Prije svega vam čestitam na ulasku u PL, sve najbolje u grčevitoj borbi za opstanak. Namjerno kažem grčevitoj jer kao navijač Mladosti znam tacno sta vas ceka. Prije svega treba da znate da je razlika između prve lige FBiH i PL najmanje dva nivoa, i meni su govorili ali nisam vjerovao, mada PL pratim od 1996 i prve združene lige. Treba vam najmanje 11 igrača, vjerujte treba. Naša sreća je da smo u 1 ligi FBiH imali Isakovića, Šišića, Dilavera, Rizvanovića koji su i prije igrali u jakim premierligaškim klubovima i igrali su zapažene uloge. I to je bitno, ne igrači tipa Travancica i takvi koji su navikli ispadati i kojima to ništa ne znači. Trebaju vam jaki igrači koji će se uklopiti u ekipu i sve dati u svakoj utakmici. Naoružajte se strpljenjem, spremite na nepravde, cijenite svaki bod i igrajte svaku kao da vam je zadnja. Na stadionu sam vam bio, ruševina je živa i naš u prvoj ligi FBiH je bio za klasu bolji od vašeg. Tamo morate uložiti bruku para i u interesu vam je da se što prije vratite u Jajce. Vjerujte mi u Travniku ili bilo gdje drugo ste gosti i takvo suđenje cete imati sve dok se ne vratite kući. Šteta što nemate navijača, trebaće vam i mogli bi biti prevaga u nekim utakmicama, pa makar ih bilo 200 ili 300 samo kao što nas ima. Sretno još jednom, trebaće vam.