Boston Celtics

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

dscile
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la dscile » 19 jun 2016, 19:03

Napisao sam i sam da nema nista od toga.. to je vise sanjaranje.

Amiir i Jerebko imaju team opcije, to je odma minus 17 miliona. Zeller i Sully QO.. a za prvog cisto sumnjam da ce se ista matchirati. Ako bi Butler dolazio u trejdu, cisto sumnjam da bi mogao ostati Bradley, a on ima 7-8 miliona godisnje.

E sada, ne znam za koliko rastu ti max ugovori, ali u mojim teorijama KD 25 miliona + Hassan 17/18 miliona + Butler 18 miliona = 61 milion. Ali opet, kao sto si sam rekao, ne razumijem se u ta salary cap pravila i regulative, pa ne znam da li je to moguce i kako je to moguce.. u svakom slucaju, ja samo mastam.

Manu20
Kontakt:

Post Postao/la Manu20 » 19 jun 2016, 19:09

Ma sve ok,ali 3 max.igraca ne mogu nikako.KD je sa ovim rastom od 94mil na 29mil u pocetnoj godini maxa.Hassan oko 20,ako ne grijesim za njega.To ti je vec full cap bez racunanja da ce te nekog produziti,cap holdova itd.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 22 jun 2016, 09:16

Priblizio se draft. Evo da napisem, kao i svake godine, neka svoja zapazanja u vezi istog.
Puno igraca moze biti izabranao ali je i puno je kalkulacija u vezi ovog drafta. Vjerovatno ce biti mnogo i zamjena narocito sa ovim pickovaima iz drugog kruga. Konkretno, Boston ove godine ima: 3, 16, 23, 31, 35, 45, 51, 58.
Najmanje se prica i diskutuje o ovim igracima ispod 30-tog mjesta sto je i razumljivo iako mislim da bi se i tu maglo isceprkati nesto kvalitetno.
Taj treci pick ove sezone je nekako ostao najvise ''kratak'' jer su 2 zvijeze Simmons i Ingram projektovani za 1 i 2 pick pa eto mi kao 3 smo ono bas ostali kratkih rukava i vec se stvorilo misljenje da je to vec ''izgubljen posao, losa sreca ili totalna fula'', sto je i realna prica ali... Realno je da ova dvojica budu izabrani kao 1 i 2.
Koga seloktovati kao 3? Dragan Bender, Jamal Murray, Kris Dunn, Jaylen Brown ili Buddy Hield? Ova se imena najvise vrte kao moguca 3 pozicija.

Pokusat cu ocijeniti ove igrace u rasponu od 1 do 10 i to ne samo kao individue vec i kao igrace koji bi se mogli uklopiti u sadasnji roster Bostona.
Kris Dunn- 8.
Jaylen Brown- 9.
Buddy Hield- 7.5
Jamal Murray- 8.
Dragan Bender- 8.5.

Znaci, ja licno bih najvise volio da se ovaj treci pick iskoristi za Browna ili Bendera a kao osoba C neka bude Dunn. Ova trojica su mi nekako i najrealnije rijesenje.

#16 pick
volio bih: Malik Beasley (iako sam 100% uvjeren da se biti selektovan ispod 16 :( ), Skal Labissiere, Cheick Diallo, Thon Maker.
ne bih volio: Denzel Valentine, Timothe Luwawu, Henry Ellenson, Furkan Korkmaz...

#23 pick
volio bih: Cheick Diallo, Thon Maker, Brice Johnson, Juan Hernangomez
ne bih volio: Malachi Richardson, Damian Jones, Demetrius Jackson, Taurean Prince
nisam siguran: Stephen Zimmerman, Ivica Zubac.

#31 pick
volio bih: Diamond Stone, Caris LeVert
ne bih volio: Guerschon Yabusele,
ne znam: Ante Zizic

#35 pick
volio bih: Patrick McCaw, Malcolm Brogdon, Joel Bolomboy, Isaiah Whitehead
ne bih volio: Isaiah Cousins, Pascal Siakam, Ben Bentil, Michael Gbinije

#45 pick
volio bih: Georgios Papagiannis, Isaia Cordinier
ne bih volio: Zhou Qi, Gary Payton II, Tyler Ulis, Anthony Barber

#51 pick
volio bih: Perry Ellis, Daniel Hamilton, Zach Auguste
ne bih volio: Kahlil Felder, Petr Cornelie

#58 pick
volio bih: Robert Carter, AJ Hammons.

Vidjet cemo sta ce konretno uprava uraditi na celu sa GM-om :mrgreen: a praksa je pokazala da su draft izbori u zadnje 3 godine su bili totalni promasaji. Ovdje je najrealnije ocekivati brdo tradova...

Vrijeme ce pokazati... :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 22 jun 2016, 11:48

Odlicna analiza Bernarde, fino je procitati buduci da ja to i ne pratim bas puno :thumbup:

U zadnje vrijeme sam nesto malo istrazivao, i meni se dosta kao moguci treci pik svidio momak kojeg uopste nisi naveo, Marquese Chris. Definitivno bih njega ili Browna uzeo sa tog treceg pika.

Kao 16. Dialla/Labissierea, 23. Zubca/Thona Makera.. a u drugoj rundi igrace tipa Hammons, Zagorac.. od kojih ne ocekujes trenutno nista, ali imaju potencijal da budu barem role igraci u buducnosti.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 22 jun 2016, 12:07

dscile je napisao/la:Odlicna analiza Bernarde, fino je procitati buduci da ja to i ne pratim bas puno :thumbup:

U zadnje vrijeme sam nesto malo istrazivao, i meni se dosta kao moguci treci pik svidio momak kojeg uopste nisi naveo, Marquese Chris. Definitivno bih njega ili Browna uzeo sa tog treceg pika.

Kao 16. Dialla/Labissierea, 23. Zubca/Thona Makera.. a u drugoj rundi igrace tipa Hammons, Zagorac.. od kojih ne ocekujes trenutno nista, ali imaju potencijal da budu barem role igraci u buducnosti.

Marquese Chriss je veliki potencijal. Klasicni PF, 208cm. Atletski jako mocan, raspon ruku oko 215 cm, vertikalni skok cca 256 cm. Za njega je zanimljivo da su ga strucnjaci definisali kao ispod prosjecnog odbranbenog igraca i loseg skakaca (5.4 rpg)... Medjutim, momak je rodjen 1997 i itekako ima mjesta da napredak. Mnogi ga porede sa Antonio McDyess koji je iza sebe ostavio kvalitetnu NBA karijeru. Trenutno je ''sirov'' ali mjesta za napredak ima itekako. Prognoza za njega je izmedju 6 i 10 picka! Mislim da ima kvalitetnijih igraca od njega za taj famozni 3 pick.

P.S. nisam ga naveo jer mislim da nece biti izabran kao 3 pick a nas drugi pick na 16 mjestu je jako nisko za njega jer sam uvjeren da ce biti izabra, kao sto sam i napisao, izmedju 6 i 10 picka.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 jun 2016, 12:18

Cega ba 256?? :D

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 22 jun 2016, 13:46

NEZALAGANJE je napisao/la:Cega ba 256?? :D
:mrgreen:

nije skok nego visina kad digne ruku. i tu sam lose izracunao, cca 270 cm a ne 256.

Mavs
Kontakt:

Post Postao/la Mavs » 23 jun 2016, 14:37

BernardBarnjak je napisao/la:Priblizio se draft. Evo da napisem, kao i svake godine, neka svoja zapazanja u vezi istog.
Puno igraca moze biti izabranao ali je i puno je kalkulacija u vezi ovog drafta. Vjerovatno ce biti mnogo i zamjena narocito sa ovim pickovaima iz drugog kruga. Konkretno, Boston ove godine ima: 3, 16, 23, 31, 35, 45, 51, 58.
Najmanje se prica i diskutuje o ovim igracima ispod 30-tog mjesta sto je i razumljivo iako mislim da bi se i tu maglo isceprkati nesto kvalitetno.
Taj treci pick ove sezone je nekako ostao najvise ''kratak'' jer su 2 zvijeze Simmons i Ingram projektovani za 1 i 2 pick pa eto mi kao 3 smo ono bas ostali kratkih rukava i vec se stvorilo misljenje da je to vec ''izgubljen posao, losa sreca ili totalna fula'', sto je i realna prica ali... Realno je da ova dvojica budu izabrani kao 1 i 2.
Koga seloktovati kao 3? Dragan Bender, Jamal Murray, Kris Dunn, Jaylen Brown ili Buddy Hield? Ova se imena najvise vrte kao moguca 3 pozicija.

Pokusat cu ocijeniti ove igrace u rasponu od 1 do 10 i to ne samo kao individue vec i kao igrace koji bi se mogli uklopiti u sadasnji roster Bostona.
Kris Dunn- 8.
Jaylen Brown- 9.
Buddy Hield- 7.5
Jamal Murray- 8.
Dragan Bender- 8.5.

Znaci, ja licno bih najvise volio da se ovaj treci pick iskoristi za Browna ili Bendera a kao osoba C neka bude Dunn. Ova trojica su mi nekako i najrealnije rijesenje.

#16 pick
volio bih: Malik Beasley (iako sam 100% uvjeren da se biti selektovan ispod 16 :( ), Skal Labissiere, Cheick Diallo, Thon Maker.
ne bih volio: Denzel Valentine, Timothe Luwawu, Henry Ellenson, Furkan Korkmaz...

#23 pick
volio bih: Cheick Diallo, Thon Maker, Brice Johnson, Juan Hernangomez
ne bih volio: Malachi Richardson, Damian Jones, Demetrius Jackson, Taurean Prince
nisam siguran: Stephen Zimmerman, Ivica Zubac.

#31 pick
volio bih: Diamond Stone, Caris LeVert
ne bih volio: Guerschon Yabusele,
ne znam: Ante Zizic

#35 pick
volio bih: Patrick McCaw, Malcolm Brogdon, Joel Bolomboy, Isaiah Whitehead
ne bih volio: Isaiah Cousins, Pascal Siakam, Ben Bentil, Michael Gbinije

#45 pick
volio bih: Georgios Papagiannis, Isaia Cordinier
ne bih volio: Zhou Qi, Gary Payton II, Tyler Ulis, Anthony Barber

#51 pick
volio bih: Perry Ellis, Daniel Hamilton, Zach Auguste
ne bih volio: Kahlil Felder, Petr Cornelie

#58 pick
volio bih: Robert Carter, AJ Hammons.

Vidjet cemo sta ce konretno uprava uraditi na celu sa GM-om :mrgreen: a praksa je pokazala da su draft izbori u zadnje 3 godine su bili totalni promasaji. Ovdje je najrealnije ocekivati brdo tradova...

Vrijeme ce pokazati... :mrgreen:
Svaka čast na trudu.
Ja bi najviše volio da se desi ono što se i najviše spominje, a to je trade #3 i ako je potrebno još 2 picka za graničnog All-Star igrača.
Wake up and live !

Money isn't something I play for. I want to compete. I want to win.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 23 jun 2016, 17:23

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 23 jun 2016, 20:08

slika

:kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 24 jun 2016, 03:36

Kakav je ovo izbor na 16 to oo crni Ainge treba nam centar ko pustinji kise a ti pored skai uzeti ovo :facepalm:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2016, 08:19

Kao da su bernija čitali, Brown, sviđa mi se pick, napokon jedan visoki, atletičan, može igrati i braniti par pozicija (od 2-4), dobar footwork, čak i odbrana, u napadu ostaje da popravi šut, a izgleda da je kod nas na ovome treningu za pokazivanje pogodio 75 ili 76 trica od 100, tako da nije da to ne može popraviti.. Za ove ostale se znalo da neće imati mjesta, zato se pokušalo sa trejdom na sve načine, ovako će eventualno ostati u Evropi ili d-eague da se razvijaju, klasični draft-and-stash pickovi.

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 24 jun 2016, 09:28

Zadovoljan sam Brownom.. Zna li ko kakav je ovaj Yabusele? Vidjao sam ga na ovim mock draftovima, ali apsolutno nemam pojma kakav je igrac.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2016, 09:28

dscile je napisao/la:Zadovoljan sam Brownom.. Zna li ko kakav je ovaj Yabusele? Vidjao sam ga na ovim mock draftovima, ali apsolutno nemam pojma kakav je igrac.
Ma ostaje on u Evropi sigurno.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 24 jun 2016, 09:30

Bez obzira igrali li ili ne u Bostonu, cinjenica je da Ainge zaista voli PF igrace i to one underized, oko 203 cm. Ne znam zasto ali i ove godine je selektovao 4 PF. Volio bih znati zasto.
Ovaj Yabusele je enigma za mene velika.
rio_Ferdy88 je napisao/la:
dscile je napisao/la:Zadovoljan sam Brownom.. Zna li ko kakav je ovaj Yabusele? Vidjao sam ga na ovim mock draftovima, ali apsolutno nemam pojma kakav je igrac.
Ma ostaje on u Evropi sigurno.
Pa sta ga je onda birao? :shock: Mislim ne pitam tebe, nego konstatujem...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2016, 09:34

Pa zato što nema mjesta u timu, a vjerovatno je prihvatio da će ostati, dok ovim amerima nismo mogli garantovati minute, pa nisu ni htjeli da dođu, jer ne možeš nikako naći mjesta za ovoliki broj pikova, vjerovatno su razmišljali da će ih dati u nekom trejdu, ali pošto nisu onda su morali napraviti taj kompromis.

I ja bih volio da smo uzeli nekog drugog, ali pitanje je svakako koliko bi dobili minuta i šta bi to značilo za njihov razvoj, jer ni prošle god rukiji nisu dobili dovoljno minuta jer smo ganjali PO.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 24 jun 2016, 09:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa zato što nema mjesta u timu, a vjerovatno je prihvatio da će ostati, dok ovim amerima nismo mogli garantovati minute, pa nisu ni htjeli da dođu, jer ne možeš nikako naći mjesta za ovoliki broj pikova, vjerovatno su razmišljali da će ih dati u nekom trejdu, ali pošto nisu onda su morali napraviti ovakav izbor.
Mozemo li konstatovati da je ovaj #16 los izbor? Mozemo i cini mi se da se tu slazemo. Ispade da su draftovali igrace koji nam ne trebaju i koji nece ni igrati i da su to uradili eto reda rada samo da ispucaju pickove jer im nije uspio niti jedan trade.
rio_Ferdy88 je napisao/la:I ja bih volio da smo uzeli nekog drugog, ali pitanje je svakako koliko bi dobili minuta i šta bi to značilo za njihov razvoj, jer ni prošle god rukiji nisu dobili dovoljno minuta jer smo ganjali PO.
Znaci los izbor na draftovima godinama. U kontinuitetu. Onda nesto nije OK sa GM-om. Nemoguce je da u zadnje 3-4 godine od 15-tak igraca samo 1 ili 2 igraju...
Ja ne mogu da prezalim Malik Beasleya.
Znaci od ovih 8 mozemo racunati samo na 1 igraca?!
Zadnja izmjena: BernardBarnjak, dana/u 24 jun 2016, 09:41, ukupno mijenjano 1 put.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 24 jun 2016, 09:40

Ja licno ne bih konstatovao jos uvijek nista.. Ko ce znati, mozda momak i ostane u Bostonu, posto koliko znam mogla bi se zavrsiti saradnja sa Jerebkom. Mislim, i da ne ostane, vidicemo sta ce biti od njega u buducnosti.. za sada, velika nepoznanica, barem za mene.

Ovaj treci pik u prvoj rundi mi se isto svidja.. Zizic moze biti odlican igrac nakon malo usavrsavanja.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 jun 2016, 09:42

Pa vjerovatno je bilo boljih igrača trenutno, ali pitanje je koliko bi i oni dobili minuta i da li bi uopšte htjeli doći da igraju u d-league.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 24 jun 2016, 09:44

dscile je napisao/la:Ja licno ne bih konstatovao jos uvijek nista.. Ko ce znati, mozda momak i ostane u Bostonu, posto koliko znam mogla bi se zavrsiti saradnja sa Jerebkom. Mislim, i da ne ostane, vidicemo sta ce biti od njega u buducnosti.. za sada, velika nepoznanica, barem za mene.

Ovaj treci pik u prvoj rundi mi se isto svidja.. Zizic moze biti odlican igrac nakon malo usavrsavanja.
Bolje da ne ostane, u pravu je rio.

[youtube][/youtube]

Ben Bentil isto 203cm.
[youtube][/youtube]
rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa vjerovatno je bilo boljih igrača trenutno, ali pitanje je koliko bi i oni dobili minuta i da li bi uopšte htjeli doći da igraju u d-league.
Ma OK je to sve ali sam 100% uvjeren da igraci na poziciji 2 i eventualno 3 bi mogli izboriti minutazu jer smo tu stvarno tanki. Brawn ce sigurno biti starter, barem se nadam. Ne vidim neku prejaku konurenciju na SG poziciji tako da to sa minutama mi ne pije vode. OK mi je za PF pozicije jer smo tu prenapunjeni ali kazem, sto onda opet uzimaju te igrace nikako mi nije jasno... :(
Sto je najgore uvijek se vrti ista prica poslije drafta. Ainge je napravio odlican posao sa Steavensom ali za igracki kadar nisam zadovoljan.
Zadnja izmjena: BernardBarnjak, dana/u 24 jun 2016, 09:49, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: ronaldo99 i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []