Pa ove god da, neće se naigrati sigurno, osim Browna, a tokom svih tih god nismo ni imali neke Bog zna kako zavidne pozicije na draftu (izuzev ove recimo ili one kad smo Smarta uzeli), ne branim Dannya, vjerovatno je bilo promašaja, ali ne bira on sam, tu se i trener pita, a vidiš i na primjeru ostalih klubova da je užasno teško pogoditi sa tim pickovima bez neke velike doze sreće, kao što su Cavsi imali par godina zaredom.BernardBarnjak je napisao/la: Znaci los izbor na draftovima godinama. U kontinuitetu. Onda nesto nije OK sa GM-om. Nemoguce je da u zadnje 3-4 godine od 15-tak igraca samo 1 ili 2 igraju...
Ja ne mogu da prezalim Malik Beasleya.
Znaci od ovih 8 mozemo racunati samo na 1 igraca?!
Boston Celtics
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Boston Celtics
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
A inace 31. i 35. pik su otisli u Memphis za njihov pik prve runde 2019. godine.
Ne znam samo sto je biran npr. ovaj Jackson, koji je PG.. kao da ih vec nema dovoljno u ekipi. Biraj nekoga za kojeg postoji teoretska sansa da nekada zaigra u NBA..
Ne znam samo sto je biran npr. ovaj Jackson, koji je PG.. kao da ih vec nema dovoljno u ekipi. Biraj nekoga za kojeg postoji teoretska sansa da nekada zaigra u NBA..
- BernardBarnjak
- Kontakt:
dscile je napisao/la:A inace 31. i 35. pik su otisli u Memphis za njihov pik prve runde 2019. godine.
Ako pogeldas onaj moj veliki post prije drafta vidjet ces da sam bas ovog Jasksona etiketirao kao igraca kojeg ne bih volio da uzmu. Bentil je isto fula od igraca, nista.
Kakav je Zizic? Nisam ga puno gledao...
@rio_Ferdy88
Mislis da se trener pita? Hm, ne znam sta bih ti rekao, savjetodavno mozda da ali mislim da su totalne ingerencije kod GM.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Zizic je vrhunski prospekt na centru.. '97 godiste, u prakticno prvoj seniorskoj sezoni ima 13 poena i 8 skokova u prosjeku. Proglasen za najboljeg mladog igraca ABA lige.. Mislim, nije neki narocit parametar ABA liga, ali nije ni mala stvar kada toliko mlad igrac sve to odma postigne. Mozda pretjerujem, ali ja mislim da bi za godinu do dvije mogao biti NBA centar. Sve u svemu veliki potencijal, praticu njegov napredak od ove godine pazljivije..BernardBarnjak je napisao/la:dscile je napisao/la:A inace 31. i 35. pik su otisli u Memphis za njihov pik prve runde 2019. godine.
Ako pogeldas onaj moj veliki post prije drafta vidjet ces da sam bas ovog Jasksona etiketirao kao igraca kojeg ne bih volio da uzmu. Bentil je isto fula od igraca, nista.
Kakav je Zizic? Nisam ga puno gledao...
@rio_Ferdy88
Mislis da se trener pita? Hm, ne znam sta bih ti rekao, savjetodavno mozda da ali mislim da su totalne ingerencije kod GM.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
[youtube][/youtube]

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- BernardBarnjak
- Kontakt:
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Momci iskreno nisam zadovoljan učinjenim do sada.
Ova sezona nije bila loša ali objektivno ispadanje u prvoj rundi od Atlante koja kasnije dobije metlu od Cavsa mi potvrđuje ono što sam već znao i prije a to je da trenutno imamo mediokritetnu momčad. Sve vrvi od prosječnosti a to je loše za ovaj tim. Ali to smo znali.
Nadalje sam se iskreno i od srca nadao da će ova noć biti konačno prekretnica za trenutnu momčad Celticsa.
Nisam ispratio sam početak drafta i događanja, bio sam budan do jedan sat i reko neću više pratiti ništa već kad se ujutro probudim očekujem da ćemo biti jača ekipa nego prije.
Ali dogodilo se ono što nikako nisam želio. Mi smo ostali ista ekipa sa rookijem koji na real gm forumu C'sa nije imao dobar ugled. Pa ako oni nisu bili zadovoljni koji su ga imali prilike više pratiti ostaje mi da vjerujem njima. Pa se i sad pitam zašto smo ga uzeli, jer je atletiski freak?
Očekivao sam taj trejd Butlera, iskreno sam se nadao i očekivao tako nešto. Ne razumijem gdje je zapelo, dati Chicagu što žele i daj Butlera koji ulazi u prime.
Objektivno, naši igrači nemaju veliki "value" u ligi ali sam siguran da bi Bullsi pronašli nešto zanimljivo. I onda dolaze na red pickovi kojih imamo napretek. Pickovi kojih smo ovaj draft imali previše. Pickovi kojih smo se trebali odreći, pa taman i sva 3 prve runde ove godine i onaj Brookylnov 2018.
Zašto čuvati te pickove i draftati igrače za koje nisi siguran da će biti prosječni NBA igrači a kamoli tek nešto više? Pa daj onda potroši taj eurojackpot koji smo dobili od Netsa i dovedi klasu.
Ovako, imam osjećaj da zapravo i dalje tapkamo na mjestu i nikako da se pokrenemo. I što je najgore, ne vidim tome kraja jer sam uvjeren da nam neće doći niti jedan odličan Free agent ovo ljeto u ekipu koja nema barem jednog takvog igrača.
Kako privući Duranta, Horforda ovo ljeto? Kako privući Westbrooka, Currya, Griffina 2017.?
Kako sad, sa ovim igračima napraviti trade za All stara ako ti klubovi više nemaju mogućnost da si biraju igrača sa ovog drafta? Koga ponuditi u tradeu? Kako se izvući iz ove prosječnosti ako ne dovedemo odličnog Free agenta ovo ljeto?
Ne znam, razočaran sam do sada sa učinjenim od strane Aingea i uprave... nadam se da griješim i da će me demantirati u slijedećih 10-ak dana...
Ova sezona nije bila loša ali objektivno ispadanje u prvoj rundi od Atlante koja kasnije dobije metlu od Cavsa mi potvrđuje ono što sam već znao i prije a to je da trenutno imamo mediokritetnu momčad. Sve vrvi od prosječnosti a to je loše za ovaj tim. Ali to smo znali.
Nadalje sam se iskreno i od srca nadao da će ova noć biti konačno prekretnica za trenutnu momčad Celticsa.
Nisam ispratio sam početak drafta i događanja, bio sam budan do jedan sat i reko neću više pratiti ništa već kad se ujutro probudim očekujem da ćemo biti jača ekipa nego prije.
Ali dogodilo se ono što nikako nisam želio. Mi smo ostali ista ekipa sa rookijem koji na real gm forumu C'sa nije imao dobar ugled. Pa ako oni nisu bili zadovoljni koji su ga imali prilike više pratiti ostaje mi da vjerujem njima. Pa se i sad pitam zašto smo ga uzeli, jer je atletiski freak?
Očekivao sam taj trejd Butlera, iskreno sam se nadao i očekivao tako nešto. Ne razumijem gdje je zapelo, dati Chicagu što žele i daj Butlera koji ulazi u prime.
Objektivno, naši igrači nemaju veliki "value" u ligi ali sam siguran da bi Bullsi pronašli nešto zanimljivo. I onda dolaze na red pickovi kojih imamo napretek. Pickovi kojih smo ovaj draft imali previše. Pickovi kojih smo se trebali odreći, pa taman i sva 3 prve runde ove godine i onaj Brookylnov 2018.
Zašto čuvati te pickove i draftati igrače za koje nisi siguran da će biti prosječni NBA igrači a kamoli tek nešto više? Pa daj onda potroši taj eurojackpot koji smo dobili od Netsa i dovedi klasu.
Ovako, imam osjećaj da zapravo i dalje tapkamo na mjestu i nikako da se pokrenemo. I što je najgore, ne vidim tome kraja jer sam uvjeren da nam neće doći niti jedan odličan Free agent ovo ljeto u ekipu koja nema barem jednog takvog igrača.
Kako privući Duranta, Horforda ovo ljeto? Kako privući Westbrooka, Currya, Griffina 2017.?
Kako sad, sa ovim igračima napraviti trade za All stara ako ti klubovi više nemaju mogućnost da si biraju igrača sa ovog drafta? Koga ponuditi u tradeu? Kako se izvući iz ove prosječnosti ako ne dovedemo odličnog Free agenta ovo ljeto?
Ne znam, razočaran sam do sada sa učinjenim od strane Aingea i uprave... nadam se da griješim i da će me demantirati u slijedećih 10-ak dana...
- IlCapitano
- Kontakt:
Svi hoće uspjeh što prije, ali realno ne vidim da je Ainge sinoć imao nešto na stolu zbog čega bi se žalilo.
Bullsi su za Butlera tražili sva tri picka ove godine, pick od Netsa sljedeće godine + Smart, AB i Crowder.
Znaju svi koliko imamo za dati i onda hoće da ih preplatiš.
Bullsi su za Butlera tražili sva tri picka ove godine, pick od Netsa sljedeće godine + Smart, AB i Crowder.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Ja bih dao bullsima to sto zele za Butlera.
IT, Butler i Brown su kvalitetan backcourt.
Ne znam, svake godine isto pisem u ovom periodu. Previse ocekujem od sezone i onda sljedi ispadanje u prvom krugu...
Da li Ainge radi dobar posao???
Ne znam, svake godine isto pisem u ovom periodu. Previse ocekujem od sezone i onda sljedi ispadanje u prvom krugu...
Pa Bernarde, ne bi bilo Browna da smo im dali sva tri pika
Koliko god da gotivim Butlera i koliko god da bih volio da igra za Boston, ovo sto je napisao @ilcapitano je previse. Da im damo tri pika ove godine, od kojih je jedan lutrijski i na to jos da im damo potencijalno lutrijski pik od naredne godine, jer od Bruklina izgleda opet nista nema. I na to Bradleya i Crowdera.. da su nekako 3 pika + Bradley i Smart, pa i da svarim. Ovako nikako.
Ja bih o potezima Aingea sudio nakon potpisivanja slobodnih igraca.. iskreno, meni se svidja kako ovaj proces ide, samo da se nastavi. Iz godine u godinu Boston je sve bolji i bolji.. Odlican trener je na klupi.. Avery, Crowder i IT4 su na bolesno dobrim ugovorima koji ce se itekako isplatiti kada se bude formirala sampionska ekipa, a nije daleko od toga.. ovo je i dalje ekipa puna solidnih role igraca, ali dolazak samo jednog superstara bi mogao dosta toga promijeniti. Buduci da veliki prostor u SC-u, dovesti sada par dobrih slobodnjaka, i onda preko trejda napasti Cousinsa ili nekog drugog superstara.
Sto bi rekli ovi iz Phille "Trust the process"
Koliko god da gotivim Butlera i koliko god da bih volio da igra za Boston, ovo sto je napisao @ilcapitano je previse. Da im damo tri pika ove godine, od kojih je jedan lutrijski i na to jos da im damo potencijalno lutrijski pik od naredne godine, jer od Bruklina izgleda opet nista nema. I na to Bradleya i Crowdera.. da su nekako 3 pika + Bradley i Smart, pa i da svarim. Ovako nikako.
Ja bih o potezima Aingea sudio nakon potpisivanja slobodnih igraca.. iskreno, meni se svidja kako ovaj proces ide, samo da se nastavi. Iz godine u godinu Boston je sve bolji i bolji.. Odlican trener je na klupi.. Avery, Crowder i IT4 su na bolesno dobrim ugovorima koji ce se itekako isplatiti kada se bude formirala sampionska ekipa, a nije daleko od toga.. ovo je i dalje ekipa puna solidnih role igraca, ali dolazak samo jednog superstara bi mogao dosta toga promijeniti. Buduci da veliki prostor u SC-u, dovesti sada par dobrih slobodnjaka, i onda preko trejda napasti Cousinsa ili nekog drugog superstara.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Koncentracija mi je slaba. Dug dan.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Štima, previše je to za jednog igrača, pa čak i za ovako dobrog. Pogotovo jer je 2017. draft u prvih 5 izuzetno jak.IlCapitano je napisao/la:Svi hoće uspjeh što prije, ali realno ne vidim da je Ainge sinoć imao nešto na stolu zbog čega bi se žalilo.
Bullsi su za Butlera tražili sva tri picka ove godine, pick od Netsa sljedeće godine + Smart, AB i Crowder.![]()
Ok, iz godine u godinu smo sve bolji. No samo je jedno pitanje važno, da li će nam sad doći odlični Free agenti ili ne? Da li ih ima što privući ovdje ili ne?dscile je napisao/la:Ja bih o potezima Aingea sudio nakon potpisivanja slobodnih igraca.. iskreno, meni se svidja kako ovaj proces ide, samo da se nastavi. Iz godine u godinu Boston je sve bolji i bolji.. Odlican trener je na klupi.. Avery, Crowder i IT4 su na bolesno dobrim ugovorima koji ce se itekako isplatiti kada se bude formirala sampionska ekipa, a nije daleko od toga.. ovo je i dalje ekipa puna solidnih role igraca, ali dolazak samo jednog superstara bi mogao dosta toga promijeniti. Buduci da veliki prostor u SC-u, dovesti sada par dobrih slobodnjaka, i onda preko trejda napasti Cousinsa ili nekog drugog superstara.
Slažem se za trenera i ugovore ali sve su to jako dobri role igrači. Fali onih All star igrača koji će ovu ekipu dignuti u visine i contender diskusiju.
Sad je bila prilika da se napravi dobar trade sa nekim i dovede vrhunski igrač. Ako ne, mogli smo uzeti Noela za taj 3 pick koji bi u narednom tradeu imao sigurno veći value nego svi naši visoki. Pa onda spakiraj paket sa istim tim Noelom, 2018. Brooklynovim pickom i našim uz možda još Smarta i/ili Bradleya/Crowdera za Cousinsa ili Butlera. Paul George sa ovim prinovama neće nikamo.
Ne znam više ni sam, malo sam razočaran situacijom, možda i pišem gluposti pa mi nemojte zamjeriti. Hvatam se za svakakve slamke za poboljšanjem trenutne situacije ali jednostavno sam baš nekako deprimiran trenutnim stanjem.
Ma smatram da ipak dosada, dakle njegovih 13 godina otkako je ovdje da radi vrlo dobar posao.BernardBarnjak je napisao/la:Ja bih dao bullsima to sto zele za Butlera.
I taj trade prije 3 godine je stvarno odličan ali sad već očekujem da sa tolikim pickovima ipak uradi neki trade koji će dovući Superstar igrača kod nas jer u suprotnom nikakve koristi od tih pickova. 3 prilike smo potrošili i smanjuju se mogućnosti. Vrijeme je da se jednostavno vide rezultati.
Ali kažem, možda sam previše deprimiran jer sam zaista očekivao neki trade koji se eto nije dogodio.
- TheTruth34
- Kontakt:
Danny fakat je vakat... Ako si vec toliko smotan i nisi u mogucnosti da u najvecu fransizu dovedes nekog superstara, zasto se nije doveo Noel ili Okafor ? Nema nama napretka, dok se ova ubleha i dalje pita za sve.. Razocaran sam
- BernardBarnjak
- Kontakt:
- bugojanac1234
- Kontakt:
potpisujem, on vec 2 godine ne zna sta zeli, pa moras nesto dati da bi dobio superstara u trejdu, a s time mozes i privuci duranta recimo, ostaviti IT, bradley i ta boranija ce uvijek biti prosjek, zrtvuj se brate za bugija koliko moras, samo je IT nedodirljiv i onda napadni duranta, kraj price, to je sampionska ekipa, ovako prva runda i ispadanje oiducih 5 godina dok ne umre ili mu neko da otkaz napokonTheTruth34 je napisao/la:Danny fakat je vakat... Ako si vec toliko smotan i nisi u mogucnosti da u najvecu fransizu dovedes nekog superstara, zasto se nije doveo Noel ili Okafor ? Nema nama napretka, dok se ova ubleha i dalje pita za sve.. Razocaran sam
jedini dobar potez mu je stevens, koji je bio ogromna kocka, ali se isplatila, da nije njega na klupi play off ne bismo vidjeli a vidimo kako covjek barata pikovima, kao da si dao beskucniku da bira 8 igraca eto onako random, jer ima lijepo ime
- BernardBarnjak
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Ovih dana su sastanci sa Durantom,a koliko vidim bice sastanak sa Howardom,koliko je moguce da ce ovo bitu tandem naredne sezone u Bostonu
Nadam se da je Ainge jos uvijw sposoban odraditi kvalitetne FA
Tomas - Brown-Durant-Crowder-Howard bi bili najaci tim istoka
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- TheTruth34
- Kontakt:
Eh kada bi kojim slucajem uspjeli obojicu potpisati, to bi vec licilo na nesto..Ali povjerenje u Aingiea je ravno nuli, na kraju ce potpisati Bazemorea i pricati o strasnom napretku franchize..
Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk
- BernardBarnjak
- Kontakt:
emir18 je napisao/la:Ovih dana su sastanci sa Durantom,a koliko vidim bice sastanak sa Howardom,koliko je moguce da ce ovo bitu tandem naredne sezone u Bostonu![]()
Hm, sta reci? Koju poruku poslati? Teorija je jedno. Praksa sasvim nesto drugo. Daj Boze da ista bude od ovoga sto si ti napisao...