RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

RođeniMostar
Kontakt:

Re: F.K. Velež

Post Postao/la RođeniMostar » 21 feb 2009, 13:50

Rz88 je napisao/la:kadeti veleza dobili zrinjskoga sa 3:1, zrinjski je pioveo 1:0 i u prvom poluvremnu je velez izjednacio , u drugome poluvremenu prava igra rodenih i pobjeda od 3:1, s druge strane gledao sam malo sarajevo-siroki, sarajevo je vodilo 1:0 u prvih 15 min i onda sam otisao moram u zenicu back, sutra je finale na raspoerdu =)
Moram samo reći da Zrinjski ima barem 5 puta bolje uslove za omladince od Veleža !
Samim tim što imaju BB i sve što su imali omladinci Veleža prije rata to imaju omladinci Zrinjskog i još su unaprijedili dosta toga ! Čak imaju i autobus vlastiti koji dovodi i razvozi djecu a i kupe ''talente'' po Hercegovini!
Veležova djeca dolaze sama na treninge,na teren u Sj.logor koji ne liči ni na što,nema ni prečke jedan gol a teren katastrofa,više kamenja i buljaka ima nego trave...
Kad padne kiša ne može se trenirati pa se ide na poljanu iza Sj.logora koji je skoro isti đavo kao i taj teren samo što manje ima blata i lokvi kad kiša pada !

A rekvizita za treninge skoro i da nemaju...imaju 20-tak lopti i po neki čunj...
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2009, 13:58

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.

alen m
Kontakt:

Post Postao/la alen m » 21 feb 2009, 17:41

RođeniMostar je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:kadeti veleza dobili zrinjskoga sa 3:1, zrinjski je pioveo 1:0 i u prvom poluvremnu je velez izjednacio , u drugome poluvremenu prava igra rodenih i pobjeda od 3:1, s druge strane gledao sam malo sarajevo-siroki, sarajevo je vodilo 1:0 u prvih 15 min i onda sam otisao moram u zenicu back, sutra je finale na raspoerdu =)
Moram samo reći da Zrinjski ima barem 5 puta bolje uslove za omladince od Veleža !
Samim tim što imaju BB i sve što su imali omladinci Veleža prije rata to imaju omladinci Zrinjskog i još su unaprijedili dosta toga ! Čak imaju i autobus vlastiti koji dovodi i razvozi djecu a i kupe ''talente'' po Hercegovini!
Veležova djeca dolaze sama na treninge,na teren u Sj.logor koji ne liči ni na što,nema ni prečke jedan gol a teren katastrofa,više kamenja i buljaka ima nego trave...
Kad padne kiša ne može se trenirati pa se ide na poljanu iza Sj.logora koji je skoro isti đavo kao i taj teren samo što manje ima blata i lokvi kad kiša pada !

A rekvizita za treninge skoro i da nemaju...imaju 20-tak lopti i po neki čunj...
sramota!!!

ova cinjenica me boli vise od velezove igre u cirkus ligi.. tj. mi je jedan od glavnih razloga za trenutni maturski projekat.. bas na tom polju iza sjevernog. :) vidjet ce mo sta bude..

u koja doba su finali?

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 21 feb 2009, 21:07

Ljudi ne izmišljate gluposti! Mislim da juniori Zrinjskog imaju malo bolje uvjete od veležovih ali nije to uopće toliko izraženo. To je više odraz stanja i organizacije kluba. Pa i naši treniraju po okolnim mjestima i skoro nikada na glavnom terenu jer se on čuva za utakmice,a prvi tim trenira na onom igralištu (ne mogu reći travnjaku) iza južnog gola na stadionu.
PS: odraz organizacije je i primjer kada nedavno Veležovni mlađi uzrasti nisu došli na već dogovorene utakmice bez ikakovog objašnjenja.

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 21 feb 2009, 21:09

Marin je napisao/la:Ljudi ne izmišljate gluposti! Mislim da juniori Zrinjskog imaju malo bolje uvjete od veležovih ali nije to uopće toliko izraženo. To je više odraz stanja i organizacije kluba. Pa i naši treniraju po okolnim mjestima i skoro nikada na glavnom terenu jer se on čuva za utakmice,a prvi tim trenira na onom igralištu (ne mogu reći travnjaku) iza južnog gola na stadionu.
PS: odraz organizacije je i primjer kada nedavno Veležovni mlađi uzrasti nisu došli na već dogovorene utakmice bez ikakovog objašnjenja.
Vidiš da nisam ništa slagao !

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 22 feb 2009, 10:07

Olimpik-Velež 3:2

Prvo poluvrijeme Velež bolji i vodio je 2:1 ali nakon nekoliko izmjena slabija igra i Olimpik preokrenuo !

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 24 feb 2009, 07:38

Zimska akvizacija Veleža, Dženan Hošić, nakon utakmice protiv Olimpika (1:3) napustio je ovaj tim i vratio se u Sarajevo. Hošić je nezadovoljan odnosom čelnika Veleža jer u djelo nisu sproveli ništa od onog što su se dovogorili.
"Iskreno sam želio pomoći Veležu da pokuša obezbijediti opstanak u ligi ali nakon što čelnici kluba nisu ispoštovali ništa od dogovorenog, odlučio sam se na odlazak. Finansijski sam neovisan ali to ne znači da ću teško zarađene pare trošiti na tuđe zabave. Treneru Ibrakoviću, koji je jako korektan čovjek, i igračima želim da izbore opstanak u ligi mada će im biti veoma teško. Veležu su potrebni puno odgovorniji ljudi od ovih koji trenutno vode klub.", rekao je Hošić.

Po povratku u Sarajevo, Hošić se posvetio radu u svojoj Sportskoj akademiji Fer play i čeka neku novu ponudu. Obzirom da sa „rođenima“ ništa nije potpisivao slobodan je igrač.

"Nadam se da uprava zna sta radi"..... :roll:
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 24 feb 2009, 19:26

Ma Uprava je nesposobna...ima pojedinaca koji kao nešto žele uraditi ali oni pojma nemaju...

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 25 feb 2009, 15:52

Mostar (RTM) - Fudbalski klub (FK) Velež okončao je pripreme za proljetni dio šampionata u Premier ligi BiH, u kojem Rođenima predstoji grčevita borba za opstanak u društvu najboljih.

Već u subotu, slijedi prvi ispit - gostuju neugodni Laktaši. Međutim, u Veležu su samouvjereni i najavljuju pobjedu.

„Mi smo spremni i jedva čekamo da krene nastavak prvenstva", rekao je za RTM šef stručnog štaba Rođenih Abdulah Ibraković.

Problem bi mogla biti povreda Bakića, no u Veležu očekuju da bi i on u subotu mogao biti spreman.

Uvjerenje u trijumf mostarskog tima u izjavi za RTM izrazio je i povratnik u ekipu Amer Jugo.

Meč Velež-Laktaši na rasporedu je u sutobu u 15 sati.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 25 feb 2009, 17:01

Crveni_1922 je napisao/la:Zimska akvizacija Veleža, Dženan Hošić, nakon utakmice protiv Olimpika (1:3) napustio je ovaj tim i vratio se u Sarajevo. Hošić je nezadovoljan odnosom čelnika Veleža jer u djelo nisu sproveli ništa od onog što su se dovogorili.
"Iskreno sam želio pomoći Veležu da pokuša obezbijediti opstanak u ligi ali nakon što čelnici kluba nisu ispoštovali ništa od dogovorenog, odlučio sam se na odlazak. Finansijski sam neovisan ali to ne znači da ću teško zarađene pare trošiti na tuđe zabave. Treneru Ibrakoviću, koji je jako korektan čovjek, i igračima želim da izbore opstanak u ligi mada će im biti veoma teško. Veležu su potrebni puno odgovorniji ljudi od ovih koji trenutno vode klub.", rekao je Hošić.

Po povratku u Sarajevo, Hošić se posvetio radu u svojoj Sportskoj akademiji Fer play i čeka neku novu ponudu. Obzirom da sa „rođenima“ ništa nije potpisivao slobodan je igrač.

"Nadam se da uprava zna sta radi"..... :roll:
Nije otišao ! Neko širi dezinformacije :x

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 25 feb 2009, 17:06

GRESKA MODERATORA SPORTSPORT.BA ILI....?

Potvrdjena je informacija iz Mostara da Djenan Hosic NIJE napustio redove Veleza vec da je otisao da obidje familiju na nekoliko dana uoci starta proljetnog dijela prvenstva.
Da li je ovo bila"pogresna informacija"najcitanijeg BH sportskog portala ili necija" namjera" ili istinita vijest-ostaje da se vidi....
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 26 feb 2009, 08:44

edinko je napisao/la:GRESKA MODERATORA SPORTSPORT.BA ILI....?

Potvrdjena je informacija iz Mostara da Djenan Hosic NIJE napustio redove Veleza vec da je otisao da obidje familiju na nekoliko dana uoci starta proljetnog dijela prvenstva.
Da li je ovo bila"pogresna informacija"najcitanijeg BH sportskog portala ili necija" namjera" ili istinita vijest-ostaje da se vidi....

Ma nebi me cudilo moze bit svasta..........

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 26 feb 2009, 14:34

bila bi steta da ode on je dobar igrac i moze vam puno pomoci da izborite opstanak
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 feb 2009, 14:43

Ono što je za sportskog direktora Veleža Mensuda Durakovića "mali nesporazum", nesuđeni igrač "Rođenih" Dženan Hošić komentira riječima "ne mislim se vraćati".

Iskusni stoper, koji se ove zime vratio nakon dugogodišnjeg igranja u Poljskoj, proveo je s Veležom cijele pripreme. Ugovor, međutim, nije potpisao, a nedavno je i napustio ekipu.

No, šef stručnog štaba Abdulah Ibraković demantirao nam je njegov odlazak riječima da Hošić ima ugovor i da na njega najozbiljnije računa u nedjeljnom susretu protiv Laktaša. Duraković je, pak, objasnio situaciju ovim riječima:

- Došlo je do malog nesporazuma, ali nema govora o Hošićevom odlasku. Nakon kontrolne utakmice s Olimpikom, igrači su dobili slobodno, neki od njih, koji imaju porodice izvan Mostara, dobili su dva-tri dana, a među njima je bio i Hošić - izjavio je Duraković.

Hošić nam je, međutim, ponudio sasvim drugu stranu priče.

- Oni me zovu da dođem, ali nema potrebe, jer ne volim neozbiljan rad. Razgovarao sam sa predsjednikom kluba i rekao mu da ne računaju na mene. Finansijski sam obezbijeđen. Nisam došao u Velež da se obogatim nego da pomognem klubu da izbori opstanak.

No, četiri dana do početka prvenstva nemam ni ugovora ni plaće, stan mi nije obezbijeđen... To je stvarno neozbiljno. Svaka čast treneru Ibrakoviću i želim mu, kao i ostatku ekipe, mnogo uspjeha u radu. Šteta je što je ispalo ovako, jer sam prošao pripreme i dobro se pripremio - kazao je Hošić.

Neko laze sad ko vrijeme ce pokazat ;)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 27 feb 2009, 08:10

Nadam se pobjedi u Subotu vakat je vise da i mi pocnemo da igramo!!!!

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 27 feb 2009, 14:35

Crveni_1922 je napisao/la:Nadam se pobjedi u Subotu vakat je vise da i mi pocnemo da igramo!!!!
Ma pobjedit ćemo ! ;)

Ajdin_R1981A
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_R1981A » 27 feb 2009, 17:41

HAJMO RODJENI SVI U SUBOTU PROTIV DODIKOVIH LAKTASA UBIT IH TREBA HAJMO DA PODRZIMO MLADE VELEZOVCE
MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !!! :evil: :evil: :evil:

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 28 feb 2009, 10:23

:shh:
Zadnja izmjena: Stone Island, dana/u 25 feb 2020, 17:52, ukupno mijenjano 1 put.

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 28 feb 2009, 12:12

Vjeruj mi,pobjedicete 100% odnodno vec ste pobjedili prije jednu mjesec dana . :D :D :D

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 28 feb 2009, 12:14

Joj pa ti tako i govoris vec mjesec dana :D Izvor? :P

Forza Velez :D
Support Velez, It's logical! ★

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.