Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 22 jun 2016, 19:02

baglama je napisao/la:pokusavam ugurat Gegica medju 12 ali zaista tesko bez obzira kako odigra U18..... mozda bi ga neko hrabriji i zovnuo, kao igrac zadatka da vrsi presing....ali to je nerealno ocekivat od mulaomerovica....iako nisam Gordicev fan, za sada je u prednosti... ako nista zbog minulog rada

ovo je konacni spisak 95% ako ne bude povreda . djedovic je kod mene prezaljen, ispao je nevidjeno g.ovno i ma kako se trudio spinovat nece mu uspjeti ;)

1.renfroe, gordic
2-atic, musa
3. vrabac, buza, milosevic
4. teletovic, sulejmanovic (samo kao nagrada za cekanje i poguranac u karijeri)
5. nurkic, kikanovic, stipanovic

buza je mozda jedini koji se klima
buza se klima a Atic siguran :mrgreen:

spisak ce biti ovakav,

Renfroe,Pasa,Gordic,Musa,Mitrovic,Buza,Milosevic,Vrabac(nazalost :oops: )Mirza,Suljo,Nurk,Kikan,Stipo

Zasto nema Kapelana na spisku :o

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 jun 2016, 19:06

Epidaurus je napisao/la:Nihad je igrac za kojeg u petorci nemamo pravu zamjenu tako da bi odricanje njega bilo epska glupost. Kolko god da je s.r.a.nj.e napravio, on nam je fakticki neophodan jer bez njega nam je najbolji bocni igrac jedan 17ogodisnjak.

on se odrekao nas,ne mi njega

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 22 jun 2016, 19:14

Nabroja ti 13, a vrlo moguce da ce od tih 12 biti na spisku. Mozda Mitrovic leti vani, mada bih ja volio drugi spisak.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 jun 2016, 19:21

Federer17 je napisao/la:Nabroja ti 13, a vrlo moguce da ce od tih 12 biti na spisku. Mozda Mitrovic leti vani, mada bih ja volio drugi spisak.

nadam se da Simpson leti sa spiska..Nemanja ce igrati za ugovor,bice motivisan.Kosarku koju Mula igra kao trener zahtjeva Shutere ;)

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 22 jun 2016, 19:28

lumani je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:Nabroja ti 13, a vrlo moguce da ce od tih 12 biti na spisku. Mozda Mitrovic leti vani, mada bih ja volio drugi spisak.
nadam se da Simpson leti sa spiska..Nemanja ce igrati za ugovor,bice motivisan.Kosarku koju Mula igra kao trener zahtjeva Shutere ;)
Mislis na Vrabca? Ja bih njega poveo u svakom slucaju i siguran sam da moze dati veci doprinos od Mitrovica. Ovaj ne zna spustit loptu na parket, a igra covjek niske pozicije, u odbrani rupa. I najveci razlog sto se eto on nasao da odmara kada nam je trebao najvise. Bolji je Adin trenutno i od Nedima i od Pasale, Mitrovic ne znam i ima li ugovor. Znacilo bi mu da dobije neko iskustvo igranja sa Mirzom i Jukom, nije to ipak mala stvar. Odrazilo bi se to i na igre u klubu, jer zna nekada djelovati k'o muha bez glave.

melain
Kontakt:

Post Postao/la melain » 22 jun 2016, 19:37

pa ljud vi mislite da ce musa uci u 12, momak igra svjetsko vjerovatno procui grupu pa igrati razigrravanja, i takav da se varati pa odigra i kvalifikacije,

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 jun 2016, 19:42

Ja jedno ti drugo ;) Spot up shuter se trazi..Pa cuj :arrow: Adin je zna spustiti i zabiti se negdje u sudiju :mrgreen: Igrac koji shutira slobodna oko 55% tricu oko 25% :thumbup:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 22 jun 2016, 19:45

lumani je napisao/la:Ja jedno ti drugo ;) Spot up shuter se trazi..Pa cuj :arrow: Adin je zna spustiti i zabiti se negdje u sudiju :mrgreen: Igrac koji shutira slobodna oko 65% tricu oko 25% :thumbup:
Pa realno, ima ko sutirati. Ne kazem da je Mitrovic los suter, ali nista Bog zna (nema uopste konstantan sut) za cime bi se zalilo, kada nas je vec jednom .... (da se ne izrazavam). Adin ima sasvim solidan ulaz, u odbrani je bolji od vecine igraca sa spiska i ne vidim razlog zasto nam ne bi bio koristan, pogotovo protiv Rusa? Opet ti kazem, ima ko igrati napad od njih 5 na parketu.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 jun 2016, 20:32

nerminh74 je napisao/la:
Ethel je napisao/la:
Opet o Mulaomerovicu, izgleda da ovdje neki dobijaju obavjestenje na mail kad neko spomene rijeci emocije, izdaja, reprezentacija i neigranje.
Nermine, popusti vise sa Mulaomerovicem, covjek je selektor i tu je kraj price, ne zelis li njemu dobro, onda ne zelis ni reprezentaciji.
Ti bi se i na temi Ljubav i sex uspio zapoceti pricu o Mulaomerovicu.

izvini ali ja tebe inace veoma postujem kao forumasa, ali ova boldirana izjava je nebulozna
da ti objasnim ja mulaomerovica prezirem i da sutra osvoji EP ja cu ga prezirati
svoj patriotizam necu sada objasnjavati po forumima, ali on nikada nije bio upitan, a da je tacna tvoja izjava da je mulaomerovic = BiH postao bi itekako upitan
mulaomerovic je pravo kukavicije jaje koje nam je uvaljeno
I hocemo li to ponoviti milion puta i vracati se na Mulaomerovica isto toliko puta samo kako bi milioniti put pokazali kako je Mulaomerovic izdajnik.
Ok, jest, ali je selektor i to je zvanicno, nema promjene i on je tu svidjalo se to tebi ili ne.
Ja sam za to da se svaki "izdajnik" vrati u reprezentaciju ako ce pruziti kvalitet i ono zbog cega je tu, mi kvalitetne zamjene za Djedovica nemamo.
Meni je muka od te price vise oko Mulaomerovica, dajte covjeku sansu i onda komentarisite, a ne na svaki pomen nekog neizgranja za reprezentaciju ,izdajnistva itd. odmah se pokrece prica oko Damira i kritike na njegov racun.

Nije Mulaomerovic=BiH nikad niti ce biti, ali tih kukavicijih jaja pa reprezentacijama nam koliko hoces pa se ne dize frka.
Damir itekako ima sta da doprinese reprezentaciji i njegovo mjesto selektora je zvanicno i konacno, dok igranje nekih od ovih igraca i x puta vecih patriota od Damira nije.

Daj vise da se maknemo od Damira i vidimo sta ce uraditi u svom mandatu, pa da onda podvucemo crtu koliko je bio dobar potez ili ne.

Postovanje je obostrano ;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 jun 2016, 20:51

A sta to konkretno ima da doprinese reprezentaciji, vrhunsko vodstvo ekipe A2 lige i ekipe osrednjeg aba budzeta sa jednim vrhunskim talentom i jednim vrhunskim potencijalom kojega je toliko forsirao da je pobjegao u srbiju kako bi igrao
Ne nema on sta ponuditi reprezentaciji dok reprezentacija njemu dize dobro rejting
Od svih kukavicijih jaja on je ubjedljivo najvece
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 22 jun 2016, 21:13

nerminh74 je napisao/la:A sta to konkretno ima da doprinese reprezentaciji, vrhunsko vodstvo ekipe A2 lige i ekipe osrednjeg aba budzeta sa jednim vrhunskim talentom i jednim vrhunskim potencijalom kojega je toliko forsirao da je pobjegao u srbiju kako bi igrao
Ne nema on sta ponuditi reprezentaciji dok reprezentacija njemu dize dobro rejting
:clap:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 jun 2016, 21:23

nerminh74 je napisao/la:A sta to konkretno ima da doprinese reprezentaciji, vrhunsko vodstvo ekipe A2 lige i ekipe osrednjeg aba budzeta sa jednim vrhunskim talentom i jednim vrhunskim potencijalom kojega je toliko forsirao da je pobjegao u srbiju kako bi igrao
A sta je imao Djordjevic kad je dosao na klupu Srbije? U 7 godina trenerskog posla imao dva neuspjesna mandata od po godinu dana i jedan od njih u raspalom Trevisu.

Sta je to imao drugi kandidat Bajic ponuditi reprezentaciji vise od Damira, ako nista barem je Damir ime u europskoj kosarci pa dobijes neki i respekt kod sudija, ovaj nije bio autoritet u juniorskoj reprezentaciji a da ne pricam dalje.

Veljko Mrsic preuzme abaligasa, s nikakvim iskustvom, pa opet TOP 16 itd. primjera koliko hoces, a ko hoces shvatit ce.
#MFFL
Som-Hi Barça

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 jun 2016, 21:27

obradović završi igracku karijeru 1991.iste te godine postane trener partizana i postane prvak evope,sve je moguće

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 jun 2016, 21:38

nermin je dobar insan, samo mnogo hejtuje Damira
meni je simpaticno gledat' ga kako pjeni :kafa:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 22 jun 2016, 22:11

Sta i vi serete toliko, kao da je Mulaomerovic u najmanju ruku Zeljko Obradovic, a ovamo jos i moralna velicina za primjer?! I ja sam iz Tuzle, haman ga trebam braniti kao i svi Tuzlaci, ali na osnovu cega?! Ja sam bio na njegovoj strani jer mu je jedini suparnik bio cetnik, ali realno Damir je kao covjek nula, a kao trener gotovo pa apsolutni laik (barem je trenutno tako). Da ce mu repka donijeti vise nego on njoj, jasno je ko dan. Ja ga ne mrzim i podrzavam ga dok je trener reprezentacije jer moram, ali generalno nemam nikakve simpatije prema njemu. Treba biti realan i ne zmiriti nad cinjenicama. :)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 jun 2016, 22:15

Tuzla > Bosna i Hercegovina :salut:
ti si vjerovatno dosljo u Tuzlu

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 jun 2016, 22:23

kobe24 je napisao/la:Sta i vi serete toliko, kao da je Mulaomerovic u najmanju ruku Zeljko Obradovic, a ovamo jos i moralna velicina za primjer?! I ja sam iz Tuzle, haman ga trebam braniti kao i svi Tuzlaci, ali na osnovu cega?! Ja sam bio na njegovoj strani jer mu je jedini suparnik bio cetnik, ali realno Damir je kao covjek nula, a kao trener gotovo pa apsolutni laik (barem je trenutno tako). Da ce mu repka donijeti vise nego on njoj, jasno je ko dan. Ja ga ne mrzim i podrzavam ga dok je trener reprezentacije jer moram, ali generalno nemam nikakve simpatije prema njemu. Treba biti realan i ne zmiriti nad cinjenicama. :)
Pomirili bi se, ali neki ovdje ne daju stalnim ponavaljanjem iste price o Mulaomerovicu, daj vise da se zavrsi ta prica i da se okrenemo necemu drugom.
#MFFL
Som-Hi Barça

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 jun 2016, 23:26

Ne znam kako ti nije više mrsko.
Kako god, ti se vratiš na mulaomerovica. Vjerovatno vecina nas dijeli tvoje misljenje.
I ja ga iz principa ne bih postavio za selektora. S obzirom na alternative koje smo imali...
Medjutim sta je tu je.
Mislim da ima veliko znanje pa mozda i trenerski talenat.
Spisak kao spisak je ok.
Jos uvijek sumnjam u nastup teletovica. Za nihada sam ubijedjen da nece doci.
Cak i za nurkica nisam siguran. Trenutno je tu i vrti se tamo vamo, al se ne bih kladio da ce odradit kvale.
Naravno, bio bih sretan da sam u krivu al o tom potom.
U biti ocekujem jedno podmladjivanje (kenan, emir, itd.)ekipe.
Da li ce to biti dovoljno da se kvalifikujemo, vidjecemo.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 23 jun 2016, 00:08

Federer17 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Mislis na Vrabca? Ja bih njega poveo u svakom slucaju i siguran sam da moze dati veci doprinos od Mitrovica. Ovaj ne zna spustit loptu na parket, a igra covjek niske pozicije, u odbrani rupa. I najveci razlog sto se eto on nasao da odmara kada nam je trebao najvise. Bolji je Adin trenutno i od Nedima i od Pasale, Mitrovic ne znam i ima li ugovor. Znacilo bi mu da dobije neko iskustvo igranja sa Mirzom i Jukom, nije to ipak mala stvar. Odrazilo bi se to i na igre u klubu, jer zna nekada djelovati k'o muha bez glave.
Da su igrali Nurkic, Teletovic, Djedovic, pa da kazes i on trebao(ovo trebao najvise) pa hajde, al ovako nemas glavnih igraca, da se 5 Mitrovica odazvala ne bi ti pomogli....

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 jun 2016, 21:52

JHam je napisao/la: Da su igrali Nurkic, Teletovic, Djedovic, pa da kazes i on trebao(ovo trebao najvise) pa hajde, al ovako nemas glavnih igraca, da se 5 Mitrovica odazvala ne bi ti pomogli....
Ako ce se svaki igrac ugledati na onog drugog i na osnovu njega odazivati na poziv u reprezentaciju, onda je ne bi ni imali. Valjda je srce jedino koje tu odlucuje. Mene najvise nervira sto je on otvoreno rekao, HOCE COVJEK DA SE ODMORI, da je bilo sta slagao (kao sto su mozda ti naborajani, ili sto su cinili neki godinama unazad), ne bih uopste dovodio to u pitanje. Povrijedjen-povrijedjen (na primjer) i gotova prica.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.