FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Chstal
Kontakt:

Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Post Postao/la Chstal » 20 jun 2016, 13:00

pinoglavi je napisao/la:
melain je napisao/la: pa i nebi se ja slozio s tim da cemo kao prvi glat proci dalje krizamo se sa grupom gdje su australci (favoriti prvenstva) finci (dobili nas na euru ) i kinezi ciji je roster brutalan s obzirom da nemamo centra http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/te ... index.html

prema svemu ljudi pije ona josipova vode valja se oznojit kvalitetno.

Jesi li ti vidio godista, ovo je prvi tim Kine.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 20 jun 2016, 13:07

Chstal je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
melain je napisao/la: pa i nebi se ja slozio s tim da cemo kao prvi glat proci dalje krizamo se sa grupom gdje su australci (favoriti prvenstva) finci (dobili nas na euru ) i kinezi ciji je roster brutalan s obzirom da nemamo centra http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/te ... index.html

Upravo to hjedoh napisati!!!

Konačan roster svih ekipa možete vidjeti na zvaničnoj stranici http://www.fiba.com/world/u17/2016/

melain
Kontakt:

Post Postao/la melain » 20 jun 2016, 13:10

Chstal je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:

izvinjavam se nisam to upratio,

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 20 jun 2016, 16:11

Covjece to je seniorski tim, bar bi to trebao znati, pogledaj malo ne zuri sa pisanjem gluposti
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

bosnianbeast23
Kontakt:

Post Postao/la bosnianbeast23 » 20 jun 2016, 17:23

Mnogo toga zavisi od Muse,bude li on raspoložen uzimamo ,ne bude li gotovo je jer realno nema ko pored Muse.Slabi smo u skokovima,opet moram reći da je tu Musa najbolji bez obzira što ne igra na visokim pozicijama.Nadati se da ćemo uzeti Dominikansu Republiku,onda idu Francuzi(eh to će biti dobra tekma,tu može svako svakoga uzeti,jedan koš će odrediti pobjednika) a ovi levata što se tiče i tu uzimamo.U ekipi našoj malo ko smije 'opaliti' tricu,kao da se boje,zato najbolje je Musi da forsira meni se čini koliko god to glupo izgledalo :p

bosnianbeast23
Kontakt:

Post Postao/la bosnianbeast23 » 20 jun 2016, 17:26

Kod Francuza najopasniji Jaylen Hoard,igra nisko krilo,sa njim će Musa voditi veliku bitku,pobjednik tog duela će odlučiti ko će pobijediti utakmicu

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 20 jun 2016, 18:42

Hmm, bolje da se Sani forsira :D

bosnianbeast23
Kontakt:

Post Postao/la bosnianbeast23 » 20 jun 2016, 19:20

Ma ne može sa Musom niko,ima jak mentalitet dečko,samopouzdanje,koliko god ispromašivao se ne posustaje,odličan atleta.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 20 jun 2016, 21:35

Da li je pozitivna stvar sto on siluje sut a ne ide ga, dok s druge strane Sani ulazi u utakmicu sa 3 od 3 za 3 poena i naredni sut uzima tek u 4/4 kad su se stvari polako raspale i kad je Musa vec izgubio samopouzdanje, o tom bi se dalo raspravljati. Jest to odlicno za njega i njegovu karijeru jer je to odlika najvecih i lidera ekipa, ali to i nije nesto sto bi trebali pohvaliti u dresu reprezentacije, bar dok Sani ima vrucu ruku.
Nad tobom sunce najljepše sja

bosnianbeast23
Kontakt:

Post Postao/la bosnianbeast23 » 21 jun 2016, 01:34

Pa ako ima neka forsira,naveo sam gore,Musa jedini ima muda i boli ga k... hoce li mu iko ista reci ako se izmasi :)

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 21 jun 2016, 02:02

Halalite ako je vec neko pisao. Hocel neka od nasih tv kuca raditi ovo prvenstvo?? Ili mozda srbijanski Eurosport?? Hvala
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 jun 2016, 02:07

esprit24 je napisao/la:Halalite ako je vec neko pisao. Hocel neka od nasih tv kuca raditi ovo prvenstvo?? Ili mozda srbijanski Eurosport?? Hvala
Ja ne upratih ništa vezano za to.

Biće stream na yt kanalu standardno al' za TV sumnjam, možda u nokaut fazi dok se stvori hype oko momaka (ako se stvori, nadam se da hoće) kao i prošle godine pa da to iskoristi FACE ili BHT kao prošle godine pa da onako nešto urade.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 21 jun 2016, 10:16

bosnianbeast23 je napisao/la:Pa ako ima neka forsira,naveo sam gore,Musa jedini ima muda i boli ga k... hoce li mu iko ista reci ako se izmasi :)
A jel se mora forsirati? Jel on igra sa 11 balvana ili kosarkasa?
Po tebi ispade da je Musa odigrao odlicnu utakmicu ako ima sut 2/15 zato jer ima muda, ali utakmica bi bila perfektna da je imao 3/20. A u istoj utakmici Sani ima 3 od 3 trice i cetvrtu uzima kad nasem Musi ponestane muda nakon silnih promasaja kad se lomi utakmica.
Ako si vec misljenja da su ostali tarabe, a ja nemam to misljenje, onda trebas priznati da i Sani zna nesto i da bi mogao opucati jos koji put ako udje odlicno u utakmicu.

Necemo ih kritikovati, pogotovo ne pljuvati ali nemoj ni ti muda pod bubrege.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jun 2016, 11:01

To što si najbolji u toj selekciji ne znači da smiješ da forsiraš šut, da samo sebe gledaš. Ti kao najbolji treba da nosiš ekipu a nećeš je nositi ako se ispucavaš do iznemoglosti. Kao najbolji trebaš da asistiraš, razigravaš ekipu, odvlačiš igrače na sebe, jednostavno nosiš ekipu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 21 jun 2016, 11:04

Unofficialpage je napisao/la:To što si najbolji u toj selekciji ne znači da smiješ da forsiraš šut, da samo sebe gledaš. Ti kao najbolji treba da nosiš ekipu a nećeš je nositi ako se ispucavaš do iznemoglosti. Kao najbolji trebaš da asistiraš, razigravaš ekipu, odvlačiš igrače na sebe, jednostavno nosiš ekipu.
Ma ok, smije on forsirati, gradi se u takav tip igrača i gotovo. Ali ne mora to forsiranje biti uzimanje šuteva s 10 metara, smije se slobodno i približiti malo a uz to Sanija ide, a nema priliku da nastavi seriju, to već nema logike. I ni to nije problem, ali dodju neki i pohvale Musu radi toga...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 jun 2016, 11:09

pinoglavi je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:To što si najbolji u toj selekciji ne znači da smiješ da forsiraš šut, da samo sebe gledaš. Ti kao najbolji treba da nosiš ekipu a nećeš je nositi ako se ispucavaš do iznemoglosti. Kao najbolji trebaš da asistiraš, razigravaš ekipu, odvlačiš igrače na sebe, jednostavno nosiš ekipu.
Ma ok, smije on forsirati, gradi se u takav tip igrača i gotovo. Ali ne mora to forsiranje biti uzimanje šuteva s 10 metara, smije se slobodno i približiti malo a uz to Sanija ide, a nema priliku da nastavi seriju, to već nema logike. I ni to nije problem, ali dodju neki i pohvale Musu radi toga...
Ovo sam i mislio. Ne liči meni Musa na igrača tipa Mirze, šutera, koji uzima veliki broj šuteva i kad ide može svakome dati 20+ poena. Normalno je očekivat da će Musa imati najviše uzetih šuteva, ali kao što kažeš ne mora to biti sa 10+ metara već se približiti liniji za 3pt.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 21 jun 2016, 12:13

Unofficialpage je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Ovo sam i mislio. Ne liči meni Musa na igrača tipa Mirze, šutera, koji uzima veliki broj šuteva i kad ide može svakome dati 20+ poena. Normalno je očekivat da će Musa imati najviše uzetih šuteva, ali kao što kažeš ne mora to biti sa 10+ metara već se približiti liniji za 3pt.

kad bude najteze i kad pritisnu musu po trojica, tad ce musa da asistira, a odgovornost ce preuzimati campara.

bosnianbeast23
Kontakt:

Post Postao/la bosnianbeast23 » 21 jun 2016, 14:38

Taman ispali u osmini finala ja sam na njih ponosan ali treba biti realan,ako Musa ne dadne preko 20 poena,mi gubimo meč.Žalosno što je tako,ali je tako :)

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 21 jun 2016, 15:22

bosnianbeast23 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_kosarka/sok-za ... -sp/198181 Francuzi bez najboljeg strijelca igraju :)
nema mjesta radovanja tudjoj nesreci.

Zaključano

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Divos i 8 gostiju.