Da, zato se i zove Krupa na Vrbasu.Probisvjet je napisao/la:Jel Una blizu stadiona?
FK Krupa Krupa na Vrbasu
- PitarBordo
- Kontakt:
Re: FK Krupa Krupa na Vrbasu
Samo Saraj'vo.
- Probisvjet
- Kontakt:
Pretpostavljao sam, hvala vam.PitarBordo je napisao/la:Da, zato se i zove Krupa na Vrbasu.Probisvjet je napisao/la:Jel Una blizu stadiona?
E sada, jel rijeka Krupa ili je rijeka Vrbas?
Sto nije Vrbas na Krupi?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- PitarBordo
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- SamoTravnik
- Kontakt:
Finog ste igraca doveli, mali Jasarevic je sigurno dobar igrac i valjat ce vam u PL.
Krupa na Vrbasu je selo,mjesna zajednica u Gradu Banja Luka,daleko od urbanog dijela grada Banja Luke,dio je administrativnog Grada a ne naselja.Selo ima nešto više od 1 500 stanovnika.
Doboj je selo,mjesna zajednica u općini Kakanj,ali je prigradsko naseljo,tik uz grad.
Doboj je selo,mjesna zajednica u općini Kakanj,ali je prigradsko naseljo,tik uz grad.
Nije direktna tema, ali Doboj kod Kaknja je fakticki Kakanj. Bio sam na stadionu, znaci naselje je na ulazu u grad Kakanj.
Isto da neko naspise FK Sarajevo Opstina Centat, ili FK Zeljeznicar Opstina Novo Sarajevo.
FK Mladost Kakanj, a svi znamo da je iz dijela grada koji se zove Doboj.
Isto da neko naspise FK Sarajevo Opstina Centat, ili FK Zeljeznicar Opstina Novo Sarajevo.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
Odlicno objasnjenoAdiFKS je napisao/la:Nije direktna tema, ali Doboj kod Kaknja je fakticki Kakanj. Bio sam na stadionu, znaci naselje je na ulazu u grad Kakanj.
PS
Kao da si Dobojan
Re: RE: Re: FK Krupa Krupa na Vrbasu
AferimAdiFKS je napisao/la:Nije direktna tema, ali Doboj kod Kaknja je fakticki Kakanj. Bio sam na stadionu, znaci naselje je na ulazu u grad Kakanj.
- PanajotPano
- Kontakt:
Super, ali koliko vidim zvanicno ime kluba je Mladost Doboj Kakanj, pise na grbu.
Celzi i Fulam su npr isto dobili ime po dijelovima grada Londona
Celzi i Fulam su npr isto dobili ime po dijelovima grada Londona
Jeste, samo sto je sada FC Chelsi LONDON. Mozes ti imati ime po dijelu grada, ili bilo cega drugo. Ali se ne stavlja uz ime kvart ili naselje. Ide ime kluba, i grada iz kojeg dolazi ekipa. Ili nema najcesce ni imena grada uopste.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
- PanajotPano
- Kontakt:
Ne vjerujem da postoje tacno odredjena pravila.
Re: RE: Re: FK Krupa Krupa na Vrbasu
Razlog sto Mladost nosi ime dijela grada iz koga dolazi je sama situacija u gradu. Doboj je stari dio grada, koji je postojao i prije Turaka i ime je dobio po boju koji se desio kas su turci osvajali Bosnu (Dolina+boj). Gradska jezgra Kaknja je nastala od 1900. otvaranjem rudnika pa se jos otada desava rivalitet. Do tada, dio grada koji je danas gradska jezgra se zvao Zgošća, po rijeci koja prolazi kroz grad, imao je tek par kuća a sve bitno se dešavalo u Doboju koji je bio centar svega. Otvaranjem rudnika dolaze ljudi sa svih strana svijeta, a starosjedioci su postavili svoja pravila i tradiciju. Osniva se klub Rudar, rezimski i sitemski uvijek podrzavan i finansiran. Tek 1959 i Dobojani osnivaju klub koji grad nikad ne prihvata upravo zbog tih odnosa, sto se desava i dan danas. Dobojane ni danas ne zovu Kakanjcima, nas smatraju drugacijim a i mi njih, tako da je ime Doboj ostalo u imenu kluba, mada i ja mislim da treba da se zove Mladost Kakanj, u inatAdiFKS je napisao/la:Jeste, samo sto je sada FC Chelsi LONDON. Mozes ti imati ime po dijelu grada, ili bilo cega drugo. Ali se ne stavlja uz ime kvart ili naselje. Ide ime kluba, i grada iz kojeg dolazi ekipa. Ili nema najcesce ni imena grada uopste.
- PanajotPano
- Kontakt:
Pa s obzirom na napisano, ja bih ostavio Doboj u inat svima. Nasa mahala nasa pravila 
- Probisvjet
- Kontakt:
Dajte malo fotografija.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- FKMLADOSTDK
- Kontakt:
Tako je.PanajotPano je napisao/la:Pa s obzirom na napisano, ja bih ostavio Doboj u inat svima. Nasa mahala nasa pravila
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
Ali i tih 1500 je kada se saberu sela oko sela.nellic07 je napisao/la:Krupa na Vrbasu je selo,mjesna zajednica u Gradu Banja Luka,daleko od urbanog dijela grada Banja Luke,dio je administrativnog Grada a ne naselja.Selo ima nešto više od 1 500 stanovnika.
- PitarBordo
- Kontakt:
Pa ako je tako onda stavi lokacija Doboj a ne Doboj/Kakanj. Nemoj biti lažni lokal patriota.FKMLADOSTDK je napisao/la:Tako je.PanajotPano je napisao/la:Pa s obzirom na napisano, ja bih ostavio Doboj u inat svima. Nasa mahala nasa pravila
Samo Saraj'vo.
- PanajotPano
- Kontakt:
Ja mislim da je Doboj Kakanj idealno rjesenje.
- FKMLADOSTDK
- Kontakt:
Tematika je brisanje naziva Doboj iz zvaničnog imena kluba, što nikako ne podržavam, jer Doboj je bio kada mnogih gradova u BiH nije bilo. Trenutno, kada bi bio naziv samo Mladost Doboj, velika večina bi kontala da je klub iz RS-a. Kada bi bio samo naziv Mladost Kakanj, bila bi nepravda prema mjestu iz kojeg dolazi. Možda se nekad i izbrišu odrednice Doboj i Kakanj (mada nema potrebe za tim), ali prvo moramo upoznati BiH i region o klubu. Zvanični naziv MDK je sasvim u redu i za sada jedini ispravan, pa je zbog toga i moja lokacija DK. Osim toga, svaki treči klub u BiH i regionu se zove Mladost, zato je neophodna odrednica lokacije.PitarBordo je napisao/la:Pa ako je tako onda stavi lokacija Doboj a ne Doboj/Kakanj. Nemoj biti lažni lokal patriota.FKMLADOSTDK je napisao/la:Tako je.PanajotPano je napisao/la:Pa s obzirom na napisano, ja bih ostavio Doboj u inat svima. Nasa mahala nasa pravila
Isto tako je i za ime FK Krupa, da je samo ovakav naziv, večina bi kontala da klub dolazi iz Bosanske Krupe, zato je dodana odrednica Krupa na Vrbasu, da se zna odakle klub dolazi.
Zadnja izmjena: FKMLADOSTDK, dana/u 23 jun 2016, 00:53, ukupno mijenjano 1 put.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.
Trenutno korisnika/ca: Bistrik, legendarnadruga i 9 gostiju.