1.ne pusim
2.ne kockam, niti da igram tikete niti bingo
3.pijem jednom u 2 mjeseca neki petak ili subotu, vecinom sa curom izadjem (jednom sedmicno) i to ne predje 5-7 KM po izlasku
4.zavisim od oca i matere, ucim, nemam vremena da radim od faxa i da zaradim pogotovo kada su rokovi
5.ne drogiram se (neki su spomenuli i to ustedjivanje od vutre)
6.prosle godine sam uzeo sezonsku i to jedva, potrefilo se da je mati dala novac nekako. Ali je nastao problem posto imam i brata. Onda on nije imao i morali smo moljakati ljude koji su povezani sa Slobodom da kupe jednu za njega
7.u toku sedmice ne mogu ustediti 10 KM nikako, sve sto ode ode na osnovne potrebe. Na kafu odem jednom u sedmici i to usput, dnevni budzet mi je 3-4 KM kada se zna da cu do faxa ili do grada. Nekad ustanem pa nema nista na stolu

8. da nisam izganjao sezonsku nekako i nasao pare od roditelja ne bih vjerovatno pola utakmica mogao doci jer je zapad 10 i kada kroz sedmicu pojedem i popijem u toku dana dodje brzo petak i ja tog cenera ne mogu stvoriti do subote.
9. ja ne znam gdje to ima neko od studentske populacije da skrsi 50 KM, onda je on student samo na papirima. A pun para i takve ne racunam, takve i ne zanima Sloboda.
10. Uzeo sam dres da pomognem klubu, qrac su oni djedovi i rvi uzeli. Oni vjerovatno to ismijavaju i kazu na to "nisam budala da dam 30 KM za dresa".
U prevodu ugrozeniji sam od penzionera. Boli me briga neka misli ko sta hoce, dio ugrozene populacije jesam. Al nacu opet pare te nekako, samo mi je zao za brata jer 140 za sezonskih nemamo. 140 je nasoj porodici da jede 10 dana. Ili da se plati semestar i prijave. Ako sezonske propustimo malo sutra cemo imati i 14 ili 20 svaki drugi vikend + srijeda kup da dolazimo.
Al eto neka je Azmir stavio ovim penzionerima nize da mu dodju i govore cim povede protivnik 0:1 da je prodao.
Bar da ima za one sto imaju od prosle godine da je 50. Eto tako nesto, ili neka za 100 porodicna za dvije osobe. Al nije problem prevrnut cu ja sve da nadjem tih 70 al su ispali sup.ci.