Rekonstrukcija stadiona u BiH

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la badblueboylivno » 21 jun 2016, 15:20

ultra gitano je napisao/la: :thumbup: fino,fino koliko će da broji sjedećih mjesta kad postave sve stolice i kad završe te radove :?:
Trebalo bi biti 1000, da se ispune uvjeti za Prvu ligu Federacije. Prebrojat ću kad se sve završi. :D

Imamo najbolju posjetu u našoj ligi ove sezone iako smo se borili za ostanak, oko 300 po utakmici. Uvijek sam optimist pa se nadam da ćemo dogodine biti u drugoj ulozi i da će biti još više ljudi, klub je nov, neopterećen, igraju domaći momci, dosta se radi na svim planovima, a sad imamo i preuređen stadion. Valjda se možemo dokopati višeg ranga kroz 2-3 godine, jasno, ako bude smisla igrati u tom rangu.
Hayley <3

darkangel4
Kontakt:

Post Postao/la darkangel4 » 21 jun 2016, 23:11

Evropska Grbavica
slika

slika

slika

slika

slika

slika
Radnička klasa since 1921

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 23 jun 2016, 20:51

slika

slika

Ako sam računao dobro, na estadiju su nam zasad postavljene 792 sjedalice (33x4x6) - ostavljam mogućnost za grešku, moguće da ovi na slici dalji sektori imaju nešto više sjedalica. Ovaj srednji dio će se tek odraditi, bit će malo izdignut u odnosu na ostatak tribine (kao što je i dosad bilo, samo nije bilo stolica) i bit će pokriven. Loža. :D

Baš je lijepo vidjeti novu tribinu i nove sjedalice. Samo da se sad čuva i da ne gledamo razbijene i potrgane sjedalice.
Zadnja izmjena: badblueboylivno, dana/u 24 jun 2016, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.
Hayley <3

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 24 jun 2016, 11:00

Kolega spomenu na temi Sirokog pa da stavimoi ovdje. Znaci kad je radjen teren na Pecari radjeni su i tereni na kampu Sirokog.

Jucer igrano sa Cibalijom. Teren odlican i bolji od 90% lige.

slika

Tribina sa 500-600 stolica, moderne svlacionice, teretana itd

:bow:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 24 jun 2016, 12:04

Yebote, svaki put kad neko napravi ovako neki prikaz nove Grbavice, meni je prva reakcija nagon da placem :plac: :mrgreen:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 jun 2016, 12:33

Nije da je netko napravio prikaz, to su objavili iz kluba. I stvarno, i ja sam u transu, predobro je :mrgreen:

Prema ovome, istok i jug nece biti na dva nivoa nego ce pratiti sjevernu tribinu.

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 24 jun 2016, 12:36

SlevinKelevra je napisao/la:Yebote, svaki put kad neko napravi ovako neki prikaz nove Grbavice, meni je prva reakcija nagon da placem :plac: :mrgreen:
Ovo nije neko napravio prikaz prijatelju, ovo su iz kluba objavili kako ce izgledati. Tacno mi nije dobro..

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 24 jun 2016, 13:04

Pogledajte budući izgled istočne tribine Stadiona Grbavica :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:

slika

Aaahhh... jeli mogucee :bow: :bow:
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 24 jun 2016, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 24 jun 2016, 13:11

:tokralju:
Hayley <3

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 24 jun 2016, 13:35

Ma genijalno.

No buni me sto nema krova?Jel to se ne planira u ovoj fazi il nikako?
Bilo bi mozda pametno razdvojiti Istok od Juga.Ne znam kako al da ima nesto izmedju il ce to biti al nije ovdje prikazano.

Jedva cekam pocetak radova.Ono radujem se kao dijete poklonu......
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 24 jun 2016, 13:36

Signore je napisao/la:Nije da je netko napravio prikaz, to su objavili iz kluba. I stvarno, i ja sam u transu, predobro je :mrgreen:

Prema ovome, istok i jug nece biti na dva nivoa nego ce pratiti sjevernu tribinu.
Sto je idealno, barem meni. Razumijem etaziranje velikih tribina radi gledatelja, ali i ustede prostora, pravljenja loza na sto boljim pozicijama, ali zaista nema smisla to raditi na malim tribinama sa ovim kapacitetom. Ljepse je ovako, plus izgleda efektno kad se napuni tribina.
O navijackoj posebno nema govora.... Radi koreografija, izgleda itd. Zuti zid ne bi bio Zuti zid da nije u jednom komadu :mrgreen:
Uglavnom, ne bi ga mogao bolje ni zamisliti :tokralju:
Thetraphak1921 je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Yebote, svaki put kad neko napravi ovako neki prikaz nove Grbavice, meni je prva reakcija nagon da placem :plac: :mrgreen:
Ovo nije neko napravio prikaz prijatelju, ovo su iz kluba objavili kako ce izgledati. Tacno mi nije dobro..
Znam druze, ovo i jesam prvo vidio na zvanicnoj. Malo sam se nezgodno izrazio, ali razumijemo se ;)

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 24 jun 2016, 13:49

badblueboylivno je napisao/la:Livno
slika

Neka sam i to dočekao. :opaopa: Sretan sam kao malo dijete kad dobije autić.

Ovo je južni dio tribine, na sjeveru se kraju privode betonski radovi (vidi se u vrhu slike dio miksera koji izlijeva beton). :D
Ovi koji budu sjedili u prvom redu, ako budu sjedili kad bude kisa, moraju doci u gumenim cizmama na utakmicu....ovo neki zidar napravio projekat :crazy:

saltcity
Kontakt:

Post Postao/la saltcity » 24 jun 2016, 13:50

Skver je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Livno
slika

Neka sam i to dočekao. :opaopa: Sretan sam kao malo dijete kad dobije autić.

Ovo je južni dio tribine, na sjeveru se kraju privode betonski radovi (vidi se u vrhu slike dio miksera koji izlijeva beton). :D
Ovi koji budu sjedili u prvom redu, ako budu sjedili kad bude kisa, moraju doci u gumenim cizmama na utakmicu....ovo neki zidar napravio projekat :crazy:
Kakav projekat?? :mrgreen:

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 24 jun 2016, 13:55

Po ovom renderu Grbavice... je l' mi se čini, ili planiraju imati dio juga bez stolica? To s montažom stolica po potrebi (za Evropu), ili eventualno sklopive stolice, bi bila super odluka, nema smisla ugrađivati stolice po kojima će se gaziti.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 24 jun 2016, 14:01

Edol je napisao/la:Po ovom renderu Grbavice... je l' mi se čini, ili planiraju imati dio juga bez stolica? To s montažom stolica po potrebi (za Evropu), ili eventualno sklopive stolice, bi bila super odluka, nema smisla ugrađivati stolice po kojima će se gaziti.
Moje prvo misljenje je bilo da ce to biti dio bez stolica, to je za stojece navijace. To imaju vecina stadiona, gdje su najvatreniji navijaci.

slika
Ovako nesto. Ovo je stadiona Malmöa, osim ovog dijela gdje su najvatreniji navijaci ostatak stadiona su sve sjedeca mjesta.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 24 jun 2016, 14:01

Edol je napisao/la:Po ovom renderu Grbavice... je l' mi se čini, ili planiraju imati dio juga bez stolica? To s montažom stolica po potrebi (za Evropu), ili eventualno sklopive stolice, bi bila super odluka, nema smisla ugrađivati stolice po kojima će se gaziti.
Ja koliko vidim Jug je sa stolicama.Mozda te bune dvije nijanse plave boje?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 24 jun 2016, 14:03

brigsiroki je napisao/la: slika

slika

slika

"Dok je momčad na odmoru stadion Pecara se "šminka" za europske nastupe. Prvo se krenulo s radovima na travnjaku koji je ionako bio u odličnom stanju, ali je ovih dana dodatno "osvježen" pa su odrađeni radovi čepiranja, dosijavanja i ostalo kako bi u odličnom stanju dočekao start nove sezone."

ovo je se radilo na pecari neki dan,ovo bi svi klubovi trebali uraditi
Svaka cast, jedini ste klub koji radi konkretno....ne postavljate futuristicke makete, fotografije.....dok ostali postavljaju neke vizije, vi radite.....bravo.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 jun 2016, 14:04

Moguce da ce biti drugi tip stolica na tom bijelom, ali je*em ja one navijace koji na svom stadionu unistavaju stolice hodajuci i stajuci na njih. Ako ce se strahovati za stolice na jugu, sta onda za stolice na gostujucem sektoru. U Njemackoj micu stolice da povecaju kapacitet na navijackom sektoru, a mi se jos uvijek bojimo ljudi kojima je tesko malo razmisljati.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.