Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JonSnow
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la JonSnow » 24 jun 2016, 16:03

Fidelis je napisao/la:Pametnjacovicu,jesu li Sjeverni Irci psihicki bolesni,je li Bale bolestan,jesu li Hrvati bolesni kad kazu da su favoriti za naslov?
Nisu jel tako,samo smo mi bolesni?

Sta razvaljiva Pjaca,koga,gdje?

Znam ja takve kao ti,o njima i pisem.
Smiri se. Govorim o optimizmu koji nema pokrića. Hrvati imaju pokrića jer imaju maltene otvoren put do finala i zato što su pobijedili možda i glavnog favorita s B postavom. Wales isto tako ima slodina žrijeb i realno govoreći na ovom prvenstvu si morao biti neviđen luzer da se ne plasiraš dalje. KAžem svaka njima čast ali moramo biti realni a realnost je sljedeća. Imamo prosječnu ekipu s par vrhunskih pojedinaca, bolji smo od min. 6 ekipa koje su trenutno na prvenstvu, s ovakvom omladinskom selekcijom i radom s mladima nećemo biti ni prosječni kad se sadašnji igrači oproste. Gledaj ti slobodno sve kroz roza naočale, vjerujem da je prekrasno obmanjujuće...
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 jun 2016, 16:13

JonSnow je napisao/la:Pretjerani optimizam i nerealno sagledavanje stvari spadaju pod psihička oboljenja. To na stranu, Pjaca je igračina ova utakmica je samo jednu u nizu jer mali u Dinamu razvaljuje već dvije godine.
Meni je vrlo neprirodno biti u onoj grupi koja oponira kvalitetu Hrvatske reprezentacije. To mi je ekipa za koju sa zarom navijam na ovom EP pa se zato malo i cudno osjecam u svemu ovom. Ali evo ipak ovo cu dodati na tvoj komentar. Pjaca razbija u Dinamu i tu cemo se sigurno svi sloziti ali kad dodjemo na temu TSS koji je daleko najbolji igrac Hajduka i standardno u timu prvenstva makar pola nas ce ga odmah izvrijedjati i popljuvati. Hodzic takodjer kao najbolji strijelac Dinama do neki dan po misljenju mnogih nije bio dobar za A tim BiH a siguran sam da bi u slucaju da je imao papire druge boje ili izrazio zelju za njima bio uguran u reprezentaciju Hrvatske na ovom prvenstvu. Navijam za Hrvatsku i svjestan sam njezine kvalitete koja je sigurno veca od kvalitete BiH ali Bosanska ekipa nije kanta za napucavanje makar po kvalitetu ni Argentini a ne Hrvatskoj. Dobar izbornik bi sa BiH talentom bez problema prosao bilo koju od grupa na ovom EP.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 24 jun 2016, 16:16

Da,upravu si.
Ubi nas taj luzeraj,morat cemo se ozbiljnije boriti protiv toga..

Ja bi recimo,zarad opsteg dobra,tebi uskratio pravo da pises takve splacine pa makar to moralo znaciti uskratiti ti pravo na misljenje.

Jednostavno,devijacije sasjeci u korijenu.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 24 jun 2016, 16:19

Dubrovnik,dovoljno si bistar da znas o cemu se radi.
Naravno da je Pjaca klasa i da zasluzuje igrati u Realu i naravno da je Hodzic los,nije ni za reprezentacije i ne zasluzuje ni Dinamo a komoli neki veci klub.
Jasno kao dan,opisao sam to vec.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 24 jun 2016, 16:22

dubrovnik je napisao/la:
JonSnow je napisao/la:Pretjerani optimizam i nerealno sagledavanje stvari spadaju pod psihička oboljenja. To na stranu, Pjaca je igračina ova utakmica je samo jednu u nizu jer mali u Dinamu razvaljuje već dvije godine.
Meni je vrlo neprirodno biti u onoj grupi koja oponira kvalitetu Hrvatske reprezentacije. To mi je ekipa za koju sa zarom navijam na ovom EP pa se zato malo i cudno osjecam u svemu ovom. Ali evo ipak ovo cu dodati na tvoj komentar. Pjaca razbija u Dinamu i tu cemo se sigurno svi sloziti ali kad dodjemo na temu TSS koji je daleko najbolji igrac Hajduka i standardno u timu prvenstva makar pola nas ce ga odmah izvrijedjati i popljuvati. Hodzic takodjer kao najbolji strijelac Dinama do neki dan po misljenju mnogih nije bio dobar za A tim BiH a siguran sam da bi u slucaju da je imao papire druge boje ili izrazio zelju za njima bio uguran u reprezentaciju Hrvatske na ovom prvenstvu. Navijam za Hrvatsku i svjestan sam njezine kvalitete koja je sigurno veca od kvalitete BiH ali Bosanska ekipa nije kanta za napucavanje makar po kvalitetu ni Argentini a ne Hrvatskoj. Dobar izbornik bi sa BiH talentom bez problema prosao bilo koju od grupa na ovom EP.
Slažem se sa svim. :thumbup: Tino je po meni davno trebao biti kod nas na mjestu ofanzivnog veznog i sramota je da još igra u klubu kao što je Hajduk s obzirom na svoju kvalitetu. Nisam nikada osporavao njegov kvalitet samo mi je pao mrak na oči kad ga je adžo htio trpat na mjesto defanzivnog veznog. Što se tiče BiH i šansi na EP-u, slažem se da bi bez problem prošli skoro svaku skupinu samo treba shvatiti da ovi igrači neće vječno igrati, mlada reprezentacija gubi utakmicu protiv Borata, katastrofa je općenito. Dok, HR generacije koje dolaze sve su talentovanije jedna od druge i oni puno ulažu u njih. Mi smo na prekretnici i moramo se dobro pozabavit s omladinom i radom s mladim talentima inače nas nema nigdje.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 jun 2016, 16:25

Pa pije ti vode ta za mentaliter jer qurac bi Hrvati bili treci na SP da Ciro nije rekao yebat cemo im mater ima da osvojimo samo sto to ne cini jedinu razliku izmedju nas i Hrvatske trenutno.
Trebas ici na pobjedu protiv Belgije, igracima usaditi u glavu da ih idemo pobjediti u drugom kolu, maksimalno se posvetiti njima jer su i oni ranjivi i imamo sanse ali to ne cini nas favoritom za prvo mjesto nit Belgiju cini skupinom precijenjenih igraca kako si napisao niti to znaci da je katastrofa zavrsiti drugi u ovoj grupi i da trebamo vrijedjati igrace i selektora, naravno ukoliko vidimo da su dali sve od sebe ali nije islo, nesto poput utakmice Argentinom.
@dubrovnik mi prije nismo bili kanta za napucavanje ni Argentini, cak mislim da smo tada bili jaci od tadasnje Hrvatske, ja pisem o trenutnoj situaciji koja ima naznake da ide nabolje i ja sam optimista ali treba jos vidjeti koliko ce to otici nabolje.
Ono svrstavanje u torove od forumasa bolje da preskocim jer bi svasta napisao i vjerovatno dobio i ban

@bravo Jon, sve si objasnio. Ne garantuje nama niko da ce se Dzeko vratiti u top formu, moze ponoviti ovu sezonu, moze biti losiji, moze i bolji
Ne garantuje nam niko da ce se Pjanic snaci u Juventusu a na primjeru reprezentacije primjetimo da se tesko snalazi u nekim formacijama i na pozicijama koje mu ne odgovaraju
Ne garantuje nam niko da ce Besic biti u prvih 11 Evertona i nastaviti sa uzlaznom putanjom u karijeri, karijera mu je upitna. 2 povrede prosle sezone gdje mu treba dosta vremena da se vrati u formu jer igru zasniva na maksimalnoj fizickoj spremi a i igra u ligi koja to zahtjeva, i nije cist u glavi. Sezone prije toga: klupa u Evertonu i privikavanje, prije toga velika Madjarska liga. U reprezentaciji odigrao nekoliko fantasticnih utakmica i pljunuo igraca Lihtenstajna. Nije sve tako bajno a formaciju bez njega ne mozemo napraviti
Ne garantuje nam niko da ce Cimirot iskoristiti potencijal i da cemo dobiti igraca za narednih 10 godina na toj poziciji
Da ne nabrajam dalje, valjda shvatate poentu. Zavisimo od pojedinacnih slucajeva vecine igraca jer nemamo neku oazu i fabriku talenata poput drugih ekipa. Sve nam se poklopilo na SP ali nas je iznenadila brzina Nigerijaca i pisaj ga sad i gradi sve opet
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 24 jun 2016, 16:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Nad tobom sunce najljepše sja

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 24 jun 2016, 16:28

Samo okrenuti klik u glavi i odmah ce otici na bolje.
Umjesto recenice,pokusat cemo ostvariti pozitivan rezultat recenica,idemo na pobjedu i dat cemo sve od sebe da je ostvarimo.

U ove dvije naizgled slicne recenice krije se ogromna razlika.

A da li smo favoriti ili ne,to nije presudno vazno,cak je najmanje vazno.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 jun 2016, 16:35

Apsolutno, gubitnici traže razloge a pobjednici načine. Navijači iz Srbije kažu idu na zlato na OI u košarci, mislim koliko je to realno pored SAD-a u onom sastavu ( u suštini u bilo kojem sastavu, neka povedu Ž selekciju opet će 90% ekipa pobjedit sa 20+ razlike). Ali to je jedan od razloga zašto je Srbija velesila u košarci. Mislim nije toliko bitno šta kažu navijači ali i igrači nisu daleko od ovog mišljenja.

Moramo mislit da sve možemo pobjedit, cilj je 30 bodova, to napadamo. Hoćemo li ovo ostvariti, vidjet ćemo. Borba za svaku loptu, prolit litre i litre znoja i tek onda možemo imati odlične rezultate.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 24 jun 2016, 16:37

Koliko god se sralo po Mamiću, uz sve probleme što im je stvarao i što ih stvara, on im je proizveo ovu reprezentaciju. Dinamo je rasadnik kvalitete i nama trebaju ovakvi klubovi, nama trebaju milioni i trebaju nam omladinske škole. Na početku nam treba biti cilj stvarati reputaciju i zatim prodavati mlade talente (16,17,18 pa i 19 god.) jer igrač od 22 nikako ne može biti talent. S tim da ta prodaja mora ići na zapad, nikako ne istok. Kako ovo postići e to je već drugi par opanaka, puno ovisi o samom stanju u državi ali ključan je zakon o sportu i privatizacija klubova djelimična ili potpuna.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 jun 2016, 16:42

JonSnow je napisao/la:Koliko god se sralo po Mamiću, uz sve probleme što im je stvarao i što ih stvara, on im je proizveo ovu reprezentaciju. Dinamo je rasadnik kvalitete i nama trebaju ovakvi klubovi, nama trebaju milioni i trebaju nam omladinske škole. Na početku nam treba biti cilj stvarati reputaciju i zatim prodavati mlade talente (16,17,18 pa i 19 god.) jer igrač od 22 nikako ne može biti talent. S tim da ta prodaja mora ići na zapad, nikako ne istok. Kako ovo postići e to je već drugi par opanaka, puno ovisi o samom stanju u državi ali ključan je zakon o sportu i privatizacija klubova djelimična ili potpuna.
E tad mozemo pricati o silama a do tada svako svog Boga nek moli da Dzeko bude onaj stari, da Besica zaobidju povrede i da prestane pljuvati protivnike, da se Pjanic snadje u Juventusu, da Kolasinac kojeg smatramo strasnim igracem (sto i jeste) ustvari izbori za prvih 11 u timu, da nam prvi golman repretentacije u kojeg se toliko kunemo bude i prvi golman u klubu, da se Visca ne povrijedi i da nastavi uzlaznom putanjom... (mada za Viscu vise-manje jer se naziru dostojne zamjene, ali opet niko od njih nema potencijala poput njega)
Mnogo stvari je upitno i neizvjesno oko igraca bez kojih ne mozemo zamisliti prvih 11. Te stvari mogu otici na obje strane. Dozovite se.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 24 jun 2016, 17:08

MI smo jednom odigrali dobro protiv ove ''nove Belgije'', u Zenici kada je bilo 1-1 kada smo realno trebali pobijediti da nije bilo kiksa Begovica, i tada smo igrali u formaciji 4-4-2 i to veoma slicnoj postavci igre kakvu igra Atletiko Madrid, bez ofanzivnih krilnih igraca nego sa 2 centralna vezna i 2 vezna koja igraju po strani ali dosta disciplinovano, tada su cini mi se igrali Besic-Medunjanin-Pjanic-Tino i u napadu Vedo i Dzeko, svih 90% minuta smo vrsili pritisak, trudili se da kraktom pass igrom i kombinatorikom zadrzavamo loptu u svom posjedu, i uvjek smo bili uz igraca, tu sam utakmicu gledao uzivo tako da znam o cemu pricam, jako puno defaznivnih zadataka je upravo Ibisevic obavio u tom presingu nesto slicno kao Hodzic protiv Japana i Danske u drugom poluvremenu, i mislim da postavka od 4-2-3-1 je smrt za nasu repezentaciju sto se pokazalo u svim utakmicama jer mi jednostavno ne znamo igrati na taj nacin, tako da je dobitna kombinacija 4-4-2 sa tim drugim napdacem koji glumi 5. veznog i vrsi konstantnan pritisak, i onda u napadau daje novu dimenziju zajedno u paru sa drugim napadacem, tako da Hodzic ili Ibisevic mogu doci u opticaj zajedno sa drugim napadacem koji je fizicki dominantan kao Dzeko ili pak Djuric i nadam se da je Mesa to uvidio na ovom Kirin kupu, a to je da se mi ne znamo braniti i igrati na kontre, igra na kontre jednostavno ne postoji u nasoj repezentaciji , postoji samo igra na posjed sa jakim presingom, i upravo je ta promjena formacije sa 442 na 4231 Safeta kostala Svjetskog prvenstva u Brazilu i kasnije posla u repezentaciji nakon debakla, i pri toj 4231 mislim na onu modifikovanu 433 jer jednostavno sve formacije 451-4231-433 bez 2 napadaca smanjuju potencijal nase ekipe za 50% i limitiraju nas u svakom smislu i ofanzivno i defanzivno.
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 jun 2016, 17:10

JonSnow je napisao/la:Koliko god se sralo po Mamiću, uz sve probleme što im je stvarao i što ih stvara, on im je proizveo ovu reprezentaciju. Dinamo je rasadnik kvalitete i nama trebaju ovakvi klubovi, nama trebaju milioni i trebaju nam omladinske škole. Na početku nam treba biti cilj stvarati reputaciju i zatim prodavati mlade talente (16,17,18 pa i 19 god.) jer igrač od 22 nikako ne može biti talent. S tim da ta prodaja mora ići na zapad, nikako ne istok. Kako ovo postići e to je već drugi par opanaka, puno ovisi o samom stanju u državi ali ključan je zakon o sportu i privatizacija klubova djelimična ili potpuna.
Mamic pokupuje sve sto moze a proizvodi puno manje. Modric, Coric, Kovacic, Mandukic,Vida, Vrsaljko..... su dovedeni a ne proizvedeni u Dinamu. Slicno kao Hodzic i Gojak. U sustini nevazno ali ipak da se zna. Premrezio je sve ali bogme mu to dobro prolazi. Ipak najbolji na ovom prvenstvu uz konstantnog Luku Modrica su trojica koji nikad nisu vidjeli dres Dinama. Rakitic, Srna i Perisic su igraci koji stvarno prave razliku. Rekao bi da je Perisic najbolji igrac Hrvatske sto se igara u reprezentacije tice vec duze vrijeme. A on je ponikao u jednom drugom klubu. :D :D :D U raspalom po mnogima od nas. A on i Kalinic neki dan donesose prevagu protiv Spanjolske.Ipak sada se puno vise prica o Pjaci i Rogu. :D

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 24 jun 2016, 17:16

Ni ta zavisnost o par igraca ne smije nam biti izgovor.
Ako karijere i forma sada najvaznijih igraca krenu putem koji nije dobar nema plakanja,ima drugih igraca koji ce uskociti i dati svoj maksimum.
Jednostavno rijec izgovor se mora protjerati iz rijecnika a pogotovo unaprijed,to je ono sto je najgore od svega.
Uvijek je unaprijed spreman alibi,nema alibija,igras i gines,ako ne mozes ili ne znas odhebi.

Kup u Japanu koliko god bio prijteljskog karaktera treba da nam otvori oci.Moramo se sjetiti s kakvim podsmijehom smo ispratili ekipu koja je otisla.Momci su rekli,mi smo dosli da osvojimo ovo,ako je nekome smijesno to je njegov problem.
Rekose,dadose sve od sebe i osvojise.

I ovo evropsko prvenstvo moze biti skola,samo gledaj kako rade drugi,daleko slabiji od tebe ako vec ne znas sam.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 24 jun 2016, 17:23

-Nema smisla nastaviti dalje kad nismo ispunili cilj.Preuzimam odgovornost za lose rezultate i dajem ostavku-rekao je ukrajinski selektor Mykhaylo Fomenko.

A kod nas?Pa znas magla,pa igraci,pa sudija,pa ovo,pa ono,i na kraju omiljena,nismo mogli vise,ovo je maksimum,precjenjujemo se.

A stvari su tako jednostvne.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 jun 2016, 17:30

Fidelis je napisao/la:Ni ta zavisnost o par igraca ne smije nam biti izgovor.
Ako karijere i forma sada najvaznijih igraca krenu putem koji nije dobar nema plakanja,ima drugih igraca koji ce uskociti i dati svoj maksimum.
Jednostavno rijec izgovor se mora protjerati iz rijecnika a pogotovo unaprijed,to je ono sto je najgore od svega.
Uvijek je unaprijed spreman alibi,nema alibija,igras i gines,ako ne mozes ili ne znas odhebi.

Kup u Japanu koliko god bio prijteljskog karaktera treba da nam otvori oci.Moramo se sjetiti s kakvim podsmijehom smo ispratili ekipu koja je otisla.Momci su rekli,mi smo dosli da osvojimo ovo,ako je nekome smijesno to je njegov problem.
Rekose,dadose sve od sebe i osvojise.

I ovo evropsko prvenstvo moze biti skola,samo gledaj kako rade drugi,daleko slabiji od tebe ako vec ne znas sam.
Da, nogomet je u Evropi puno izjednaceniji nego sto je ikad bio. To najbolje znaju oni koji posjecuju kladionice i gube uplacujuci na favorite. Na srecu ne bolujem od bolesti kladjenja jer bi dosta novaca izgubio na ovom prvenstvu. Ne postoji izraziti favorit. Makar ga ja ne vidim. Uopce me ne bi iznenadilo da jedna npr. Poljska posalje Nijemce doma ili jedan Wales koji je Bosni uzeo samo bod Francuze. Zelja, motiv i htijenje na ovom prvenstvu moze napraviti cudo. Makar sam takav dojam na pocetku stekao. Pa Albaniju niko nije nadigrao. Rumunji oznojise po meni najbolju ekipu na prvenstvu Francuze. Nevjerovatno.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 24 jun 2016, 17:39

Mogu se nadomjestiti trenutno glavni igraci samo sto bi onda na papiru izgledli kao "mala" reprezentacija jer nemamo mi potencijala poput Besica, dugo ce vremena proci dok ne dobijemo igraca poput Dzeke...Mogu i "mali" pomrsiti racune "velikima", ostaje ta teza da i sa takvom ekipom trebamo pucati na najvise ciljeve, ali onda ne pisite budalstine kao sto je poredjenje s Hrvatskom.

Kad navodite "male" zaboravljate da su to reprezentacije koje odlikuje nevjerovatna doza srece (Madjarska 2 gola Portugalu iz odbijanca uvaljuje, Sj Irska je trebala primiti 6-7 golova od Njemacke...), odlikuje ih odbrana, fizicka sprema, disiplina. Mi nismo takva reprezentacija. Disciplinu i fizicku spremu ne nadogradjujes u 5 dana okupljanja reprezentacije nego se to dobija i odrzava u klubu. Nas neka posebna fizicka sprema nikada nije krasila. Pa jedan od najvecih potencijala lige, Duljevic, uopste ne lici na fudbalera i ima podosta kila viska. Pa jedan od najvecih ikada je po utakmici hvatao samo 2-3 sprinta - Zvjezdan Misimovic.
Obrati paznju koje ce to sve "male" reprezentacije zavrsiti na SP u Rusiji.
I Kipar je imao htijenje, zelju, trku, fizicku disciplinu, uzarenu atmosferu i sve je to ugasio igrac o kojem mogu sanjati, a to je Haris Medunjanin koji je dosao sa tribina Deportiva. Možemo mi imati sve gore navedeno i opet to sve jedan Eden Hazard može ugasiti.
Pa pogledajte baraz s Irskom. Ko je trcao od nasih? Dzeko i Vranjes jedini. Jel' stvarno mislite da je to greska selektora i da im je on rekao nemojte se plaho umarati? Imao je Mesa tu podosta gresaka ali ovo nije jedna od tih.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 24 jun 2016, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.

Zanettino
Kontakt:

Post Postao/la Zanettino » 24 jun 2016, 18:08

Amarinho je napisao/la:
Pitao sam se, zasto ne mozemo mi igrat kao hrvati? Bar mo kvalitetu smo "u pet deka"...

- Subasic/Begovic

Tu su oni kvalitetom, cak za nijansu bolji Begovic mozda. Jeste, izgubio je Begovic sezonu manje vise na klupi Chelsea-a, ali onaj Bega iz Stoke Citya je pored Oblaka i Handanovica mozda i najbolji golman regiona.

- Srna/Vranjes

Nema diskusije tu. Srna je, ma da je i on na kraju karijere, dosta bolji...medjutim Vranjes moze zadatak svoj solidno odradit. Nije mu trebao onaj transfer u Astanu.

- Vida&Corluka/Spahic&Zukanovic

Spaha (bez ispada svojih) je za ove ostale Maldini. Zukan nesto slicno kao Corluka, spor ali dosta jak u duelu, mislim da smo i na stoperima odprilike 50-50 sa komsijama.

- Strinic/Kolasinac

Strinic za nijansu bar po meni bolji, pogotovu zna igrat modernog beka, prodoran i brz. Dok se Seo manje vise osloni samo na defenzivne zadatke... ali opet, nije neka razlika.

- Modric&Badelj/Cimirot&Besic

:D

Dobro, naravno da je Modric trenutno mozda najbolji CM. Badelj je tu da krpi i da trci... jesu bolji na ta dva vezna ispred odbrane, ali Cimi&Besic su sasvim solidni te jedan i drugi '92 godiste, sto znaci da ako ih uigramo za narednih 10 godina postoji rijesenje za tu "duplu 6" ispred odbrane.

- Visca/Perisic

slican tip igraca, Perisic ovo EP igra fenomenalno. Ako Visca ostvari dobar transfer, malo vidi teretanu ocima i ojaca fizicki npr. u Bundesligi, moze od njega bit slicna verzija Perisica.

- Pjanic/Rakitic

Kao i Rakitic, Pjanic u svom klubu (bar u Romi do sada) igra povuceniju ulogu. Ali ocigledno Rakitic moze ispunit zadatak "desetke" vrlo dobro. A i Pjanic bi mogao sigurno ako ima adekvatnu sigurnost iza sebe, sto bi imao sa dva defenzivna vezna Cimi/Besic.

- Pjaca ili Brozovic/Lulic

Eh to nam je rak rana, bas ova pozicija na lijevom krilu. Lulic je upitnik veliki za mene... kako je on postao prof. fudbaler zaista nije mi jasno. Asistira cak ponekad ali ni sam ne zna kako. On je vrlo dobar trkac i moze se - kao sto je u Laziju igrao - vratit na poziciju Cimirota/Besica pa nek tu trci koliko god hoce, osvaja lopte, pred prvom do sebe itd. Ali za krilo NIJE... Tu nam treba pod hitno druga opcija (Milicevic?)... znaci moderno neko klasicno krilo, brz igrac, dobar dribling, tehnika itd....

- Mandzukic/Dzeko

Nema tu dileme, preslikani igraci skoro. Dzeko za reprezentaciju igra puno bolje od Mandzukica, sto znaci da kod nas taj spic cak moze i vise napravit nego sto Mandza to radi kod Hrvata.
Wandelanoite je napisao/la: Begović je klasa za Subasica. Realno imamo boljeg golmana, odbranu i napad dok su oni bolji u vezi i na krilima. Koriste momentum koji mi nismo i eto to je to ispast ce od Portugala 90%
babino je napisao/la: Svidjelo se vama ili ne, begovic, spahic(koliko god star bio i kiksao), kolasinac, pjanic i dzeko bi hladno igrali u prvih 11 hrvatske.
:D

Ovo je vrhunac nerealnosti :tokralju:

U prvih 11 Hrvatske bi igrali Kolašinac i Pjanić, a Hrvatska osim prvog tima ima i veliku širinu, pravo je pitanje tko bi uopće igrao u drugoj postavi Hrvatske, jer u njoj također nema onih koji griju klupe po klubovima, a igrači su mahom u klubovima lige 5.
Hrvatska B
Golman: Kalinić (Hajduk)
Obrana: Leovac (PAOK), Lovren (Liverpool), Vrsaljko (Sassuolo-Atletico Madrid), Jedvaj (Bayer Leverkusen)
Sredina: Pašalić (Monaco), Kovačić (Real Madrid), Pjaca (Dinamo), Halilović (Sporting Gijon/Barca)
Napad: Kalinić (Fiorentina), Kramarić (Hoffenheim)

Svi navedeni su standardni u svojim klubovima, osim Kovačića, za kojeg netko reče da nije igrač Reala nego navijač. Zanimljivo je to da je i kao navijač uspio nastupiti u 34 utakmice ove sezone, a to je više od Medunjanina (9) i Bešića (17) zajedno.

Transfermarkt vrijednost prvog tima BiH iznosi: 95.000,000 €
Vrijednost gore navedene B reprezentacije Hrvatske: 106.000,000 €
Vrijednost A reprezentacije Hrvatske: 196.000,000 €

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 24 jun 2016, 22:29

Prijatelji jedna stvar je imati ambiciju, sasvim druga je obmanjivati se.

Jedno je reći idemo osvojiti svjetsko prvenstvo, a drugo je zapitati se šta trebamo napraviti da bi ga osvojili. Sagni se i radi.

Mi nemamo igrača kvaliteta Modrića. Jedno je reći Pjanić je kvalitetan kao Modrić. Bolje od toga je sagni se i napravi igrača koji će biti kao Modrić ili Pjaniću sagni se, radi i postani kao Modrić.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 25 jun 2016, 22:23

:Nema su tu sta porediti zna se koja je najbolje plasirana repka u regionu :D
Gledam utakmicu Hr vs Portugal pa se sjetim izviljavanja Portugala na nama i sve mi je jasno.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 jun 2016, 09:29

dubrovnik je napisao/la:Na primjeru Hrvatske se moze vidjeti nesto drugo o cemu niko ne pise vec se vodi rasprava i usporedjiva kvalitet sa BiH reprezentacijom sto je nepotrebno. Hrvatska je bolja sto u principu ne garantira da bi uopce u direktnom susretu pobijedila Bosnu. Pisem o meni dvije najdraze reprezentacije pa cu vas uputiti na ovaj drugi dio. Hrvatska je i kvalifikacije za posljednje SP i ovo EP do zadnjeg sekunda visila i bila upitna za plasman. Da su npr. Talijani samo ubacili u nizu brzinu u zadnjoj utakmici Vatrenih ne bi bilo na EP. Epsko je bilo i ponizavanje od strane Norvezana u finalnom dijelu kvalifikacija. Ovo nam govori da je i Hrvatsko vodstvo trulo kao i Bosansko i instalacija kvazi strucnjaka cesto limitira ovu inace jako talentiranu grupu sportasa. Tko moze garantirati da bi Repka razbila BiH ili je uopce dobila nakon utakmice sa Norveskom. Ja osobno ne. Cak i nakon ovih uvodnih pobjeda ne bi od straha bio u stanju staviti 200 Eura na pobjedu protiv Portugala na cijoj klupi sjedi osrednji strucnjak i koji usput igraju jako lose. Najveci problem Hrvatske a bogami i Bosne najcesce nije u prvih 11 na terenu nego on sjedi na klupi u liku nedoraslih i pocesto arogantnih amatera izbornika. Zato pricati o kvalitetu Hrvatske i BiH te ih usporedjivati medjusobno je bespotrebno. Hrvatska je kvalitetnija ekipa ali ne 2 klase ili slicno. Jer joj se tada ne bi mogla desiti npr. Norveska.Taman je kvalitetnija za toliko koliko moze pokvariti ili popraviti dobar strucnjak na klupi. Pozz!!!
Jos se nisam pribrao niti otrijeznio od jada. Nazalost kad bi Cacic mogao vise ne bi ostale ekipe toliko placale trenere. Umjesto da uzivam u potezima ponajboljeg veznog reda na EP opet cu morati navijati za nekog drugog. Ovdje se vidjelo da bez trenera ne ide a sve do finala je bilo na pladnju. Nazalost Pinoglavi vidis da ne moze. A zamisli, nesretni Wales prosao.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, klasik, Normus90 i 35 gostiju.