ni potrebno, samo sa mid-rangeom je sebi, s obzirom na ostali njegov kvalitet, omogucio da postane legitiman NBA scorer. E sad, sta ce omoguciti Benu Simmonsu koji je puno raznovrsniji, snazniji, i za glavu visi od njega ostaje da vidimo. Ja mislim da ce omoguciti jako jako puno. Bust? Ben Simmons ce biti bust samo ako bude Rajon Rondo tip sutera (sto sam gore naveo), a i takav ce biti NBA All Star.

Ingram je na koledzu imao ogromnih problema protiv NBA-like defanzivaca, ne samo zbog svoje kilaze nego i jer uopste nema izgradjenu ofanzivnu igru trenutno. Kako ce se svaku noc nositi s njima ostaje da vidimo, ali da mogu mirno prognozirat da ce biti neki 20+ poena u prosjeku igrac i kreator, ne.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 19 jun 2016, 23:47

Ovo za Derozana ti ne stoji ni malo,Derozan je sutom i mehanikom za Simonsa Pedja Stojakovic (da ne uzimam nekog sa ljepsim sutem)..jer Ben nema nikakv midrange a o trici ne treba ni diskutovati,a da li ce imati srece kao Khawi to je vec upitno jer iza Khawia stoji Chip Engelland,i kada uporedis freshman sezone (suterski) njih dvojice vidjeces da je Khawi bio daleko uspjesniji od Simmonsa ( a bio je jako los,onda je jasno koliko Ben nema suta)

Komparacija sa Rondom je ok,ALI kada se samo gledaju individualno,Rondo je u prajmu bio u dobrom rosteru gdje se od njega nije ocekivao nikakav ofanzivni ucinak,prostora je imao koliko god hoces jer su odbrane bile fokusirane na Piercea i ostatak ekipe.
Varas se ako mislsi da Durant,Giannis i jos neke dugonje ne mogu ustopati Bena,a sta cemo ako mu budu isli ispod bloka?,znas,nisam bas uvjeren na neki pretjeran uspjeh u half court napadima,naravno dok sve ne vidim na terenu.

Suta nema,a bez suta nikada nece moci biti prva opcija neke ozbiljne ekipe i preuzeti ofanzivni teret na sebe,a pametne odbrane takve igrace gutaju.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 19 jun 2016, 23:56

ozy je napisao/la:Ovo za Derozana ti ne stoji ni malo,Derozan je sutom i mehanikom za Simonsa Pedja Stojakovic (da ne uzimam nekog sa ljepsim sutem)..jer Ben nema nikakv midrange a o trici ne treba ni diskutovati,a da li ce imati srece kao Khawi to je vec upitno jer iza Khawia stoji Chip Engelland,i kada uporedis freshman sezone (suterski) njih dvojice vidjeces da je Khawi bio daleko uspjesniji od Simmonsa ( a bio je jako los,onda je jasno koliko Ben nema suta)

Komparacija sa Rondom je ok,ALI kada se samo gledaju individualno,Rondo je u prajmu bio u dobrom rosteru gdje se od njega nije ocekivao nikakav ofanzivni ucinak,prostora je imao koliko god hoces jer su odbrane bile fokusirane na Piercea i ostatak ekipe.
Varas se ako mislsi da Durant,Giannis i jos neke dugonje ne mogu ustopati Bena,a sta cemo ako mu budu isli ispod bloka?,znas,nisam bas uvjeren na neki pretjeran uspjeh u half court napadima,naravno dok sve ne vidim na terenu.
Naveo sam da ga nece moci cuvat ukoliko bude imao sut. Bez suta ce biti puno laksi individualno za zaustavit.

Nisam ulazio u mehaniku, nego cisto u cinjenicu da je DeRozanu i mid-range bio dovoljan da postane ucinkovit scorer. Benu bi samo mid-range omogucio i puno puno vise od toga jer zbog svoje visine i atleticnosti bi bio hodajuci missmatch svakom na parketu. Dodaj na to viziju i cisti talenat i osjecaj kakav on ima, pa strasno. Kako to neko ne vidi, ne razumijem al dobro ajd.

Pa da, Rondo je bio u dobrom rosteru, zato kazem i Simmons je sa slabijim suigracima dosta slabiji igrac jer za njegove kvalitete su potrebni i dobri suigraci (a posebno ukoliko ima taj nedostatak suta sto je trenutno slucaj).
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 20 jun 2016, 00:06

Clutch je napisao/la:
ozy je napisao/la:Ovo za Derozana ti ne stoji ni malo,Derozan je sutom i mehanikom za Simonsa Pedja Stojakovic (da ne uzimam nekog sa ljepsim sutem)..jer Ben nema nikakv midrange a o trici ne treba ni diskutovati,a da li ce imati srece kao Khawi to je vec upitno jer iza Khawia stoji Chip Engelland,i kada uporedis freshman sezone (suterski) njih dvojice vidjeces da je Khawi bio daleko uspjesniji od Simmonsa ( a bio je jako los,onda je jasno koliko Ben nema suta)

Naveo sam da ga nece moci cuvat ukoliko bude imao sut. Bez suta ce biti puno laksi individualno za zaustavit.

Nisam ulazio u mehaniku, nego cisto u cinjenicu da je DeRozanu i mid-range bio dovoljan da postane ucinkovit scorer. Benu bi samo mid-range omogucio i puno puno vise od toga jer zbog svoje visine i atleticnosti bi bio hodajuci missmatch svakom na parketu. Dodaj na to viziju i cisti talenat i osjecaj kakav on ima, pa strasno. Kako to neko ne vidi, ne razumijem al dobro ajd.

Pa da, Rondo je bio u dobrom rosteru, zato kazem i Simmons je sa slabijim suigracima dosta slabiji igrac jer za njegove kvalitete su potrebni i dobri suigraci (a posebno ukoliko ima taj nedostatak suta sto je trenutno slucaj).
Pa ovo ti prvi nisi vidio do prije tri mjeseca si bio za Ingrama,i zelio da Sixersi pokupe njega kao NO.1 :tralala:

Ali ajd docekacemo i to da ga vidimo na NBA terenu,samo molim Boga da ne bude proglesen novim Lebronom nakog sto recimo odigra 2 dobre tekeme na summer league,sto ce vjerovatno i biti :)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 00:08

Clutch je napisao/la:
Ingram je na koledzu imao ogromnih problema protiv NBA-like defanzivaca, ne samo zbog svoje kilaze nego i jer uopste nema izgradjenu ofanzivnu igru trenutno. Kako ce se svaku noc nositi s njima ostaje da vidimo, ali da mogu mirno prognozirat da ce biti neki 20+ poena u prosjeku igrac i kreator, ne.
E jbg pretjera ga ti ovim. Slazem se da je Simmons definitivno veci potencijal i da je vec sad all round monstrum koji vec u prvoj NBA sezoni moze ostvarit nesto sto je KAT ove godine radio (mozda jos i bolje jer je jos bolji all rounder) al realno Simmonsova i Brandonova scoring igra se poredit ne mogu. Ingram je iskljucivo zbog nedostatka snage imao problema sa jacim odbranama na collegeu, njegova napadacka igra je poprilicno napredna za igraca koji tek u septembru puni 19 godina. Coach K ga je pocesto stavljao u izolacije na laktu i vidi se fakat da momak ima lijepu 1 na 1 scoring igru. Vec je sad u stanju uputiti sut preko bilo kojeg igraca jer uz onu duzinu ima mrvicu sporiji izbacaj od jednog Klay Thompsona.

Sut u danasnjoj NBA definitivno jeste ogromna stvar, pogotovo za igraca koji bi trebao igrati krilo jer na toj poziciji je on ustvari superposeban igrac. Kao cetvorka on vise nije toliko dominantan fizicki jer 6-10 i 7 feet raspon ruku i nisu bas neke elitne mjere za cetvorku. On je na LSU igrao sve pozicije skoro (gledao sam dosta utakmica LSUa iskljucivo zbog njega) i mislim da trenutno i nije nesto isprofiliran kao strijelac. Velika vecina poena mu je bila iz tranzicije ili na neku "silu" jer je bio jednostavno mocniji od bilo kojeg igraca na collegeu i vec je sad po meni atletski i fizicki na NBA nivou i to dosta visokom NBA nivou, bukvalno man among children u tj konkurenciji. Da se vratim na sut, on suta bukvalno nema, ne da je los, ne da je uzasan nego bukvalno nema suta. Cak i kod izvodjenja slobodnih je imao problema s mehanikom jer mu je zglob trzao nekako u stranu pri izbacaju. Sto se tice suteva koje je uzeo iz igre (koje sam ja upratio dok sam ga gledao) to je stvarno izgledalo uzasno jer prvo mehanika nicemu ne valja, onda baca se u nazad nekako i izbacuje loptu kad "pada" vec. Cak je toliko nesiguran u sut da je cesto znao forsirati pas kad jednostavno mora sutati. Poentiranje u postavljenim napadia je vecinom bilo nekim zalijetanjem pod kos (bukvalno) ili da dobije loptu u post i jednostavno nadjaca cuvara, bez nekog pretjeranog skilla u kreiranju prostora sebi i slicno.

Sad da se vratim na poredjenje s Bronom. Bron takodjer nema neku sposobnost kreiranja vlasittog suta kad mu ne prodje ulaz i nikad nije razvio neku midrange igru ali Bron je valjda najbolji atleta ikad vidjen u kosarci (neracunajuci Wilta). Ben jeste vrhunski atleta ali to definitivno nije LBJ nivo jer LBJ je jedan i onakvo atletsko cudo prirode se tesko radja ponovo. Pregled igre mu je defnitivno Bronovski, ima milion poteza koji su bukvalno isti kao kod LeBrona.

Uglavnom, mislim da ce zbog svih kvaliteta koje ima i vrhunske atletike vec u prvoj sezoni imati odlice brojke (nekih 15ak poena, 10ak skokova i 5 asistencija definitivno nije nerealno) ali isto tako defnitivno nece imati procente i efikasnost kao na collegeu jer u NBA nece toliko odudarati fizikalijama. Dodavanjem pouzdanog suta (za sto je potreban krvav rad i mijenjanje apsolutno svega sto se suta tice iz samog temelja) s poludistance i distance on je meni potencijal za najboljeg igraca svijeta. Najtalentovaniji igrac drafta i najbolji all round potencijal od Brona jos definitivno jeste, meni licno prvi pick bez ikakve dileme ali razlika u cistom talentu izmedju njega i Ingrama nije pretjerano velika. Ja vjerujem da ce kroz karijeru dodati sut s distance ali ako sut nikada ne bi doveo do neke pristojne razine, mislim da bi onda Ingram mogao ispast kao bolji igrac. Takodjer i vise od godinu dana razlike izmedju Ingrama i Simmonsa nije nikako za zanemariti.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 jun 2016, 00:11

ozy je napisao/la:
Pa ovo ti prvi nisi vidio do prije tri mjeseca si bio za Ingrama,i zelio da Sixersi pokupe njega kao NO.1 :tralala:

Ali ajd docekacemo i to da ga vidimo na NBA terenu,samo molim Boga da ne bude proglesen novim Lebronom nakog sto recimo odigra 2 dobre tekeme na summer league,sto ce vjerovatno i biti :)
Ma iskreno vise sam bio zagrijan za Ingrama jer mi se cinilo da je savrsen prospekt. Kad sam malo vise se udubio u sve to, vidio da nije ni blizu.
Moguce je i dalje da oni izaberu Ingrama, nije Simmons jos uvijek igrac Phille, tako da je ovo cisto moje licno misljenje.

Ta proglasavanja su vec pocela, ali znas kako to ide sa svakim draftom. Moras te igrace koje dolaze porediti s nekim. Simmons jeste specifican pa ga se mora porediti sa ovim all-rounderima a svakako da je tu najistaknutiji LeBron. Neka on bude pola sto je LeBron bice odlicno :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 jun 2016, 04:12

Draft 2011. :ljepota: :tokralju: :beba:

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 20 jun 2016, 04:52

slika
:mrgreen:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 jun 2016, 05:09

Da cujem sad koji je MVP odigrao losiji PO i finale od Currya?

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 20 jun 2016, 05:09

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:slika
:mrgreen:
Epi, Paskalhens, Bijelacokolada i jos mnogi na aparatima. Đejms ih satra u njihovom zitu.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 05:19

Kawhi je napisao/la:Da cujem sad koji je MVP odigrao losiji PO i finale od Currya?
Dirk 2007., onako iz glave bez ikakvog pretraživanja.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 jun 2016, 05:27

Kawhi je napisao/la:Da cujem sad koji je MVP odigrao losiji PO i finale od Currya?
A zašto imaš/te potrebu osporavati čovjeka vječno? Zar nije ljepše navijati za svoj klub i uživati u Yebenom luđaku nego vječno tražiti čovjeku mane, a isti da igra za tvoj/vas tim (ili kojim slučajem da je bosanac) bi bio Goat. Nikako vas ne kontam majke mi, sve dobri momci ali kad krenete hejt bacati nigdje vam kraja. Ovdje prije svega mislim na ove redovne forumaše.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 20 jun 2016, 05:30

Tracy3McGrady je napisao/la:
A zašto imaš/te potrebu osporavati čovjeka vječno? Zar nije ljepše navijati za svoj klub i uživati u Yebenom luđaku nego vječno tražiti čovjeku mane, a isti da igra za tvoj/vas tim (ili kojim slučajem da je bosanac) bi bio Goat. Nikako vas ne kontam majke mi, sve dobri momci ali kad krenete hejt bacati nigdje vam kraja. Ovdje prije svega mislim na ove redovne forumaše.
Zato jer ima bandwagon ovih koji ga dizu onda mora biti i ovih sto ga ljagaju. To je tako i treba tako biti. Svaka akcija ima reakciju. Mvp klasicni ciglas, kao da je sporet bacao a ne loptu. Dogodine Buza u NBA, mozda bude Mvp :bih:
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 jun 2016, 05:32

Osporavam one koji su mene osporavali kad sam kritikovao Currya za igru u PO. Uvijek sam ja trol dok drugi svrsavaju na dvije minute dobre igre najboljeg igraca na svijetu. Ispade da nije tako.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 05:35

Bobadilla je napisao/la:
Zato jer ima bandwagon ovih koji ga dizu onda mora biti i ovih sto ga ljagaju. To je tako i treba tako biti. Svaka akcija ima reakciju. Mvp klasicni ciglas, kao da je sporet bacao a ne loptu. Dogodine Buza u NBA, mozda bude Mvp :bih:
Dođe čovjek, poobara sve moguće i nemoguće šuterske rekorde, promjeni poimanje košarke i onda je ono razumljivo pisat budaleštine tipa LMVP, Softie i slično jer sasvim slučajno postoji grupa ljudi koji se dive svemu tome što, pazi dobro sad ovo, nikad do sada nije viđeno u košarci.

Jedna je stvar kritikovati nekon, a drugo je napisati (bez ikakve osnove naravno) da neko igra najgori PO za jednog MVPa ikad. Tvoj senzacionalizam je prosto nejverovatan i za najbolje senzacionalističke novine. Vrhunac si dosegao onim kad si iz Embiidovog workouta 1 na 0 zaključio da od njega već sad bolju post igru ima svega par igrača u ligi.

Manu20
Kontakt:

Post Postao/la Manu20 » 20 jun 2016, 05:41

Meni poimanje kosarke nije promijenio."Samo" moze regularnije pogoditi sut sa vece udaljenosti.Ali sut nije nesto sto nikad nismo vidjeli.Pasovi Maravicha i Magica je nesto sto se nikad nije vidjelo do njihove pojave,let Jordana je nesto sto se nikad nije vidjelo do njegove pojave,skyhook Kareema isto tako....Sut su prije ovoga imali i West i Bird i Miller i Petrovic itd itd.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 jun 2016, 05:45

LeBron joins Magic, Duncan and Kobe as the only players with 3 Finals MVP trophies. He trails only MJ (6).
Zasto me ne cudi ovakva greska od ESPNa? :rol:

Manu20
Kontakt:

Post Postao/la Manu20 » 20 jun 2016, 05:46

Kawhi je napisao/la:
LeBron joins Magic, Duncan and Kobe as the only players with 3 Finals MVP trophies. He trails only MJ (6).
Zasto me ne cudi ovakva greska od ESPNa? :rol:
Koliko puta ponovljena laz postaje istina? :D

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 jun 2016, 05:46

Manu20 je napisao/la:Meni poimanje kosarke nije promijenio."Samo" moze regularnije pogoditi sut sa vece udaljenosti.Ali sut nije nesto sto nikad nismo vidjeli.Pasovi Maravicha i Magica je nesto sto se nikad nije vidjelo do njihove pojave,let Jordana je nesto sto se nikad nije vidjelo do jegove pojave,skyhook Kareema isto tako....Sut su prije ovoga imali i West i Bird i Miller i Petrovic itd itd.
Ono što je Jordan radio je "samo" bila savršena igra jednog beka šutera. To se sve prije viđalo kod Dr Ja, Davida Thompsona, Jerry Westa, Havliceka i ostalih velikih bekova. Imali su tu igru ali nisu imali Jordanov kvalitet (tačnije nikad to niko nije imao). Steph je prvi igrač ikad kojeg agresivno stišćeš na 10 metara od koša. Prvi igrač ikad kojem je trica iz driblinga ko polaganje skoro. Igrač koji je riječ efikasnost digao na jedan viši nivo. Ako tebi to nije revolucionarno onda si vjerovatno doputovao na našu planetu iz neke druge dimenzije jer ovo što Steph radi nisu mogli ni Dražen, ni West ni Bird ni Miller ni Ray Ray. Pogledao sam na stotine starih utakmica svih tih igrača i ja nikad nisam vidio da jedan čovjek može zahtjevati toliku pažnju čitavog tima da ga se zaustavi.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, UmjetnikZijad i 10 gostiju.