FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

AnkleBreaker
Kontakt:

Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Post Postao/la AnkleBreaker » 23 jun 2016, 18:18

Vidim nakupilo se Popovicha, Jacksona po forumu pa imaju zamjerku i na pobjedu od 25 razlike. :facepalm: Tesko je igrati kad sredinom 2/4 imas preko 20 razlike jos kad dodamo da su to jos djeca.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Nexe992
Kontakt:

Post Postao/la Nexe992 » 23 jun 2016, 18:21

Citam komentare i sada i na utakmici.Zaista treba pustit ove mladice da igraju, ovo je nama debitanski nastup, igramo tranziciju i nece biti neki postavljeni napada, jer znam sa treninga reprezentacije na Ilidzi, znaci igramo najbrzu mogucu kosarku, na poziciji centra smo trebali imati Semina Burku koji je visok 2,11 m a nije znao poluhorog i sta ce nam, mali Adi Alikadic je nevjerovatan playmaker, koji je sezonu proveo u Vitezu, gdje se treneri nisu znali brinuti.Ali generalno zbog prve,debitanske utakmice smo odigrali dosta losije nego ocekivanja.

Takodjer prosle godine malo ko je znao za ove momke, a sada ide sportsport.ba tamo intervjuise, znaci sad se previse trazi, ipak su to djeca, kvaliteta ima, ali pustite ih da igraju pa cete vidit rezultat, garantujem polufinale, jer ovi momci zajedno mogu.Svi su ko braca bili i u hotelu na Ilidzi, i kada su setali bili su uvijek zajedno i salili se, na pripremam na Ilidzi radi maksimalno, ali evidentno da neki zbog ne brige svoji klubova kroz godinu slabi sa kondicijom.Gdje se na 40 dana treba i uigrati i fizicki pripremiti malo nerealno.Ja sam trener, i citavu godinu radim sa ekipom na svim elementima,i fiziku i individulani i timski napredak, od nula ekipe, izgubio sam samo par razlike od OKK Celika, znaci da sam imao ispravan put i da sam prije svega sagradio tim.Pitam se iz dana u dan sta rade treneri po klubovima, po prikazu pojedini iz reprezentacije, taj isti Adi Alikadic je nevjerovatan talenat, sa kojim ama bas niko ne radi, treba da radi na snazi.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 23 jun 2016, 18:35

Jao koliki raspon rucki ovih iz Malija :o

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 jun 2016, 18:40

Nexe992 je napisao/la:Citam komentare i sada i na utakmici.Zaista treba pustit ove mladice da igraju, ovo je nama debitanski nastup, igramo tranziciju i nece biti neki postavljeni napada, jer znam sa treninga reprezentacije na Ilidzi, znaci igramo najbrzu mogucu kosarku, na poziciji centra smo trebali imati Semina Burku koji je visok 2,11 m a nije znao poluhorog i sta ce nam, mali Adi Alikadic je nevjerovatan playmaker, koji je sezonu proveo u Vitezu, gdje se treneri nisu znali brinuti.Ali generalno zbog prve,debitanske utakmice smo odigrali dosta losije nego ocekivanja.

Takodjer prosle godine malo ko je znao za ove momke, a sada ide sportsport.ba tamo intervjuise, znaci sad se previse trazi, ipak su to djeca, kvaliteta ima, ali pustite ih da igraju pa cete vidit rezultat, garantujem polufinale, jer ovi momci zajedno mogu.Svi su ko braca bili i u hotelu na Ilidzi, i kada su setali bili su uvijek zajedno i salili se, na pripremam na Ilidzi radi maksimalno, ali evidentno da neki zbog ne brige svoji klubova kroz godinu slabi sa kondicijom.Gdje se na 40 dana treba i uigrati i fizicki pripremiti malo nerealno.Ja sam trener, i citavu godinu radim sa ekipom na svim elementima,i fiziku i individulani i timski napredak, od nula ekipe, izgubio sam samo par razlike od OKK Celika, znaci da sam imao ispravan put i da sam prije svega sagradio tim.Pitam se iz dana u dan sta rade treneri po klubovima, po prikazu pojedini iz reprezentacije, taj isti Adi Alikadic je nevjerovatan talenat, sa kojim ama bas niko ne radi, treba da radi na snazi.
Svaka cast na postu, pogotovo za Alikadica, vise puta sam pisao da je strasan talenat ali dzaba kad ga strucnjaci krenu ovdje prozivati da se ostavi kosarke, lijepiti statistiku od 0/2 za 2 poena misleci da su nesto dokazali i sl.
Nad tobom sunce najljepše sja

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 jun 2016, 20:53

Tracy3McGrady je napisao/la: Vidi nesto, medalja u mladjim uzrastima ne mora nista da znaci. Nekad imas odlicnu ekipu bez zvijezda, u mladjim kategorijama doguras daleko, kao Litvanija prosle godine, ali niti jedan od tih igraca ne napravi nesto posebno u seniorima. E onda imas ovu drugu stranu gdje, po mom misjenju, mi spadamo. A to je da imas ekipu, po najsubjektivnijem misljenju, prosjecnu ali u njoj nekog ko odskace od ostalih i mozez sa sigurnoscu reci da taj uspjeti, i postati barem vrlodobar EL igrac. Mi nekako iz svake generacije imamo po jednog takvog, i zato mnogi i ocekuju da cemo biti neko i nesta u buducnosti. Imali Smo Nihada od prije, Nurkic iz '94, Atic '97, Musa/Sikiras '99 (pa donekle i Campara) i ko zna sta ce jos doci. E sad kad sastavis seniorsku momcad to nam daje zapravo da se nadamo necemu dobrom.

I ja sam uvjek za ovo drugu opciju, gdje bi svake 2-3 godine iskocio bar novi Atic ako nista vise.
Ne znam, nekad nije nuzno bolje to da izbacujemo velike talente i hrpu onih koji nece ni ABA ligu igrati umjesto da izbacimo ekipu solidnih igraca bez nekog super potencijala. Eto ti Litvanci npr. Njihove ekipe nemaju tako cesto superpotencijale al oni svu djecu koju izbacuju od malena uce da igraju tu njihovu kosarku i njihove sve selekcije isto igraju. To se najbolje vidi po rezultatima njihovih ekipa na zadnja 2 Eurobakseta. Ljudi su 2 puta usli u finale iako nisu po imenima i individualnom kvalitetu ni medju top 5 bili.

Evo uporedicu ih s jednom Hrvatskom. Hrvati vec generacijama izbacuju neke ekstra talente (Saric, Hez, Bender, Zubac, Zizic itd) al nikako da sastave pravu ekipu za napad na medalju jer nemaju sistema igre. Saric je svojevremeno bukvalno sam donio Hrvatima U16 i U18 titulu (al bukvalno sam, bolesna dominacija ko Ricky Rubio svojevremeno) al na kraju nisu nista posebno osim njega i Hea iz te 94-95 generacije dobili, jos su cak upropastili neke talente koji su odlicni bili tu. Cak je i ta Zagrebova 94-95 generacija bila prvak Europe u juniorima.

Mi se trebamo ugledat na Srbiju i Litvaniju koji i od najprosjecnijih generacija izbace par igraca koji mogu bitnu rolu u repki odradit. Srpska 95 generacija u mladjim uzrastima nije bila ni blizu Hrvatskoj i onda su na kraju prosle godine buknuli strasno i tu ce dobit bar 3 igraca za nosioce u reprezentaciji (Jokic, Guduric, Zagorac) s tim da ima jos prezanimljivih igraca tu. Mi trebamo taj neki njihov sistem rada uzeti, ne odricati se igraca i proglasavat ga propalim ako sa 19 ne dominira u seniorima kao sto je dominirao nad vrsnjacima sa 16 ili 17 kao sto to Hrvati rade i dati priliku svoj djeci da se razviju. Igracine poput Muse su kljucne za napad na titulu naravno al iza takve klase moramo imati i radnike koji nece konstantno traziti loptu u rukama i odradjivati one male stvari. Durmu i Cerkezovic npr mogu biti takvi igraci i na njihov razvoj moramo obratit posebnu paznju.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 23 jun 2016, 20:53

Sada Amerikanci. Dobit će oni ovo 30-ak razlike, ali baš me zanima da li ćete promijeniti svoje "pesimistično" mišljenje po pitanju poređenja nas i njih kada vidite da nisu neki bauk :D

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 23 jun 2016, 21:14

Da, dobice 30-tak razlike, ali prvu cetvrtinu. :lol:
Don't believe the hype.

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 23 jun 2016, 21:27

ok, ali Tajvan? vidjecemo kako to izgleda protiv Turaka. Tajvan nije mejrilo...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 23 jun 2016, 21:28

Sta se ovo desava sa Turcima?? :tokralju:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 23 jun 2016, 21:28

Egipat vodi Turke 20 razlike
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 23 jun 2016, 21:37

Ovo na prvu što sam vidio i nisam nešto impresioniram sa amerikancima.
DA - odskaču u sljedećim segmentima:
1. atletski su već poprilično izdefinisani za svoju generaciju
2. maksimalno koriste atletsku nadmoc
3. vidi se da su skolovani, malo me iznenadjuje da znaju igrati zonu
4. defanzivno su poprilicno suplji, ali imaju dopust od sudija da igraju rukama odbranu i poprilično su prljavi u defanzivi
5. napadacki disciplinovani i jedino gdje se razliku od nas je u tome da nema opustanja
6. imaju 12 igraca i svako visinom igra svoju poziciju (imaju taj kvantitet)
7. nešto košarkaške inteligencije i nemaju, koliko nadmoć iskazuju atletskim spsobnostima, disciplinom i prljavom odbranom koju sudija pušta

Sve u svemu, protiv njih se da igrati, ako budemo umrtvili igru, forsirali 1 na 1 u slučaju da sudija svira ove prljave faulove i da se brzim protokom lopte izbacuje loša centarska linija (koja nema neke inteligencije). Vanjski su im jaki, imaju vanjski šut. Jedna visoka zona bi dala to na naš mlin natjerati. Samo se s njima ne smije upustiti u trku i nema neodlučnosti, ako si odlučio šutnuti - šutni, ne čekaj - brzi su, a prstima idu i u oči.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 23 jun 2016, 21:51

remA1 je napisao/la: baš me zanima da li ćete promijeniti svoje "pesimistično" mišljenje po pitanju poređenja nas i njih kada vidite da nisu neki bauk :D
slika

:rol:

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 23 jun 2016, 21:53

Treba još naznačiti da su Taipei izgubili 9 razlike u finalu protiv Koreje na azijskom prvenstvu.

Amerikanci suvjereno osvajaju bez imalo muke. Jedino im Kanada može atletski parirati.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 23 jun 2016, 22:04

Nekoliko zanimljivih činjenica oko amera.

2010 prvo takmičenje U17 svjetsko, MVP Bradley Beal, a u timu još bili Andre Drummond, Jabari Parker, Johny Obryant, James Mcadoo, Justin Anderson, Michael Gilchrist, Marquis Teague, Anthony Wrotten. 9 od 12 igrača završilo u NBA

2012 godina, MVP Jahlil Okafor, Jabari Parker, Justin Winslow, Stanley Johnson, Tyus Jones, Dakari Johson. 6/12 NBA igrača, inače lošija generacija za draft

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 jun 2016, 22:19

Ma nemamo mi sanse protiv USA, ne znam ko je ocekivao da mi njima mozemo parirat. Pa ljudi imaju gotov pa skoro 12 Musa na parketu, ljudi zakucavaju i sutaju ko da su NBA igraci. Da ne govorim kako zrelo igraju.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

whitesnake
Kontakt:

Post Postao/la whitesnake » 23 jun 2016, 23:19

Š t a s v i s v r š a v a t e n a a m e r i k a n c e , d o b r o m t i m s k o m i g r o m s e s v a k o m o ž e d o b i t ...

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 23 jun 2016, 23:39

Ja bi radije da ispadnemo prije USA, da se ne sramotimo kao ostatak drzava sto ce igrati protiv njih. Ni u bilo kojem snu se mi njima necemo ni pribliziti, a o pobjedi da i ne pricam.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 23 jun 2016, 23:43

Sarmelino je napisao/la:Ja bi radije da ispadnemo prije USA, da se ne sramotimo kao ostatak drzava sto ce igrati protiv njih. Ni u bilo kojem snu se mi njima necemo ni pribliziti, a o pobjedi da i ne pricam.
Luzerski stav. Idi glasaj za SDA.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 jun 2016, 23:43

Amerikanci su druga dimenzija i suludo je porediti nas s njima, tražiti gdje bi mogli imati prednost a gdje ne. Ljudi nije ovo prvenstvo nas i Amerike pa da se sad odlučuje kome će zlato a kome srebro, uostalom mi nismo ni blizu drugi favorit takmičenja.
Nad tobom sunce najljepše sja

Zaključano

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 6 gostiju.