akisarajevo92 je napisao/la:![]()

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
akisarajevo92 je napisao/la:![]()
ne umanjujem messijevu veličinu ali igrao je protiv paname, bolivije, venecuele i amerikelet3 je napisao/la:[youtube][/youtube]
5 golova + 5 asistencijaa nije odigrao ni pune tri utakmice kumulativno na ovoj Copi
![]()
Trece finale u nizu za gauchose![]()
Nakon poraza na prethodna dva velika takmičenja (prošle Cope i Mundijala gdje su gubili u produžeci i penalima) valjda je vrijeme za trecu srecu.
Ako opet popuše, nek se yebu i raspadnu
Nevjerovatno je koliko su te male ekipe napredovale. Evo recimo ova Venecuela . Likovi su odigrali odličan turnir i fenomenalnu utakmicu protiv Argentine, međutim zaštekala je realizacija i po rezultatu ispade da ih je Argentina ugazila.Amsterdam1312 je napisao/la:Ma nema više nabrajanja ovi loši ovi vaki naki, igraju svi fudbal danas stari i ne možeš se vaditi da igraš protiv Tanzanije ili Bangladeša nebitno, svaka čaščina najvećem ikad!
messilla je napisao/la:Nevjerovatno je koliko su te male ekipe napredovale. Evo recimo ova Venecuela . Likovi su odigrali odličan turnir i fenomenalnu utakmicu protiv Argentine, međutim zaštekala je realizacija i po rezultatu ispade da ih je Argentina ugazila.Amsterdam1312 je napisao/la:Ma nema više nabrajanja ovi loši ovi vaki naki, igraju svi fudbal danas stari i ne možeš se vaditi da igraš protiv Tanzanije ili Bangladeša nebitno, svaka čaščina najvećem ikad!
Pisano za Euro,ali može lako primijeniti i na ostatak.Prava istina je da svaka generacija donosi tek 3 ili 4 reprezentacije koje kvalitetom i potentnošću odudaraju od konkurencije, i da je tek mali broj reprezentacija nogometno apsolutno irelevantan. Širenje nogometnih trendova, kopiranja sustava, metodologija i gusta fluktuacija ideja i igrača dovela je do formiranja klase od barem 15 reprezentacija među kojima su razlike minimalne i sve skupa potpadaju u širem smislu u drugi europski nogometni razred. Trenutna forma, postojanje jedne ili dvije ekstra klase u ekipi, momentum ili trener s pravim adaptivnim mehanizmima i jasnom idejom je ono što u turnirskom formatu čini razliku među ovakvim ekipama.
Sve te ekipe što si nabrojao(osim možda Paname) su ozbiljni timovi. Na Copi je nastupilo i nastupa nekoliko reprezentacija koje bi sa lakoćom bile u završnici Eura. Brazil, Urugvaj, Čile , Kolumbija , Argentina, Mexico.. koliko je to reprezentacija u Evropi koje su bolje od ovih navedenih?jestamaji je napisao/la:ne umanjujem messijevu veličinu ali igrao je protiv paname, bolivije, venecuele i amerikelet3 je napisao/la:[youtube][/youtube]
5 golova + 5 asistencijaa nije odigrao ni pune tri utakmice kumulativno na ovoj Copi
![]()
Trece finale u nizu za gauchose![]()
Nakon poraza na prethodna dva velika takmičenja (prošle Cope i Mundijala gdje su gubili u produžeci i penalima) valjda je vrijeme za trecu srecu.
Ako opet popuše, nek se yebu i raspadnu
i par nas sa foruma bi protiv njih imali par asistencija i golova
Svi su tu koliko ja znam. Mislim na ove što su igrali protiv Meksika.branimir85 je napisao/la:Tko ne igra za Čile vcrs?
može,da se Messi u finalu osveti dedimessilla je napisao/la:Svi su tu koliko ja znam. Mislim na ove što su igrali protiv Meksika.branimir85 je napisao/la:Tko ne igra za Čile vcrs?
Jesmo za Čile i čileanskog dedu Brava, Branimire?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.