Ne znam jesi li upratio, ali Island je IZNAD Portugala. Da je stari sistem, oni bi isli kuci.Bihac96 je napisao/la:Prodje ekipa bez pobjedeŠto je još zalosnije lako mogu doći do samog kraja
Od ovih autsajdera jedino cijenim prolaz Madjara pa i Welsana.Ovo ostalo
Fakat gotovim ovaj Island jako su mi draga ekipa ali brate mili ako će ovakve ekipe prolazit dalje yebem ti fudbal.Da ne prolaze 3 ekipe dalje qurac bi oni prošli jer bi se morali otvorit protiv Austrije a to ne znaju.Sj.Irsku neću ni komentarisat
Još ako Irci dobiju Talijane i odu dalje to bi bilo previse.A blizu je ostvarivog sa obzirom kakav je sastav u Italije.
EURO 2016 - Francuska - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Re: EURO 2016 - Francuska - općenito
Da naravno, svi trebaju igrati napadacki fudbal.
Ljudi se orijentisu prema mogucnostima. Nek ovakav Island prodje Engleze niko kasnije nece pricati o nekoj sreci, ultra defanzivi i promasenim prilikama protivnika.
Jednostavno imas vise nacina da izboris pobjedu i to je jedino sto se racuna.
Npr. ono sto Talijani rade u defanzivi moze se nazvati umjetnost.

Ljudi se orijentisu prema mogucnostima. Nek ovakav Island prodje Engleze niko kasnije nece pricati o nekoj sreci, ultra defanzivi i promasenim prilikama protivnika.
Npr. ono sto Talijani rade u defanzivi moze se nazvati umjetnost.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Bas to, ljudi znaju svoje mogucnosti i toga se drzi, sta sad trebaju napadati iako se saamo znaju branitiAsteriks je napisao/la:Da naravno, svi trebaju igrati napadacki fudbal.![]()

Vazni su bodovi a ne nacin igre i ljepota

plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Bravo Runa zmaju
Sad ćemo vas iskarat

Sad ćemo vas iskarat

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- Donnie Darko
- Kontakt:
Island = House Stark
Bitno je da se defanziva Italije gleda kao fudbalska perfekcija i savrsenstvo a Islanda ili nekog drugog kao sabanska ekipa koja se samo brani. Isto kao da od juce pratite fudbal pa da ne znate da postoje ekipe koje su opredjeljene na defanzivu i one na ofanzivu. 

Nad tobom sunce najljepše sja
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Trebali su se otvoriti, izgubiti sve tri utakmice i ici kuci. Bitno je da gledaoci pred malim aparatima budu zadovoljni, kakve crne sportske ambicije, sta je to?
Island do titule.

Island do titule.

@Slevine sve ja to znam.Pogledaj još jednom šta sam napisao.Da ne prolaze tri ekipe da se ne bi ovako branili protiv Austrije.Jesu oni pobijedili sve to stoji ali na koji način.O tome ja govorim.Ma da i nije tu problem što su prošli Island i ostale slične ekipe.Jednostavno se je izgubila draž natjecanja,koliko samo loših utakmicama jer se igraju bunkeri.Da ne idu 3 ekipe dalje ne bih bilo ovoliko loših utakmicama.Pa samo utakmica Engleska-Slovačka kakav bunker su igrali Slovaci jer im nije potrebno.Još cu spomenut utakmicu Madjarska-Portugal.Ne u tom smislu da je bila dosadna.Najbolja utakmica ubjedljivo na prvenstvu,svega je bilo na toj utakmici.Ali ono što cu spomenut je onih zadnjih 10 minuta utakmice i igru Portugala.Imaju dva boda,nemaju pobjedu i odgovara im remi i neće da napadnu.Ali haj.Ostale utakmice neću nabrajat a mogao bi ih nabrojat dosta.
Naravno svima nam se ne slažu mišljenja.Nekome je to dobro što se je proširio format,ali meni je čisti promašaj.Upravo iz tih razloga i yebenih kalkulacija koje su uništile Euro.Onda je Platini trebao uvesti da se dvije reprezentacije dogovore oko rezultata da ne izlaze dzaba na teren da im se odmah piše rezultat 0-0.To nije uvedeno radi nekog poboljšanja takmičenja nego iz čistog biznisa i veće zarade.Ma da kad se sve sagleda fudbal je izgubio više svoju smisao i sve se vodi oko novca.
Naravno svima nam se ne slažu mišljenja.Nekome je to dobro što se je proširio format,ali meni je čisti promašaj.Upravo iz tih razloga i yebenih kalkulacija koje su uništile Euro.Onda je Platini trebao uvesti da se dvije reprezentacije dogovore oko rezultata da ne izlaze dzaba na teren da im se odmah piše rezultat 0-0.To nije uvedeno radi nekog poboljšanja takmičenja nego iz čistog biznisa i veće zarade.Ma da kad se sve sagleda fudbal je izgubio više svoju smisao i sve se vodi oko novca.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
- PanajotPano
- Kontakt:
Ja kako jede g. ovaj komentator o negativnim stranama ovog formata koja su otkrili strucnjaci, izgleda da je sportski novinar omiljeno zanimanje debila.
Negativan primjer Portugal, sest golova zadnja tekma. Problem sto su Albanci cekali tri dana da saznaju jesu li prosli, sto nisu bacili kasike.
Odlican je format takmicenja.
Negativan primjer Portugal, sest golova zadnja tekma. Problem sto su Albanci cekali tri dana da saznaju jesu li prosli, sto nisu bacili kasike.
Odlican je format takmicenja.
- calcio
- Kontakt:
Nisi ni svjestan koliko imas pogresno razmisljanje. Kazes fudbal je izgubio smisao, sve je oko novca, a ne zelis gledati male ekipe na prvenstvu? Sta zelis gledati, samo velike zvijezde, Ronalda i ostale?Bihac96 je napisao/la:@Slevine sve ja to znam.Pogledaj još jednom šta sam napisao.Da ne prolaze tri ekipe da se ne bi ovako branili protiv Austrije.Jesu oni pobijedili sve to stoji ali na koji način.O tome ja govorim.Ma da i nije tu problem što su prošli Island i ostale slične ekipe.Jednostavno se je izgubila draž natjecanja,koliko samo loših utakmicama jer se igraju bunkeri.Da ne idu 3 ekipe dalje ne bih bilo ovoliko loših utakmicama.Pa samo utakmica Engleska-Slovačka kakav bunker su igrali Slovaci jer im nije potrebno.Još cu spomenut utakmicu Madjarska-Portugal.Ne u tom smislu da je bila dosadna.Najbolja utakmica ubjedljivo na prvenstvu,svega je bilo na toj utakmici.Ali ono što cu spomenut je onih zadnjih 10 minuta utakmice i igru Portugala.Imaju dva boda,nemaju pobjedu i odgovara im remi i neće da napadnu.Ali haj.Ostale utakmice neću nabrajat a mogao bi ih nabrojat dosta.
- PanajotPano
- Kontakt:
Sto se tice kalkulacija, jeste li vi gledali dosad neko veliko takmicenje? Uvijek se kalkulisalo.
- calcio
- Kontakt:
Nekad je EP igralo samo 8 ekipa, pa su prosirili na 16, ljudi govorili ovo je smrt fudbala, nema smisla buhaahahaha kme kme. Nidje veze. Ovo je odlicno sa 24 ekipe, samo malo da poprave ovo zrijebanje, da se to srediti.
Jedva čekam Euro sa 32 pa tek onda sa 48 repki.To će biti fantazija 

Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
Nema se tu sta srediti, jednostavno se ne moze doci sa 24 na 16 ekipa na neki ljepsi nacin, moze samo nesto slicno ali sve je to u pet deka.
Jedino da prve dvije idu dalje pa da se opet naprave grupe (2 grupe po 6 ekipa) kao u rukometu
Jedino da prve dvije idu dalje pa da se opet naprave grupe (2 grupe po 6 ekipa) kao u rukometu

- calcio
- Kontakt:
Onda neka povecaju na 32bvb je napisao/la:Nema se tu sta srediti, jednostavno se ne moze doci sa 24 na 16 ekipa na neki ljepsi nacin, moze samo nesto slicno ali sve je to u pet deka.

Pa to da li se nekome svidja ili ne svidja sto je Euro sa 24 reprezentacije i ovakvim sistemom je stvar licnog misljenja..
Meni licno se ne svidja sistem, broj reprezentacija manje-vise.. Glupo mi je da dosta reprezentacija igra na gol manje jer je svjesna da npr. sa jednom pobjedom ili sa tri nerijesene moze proci dalje. Naravno, ne zamjeram tim reprezentacijama nista.. normalno da u takvoj situaciji nece izaci i igrati izrazito napadacki fudbal ako im je to nije potrebno. Ljudi jednostavno rade ono sto ce im pruziti prolazak u narednu fazu..
Isto tako glupo mi je da se moze desiti da broj zutih/crvenih odredi ko ide dalje..
Ako se vec igra sa 24 reprezentacije, vise bih volio da budu cetiri grupe po sest, pa da po cetiri prolaze.. ili po dvije, sto ne bi dovelo do duzeg trajanja takmicenja. Isto mislim da su 24 reprezentacije malo previse, ali to mi i nije veliki problem jer je lijepo vidjeti i one manje reprezentacije na velikom takmicenju..
Meni licno se ne svidja sistem, broj reprezentacija manje-vise.. Glupo mi je da dosta reprezentacija igra na gol manje jer je svjesna da npr. sa jednom pobjedom ili sa tri nerijesene moze proci dalje. Naravno, ne zamjeram tim reprezentacijama nista.. normalno da u takvoj situaciji nece izaci i igrati izrazito napadacki fudbal ako im je to nije potrebno. Ljudi jednostavno rade ono sto ce im pruziti prolazak u narednu fazu..
Isto tako glupo mi je da se moze desiti da broj zutih/crvenih odredi ko ide dalje..
Ako se vec igra sa 24 reprezentacije, vise bih volio da budu cetiri grupe po sest, pa da po cetiri prolaze.. ili po dvije, sto ne bi dovelo do duzeg trajanja takmicenja. Isto mislim da su 24 reprezentacije malo previse, ali to mi i nije veliki problem jer je lijepo vidjeti i one manje reprezentacije na velikom takmicenju..
bvb je napisao/la:Nema se tu sta srediti, jednostavno se ne moze doci sa 24 na 16 ekipa na neki ljepsi nacin, moze samo nesto slicno ali sve je to u pet deka.
ima varijanti - samo to treba izvarijantisati.
stara varijanta od 16 ekipa u 4 grupe po 4 ekipe i direktno 1/4 finala (3 u grupi + 1/4 + 1/2 + finale = max 6 utakmica)
novi format od 24 ekipe u 6 grupa po 4 ekipe i direktno 1,2 i 4 treca (3 u grupi + 1/8 + 1/4 + 1/2 + finale = max 7 utakmica na takmicenju)
varijanta 1:
20 ekipa podjeljeno u 5 grupa po 4 ekipe
prvoplasirani igraju direktno 1/4 finale
drugoplasirani i najbolji treceplasirani igraju knockout (5+1=6 ekipa) pobjednici idu u 1/4 finala i sastaju se sa ovih 5 ekipa. najslabiji prvoplasirani iz pet grupa ide u drugi sesir sa 3 ekipe koje su dosle iz knockout faze.
s ovim modelom se osiguralo da prvoplasirani budu nagradjeni, a da drugoplasirani obezbijede kroz dodatnu utakmicu 1/4, kao i da bude nagradjen najbolji treceplasirani tim.
iz ovog formata se igra 3 utakmice u grupi + knock out + 1/4 + 1/2 + finale = max 7 utakmica tj. 6 utakmica za prvoplasirane)
varijanta 2:
25 ekipa podijeljeno u 5 grupa po 5 ekipa
ostalo ista priča.
iz ovog formata se igraju 4 utakmice + knock out + 1/4 + 1/2 + finale = max 8 utkamica tj. 7 utakmica za prvoplasirane)
po meni se format od 16 ekipa koji je nekad bio treba prosiriti na 20 ekipa (zaigrati varijantu 1) - jer se pokazalo da je 24 puno i nezanimljivo. s ovom varijantom 1 ces poginuti za 1 mjesto, a isto tako ginuti i za 3 da na mala vrata udjes i pokusas izboriti 1/4 finala.
- PanajotPano
- Kontakt:
To nije nista novo, na svakom prvenstvu imas desetak kriterijuma kad su timovi izjednaceni.dscile je napisao/la: Isto tako glupo mi je da se moze desiti da broj zutih/crvenih odredi ko ide dalje..
.
Al to treba trista jada da se poklopi pa da to odlucuje.
@hz1987
@calcio je valjda pricao o poboljsanju zrijeba s 24 ekipe.
Mada, ima smisla promijeniti broj ekipa ako ce to dovesti do boljeg rasporeda, zasto bi morale biti 24 ekipe.
@calcio je valjda pricao o poboljsanju zrijeba s 24 ekipe.
Mada, ima smisla promijeniti broj ekipa ako ce to dovesti do boljeg rasporeda, zasto bi morale biti 24 ekipe.
Ima desetak.. ali ovo je treci po redu tiebreaker kada se radi o trecem mjestu, to i jeste poenta.PanajotPano je napisao/la:To nije nista novo, na svakom prvenstvu imas desetak kriterijuma kad su timovi izjednaceni.dscile je napisao/la: Isto tako glupo mi je da se moze desiti da broj zutih/crvenih odredi ko ide dalje..
.
Al to treba trista jada da se poklopi pa da to odlucuje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.