Golman Slobode na meti belgijskih klubova: Pirića sam mogao prodati Sarajevu
Postojala je opcija za Mechelen, ali sada je u igri drugi klub. Ime? Ne želim govoriti kako neko ne bi pokvario posao, tvrdi Admir Husarić, menadžer našeg reprezentativnog golmana
Kenan Pirić, golman tuzlanske Slobode i novopečeni A reprezentativac Bosne i Hercegovine, mogao bi obilježiti predstojeći prelazni rok.
Iskusni čuvar mreže sa Tuzlacima se priprema za nastup u Evropskoj ligi i dvomeč sa izraelskim Beitarom, dok njegov menadžer Admir Husarić intenzivno radi na pronalsku novog angažmana.
Upoznat sa detaljima
– U kontaktu smo sa jednim belgijskim prvoligašem i za dvije sedmice sve bi trebalo biti završeno – potvrdio je Husarić za Faktor, dodavši:
– Odmah da kažem kako se ne radi o Mechelenu. Postojala je opcija i za Mechelen, ali su oni golmana iz B tima prekomandovali sa prvom ekipom. Ne želim govoriti o imenu kluba s kojim smo u pregovorima, jer obično, kada se to sazna, nađe se neki „stručnjak“ koji pokvari posao. Najvažnije je da su Pirića skautirali Belgijanci i da je zadovoljio njihove ukuse. Uz to Azmir Husić, predsjednik Slobode, neće praviti probleme prilikom transfera, jer je i on upoznat sasvim detaljima.
Prije nekoliko godina Pirić je bio na meti Sarajeva, ali je posao „pokvario“ tadašnji sportski direktor Bordo tima Abdulah Ibraković. Husarić tvrdi da je golmana Slobode i sada mogao prodati Sarajevu, ali…
– Oni bi i sada dali 100.000 eura za njega. Mogao sam ga prodati, ali nisam, niti želim izraditi Azmira Husića. Pirić je produžio ugovor sa Slobodom i logično je da klub sa Tušnja profitira njegovom prodajom – tvrdi Husarić.
Korektni odnosi
Inače, Husarić je u zimskom prelaznom roku već trgovao sa Sarajevo i na Koševo doveo perspektivnog desnog bočnog Dušana Hodžića. Također, ovaj zastupnik igrača svoje fudbalere ima i u Zrinjskom (Jasmin Mešanović), Slobodi (Pirić i Ibrahim Škahić), te Mladosti (Frank Lalić, Anel Husić, Milan Nedičić i Goran Brkić).
– Sa svim klubovima imam zaista korektne odnose – konstatovao je Husarić.