Philadelphia 76ers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: Philadelphia 76ers
Majke mi pratit ću vas najviše posle orlanda, strašan draft, još samo uzeti nekog jakog sa FA i bićete moćni, PO vam ne gine
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Kakav je igrac ovaj Furkan ?? sad cu morati traziti po youtubeu scouting reporte 
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
- adriano_leite
- Kontakt:
Philla je meni postala najdraza poslije Cavsa izborom Okafora, tu je i Embiid ciji sam bio fan do operacije, tako da cu ih sigurno gledati. Simmons mi je iza Ingrama ali nadam se da grijesim za dobrobit Phille i da se ne naprave show time Lakersi #2 sa Coach Lukeom DLom i Ingramom
.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Odlican draft za nas
Ocekujem napokon borbu za play off.
Ocekujem napokon borbu za play off.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
Interesantno, čim je otišao ublehaš zvani Sam Hinkie, odrađen je jedan pristojan draft.
Valjda se barem jedan od dvojca Luwawu - Korkmaz razvije u solidnog šutera, mislim da ovaj Turčin posjeduje izuzetan potencijal, ali volio bih da ih obojicu prokomentariše neko ko je upoznat s njihovom igrom bolje od mene.
O Simmonsu je mnogo toga rečeno, svi mi koji podržavamo Sixerse očekujemo da Ben bude zaštitno lice franšize u narednim godinama i uz malo sreće predvodnik nove Philine dinastije.
O Simmonsu je mnogo toga rečeno, svi mi koji podržavamo Sixerse očekujemo da Ben bude zaštitno lice franšize u narednim godinama i uz malo sreće predvodnik nove Philine dinastije.
- adriano_leite
- Kontakt:
Hinkie ti je i omogucio ovakav draft...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Claus je napisao/la:Interesantno, čim je otišao ublehaš zvani Sam Hinkie, odrađen je jedan pristojan draft.Valjda se barem jedan od dvojca Luwawu - Korkmaz razvije u solidnog šutera, mislim da ovaj Turčin posjeduje izuzetan potencijal, ali volio bih da ih obojicu prokomentariše neko ko je upoznat s njihovom igrom bolje od mene.
Korkmaz se sjajno napredovao, ušao u petorku U18 i petorka U19 prvenstva. Treba reći da je U19 bio mlađe godište i držao je cijelo prvenstvo šut za 3 poena preko 45%. Pobjedio u takmičnju na zakucavanjima u Turskoj protiv Amerikanaca. Odlična atleta, odličan šuter, ima visinu da pokrije i čuva poziciju 2. Ove godine je igrao i u Euroligi, marljivo sakupljao minute i u Euroligi i u Turskom prvenstvu. Moje mišljenje da je ovo odličan izbor, najviše me podjeća na Klaya Thompsona ali sa lošijom odbranom.
Luwawu, najviše sam volio gledati Mega Leks zbog načina igre (brza košarka) i ovog momka. U jednoj utakmici pomislim da će biti TOP 5 pikova na draftu a u drugoj utakmici da ne može igrati ni Euroligu. Rođen je 1995, dvije godine je stariji od Korkmaza ali mi Korkmaz igra puno zrelije i konstantnije. Luwawu sjajna atleta može pokriti 2/3, možže pogađati u serijama a i može promašivati u serijama. Puno je bolji odbranbeni igrač od Korkmaza ali ima ogromnih problema sa faulovima jer pravi "glupe" faulove.
Zaključak
Meni se više sviđa Korkmaz jer je mlađi i može više napredovati na kontroli lopte da ne bude samo šuter. Dobra je stvar što nije samo spot up šuter, nego može kreirati i pogoditi preko ruke. Protiv nas u U18 kao da nije igrao 1 poluvrijeme, a onda nam je u 3 minute sasuo 5 trica od toga 3 preko ruke. I iste godine je protiv starijih igrača odveo Turke do 3 mjesta na U19.
Ništa on posebno nije napravio, osim hrpe neobjašnjivo glupih pickova s kojima je nagomilavao visoke igrače, o retardiranim tradeovima da i ne govorim. Čitava liga mu se smijala zbog toga.adriano_leite je napisao/la:Hinkie ti je i omogucio ovakav draft...
Hvala na odgovoru.Chstal je napisao/la:Claus je napisao/la:Interesantno, čim je otišao ublehaš zvani Sam Hinkie, odrađen je jedan pristojan draft.Valjda se barem jedan od dvojca Luwawu - Korkmaz razvije u solidnog šutera, mislim da ovaj Turčin posjeduje izuzetan potencijal, ali volio bih da ih obojicu prokomentariše neko ko je upoznat s njihovom igrom bolje od mene.
Korkmaz se sjajno napredovao, ušao u petorku U18 i petorka U19 prvenstva. Treba reći da je U19 bio mlađe godište i držao je cijelo prvenstvo šut za 3 poena preko 45%. Pobjedio u takmičnju na zakucavanjima u Turskoj protiv Amerikanaca. Odlična atleta, odličan šuter, ima visinu da pokrije i čuva poziciju 2. Ove godine je igrao i u Euroligi, marljivo sakupljao minute i u Euroligi i u Turskom prvenstvu. Moje mišljenje da je ovo odličan izbor, najviše me podjeća na Klaya Thompsona ali sa lošijom odbranom.
Luwawu, najviše sam volio gledati Mega Leks zbog načina igre (brza košarka) i ovog momka. U jednoj utakmici pomislim da će biti TOP 5 pikova na draftu a u drugoj utakmici da ne može igrati ni Euroligu. Rođen je 1995, dvije godine je stariji od Korkmaza ali mi Korkmaz igra puno zrelije i konstantnije. Luwawu sjajna atleta može pokriti 2/3, možže pogađati u serijama a i može promašivati u serijama. Puno je bolji odbranbeni igrač od Korkmaza ali ima ogromnih problema sa faulovima jer pravi "glupe" faulove.
Zaključak
Meni se više sviđa Korkmaz jer je mlađi i može više napredovati na kontroli lopte da ne bude samo šuter. Dobra je stvar što nije samo spot up šuter, nego može kreirati i pogoditi preko ruke. Protiv nas u U18 kao da nije igrao 1 poluvrijeme, a onda nam je u 3 minute sasuo 5 trica od toga 3 preko ruke. I iste godine je protiv starijih igrača odveo Turke do 3 mjesta na U19.
Korkmaz mi je bio nepoznanica do sada, ali drago mi je da nisam pogriješio povodom njega. Luwawua sam gledao par puta u Megi i nije me oduševio nijednom. Kao što kažeš, previše je oscilirao, valjda bude neke koristi od njega, ali neće biti tragedija ni da propadne ukoliko bi ovaj drugi zablistao.
Koji su to glupi pickovi, a posebno me zanima retardirani trejdovi koje je Hinkie napravio?Claus je napisao/la:Ništa on posebno nije napravio, osim hrpe neobjašnjivo glupih pickova s kojima je nagomilavao visoke igrače, o retardiranim tradeovima da i ne govorim. Čitava liga mu se smijala zbog toga.adriano_leite je napisao/la:Hinkie ti je i omogucio ovakav draft...O svemu tome je bilo riječi na ovoj temi, stoga nema potrebe ponavljati. Poenta je da su mogli gubiti i sa mnom ili s tobom kao GM-om, ništa se ne bi promijenilo.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
@Clutch, evo pronašao sam post u kojem je dosta toga rečeno o tome šta (ni)je ostavio Hinkie iza sebe. Ja bih još na sve to dodao činjenicu da se olako odrekao MCW-a, koji je bio ROY, a da ništa konkretno nije dobio zauzvrat.KK_Bosna je napisao/la:hnkie je debil koji je unistio 76erse vise nego sto bi i nas retardirani duo kupchak-buss jr. mogli uraditi...
kakvu je to "svijetlu buducnost" ostavio?
kakve talente?
ima embiida koji 99% moze postati greg oden
ima noela, koji je solidan igrac, ali nista vise
ima okafora koji moze postati strasan igrac za nekoliko sezona
osim njih ima hrpu retarda koji su malo bolji euroligaski igraci (smith, covington, grant, holmes, thompson, stauskas...)
znaci osim okafora i donekle noela tu nema postenog igraca
koga je hinkie mogao izabrati?
2013: antetokounmpo i gobert
2014: randle, peyton, lavine, nurkic (2 od ova 4)
2015: porzingis, booker (da je 2013. uzeo goberta ne bi mu trebao okafor pa bi birao izmedju ove dvojice)
dakle, sada je phila mogla imati ovaj sastav da je hinkie znao obavljati svoj posao:
PG peyton
SG lavine/booker
SF antetokounmpo
PF porzingis/noel
C gobert
Pa čovjek prošle godine draftovao bukvalno sve same visoke igrače (možda je bio jedan izuzetak od 5-6 igrača), a ti se praviš da ne razumiješ o čemu pričam. Shvatam da ga gotiviš, ali argumenti ti jednostavno ne idu u prilog.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Prvo je njega lutrija dosta zafrkala, a ove godine je konacno pomilovala Philu. Hinkie je par puta na lutriji izvisio i uvijek je uzeo ono sto je naredno najbolje bilo za uzeti.
Prosle godine Okafora, da je bio nize uzeo bi vjerovatno onog Phoenixovog. Mada u tom trenutku niko njega ne bi uzeo sa 3. picka.
Godinu prije toga je izvisio za dva sigurna picka Parkera i Wigginsa koje bi uzeli ali je onda nakon to su SG i SF otisli morao da uzme centra jer niko tu sa treceg picka ne bi uzeo Smarta, Exuma ili Paytona.
Prosle godine Okafora, da je bio nize uzeo bi vjerovatno onog Phoenixovog. Mada u tom trenutku niko njega ne bi uzeo sa 3. picka.
Godinu prije toga je izvisio za dva sigurna picka Parkera i Wigginsa koje bi uzeli ali je onda nakon to su SG i SF otisli morao da uzme centra jer niko tu sa treceg picka ne bi uzeo Smarta, Exuma ili Paytona.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Sto nije tejdao te pikove,masa ekipa u ligi je tad bila spremna uzeti Okafora,puno manje njih Embiida..Kao da je neka nauka gubiti utakmice,sastaviti sto losiju ekipu,davati 10 miliona McGeeu i Wallaceu za neke pikove druge runde,cisto da bi usao u lutriju..Zao mi ga je jer nije uspio zavrsiti svoje zamisli,ali jednostavno mu ljudi u organizaciji nisu vjerovali sa draftom,eto doveli Colangela,vidjet cemo sta ce sa njega biti..tuzlak1987 je napisao/la:Prvo je njega lutrija dosta zafrkala, a ove godine je konacno pomilovala Philu. Hinkie je par puta na lutriji izvisio i uvijek je uzeo ono sto je naredno najbolje bilo za uzeti.
Po meni solidan draft za Phillu,Simons naravno kao prvi pik,Korkmaz mi se drama svidja,Luwawu je dobar,moze braniti vise pozicija,ali su mogli sa tim 24.pikom dovesti mozda nekog boljeg,Murray koji je otisao u SAS mi je bio dobar value,pogotovo jer smo pretanki na pleju..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- tuzlak1987
- Kontakt:
Za ovog novog je sada sve dobro krenulo, dobio je prvi pick i jednog od dva najveca talenta drafta. Moguce da je i to od sva 4 zadnja drafta koja Phila operira i drugi igrac po talentu na draftovima nakon Townsa, ne racunajuci draft kada je Davis bio.Slatinash_7 je napisao/la:Sto nije tejdao te pikove,masa ekipa u ligi je tad bila spremna uzeti Okafora,puno manje njih Embiida..Kao da je neka nauka gubiti utakmice,sastaviti sto losiju ekipu,davati 10 miliona McGeeu i Wallaceu za neke pikove druge runde,cisto da bi usao u lutriju..Zao mi ga je jer nije uspio zavrsiti svoje zamisli,ali jednostavno mu ljudi u organizaciji nisu vjerovali sa draftom,eto doveli Colangela,vidjet cemo sta ce sa njega biti..tuzlak1987 je napisao/la:Prvo je njega lutrija dosta zafrkala, a ove godine je konacno pomilovala Philu. Hinkie je par puta na lutriji izvisio i uvijek je uzeo ono sto je naredno najbolje bilo za uzeti.
Po meni solidan draft za Phillu,Simons naravno kao prvi pik,Korkmaz mi se drama svidja,Luwawu je dobar,moze braniti vise pozicija,ali su mogli sa tim 24.pikom dovesti mozda nekog boljeg,Murray koji je otisao u SAS mi je bio dobar value,pogotovo jer smo pretanki na pleju..
Znaci dobio je igraca koji se pojavi par puta u pet godina. To je odlicna polazna tacka za razliku od one koju je Hinkie imao i sada nema zime. Istrpiti jos dvije slabije sezone i krece ludilo.
Ne gotivim ja Hinkie jer mi je clan uze porodice nego upravo zbog stvari koje je covjek napravio. Naravno da imam za to i argumente.Claus je napisao/la:@Clutch, evo pronašao sam post u kojem je dosta toga rečeno o tome šta (ni)je ostavio Hinkie iza sebe. Ja bih još na sve to dodao činjenicu da se olako odrekao MCW-a, koji je bio ROY, a da ništa konkretno nije dobio zauzvrat.
Pa čovjek prošle godine draftovao bukvalno sve same visoke igrače (možda je bio jedan izuzetak od 5-6 igrača), a ti se praviš da ne razumiješ o čemu pričam. Shvatam da ga gotiviš, ali argumenti ti jednostavno ne idu u prilog.
Uzeo si jedan od glupljih postova na ovoj temi kao argument. Prva stvar, taj sastav je nemoguc i kada govorimo hipoteticki. Giannis, Gobert, Noel svi su sa drafta 2013, a mi smo imali 2 picka tako da je to i tehnicki neizvodivo bilo.
Gobert je izabran kao 27. pick. Lako je sad pametovati kako ga se trebalo birati s ranim pickom, ali tako se ne ocjenjuje izbor na draftu, nego se treba vratiti u tadasnju perspektivu i vidjeti kako su ti igraci kotirali u tom trenutku, a Gobert nije bio vrijedan lutrijskog picka. Takodjer, Gobert nam nije trebao jer smo birali Noela. Draymond Green je 2012. izabran u 2. rundi. Ali ne mozemo sad ici kriviti svaku fransizu koja ga nije izabrala ranije, jer kada se vratimo u taj trenutak Draymond jednostavno nije vrijedio toliko. Pa cak i Warriorsi su ga 2x preskocili pa tek onda birali. Tom logikom je 99% izbora na draftu promasaj, i apsolutno svakog GM-a se na taj nacin moze popljuvati.
Embiid, Okafor su birani (opet da se vratimo u perspektivu) jer su bili najbolji dostupni igraci na broju 3. Ove godine smo imali srecu da biramo prvi, tih godina nismo. Poslije Embiida nije bilo igraca sa superstar potencijalom, nobrainer je bio njegov izbor. Da li ce se isplatiti vidjecemo, ali riskirati se moralo (posebno i jer smo bili u situaciji da ga mozemo cekati).
Porzingis nije htio da ima ista s nama. Hinkie ga je bez obzira na to htio izabrati, ali owner nije dopustio. Samim tim, Okafor je bio logican izbor, neces takvog igraca propustiti zbog guzve na centarskoj poziciji. Biraj najboljeg dostupnog igraca, o uredjenosti rostera brini kasnije. Mi smo bas u takvoj situaciji bili, jer nikakav contender nije upitanju pa da se moralo pozuriti sa sklapanjem ekipe. Bolji igrac - bolja trejd vrijednost, a centri ce biti trejdovani kad za to dodje vrijeme (sto je doslo btw i mozemo to vec ocekivati).
Pohvalio si sinocnji draft, a taj draft nam je upravo Hinkie omogucio. 24 i 26 se nisu dobili gubljenjem nego trejdovima. Trejdovima kojima nijedan nas vrijedan asset nismo dali, a vidimo da smo dobili puno. Retardirano nema sta.
Jos jedan trejd gdje nismo nista izgubili a dobili puno je trejd s Kingsima. Da bi preuzeli plate Thompsona i Landrya dali su nam nezasticen pick 2019. Hinkie je striktno trazio 2019. jer ce to biti prva godina bez Cousinsa (na ljeto 2018. je slobodan agent, a s obzirom kakav cirkus mu tamo priredjuju mislim da nema sanse da se vrati). I kad na takvu losu sezonu budu htjeli ubirati plodove na draftu, mi cemo to raditi umjesto njih. Retardirano nema sta.
Trejd MCWa je jedna od njegovih najvecih trejd pobjeda kao GMa, i to ne tvrdim samo ja nego i ozbiljniji NBA analiticari. Uostalom, sta ti ovi nastupi MCWa otkad je trejdovan pokazuju? PG bez suta koji je turnover prone, sto ni danas nije popravio. Hinkie ga je trejdovao u trenutku kada je imao najvecu vrijednost (a vidimo da od tog dana je ona drasticno opala i danas za tog igraca mozes dobiti kikiriki) i zauzvrat dobio pick Lakersa koji je na iducem draftu (koji je najavljen kao superjak i prepun je PG igraca) top 3 zasticen, 2018. nezasticen. Izvini, ali da bi to okarakterisao kao los trejd onda moras biti totalno neupucen u situaciju. Izuli Buckse iz cipela bukvalno.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Bravo majstore, odlican post, da nije bilo Hinkieja ne bi bilo ni vas kakvi jeste, ko misli da je ova ekipa lose sastavljena za njega stvarno nemam rijeciClutch je napisao/la:Ne gotivim ja Hinkie jer mi je clan uze porodice nego upravo zbog stvari koje je covjek napravio. Naravno da imam za to i argumente.Claus je napisao/la:@Clutch, evo pronašao sam post u kojem je dosta toga rečeno o tome šta (ni)je ostavio Hinkie iza sebe. Ja bih još na sve to dodao činjenicu da se olako odrekao MCW-a, koji je bio ROY, a da ništa konkretno nije dobio zauzvrat.
Uzeo si jedan od glupljih postova na ovoj temi kao argument. Prva stvar, taj sastav je nemoguc i kada govorimo hipoteticki. Giannis, Gobert, Noel svi su sa drafta 2013, a mi smo imali 2 picka tako da je to i tehnicki neizvodivo bilo.![]()
Gobert je izabran kao 27. pick. Lako je sad pametovati kako ga se trebalo birati s ranim pickom, ali tako se ne ocjenjuje izbor na draftu, nego se treba vratiti u tadasnju perspektivu i vidjeti kako su ti igraci kotirali u tom trenutku, a Gobert nije bio vrijedan lutrijskog picka. Takodjer, Gobert nam nije trebao jer smo birali Noela. Draymond Green je 2012. izabran u 2. rundi. Ali ne mozemo sad ici kriviti svaku fransizu koja ga nije izabrala ranije, jer kada se vratimo u taj trenutak Draymond jednostavno nije vrijedio toliko. Pa cak i Warriorsi su ga 2x preskocili pa tek onda birali. Tom logikom je 99% izbora na draftu promasaj, i apsolutno svakog GM-a se na taj nacin moze popljuvati.
Embiid, Okafor su birani (opet da se vratimo u perspektivu) jer su bili najbolji dostupni igraci na broju 3. Ove godine smo imali srecu da biramo prvi, tih godina nismo. Poslije Embiida nije bilo igraca sa superstar potencijalom, nobrainer je bio njegov izbor. Da li ce se isplatiti vidjecemo, ali riskirati se moralo (posebno i jer smo bili u situaciji da ga mozemo cekati).
Porzingis nije htio da ima ista s nama. Hinkie ga je bez obzira na to htio izabrati, ali owner nije dopustio. Samim tim, Okafor je bio logican izbor, neces takvog igraca propustiti zbog guzve na centarskoj poziciji. Biraj najboljeg dostupnog igraca, o uredjenosti rostera brini kasnije. Mi smo bas u takvoj situaciji bili, jer nikakav contender nije upitanju pa da se moralo pozuriti sa sklapanjem ekipe. Bolji igrac - bolja trejd vrijednost, a centri ce biti trejdovani kad za to dodje vrijeme (sto je doslo btw i mozemo to vec ocekivati).
Pohvalio si sinocnji draft, a taj draft nam je upravo Hinkie omogucio. 24 i 26 se nisu dobili gubljenjem nego trejdovima. Trejdovima kojima nijedan nas vrijedan asset nismo dali, a vidimo da smo dobili puno. Retardirano nema sta.
Jos jedan trejd gdje nismo nista izgubili a dobili puno je trejd s Kingsima. Da bi preuzeli plate Thompsona i Landrya dali su nam nezasticen pick 2019. Hinkie je striktno trazio 2019. jer ce to biti prva godina bez Cousinsa (na ljeto 2018. je slobodan agent, a s obzirom kakav cirkus mu tamo priredjuju mislim da nema sanse da se vrati). I kad na takvu losu sezonu budu htjeli ubirati plodove na draftu, mi cemo to raditi umjesto njih. Retardirano nema sta.
Trejd MCWa je jedna od njegovih najvecih trejd pobjeda kao GMa, i to ne tvrdim samo ja nego i ozbiljniji NBA analiticari. Uostalom, sta ti ovi nastupi MCWa otkad je trejdovan pokazuju? PG bez suta koji je turnover prone, sto ni danas nije popravio. Hinkie ga je trejdovao u trenutku kada je imao najvecu vrijednost (a vidimo da od tog dana je ona drasticno opala i danas za tog igraca mozes dobiti kikiriki) i zauzvrat dobio pick Lakersa koji je na iducem draftu (koji je najavljen kao superjak i prepun je PG igraca) top 3 zasticen, 2018. nezasticen. Izvini, ali da bi to okarakterisao kao los trejd onda moras biti totalno neupucen u situaciju. Izuli Buckse iz cipela bukvalno.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
U prevodu: fuck you Boston.But I do want to make it known that some of the things that were floating out there as far as some of the deals we were supposedly offering, it just simply wasn’t the case. There were a lot of situations that sometimes teams get a little aggressive with the media, they like to put things out there, perhaps even to spur on other reactions from other teams…”
Bryan polozio ispit sinoc.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Clutch
#HinkieDiedForThis
Je li Francuz odmah dolazi ili ce ostati jos jednu sezonu u Mega Leksu, a Korkmaz sigurno ostaje u Turskoj jos jednu sezonu....
#HinkieDiedForThis
Je li Francuz odmah dolazi ili ce ostati jos jednu sezonu u Mega Leksu, a Korkmaz sigurno ostaje u Turskoj jos jednu sezonu....
****: 76ers and Boise State's James Webb III have agreed to a partially guaranteed two-year deal, with chance to compete for roster spot.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
PG-
??????
SG-Luwawu
SF -Covington
PF- Simmons
C-zdrav Embiid
SG-Luwawu
SF -Covington
PF- Simmons
C-zdrav Embiid
Interesting, Bryan Colangelo tells ESPN they will look for a 'non-traditional point guard" who can shoot b/c Ben Simmons is a point-forward.
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
E to je odlicna izjava sto je dao. Slicna situacija kao sto ima Houston gdje je Beverly taj netipicni PG, zapravo 3&D igrac a Harden taj koji kreira.phily je napisao/la:Interesting, Bryan Colangelo tells ESPN they will look for a 'non-traditional point guard" who can shoot b/c Ben Simmons is a point-forward.
Tako cemo i mi uradit sa igracem na toj poziciji, roster prilagodjavamo Simmonsu, kako i treba da bude.
Rubio koji ce definitivno biti trejdovan iz Minnesote, s tom izjavom Colangela vrlo vjerovatno otpada jer on jeste klasicni PG i bez lopte je beskoristan. Dobro je sto otpada.
Jedna stvar koju prizeljkujem jeste da taj igrac (bilo da ga dovedemo trejdom ili potpisemo kao slobodnog agenta) bude kratkorocno rjesenje, po mogucnosti neki veteran koji bi ovim mladicima sad dobro dosao, a da PG poziciju dugorocno rijesimo na draftu 2017 jer imat cemo dva visoka picka, a ta draft klasa ima velik broj dobrih PG potencijala.
Kandidati za dovesti bi bili Beverly, Lin, DJ Augustin, Jennings, Knight i slicni profili koji mogu igrat bez lopte i imaju sut iz vana.
O kako divno.SG-Luwawu
SF -Covington
PF- Simmons
C-zdrav Embiid![]()
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Trenutno korisnika/ca: UmjetnikZijad i 4 gosta.