Omladinska selekcija Francuske, igrači do 17 godina, pobijedila je Australiju 71:68 u posljednjem pripremnom meču pred Svjetsko prvenstvo. u Zaragozi napravio je veliki preokret. Iako su pred kraj treće dionice imali zaostatak od 19 poena, 62:43, francuski košarkaši su jednog od favorita takmičenja potpuno razbili u posljednjoj dionici. Na kraju su slavili pobjedu 71:68, te su najavili velike stvari na SP-u, gdje će se susreti s našom selekcijom, te Dominikanom i Južnom Korejom. Jaylen Hoard je predvodio Francuze sa 18 poena, Ivan Fevrier je dodao 11, a Yves Pons 10 poena.
FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Ako se mogu dobiti ove dvije utakmice mimo Francuza,a mogu, onda sa trikolorima igrati nekako rezervisano i najbolje čuvati za drugi krug, jer lako se može desiti da se oept sretnemo. Ne mogu se sjetiti,a je li ljetos ova naša generacija igrala sa Francuzima??
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
samocelik je napisao/la:Ako se mogu dobiti ove dvije utakmice mimo Francuza,a mogu, onda sa trikolorima igrati nekako rezervisano i najbolje čuvati za drugi krug, jer lako se može desiti da se oept sretnemo. Ne mogu se sjetiti,a je li ljetos ova naša generacija igrala sa Francuzima??
S tim da je prosle godine njima falilo igraca, a sad fali nama....
U16 2015
U17 2016
Rucklin, Beyhurst, Blanc, Fevrier, Dorez, Bazille, Hoard, Abah +Pons, Sarr, Mballa i Kayouloud
- Goetz, Briki, Mopsus i Picaud
U17 2016
Rucklin, Beyhurst, Blanc, Fevrier, Dorez, Bazille, Hoard, Abah +Pons, Sarr, Mballa i Kayouloud
- Goetz, Briki, Mopsus i Picaud
A: USA, Turska, Tajpej, Egipat
B: Litvanija, Španija, Argentina, Mali
C: Australija, Finska, Kanada, Kina
D: BiH, Francuska, Južna Koreja, Dominikanska Republika
@ ako nisam u pravu neka me neko ispravi ... svi prolaze grupe , križaju se A i B , a C i D , prvi sa četvrtim , drugi sa trećim ... ako se križamo sa C grupom koga bi bilo pametno izbjeći ?
@ znam da nam Finci ne leže , Australija jaka ... , kakvi su Kanada i Kina ?
B: Litvanija, Španija, Argentina, Mali
C: Australija, Finska, Kanada, Kina
D: BiH, Francuska, Južna Koreja, Dominikanska Republika
@ ako nisam u pravu neka me neko ispravi ... svi prolaze grupe , križaju se A i B , a C i D , prvi sa četvrtim , drugi sa trećim ... ako se križamo sa C grupom koga bi bilo pametno izbjeći ?
@ znam da nam Finci ne leže , Australija jaka ... , kakvi su Kanada i Kina ?
Kanada dobra ekipa, Kina ne znam. Samo znam da Ameri imaju takvih visokih igraca da je to sje*. Ovo ostalo im je solida, a da je nama Sikiraš sad aaa
- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
momci jel može neko napisat raspored ovih mečeva u grupi, vrijeme odigravanja?
Hvala
Hvala

#Ynwa
Liverpool. YNWA je napisao/la:momci jel može neko napisat raspored ovih mečeva u grupi, vrijeme odigravanja?
Hvala
Ostaje zal sto nema Sikirasa, onako da vidimo koliko mozemo u punom sastavu. Zanimljivo ako budemo prvi eventualno bi se sa USA krizali u polufinalu, a kad bi bili drugi tek u finalu (samo sto bi krv propisali da dodjemo do finala, sve tezi od tezeg)
Naravno ako dodjemo uopste do tih faza.
Kanadjani su odlicni, gledao sam snimak njihovog finala protiv USA prosle godine. Vodili su Amerikance nekih 15-20 razlike u prvom poluvremenu, valjda i to nesto govori
Na kraju su ipak ispusili 15ak razlike
Mislim da sa Kinom ne bi trebali imati problema, Francuska je favorit protiv nas, bara-bara smo s Litvanijom i Spanijom jedino je problem sto oni imaju tu prednost domaceg terena. Turska je odlicna, pribojavao sam se da ne naletimo na njih jos na EP, srecom izbjegli su nas. Ostale pojma nemam, evo po ss.ba je Australija jedan od favorita prvenstva a ja bi ocekivao da ih natamburamo sa 30 razlike ukoliko bi na njih naletitili
Sto se Finske tice prije cemo SAD pobjediti nego njih, vjerovatno niko od favorita nece imati problem s njima ali nama njihova kosarka jednostavno ne godi.
Opet na kraju se sve svodi hoce li Musa poluditi ili ne, ako ga krene onda mozemo i sa SAD-om egal drzati, a ako ga ne ide mozemo glat izgubiti od nekih s kojim smo tu negdje po kvaliteti.
To je neko moje misljenje na osnovu onoga sto sam gledao i pratio, slobodno ispravite ako se ne slazete
@no rules, ako je istina da je Australija jedan od favorita, a ako su bili na pragu pobjede protiv Francuske onda ima logike, onda smo ga debelo nayebali u prvoj KO utakmici
Australija, Finska, Kanada, ne znam ko je nezgodniji, mada je opet Australija onako nepoznanica.

Kanadjani su odlicni, gledao sam snimak njihovog finala protiv USA prosle godine. Vodili su Amerikance nekih 15-20 razlike u prvom poluvremenu, valjda i to nesto govori

Mislim da sa Kinom ne bi trebali imati problema, Francuska je favorit protiv nas, bara-bara smo s Litvanijom i Spanijom jedino je problem sto oni imaju tu prednost domaceg terena. Turska je odlicna, pribojavao sam se da ne naletimo na njih jos na EP, srecom izbjegli su nas. Ostale pojma nemam, evo po ss.ba je Australija jedan od favorita prvenstva a ja bi ocekivao da ih natamburamo sa 30 razlike ukoliko bi na njih naletitili

Sto se Finske tice prije cemo SAD pobjediti nego njih, vjerovatno niko od favorita nece imati problem s njima ali nama njihova kosarka jednostavno ne godi.
Opet na kraju se sve svodi hoce li Musa poluditi ili ne, ako ga krene onda mozemo i sa SAD-om egal drzati, a ako ga ne ide mozemo glat izgubiti od nekih s kojim smo tu negdje po kvaliteti.
To je neko moje misljenje na osnovu onoga sto sam gledao i pratio, slobodno ispravite ako se ne slazete

@no rules, ako je istina da je Australija jedan od favorita, a ako su bili na pragu pobjede protiv Francuske onda ima logike, onda smo ga debelo nayebali u prvoj KO utakmici

Australija, Finska, Kanada, ne znam ko je nezgodniji, mada je opet Australija onako nepoznanica.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 20 jun 2016, 01:34, ukupno mijenjano 3 puta.
Nad tobom sunce najljepše sja
- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
e hvala ti drugPerryFred je napisao/la:Liverpool. YNWA je napisao/la:momci jel može neko napisat raspored ovih mečeva u grupi, vrijeme odigravanja?
Hvala

#Ynwa
Australci igrali 2012 i 2014 u finalu protiv Amerikanaca.
Ma ne može se sa Amerikom, imaju 5 igrača Musu da čuvaju a Sani ne može atletski parirati sa njihovim plejevima. Sikira je bio naš najbolji atleta i najbitniji igrac sa njim sam samouvjeren da bismo se sa svima potukli čak i sa Amerima. Očekujem neko da iskoči pored Sanija i Muse, npr. Kočić bi mogao biti taj igrac samo da mu se da malo slobode u napadu, a momak u odbrani može svakog čuvati čak i te atlete svjetkske. Onaj Barukčija mi je nula od igraca ali npr. od Bačvića očekujem puno ali on treba dobiti minute. Aljoša je izuzetno interesantan i on je pored Srđana glavni kandidat za tog treceg igrača koji ce povesti pored Muse i Sanija. Košarka je sada takva igra da se može igrati sa 5 "niskih" ali ključ u tim petorkama je mobilna 5-ica ili 4-orka koja čuva reket, ima solidan šut, a bojim se da bez Sikiraša mi to nemamo ni približno. 

Da mi nemamo uopste Sikirasa pa da smo trazili ta rjesenja prije, ovako je najgore kad smo se dosta na njega oslanjali a na kraju ne ide na SP. Cim smo izborili SP, prolaskom u polufinale, odmah sam pomislio samo da svi zivi i zdravi budu pa da se potucemo i na SP, kad eto nema jednog od trojice najboljih.
Cerkezovic izgleda kao da bi mogao povuci, Alikadic ima muda i ima znanja samo sto ce ga svi otpuhati kad je fizicki nula. Aljosa je strasno inteligentan i snalazljiv igrac i ja to stvarno gotivim u kosarci ali realno on je los jer nema ni suta ni prolaza, tj nema muda da to uradi, jedino se provlaci kroz reket i uzima zicere, kupi otpatke, skace, bori se i sve je to odlicno samo se ne mozemo osloniti na njega kao neku konstantu u napadu. Kocic bi vec mogao. Malo mi je bilo krivo jer je Musa u Skenderiji forsirao previse pa nismo puno toga isprobali i vidjeli, osim toga da ga ne ide sut i da puno ovisimo o njemu sto i nije novost
Ma samo nek se bore, nek se zdravi i zivi vrate s prvenstva, bit ce pred njima jos i svjetskih i europskih u svim generacijama aBd
Ma znam da sa Amerima ne mozemo nego onako sam preuvelicao da pokazem koliko smo zavisni od Muse i koliko ce nam biti potrebno da ga bude islo
Realnost je da budemo prvi ili drugi u grupi, ako budemo drugi onda nam se pobjedom u 1/8 finala gdje cemo se krizati s tom nezgodnom C grupom, otvara put do 1/2 jer bi igrali nesto laksu utakmicu u 1/4, a kad bi bili prvi u grupi trebali bi relativno lako doci do 1/2 finala gdje bi naletili na Amere. Eto to su neke kalkulacije, mozemo na kraju i treci zavrsiti i sve je moguce, nego ako nekoga zanima detaljnije da se upozna.
Cerkezovic izgleda kao da bi mogao povuci, Alikadic ima muda i ima znanja samo sto ce ga svi otpuhati kad je fizicki nula. Aljosa je strasno inteligentan i snalazljiv igrac i ja to stvarno gotivim u kosarci ali realno on je los jer nema ni suta ni prolaza, tj nema muda da to uradi, jedino se provlaci kroz reket i uzima zicere, kupi otpatke, skace, bori se i sve je to odlicno samo se ne mozemo osloniti na njega kao neku konstantu u napadu. Kocic bi vec mogao. Malo mi je bilo krivo jer je Musa u Skenderiji forsirao previse pa nismo puno toga isprobali i vidjeli, osim toga da ga ne ide sut i da puno ovisimo o njemu sto i nije novost

Ma samo nek se bore, nek se zdravi i zivi vrate s prvenstva, bit ce pred njima jos i svjetskih i europskih u svim generacijama aBd

Ma znam da sa Amerima ne mozemo nego onako sam preuvelicao da pokazem koliko smo zavisni od Muse i koliko ce nam biti potrebno da ga bude islo

Realnost je da budemo prvi ili drugi u grupi, ako budemo drugi onda nam se pobjedom u 1/8 finala gdje cemo se krizati s tom nezgodnom C grupom, otvara put do 1/2 jer bi igrali nesto laksu utakmicu u 1/4, a kad bi bili prvi u grupi trebali bi relativno lako doci do 1/2 finala gdje bi naletili na Amere. Eto to su neke kalkulacije, mozemo na kraju i treci zavrsiti i sve je moguce, nego ako nekoga zanima detaljnije da se upozna.
-
- Kontakt:
Zna li možda iko da li će biti kakvog prijenosa utakmica?
pa i nebi se ja slozio s tim da cemo kao prvi glat proci dalje krizamo se sa grupom gdje su australci (favoriti prvenstva) finci (dobili nas na euru ) i kinezi ciji je roster brutalan s obzirom da nemamo centra http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/te ... index.htmlpinoglavi je napisao/la:Da mi nemamo uopste Sikirasa pa da smo trazili ta rjesenja prije, ovako je najgore kad smo se dosta na njega oslanjali a na kraju ne ide na SP. Cim smo izborili SP, prolaskom u polufinale, odmah sam pomislio samo da svi zivi i zdravi budu pa da se potucemo i na SP, kad eto nema jednog od trojice najboljih.
Cerkezovic izgleda kao da bi mogao povuci, Alikadic ima muda i ima znanja samo sto ce ga svi otpuhati kad je fizicki nula. Aljosa je strasno inteligentan i snalazljiv igrac i ja to stvarno gotivim u kosarci ali realno on je los jer nema ni suta ni prolaza, tj nema muda da to uradi, jedino se provlaci kroz reket i uzima zicere, kupi otpatke, skace, bori se i sve je to odlicno samo se ne mozemo osloniti na njega kao neku konstantu u napadu. Kocic bi vec mogao. Malo mi je bilo krivo jer je Musa u Skenderiji forsirao previse pa nismo puno toga isprobali i vidjeli, osim toga da ga ne ide sut i da puno ovisimo o njemu sto i nije novost![]()
Ma samo nek se bore, nek se zdravi i zivi vrate s prvenstva, bit ce pred njima jos i svjetskih i europskih u svim generacijama aBd![]()
prema svemu ljudi pije ona josipova vode valja se oznojit kvalitetno.
Naletili bi na cetvrtog iz te grupe... Kako god naravno da se treba oznojiti, ovo da ce biti nesto lakse vise mislim da nisu favoriti protiv nas i da imamo sanse igrati. Svjetsko je ipak, svi znaju igrati.melain je napisao/la: pa i nebi se ja slozio s tim da cemo kao prvi glat proci dalje krizamo se sa grupom gdje su australci (favoriti prvenstva) finci (dobili nas na euru ) i kinezi ciji je roster brutalan s obzirom da nemamo centra http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/te ... index.html
prije par dana sam bas analizirao malo ove moguce protivnike pa su mi ovi kinezi bas zapali za oko ovaj lik visok 218 cm a krece se ko bek onda ja ove australce smatrao mozda i najtanjim kad oni medju favoritima, mada imamo i mi svoju snagu, samo nas malo ta centarska pozicija zeza.pinoglavi je napisao/la:Naletili bi na cetvrtog iz te grupe... Kako god naravno da se treba oznojiti, ovo da ce biti nesto lakse vise mislim da nisu favoriti protiv nas i da imamo sanse igrati. Svjetsko je ipak, svi znaju igrati.melain je napisao/la: pa i nebi se ja slozio s tim da cemo kao prvi glat proci dalje krizamo se sa grupom gdje su australci (favoriti prvenstva) finci (dobili nas na euru ) i kinezi ciji je roster brutalan s obzirom da nemamo centra http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/te ... index.html

Ova ekipa Duke-a je od prije 2-3 godine, a ako je taj lik igrao sa 14 godina ovako protiv najbolje koledz ekipe. Onda je najveci talenat u svijetu.melain je napisao/la:prije par dana sam bas analizirao malo ove moguce protivnike pa su mi ovi kinezi bas zapali za oko ovaj lik visok 218 cm a krece se ko bek onda ja ove australce smatrao mozda i najtanjim kad oni medju favoritima, mada imamo i mi svoju snagu, samo nas malo ta centarska pozicija zeza.pinoglavi je napisao/la:Naletili bi na cetvrtog iz te grupe... Kako god naravno da se treba oznojiti, ovo da ce biti nesto lakse vise mislim da nisu favoriti protiv nas i da imamo sanse igrati. Svjetsko je ipak, svi znaju igrati.melain je napisao/la: pa i nebi se ja slozio s tim da cemo kao prvi glat proci dalje krizamo se sa grupom gdje su australci (favoriti prvenstva) finci (dobili nas na euru ) i kinezi ciji je roster brutalan s obzirom da nemamo centra http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/te ... index.html
fino ti pise statistika ime igraca i to ne jedan vec dvojica se onda poklapaju muhao li i zhelin wang, i mogu ti reci da spadaju u vece svjetske talente, mozda je youtube klip laziran 

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 9 gostiju.