LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

PaskalHens
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la PaskalHens » 23 jun 2016, 13:30

Ton Maker odličan igrač, neće on dočekati drugu rundu. Očekujem ga u prvih 20.
Viva la France, as they say in Rome.

PlayGod
Kontakt:

Post Postao/la PlayGod » 23 jun 2016, 13:32

PaskalHens je napisao/la:Ton Maker odličan igrač, neće on dočekati drugu rundu. Očekujem ga u prvih 20.
Ma nema šanse, pa odakle si to zaključio, iz youtube highlights klipova?

EDIT: evo citat s http://ispodobruca.com

"Najveći projekt košarke ikada, vjerojatno vrhunska prevara koja se zakotrljala još kada je imao 16. Momak od tada jedva da je igrao ikakvu košarku, izbjegao je čak i kroz srednju previše vremena provesti na parketu (tamo je igrao protiv mlađih uzrasta jer je "dokazao" da ima taman godina za izbjeći igrati s vršnjacima), a našao je načina i kako preveslati NCAA (jer je sad u obrnutom smjeru "dokazao" da ne mora igrati godinu na sveučilištu jer ima dovoljno godina za direktan ulazak u NBA). Mašinerija iza njega je očito sposobna, ali neće mu ni oni moći izboriti više od druge runde nudeći samo youtube klipiće i treninge protiv stolica. Kako nema nikakvih brojki koje bi bar donekle pokazale tko je Maker, to se nećemo previše ni zamarati s tim što jeste (kao, znamo da može zabiti skok-šut kad ga nitko ne čuva i zakucati jureći kroz prazan reket), samo znamo da će ga nekakav bivši igrač koji se prodaje za GM-a izabrati u nadi da će baš njegova kombinacija fizikalija i atleticizma nadmašiti sve probleme koje ima s igranjem košarke."

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 23 jun 2016, 14:28

Vidjet ćemo večeras, ja ga očekujem među 20.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 jun 2016, 14:38

Ne znam sto u svakom postu govorite da se nadate da ce Russell ostati...

Pa Kupchak licno je demantovao pisanja medija o eventualnom trade-u, jer cim su pocele spekulacije obavjestio je Russella da su to glupost medija:
"No, when you hear trade talks and then you get a text from your GM talking about how he trusts your work ethic and don't worry about this, you have nothing to worry about."
Nego sta mislite nasem bivsem treneru (Brownu) kao pomocnog trenera Waltona koji ce biti zaduzen za odbranu, jer mislim da je odlican DC ali slab HC i da je to jedina pozicija koja jos nije popunjena u CS-u.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 23 jun 2016, 15:49

Koristio bi Brown za odbranu pravo, samo ne znam koliko je realno s obzirom da ganja posao glavnog trenera, vjerovatno.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 jun 2016, 18:49

a cekajte, sta ako se ispostavi da je walton ubleha?

vec ga svi dizete u nebesa kao da iza sebe ima 7 titula kao glavni trener... zasto ne mislite o mogucnosti da je ono sto je vodio dok je kerr bio out sasvim slucajno, tj. da on tu nije imao nikakvu ulogu? oni vanzemaljci su bili toliko uigrani da im trener nije fakticki ni trebao...

ne kazem da je ubleha, ali popustite malo sa hvaljenjem covjeka prije ijedne utakmice na nasoj klupi
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 jun 2016, 19:26

KK_Bosna je napisao/la:a cekajte, sta ako se ispostavi da je walton ubleha?

vec ga svi dizete u nebesa kao da iza sebe ima 7 titula kao glavni trener... zasto ne mislite o mogucnosti da je ono sto je vodio dok je kerr bio out sasvim slucajno, tj. da on tu nije imao nikakvu ulogu? oni vanzemaljci su bili toliko uigrani da im trener nije fakticki ni trebao...

ne kazem da je ubleha, ali popustite malo sa hvaljenjem covjeka prije ijedne utakmice na nasoj klupi
I ja se ospem kad procitam "Coach Luke (neki hvalospjev)" kao da covjek ima 300 pobjeda iza sebe u ligi :urnebes:
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 jun 2016, 20:15

Radio s Philom koji je usput za njega izjavio da je jedan od najvecih kosarkaskih mozgova koje je ikad sreo, Warriorsi pod njim igrali duplo bolje nego pod Kerrom jer nije tvrdoglav da forsira neke ustaljene igrace. Meni je ovo samo prvo itekako dovoljno jer kad najveci kosarkaski trener ikad to izjavi, onda to ima itekakvog smisla. Kako god siguran sam da ce se igrati moderna kosarka za razliku od onog idiota Scotta te da nece igrace javno i medijima prozivati i bacati pod noge da sebe izvuce kao ta ubleha. Plus ono otac mu je valjda najinteigentniji centar koji je ikad igrao ovu igru.

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 24 jun 2016, 01:45

Ingram, hvala, doviđenja :opaopa:

Valjda levati ne naprave neki retardiran trejd, za DLoa pogotovo...
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 24 jun 2016, 02:43

PlayGod je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la:Ton Maker odličan igrač, neće on dočekati drugu rundu. Očekujem ga u prvih 20.
Ma nema šanse, pa odakle si to zaključio, iz youtube highlights klipova?

EDIT: evo citat s http://ispodobruca.com

"Najveći projekt košarke ikada, vjerojatno vrhunska prevara koja se zakotrljala još kada je imao 16. Momak od tada jedva da je igrao ikakvu košarku, izbjegao je čak i kroz srednju previše vremena provesti na parketu (tamo je igrao protiv mlađih uzrasta jer je "dokazao" da ima taman godina za izbjeći igrati s vršnjacima), a našao je načina i kako preveslati NCAA (jer je sad u obrnutom smjeru "dokazao" da ne mora igrati godinu na sveučilištu jer ima dovoljno godina za direktan ulazak u NBA). Mašinerija iza njega je očito sposobna, ali neće mu ni oni moći izboriti više od druge runde nudeći samo youtube klipiće i treninge protiv stolica. Kako nema nikakvih brojki koje bi bar donekle pokazale tko je Maker, to se nećemo previše ni zamarati s tim što jeste (kao, znamo da može zabiti skok-šut kad ga nitko ne čuva i zakucati jureći kroz prazan reket), samo znamo da će ga nekakav bivši igrač koji se prodaje za GM-a izabrati u nadi da će baš njegova kombinacija fizikalija i atleticizma nadmašiti sve probleme koje ima s igranjem košarke."
Eto. Top 10 čak, što je i za mene iznenađenje. Potencijala ima itekako, visok a dobro se kreće.. Van sportske aktivnosti su ga sputavale, al' 10.pik nije mala stvar.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 24 jun 2016, 02:46

Zna li se koga biramo sa 32. Pozicije?
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

1950
Kontakt:

Post Postao/la 1950 » 24 jun 2016, 07:39

kokuz je napisao/la:Zna li se koga biramo sa 32. Pozicije?
Ivica Zubac, ponikao u Brotnju pa otisao u cibonu, zavrsio u mega leks, :D on je izabran sa 32 pozicije
HNK HAJDUK SPLIT & HNK BROTNJO ČITLUK

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jun 2016, 15:16

Vrlo dobro odradjen draft po meni. Ingram je naravno bio no brainer, da su uzeli tu bilo koga drugog trebalo bi im pucat u glavu, a za Zubca nisam ocekivao da ce pasti ovako nisko ozbirom da je dosta zanimljiv centarski potencijal, meni definitivno veci talenat od ovog Poeltla sto su ga Raptorsi uzeli 10. pickom. Onako krupan, pravi centar, zna igrat u napadu i solidno pokretan. Nije elitni atleta koji ce skakat iznad obruca i blokirat sve zivo al pametnim razvojem bi mogli u njemu dobiti nekognaseg Adamsa, mozda cak i vise. Problem je sto je vec mislim 2 puta imao operacija stopala sto moze biti dosta losa stvar za centra.

Dogodine samo ocekujem da se modernizuje igra, da pocnemo igrati brzu kosarku koja ce nasoj jezgri odlicno doci i da konacno progledamo nakon mracnog perioda debila Scotta.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 24 jun 2016, 15:50

Neznam sta ovi nasi imaju u planu,ali sad bi trebali krenuti svim silama po Duranta i Rodju. Kevin nece ostati u Oklahomi 100000%,jer ta ekipa nema vise svijetlu buducnost. Cousins je nezadovoljan u Kingsima,to je vec svima jasno. Najdominantniji centar lige nemoze u tim Kingsima ni do playoffa.

Imamo sta ponuditi timovima za trade,imamo prostora u SC za potpis slobodnih igraca. Vala ako to nije dovoljno da naprave respektabilnu ekipu,onda nek se ubiju
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 24 jun 2016, 17:10

A sta to imamo ponudit za trade?

JoseTreci
Kontakt:

Post Postao/la JoseTreci » 24 jun 2016, 17:12

kokuz je napisao/la:A sta to imamo ponudit za trade?
Ingram + DLo :mrgreen:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 24 jun 2016, 17:20

Nemamo dovoljno igraca za ponuditi...u slucaju nekog trejda opet bi morali krpit ekipu polovnjacima a vidjeli ste prosle sezone na sta je to ispalo

Po meni mislim da se nece desit nikakav trejd, da i Durant ostaje u oklahomi na godinu..al isto tako mislim da sljedece godine dovodimo Wessa

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jun 2016, 18:10

Mislim da ce Kupchak i Buss pokusati dovesti Horforda i DeRozana i time rijesiti igracku krizaljku za narednu sezonu...Ekipa sastavljena od Russella, DeRozana, Ingrama, Randlea i Horforda se moze boriti za PO naredne sezone i imati ulogu Jazza iz ove sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jun 2016, 20:17

Epidaurus je napisao/la:Radio s Philom koji je usput za njega izjavio da je jedan od najvecih kosarkaskih mozgova koje je ikad sreo, Warriorsi pod njim igrali duplo bolje nego pod Kerrom jer nije tvrdoglav da forsira neke ustaljene igrace. Meni je ovo samo prvo itekako dovoljno jer kad najveci kosarkaski trener ikad to izjavi, onda to ima itekakvog smisla. Kako god siguran sam da ce se igrati moderna kosarka za razliku od onog idiota Scotta te da nece igrace javno i medijima prozivati i bacati pod noge da sebe izvuce kao ta ubleha. Plus ono otac mu je valjda najinteigentniji centar koji je ikad igrao ovu igru.
"radio s phillom" nije neka bajna referenca... koliko je to ljudi sto je radilo s phillom uspjelo? warriorsi su igrali dobro, ali to sam vec objasnio... nije neka filozofija voditi ovu ekipu gdje je dovoljan jedan pick na 10 metara od kosa i vec je protivnik primio trojku... da, otac mu je bio najinteligentniji centar svoje ere, ali je walton bio najgluplji krilni igrac svoje ere....

kazem, popustite sa hvaljenjima prije nego ga vidimo na djelu, da ne bi bilo kasnije "eto, imamo ekipu punu potencijala, mogli smo napadati PO, al ova neznalica nas upropasti, nasao on da se uci na nama bla bla bla"...

gori od potatoheada ne moze biti, kada sam i nakon njega ostao vjeran lakersima, necu nikada otici navijati za neki tim sto igra lijepu kosarku :mrgreen:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jun 2016, 20:32

KK_Bosna je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Radio s Philom koji je usput za njega izjavio da je jedan od najvecih kosarkaskih mozgova koje je ikad sreo, Warriorsi pod njim igrali duplo bolje nego pod Kerrom jer nije tvrdoglav da forsira neke ustaljene igrace. Meni je ovo samo prvo itekako dovoljno jer kad najveci kosarkaski trener ikad to izjavi, onda to ima itekakvog smisla. Kako god siguran sam da ce se igrati moderna kosarka za razliku od onog idiota Scotta te da nece igrace javno i medijima prozivati i bacati pod noge da sebe izvuce kao ta ubleha. Plus ono otac mu je valjda najinteigentniji centar koji je ikad igrao ovu igru.
"radio s phillom" nije neka bajna referenca... koliko je to ljudi sto je radilo s phillom uspjelo? warriorsi su igrali dobro, ali to sam vec objasnio... nije neka filozofija voditi ovu ekipu gdje je dovoljan jedan pick na 10 metara od kosa i vec je protivnik primio trojku... da, otac mu je bio najinteligentniji centar svoje ere, ali je walton bio najgluplji krilni igrac svoje ere....

kazem, popustite sa hvaljenjima prije nego ga vidimo na djelu, da ne bi bilo kasnije "eto, imamo ekipu punu potencijala, mogli smo napadati PO, al ova neznalica nas upropasti, nasao on da se uci na nama bla bla bla"...

gori od potatoheada ne moze biti, kada sam i nakon njega ostao vjeran lakersima, necu nikada otici navijati za neki tim sto igra lijepu kosarku :mrgreen:
Kad je Phil za njega izjavio da je jedan od najvecih kosarkaskih mozgova koje je ikad sreo, onda tu definititivno ima necega. Ne slazem se da je Walton uopce glup bio kao igrac.

Uostalom, Kobe o Lukeu:

[youtube][/youtube]

Od njega u prvoj sezoni samo ocekujem da pusti ove momke da trce igraju brzu kosarku. Vec samim time ce biti za 2 klase ispred debila od prosle godine. Playa za visok tempo imamo savrsenog, izabrali smo odlicno krilo sa fantasticnim potencijalom plus ova dva nominalno losija clana mlade jezgre (Randle, JC) su takodjer dosta dobre atlete i ta ce im igra savrseno dobro leci. Smatram da je on dobrim dijelom odgovoran za igru Warriorsa jer je takav tip koji pusta igrace da igraju svoju igru i ne forsira neke takticke zamisli (sto je uostalom Dray za njega izjavio). U Golden Stateu je imao priliku biti dio kosarkaske revolucije koja uzima maha (sto vise napadanja na nepostavljenu odbranu, uzimanje dobrog suta bilo u 3. bilo u 23. sekundi napada, switch odbrana i petorke sa sto vise kreatora na parketu) i vidjeti u kojem se smjeru razvija kosarka, bitno je da samo to implementira u ovaj roster i uspjeh nece izostati.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.