Ja sam svjestan vjeruj mi svega. Uopce ne trazim neka mega-giga pojacanja, niti mislim da mi to mozemo dovesti. Ako je tako kako ti pises, onda je najbolje da neko iz kluba izade pred javnost i fino kaze raji, mi nismo spremni dovoditi dobre igraca, nismo spremni zadrzati dobre igrace, mi smo spremni da ubadamo i borit cemo se za sredinu tabele. Ja cu reci aferim.starigrad je napisao/la:
moramo biti svjesni, igraci, kakve mi prizeljkujemo, tesko ce doci u ovu ligu jos dugo vremena. ni lendrica, ni miru, da su bili u formi i igrali za svoje klubove kao kod nas, ne bi ih ni vidjeli u nasem dresu. nazalost, jos neko vrijeme cemo morati ganjati, "otpatke", koji se ne mogu izboriti za mjesto u prvom timu svojih postojecih klbova i nadati se da ce se kod nas dici formom i u glavi i unaprijediti nasu igru.
druga opcija su djeca, talenti iz naseg oml. pogona i drugih klubova, koju ces uzeti pod svoje, te napraviti igrace za 1. tim od njih.
u oba slucaja, to su kratkorocna rjesenja, jer i 1. i 2., odose za prvom povoljnom ponudom.
tako, da, nerealno je ocekivati da igraci koje dovodimo odmah pokazu da su pojacanja i da ce se uopste pokazati kao takvi. nego, maltene, doslovno ubadas i tako u krug. najbolji primjer smo mi i komsije.
A ne obecaju titulu, a dovode neke spance i grka pa ako ubodu dobro jeste, ako ne lahko ga je otjerati i tako u krug.
Tebi je to dobro?
Kako Misimovic ima sistem da radi neke financijske stvari, kako ima sistem za pravne sluzbe, isto tako ima sportski sistem koji mora se odraditi da budes stabilan klub, a pri tome ides u evropu i boris se za trofeje.
Ako ce se neko ovdje igrati ubadanja, onda mogu ja biti na celu kluba, zar ne?
Kako jedan Siroki moze zadrzati jednog Wagnera 5 godina u ekipi, jednostavno, placa mu i on je tu.Jedan banalan primjer onako na prvu.
Ako neko misli da ce dobar igrac igrati za kikiriki tu par godina, pa nije dobar.
Hajmo malo biti profesionalni sto se tice sportskog dijela. Ostaviti jednog trenera da radi par godina, a isto tako napraviti jak tim i da kostur uvijek bude tu negdje, uz naravno prodaju igraca kad dode dobra ponuda.
Evo ti sad pravis ekipu, a vec sad svi znamo, pa i budala najveca da ce Lendric i Stevanovic ici za neku sicu za pola godine ili ce otici na kraju sezona dzabaluku. Umjesto da s tim Lendricem sad produzis ugovor na jos dvije godine uz puno bolje uslove, pa ti njega prodaj sutra za milion, ali je milion, milion. Ovako ce otici dzabaluku, a ti za godinu trazi novog spica. I tako svake godine.
Ti hoces meni reci da je to dobro i pravi put?