LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jun 2016, 20:50

ma slazem se ja sa tim svim, ne bi ga ni kerr drzao i predao mu ekipu u ruke da mu ne vjeruje... samo se ne zalijecite sa najavama o nekom pretjeranom kvalitetu dok ga ne vidimo, samo se mozete razocarati bezveze (ko sto sam se ja razocarao sa MDA)...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 26 jun 2016, 03:06

Durant navodno se neće ni sastati sa Lakersima u vezi njegovog FA. Po meni očekivano jer nam, iskreno, nisam ni davao neke prevelike šanse za njegovim dovođenjem, čak, štaviše, možda je i ludo, ali bih volio da ga ne dovedemo.

Spominje se da smo agresivno krenuli za Whitesideom što opasno podržavam. Mislim da nam je to ključ narednih godina, ta pozicija centra. Sad mislim da je Whiteside perfect fit, ako bi imao ovakve sezone kao u Miamiju, ali nešto me brine njegova glava i milione koje će dobiti... bojim se da se ne promjeni nakon što dobije pare.

Kao što rekoh Whiteside ako potpiše, to je to.. ne treba nam više niko za ovu sezonu, a onda sljedeće da se napadne Wess :cool:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 26 jun 2016, 12:56

Whiteside neki dan reče "Ja sam biznismen koji igra košarku". U Heatu je imao gomilu veterana i čvrstu organizaciju i opet je probleme pravio na minimalnom ugovoru. Sretno onom ko ga dovede za 5 godina 110 miliona, a nema ni blizu ono što Heat ima u smislu stabilnosti. :roll:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2016, 16:27

IlCapitano je napisao/la:Whiteside neki dan reče "Ja sam biznismen koji igra košarku". U Heatu je imao gomilu veterana i čvrstu organizaciju i opet je probleme pravio na minimalnom ugovoru. Sretno onom ko ga dovede za 5 godina 110 miliona, a nema ni blizu ono što Heat ima u smislu stabilnosti. :roll:
Potpis.Svaka cast i apsolutno isto razmisljamo kad je Whiteside u pitanju...Pa sto ga je Spoelstra bencirao jedno vrijeme???

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 jun 2016, 16:47

NEZALAGANJE je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Whiteside neki dan reče "Ja sam biznismen koji igra košarku". U Heatu je imao gomilu veterana i čvrstu organizaciju i opet je probleme pravio na minimalnom ugovoru. Sretno onom ko ga dovede za 5 godina 110 miliona, a nema ni blizu ono što Heat ima u smislu stabilnosti. :roll:
Potpis.Svaka cast i apsolutno isto razmisljamo kad je Whiteside u pitanju...Pa sto ga je Spoelstra bencirao jedno vrijeme???
Uz sve mane koje ima, covjek je u tome sto radi tj toj protekciji obruca (doduse u specificnijem sistemu jer nije toliko mobilan da preuzima po perimetru i brani prostor kao jedan DeAndre Jordan) najbolji u ligi i Miami bi s njim zdravim sigurno igrao finale istoka. Zasigurno igrac vrijedan maksimalnog ugovora. Za njegovu karijeru je najbolje da ostane u Heatu jer niko u ligi nije bolji od Rileyja u sklapanju vrhunskih odbrana oko klasicnih centara. On je trenutno top 5 centar lige.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 26 jun 2016, 17:44

dobro je sto Durant nece dolaziti na razgovore, ionako nemamo realne sanse da ga potpisemo a mislim da svakako ostaje u OKC-u, ovako se ovi iz uprave mogu okrenuti realnim opcijama

ovoj ekipi fali sigurno jos 3-4 veterana, previse je tu djece, moras imati nekoliko veterana u svlacionici koji mogu davati savjete, smiriti situaciju kad treba itd...a sto se tice Whitesidea, njega bi odmah potpisao, na toj poziciji nam najvise skripi, steta zbog Hibberta ali taj je izgleda stvarno propao ko kauc...

Russell i Clarkson nabijaju misice za sljedecu sezonu
slika
slika

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 jun 2016, 18:54

samo boogie dolazi u obzir, nkakvi hassani i derozani i slicni klauni ako idiot i mitch misle napraviti nas ponovo ozbiljnom ekipom... al posto ocito ne misle, dobicemo howarda2 po ponasanju i onda cemo plakati...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 26 jun 2016, 20:40

KK_Bosna je napisao/la:samo boogie dolazi u obzir, nkakvi hassani i derozani i slicni klauni ako idiot i mitch misle napraviti nas ponovo ozbiljnom ekipom... al posto ocito ne misle, dobicemo howarda2 po ponasanju i onda cemo plakati...
Kakva dovesti Boogiea??? Da ga otmeš Sacramentu, franshizi koja mrzi LAL! možeš dati samo sve vrijedno sto imas Russella, Clarksona, Ingrama, Randle-a.... I opet si na istom.
Mi naredne dvije godine možemo samo kroz free agency da pojacavamo roster, ako biras izmedju Hassana, Ezelia i Mahimnia. Kako god okreneš Hassan vrijedi rizika.
Moja je želja George ali nema teorije. Sad je samo pitanje hoce li Walton potpisati Barnes-a i to je uglavnom to sa jos par veterana.
Treba nam neki swingman koji je dobar i u odbrani a zna pogoditi tricu a da ga igramo na 2 i 3. Trebalo je Michu je*ati sve po spisku kada je angažovao Browna pa poslije d'antonia sada je kasno....

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 jun 2016, 20:48

KK_Bosna je napisao/la:samo boogie dolazi u obzir, nkakvi hassani i derozani i slicni klauni ako idiot i mitch misle napraviti nas ponovo ozbiljnom ekipom... al posto ocito ne misle, dobicemo howarda2 po ponasanju i onda cemo plakati...
Boogie koliko god da izgleda dominantno, ima jos uvijek lose procente suta za centra, gubi previse lopti i glava mu jos uvijek nije ok. Ok stvorio je sebi ime kao prvi centar lige, ali u kojoj strasnoj konkurenciji... Nece ti Boogie iz Sacramenta ici u ekipu koja nije contender, a Lakersi to nisu ni sa njim ni bez njega.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 jun 2016, 21:17

Prema pisanju medija Whiteside i Parsons (za kojeg svi kazu da je odlican fit za sistem Waltona) ce biti top-targeti Lakersa u FA...

Nadam se da ovo nije istina za Parsonsa, koji je odlican igrac, ali je sklon povredama i ne treba nam igrac od 20 miliona $ koji ce odigrati 50% utakmica tokom sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 jun 2016, 21:58

Ja bi za pocetak bio prezadovoljan kad bi se rijesili one budaletine Swaggija.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 27 jun 2016, 01:48

Ljudi polako, ja bih prezalio vrlo lako jos sezonu dvije bez playoffa. Trebamo pustiti ovu mladu jezgru da se fino razvija uz Waltona a ne puniti roster igracima (mada bih ja volio da dodje Hassan ), tako da sad i ne razmisljam o nekim velikim imenima tipa KD...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 jun 2016, 02:03

TravisBickle je napisao/la:Ljudi polako, ja bih prezalio vrlo lako jos sezonu dvije bez playoffa. Trebamo pustiti ovu mladu jezgru da se fino razvija uz Waltona a ne puniti roster igracima (mada bih ja volio da dodje Hassan ), tako da sad i ne razmisljam o nekim velikim imenima tipa KD...

Ja se nemogu zadovoljiti sa tim.

Imamo mladu jezgru igraca,apsolutno se slazem,ali Russel-Clarkson-Ingram i Randle su itekako dobri igraci i od kojih se vec moze ocekivati da potegnu . Jos kad se doda cinjenica da imamo prostora za potpis 2 top pojacanja + igraci na klupi tipa Hibert,Lou i Nance jr koji su dobri za rostera u sve i jednoj ekipi,onda se nemoze vise cekati da se igraci razvijaju i slicno
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 27 jun 2016, 02:12

Tesko ce se i oni razvijati ako budu pod pritiskom nekog uspjeha, jer sve su to vrlo mladi igraci i sa njima treba pazljivo, treba im dopustit da prave i greske koje su u skladu s njihovim godinama i da se ne boje tih gresaka. Vidjeli smo kako je bilo s Russellom na startu sezone kada nije smio napraviti gresku... Tako da mislim da treba biti strpljiv s njima i dopustiti im da postepeno sazrijevaju mentalno a i igracki.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 27 jun 2016, 02:45

razlika je između biti jednu pobjedu kratak i ne ući u PO i biti zakucan za dno i ne ući u PO...

ja sam za to da svim silama pokušamo dohvatiti PO, pa šta bude bude.. mislim da uz jednog FA imamo ekipu za to

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 27 jun 2016, 03:34

kokuz je napisao/la:razlika je između biti jednu pobjedu kratak i ne ući u PO i biti zakucan za dno i ne ući u PO...

ja sam za to da svim silama pokušamo dohvatiti PO, pa šta bude bude.. mislim da uz jednog FA imamo ekipu za to
Naravno da bih volio da udjemo u PO, samo kazem da na ove igrace ne treba odmah stavljati preveliki teret i imati velika ocekivanja jer bi moglo doci do kontraefekta.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 27 jun 2016, 10:29

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 30 jun 2016, 02:03

Nicolas Batum is flying back to the United States tomorrow and is "mulling over" talking with the Lakers. (LA Times)
:clap: :clap: :beba: :beba:

Kako volim personel i igru ovog čovjeka :ljepota:
Partija protiv Srbije na Svjetskom prije 2 godine će mi zauvijek ostati u sjećanju :tokralju:

Eh, sad što se NBA tiče.. Charlotte baš dosta pratim ovih zadnjih nekoliko godina, pa sam ga imao priliku više puta gledati ove sezone. Nenormalno zahvalan igrač (mislim, otprilike se već zna sve). Odličan defanzivac, čovjek koji neće forsirati ako vidi da ga ne ide.... Itekako mislim da je underrated, nije u samom vrhu krila NBA lige, ali sigurno je iznad prosječan i prezahvalan igrač.

Sad, ovo su samo naznake za meeting, možda do sastanka neće ni doći, a kamoli do potpisa.. ali ovo itekako podržavam :thumbup: :thumbup:

Inače spominju se i ostali FA:
Whiteside - pisao sam već; igrački bi nam legao kao kec na desetku, ali nakon izjave da je NBA biznis i nije sve u lojalnosti, neka ga dalje od LA. Ne treba nam Arenas vol 2. :nene:
Anderson - ovo ne znam da l se neko zajebava :lol: kakav crni Anderson :nene: :nene: :nene:
Barnes - max? hell no. poprilično koristan igrač, ali u onakvom sistemu.. ovdje bi više odgovornosti palo na njeg, a ne znam da li je baš za toga. :nene:
Horford - silno nam treba centar, Horford gotivim i sasvim solidan NBA centar, ali mislim da nam u ovom trenutku treba više dužine i wingspana. Imamo takvog jednog sličnog undersizea u vidu Randlea na 4. :eh:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2016, 02:16

kokuz je napisao/la:
Nicolas Batum is flying back to the United States tomorrow and is "mulling over" talking with the Lakers. (LA Times)
:clap: :clap: :beba: :beba:

Kako volim personel i igru ovog čovjeka :ljepota:
Partija protiv Srbije na Svjetskom prije 2 godine će mi zauvijek ostati u sjećanju :tokralju:

Eh, sad što se NBA tiče.. Charlotte baš dosta pratim ovih zadnjih nekoliko godina, pa sam ga imao priliku više puta gledati ove sezone. Nenormalno zahvalan igrač (mislim, otprilike se već zna sve). Odličan defanzivac, čovjek koji neće forsirati ako vidi da ga ne ide.... Itekako mislim da je underrated, nije u samom vrhu krila NBA lige, ali sigurno je iznad prosječan i prezahvalan igrač.

Sad, ovo su samo naznake za meeting, možda do sastanka neće ni doći, a kamoli do potpisa.. ali ovo itekako podržavam :thumbup: :thumbup:

Inače spominju se i ostali FA:
Whiteside - pisao sam već; igrački bi nam legao kao kec na desetku, ali nakon izjave da je NBA biznis i nije sve u lojalnosti, neka ga dalje od LA. Ne treba nam Arenas vol 2. :nene:
Anderson - ovo ne znam da l se neko zajebava :lol: kakav crni Anderson :nene: :nene: :nene:
Barnes - max? hell no. poprilično koristan igrač, ali u onakvom sistemu.. ovdje bi više odgovornosti palo na njeg, a ne znam da li je baš za toga. :nene:
Horford - silno nam treba centar, Horford gotivim i sasvim solidan NBA centar, ali mislim da nam u ovom trenutku treba više dužine i wingspana. Imamo takvog jednog sličnog undersizea u vidu Randlea na 4. :eh:
Pa ne znam bas za Batuma. On je definitivno odlican igrac jer je bukvalno u svakoj kosarkaskoj kategoriji barem solidan. Ima sut, zna razigrat, dosta dobar defanzivac, inteligentan ali problem je sto on moze igrati iskljucivo pozicije 2 i 3. Neka smallball cetvorka ne moze nikako biti jer jednostavno nema fizikalije za to tj preslab je. On bi kao igrac koji ce dobiti max sigurno igrao 30+ minuta, a to bi onda znacilo puno manje prostora za Ingrama. To nam definitivno ne treba. Da imamo vec formiranu ekipu sa 2 udarne opcije, onda bi nam Batum legao ko budali samar kao taj treci covjeku hijerarhiji (bukvalno savrsen za takve uloge) al ovako mi bas i nema smisla. Ne znam stvarno, mozda nasi kontaju jedino pustit Clarksona tj ne matchirat ako neko ponudi poison pill ugovor za njega (to se definitivno ne bi trebalo matchirati) pa da on igra vecinu minuta na 2 sto bi bilo dosta dobro.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 30 jun 2016, 02:24

Clarksona definitivno treba zadržati, tu nema nikakve priče.

Clarkson, Ingram i Batum. 3 igrača da podijele 96 minuta na pozicijama 2 i 3, plus što Clarkson može ići na PG, a Batum i Clarkson na 2-3, odnosno 3-2. Batum jeste small frame u odnosu na većinu trojki u NBA, ali on svojim lengthom može zakrpiti koji minutu na četvorci (ako je toliko nužno da se stvore minute za Ingrama).

Ja mislim, da uopšte neće biti gužva na pozicijama, te da će Ingram razvoj biti neometan, čak mi je i bolje da ima Batuma kao mentora, jer mu sigurno može udijeliti koji savjet u vezi odbrane.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.