PitarBordo je napisao/la:To za "talove" i ugovore me ne zanima, nisam to spomenuo i ne želim da idem u tom pravcu, ja znam samo ono što je javno i što mi se desilo pred očima (službena saopštenja, utakmice).
Koliko ja skontah, a eto, moguće da griješim, Dini se upravo ovo najviše zamjera i o tome se piše... Talovima i ugrađivanju u razne ugovore. Šta je to bio njegov posao, koji nije dobro radio, pa treba da ode?
PitarBordo je napisao/la:E je8i ga sad, prvo kažeš da ti lično misliš da treba da ide jer su ga navijači uzeli na zub, pa onda kažeš da i ne znaš baš, tvoj citat:
Možda je do mene ovaj nesporazum.
Dino treba da ode jer ga navijači, koji su bolje upućeni od mene, koji nisam na Sjeveru, optužuju za prijetnje.
Talovi i ostalo su meni samo rekla-kazala priča, koja se nikad neće dokazati, ali je Dino očito u sukobu sa navijačima na Sjeveru i njegov ostanak u Klubu će samo pogoršati odnos.
PitarBordo je napisao/la:Znači tebi je OK da niko ne snosi odgovornost za sramoćenje barem ovih zadnjih pola godine? Jedino treba da ide da se atmosfera popravi, a ne da preuzme svoju odgovornost?
Opet, biće da nisam upućen, ali, po tebi, zbog čega treba da ode, zbog kojih poslova koje su u domenu njegovog radnog mjesta?
PitarBordo je napisao/la:OK, završavaš sa 'neko bi trebao odgovoarati', Sportski direktor je odgovarao Upravnom odboru, nema kome drugome da odgovoara, javna je činjenica ko je bio u sastavu istog.
Naravno, samo, ne znam koliko je koji član Uprave bio involviran u rad Ibrakovića, svi podjednako ili neki više.
To u Klubu bolje znaju, i trebaju to riješiti.
Svi vidimo da neki dosadašnji članovi nisu u ovom odboru direktora, a drugima su (Kantardžić i Selimović) oduzeta prava glasa i smanjene nadležnosti.
PitarBordo je napisao/la:Znači prema tebi svo ovo sramoćenje i blaćenje kluba na njegov 70. rođendan, odgovorni za to sve bivaju amenstirani jer u budućnosti će im biti malo teže da ponove greške iz neznanja ili čega već? Evo ko je usvojio i potpisao ovaj demantij u nedjelju u 22 časa? Od toliko imena za ovo se daje demantij i to kada... Nešto mi to ne liči baš na drugačije od onog što se do sada radilo, pogtovo ako uzmeš u obzir da i treću godinu za redom startujemo bez kvalifikovanog šefa stručnog štaba. Znači sada pričamo samo o propustima NAKON te reorganizacije, je li bio konsenzus ovo sopštenje, a nije bio za onog Edsona i ove ostale koji su se spominjali?
Nije sarkazam, nego me najiskrenije zanima sve ovo.

Amnestira ih onaj koji ih plaća. A, po mom mišljenju, ovakva organizacija je sada bolja i mnogo manja je mogućnost utjecaja raznoraznih menadžera za šta su optuživani oni koji su prije njih dovodili igrače.
To za demnat je meni nejasno i nikako ne mogu da shvatim šta je razlog tome. Samo je jedan portal prenio vijest da on dolazi kod nas, pa mi stvarno nije jasno.
Ja ne mislim da je ova uprava ostavila Hurtića. Štaviše, stvarno mislim da su htjeli Petrovića. Da li je to direktiva od Ken Choo-a zbog Akademije ili nešto drugo, ne znam.
I, nisam ni pomislio na sarkazam, cijenim ovakvu raspravu, bez teških riječi.