Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Mister No
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Mister No » 24 jun 2010, 09:39

Bečki Kongres je napisao/la:
Da, sama činjenica da su kladionice ponudile 45.5 gemova kao granicu, govori o njihovoj igri. Znam kakvi su, i znam da je teško i jednom i drugome uzeti break(mislim međusobno). Ali, moraš priznati da bi bilo sasvim logično da je neko imao manjak koncentracije u petom setu, jer u njemu nije bio niti jedan jedini break, a igralo se 118 gemova. Nisam pratio meč, nadam se da ti jesi, pa bih te zamolio da mi kažeš da li je u odlučujućem setu bilo break lopti?
Isner je imao tri meč lopte, dvije kod 33:32 a treću pri rezultatu 59:58.Ono što me je fasciniralo je ta mirnoća prilikom servisa i jednog i drugog ( iako sam mišljenja da je bilo par auta koje ni sudije nisu sudile a na ovom terenu nema sistema oko sokolovo ).Meni je isner djelovao mnogo iscrpljeniji ali Mahut nije mogao napraviti ništa na njegov servis.Isner jedva hoda po terenu ali sve snage što ima ostavi za servis.Jasno je da su i oni malo kalkulirali jer jbg gdje ćeš sada izgubiti nakon ovoliko patnje ali da su namjestili je malo pretjerano reći.

Vjeruj da je i Lahyani jedva silazio sa stolice koliko je bio umoran.A publika je bila u transu.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 jun 2010, 10:05

Ja se nadam da ću dočekati Isnerovu pobjedu, čekam ga na kladionici već 2 dana, ako se i danas prekine zbog mraka...
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jun 2010, 12:37

"Duži od maratona"
Zvijezde zapanjene mečom Isnera i Mahuta

Epski dvoboj Amerikanca Johna Isnera i Francuza Nicolasa Mahuta u 1. kolu Wimbledona koji se protegnuo na dva dana, a koji je prekinut u srijedu zbog mraka pri rezultatu 6-4, 3-6, 6-7(7), 7-6(3), 59-59, ispunio je naslovnice svjetskih medija.

Drama koja se odvijala na terenu broj 18, a koja nakon nepunih deset sati još uvijek nije iznjedrila pobjednika, zasjenila je i zadivila najveće vimbldonske zvijezde poput Rogera Federera, Andyja Roddicka i Venus Williams.

"To je duže od maratona. Mislim da se ja ne bih ustajala da sam u gledalištu, jer bih ostala bez mjesta" komentirala je Venus Williams.

"Nestvarno", napisao je Roddick putem Twittera, dok je Federer meč opisao riječima:

"Apsolutno nevjerovatno. Ovo prelazi granice svega što sam dosad vidio i što sam mogao ikad zamisliti. Ne znam u kakvom će stanju njihova tijela biti sljedećeg dana, sljedeće sedmice, sljedećeg mjeseca. Ovo je nevjerovatan tenis."

"Čudim se što ti dečki uopće stoje. Možete otpisati da bilo koji od njih dvojice ima šansu otići daleko na turniru, ali će njihova imena biti zauvijek zapisana u historijskim knjigama", rekao je bivši trostruki vimbldonski pobjednik, danas stručni sukomentator BBC-a John McEnroe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jun 2010, 13:49

Federer: "Šteta što će netko izgubiti"
John Isner i Nicolas Mahut zasjenili su sve ostale koji su bili u akciji trećeg dana Wimbledona, a veliki maraton koji će zaključak (možda) dobiti tek u četvrtak zaokupio je pozornost i onih koji su u srijedu bili na terenu...

Najduži meč u povijesti tenisa, kako po trajanju, tako i po broju gemova, prekinut je zbog mraka kod 59:59 u petom setu, a nakon sedam sati i šest minuta odigranih u srijedu, John Isner i Nicolas Mahut će treći dan u nizu biti u akciji u četvrtak poslijepodne.

Istovremeno s američko-francuskim maratonom, igrale su i zvijezde iz svjetskog vrha, među njima i Roger Federer i Novak Đoković - no, ni o čemu drugom nije se toliko pričalo kao o povijesno dugom meču koji još nije završen.
"Dobro je ovako kako jest"

Meč koji je nadomak punih deset sati, doduše, kroz dva dana, postavio je pitanje treba li i na ostalim Grand Slam turnirima tie-break u petom setu, koji postoji jedino na US Openu. Po mišljenju Rogera Federera - ne treba: "Dobro je ovako kako je trenutno. Jasno, šteta je što će nakon ovakvog maratona posljedica za igrače biti i sutra i sljedećeg tjedna i sljedećeg mjeseca... No, postoji i pozitivno i negativno, s jedne strane bih volio da sam na njihovom mjestu, s druge ne".

"Ovo je vrlo poseban meč, nadam se da će nekako ipak završiti. Nadam se i da će pobjednik biti dovoljno svjež za naredni nastup", dodao je svjetski broj dva: "Uživam u ovakvom meču, možda njih dvojica ne uživaju, ali ovo je ipak ekstreman slučaj u našem sportu - normalno je da uvijek bude breakova u teniskom meču". S posljednjim se lako složiti, obično uvijek bude gubitaka servisa, a ono što igraju Isner i Mahut se možda neće ponoviti desetljećima.

Roger Federer je svoje drugo kolo protiv Ilije Bozoljca započeo dok su Isner i Mahut već dosta dugo igrali maratonski peti set, a završio ga je dosta ranije nego je rekordni meč drugi dan u nizu prekinut zbog mraka - iako ni prvopostavljeni Švicarac nije imao baš lak posao. Kvalifikanta iz Srbije slomio je sa 6:3, 6:7(4), 6:4 i 7:6(5), a nakon pobjede, pred novinarima se osvrnuo i na dvoboj koji je gurnuo u drugi plan sve ostalo.

"Naravno da sam svjestan što se zbiva, bio bih budala da nisam", komentirao je prvi nositelj, odajući priznanje i Isneru i Mahutu: "John se jedva kreće, ali još uvijek pronalazi dobre servise kada mu trebaju - zaista je impresivno gledati ih, i ja sam gledao, nisam znao da li da se smijem ili plačem, bilo je to jednostavno previše".

"Čuo sam da je Mahut u preko devet sati imao svega tri break-lopte u cijelom meču. Nisam je još imao prilike vidjeti, no statistika servisa obojice mora biti neviđeno, nevjerojatno dobra", nastavio je šesterostruki wimbledonski pobjednik: "Kada meč toliko traje, kod 50:50 više nitko ne želi izgubiti nakon tako herojskog truda, a šteta je što će netko ipak morati izgubiti. No, mislim da će ovo biti pobjeda za obojicu, kako god završilo".

Nevjerojatni američko-francuski triler pratio je i Novak Đoković - naravno, koliko je stigao, s obzirom da je i on bio na terenu u srijedu, uz pobjedu nad Taylorom Dentom. "Što da kažem osim da sam iznenađen? Svi ovo žele vidjeti, u svlačionicama, svugdje", rekao je trećepostavljeni Srbin: "Fasciniran sam što i jedan i drugi ne popuštaju na servisu tijekom cijelog dana, obojica su zaslužili da im se čestita na tome".

Teorija o meču u kojem će obojica biti pobjednici bez obzira što je pobjednik samo jedan nije bila jedino Federerova, s tim se slaže i Đoković, iako je jasno da Isneru ili Mahutu na kraju osjećaj neće biti isti. "Naravno, gubitnik će biti razočaran. Ne znam, možda da se dogovore za tie-break kod 50:50?", našalio se treći nositelj, naravno, dok još nije znao da će američko-francuski maraton otići daleko preko 50 gemova za svakoga u petom setu...

Sportnet
Voli te tvoje Sarajevo.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 24 jun 2010, 14:27

Danas, kad zavrse mec, pobjednik ce morati igrati odma danas sa De Bakkerom. :mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jun 2010, 14:50

EdinTM87 je napisao/la:Danas, kad zavrse mec, pobjednik ce morati igrati odma danas sa De Bakkerom. :mrgreen:
Nije tačno.
Voli te tvoje Sarajevo.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 24 jun 2010, 15:12

Jedino znam da cu se uvijek sjecati da je najduzi mec odigran na terenu broj 18 :lol:

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 24 jun 2010, 16:58

POCELO JE LUDILO,evo poceli su,vec je 62-61 ;)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 24 jun 2010, 17:49

Nova meč lopta nakon 666min igre za Isnera

I gotovo, 70-68. Tko je bio najbolji strijelac? :D
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 24 jun 2010, 17:49

Napokon gotovo 70-68

blueman-TM87
Kontakt:

Post Postao/la blueman-TM87 » 24 jun 2010, 18:28

Bilal je napisao/la:Napokon gotovo 70-68
Hairli gotovo :D
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 25 jun 2010, 09:38

MAHUT VS. ISNER
Sudio sedam sati, a nije bio ni umoran, ni gladan, niti je išao na WC...

Grlo mi se osušilo. Kasnije sam pio jako puno vode. Sedam sati u stolcu? Ma, to nije ništa – skromno je zaključio popularni švedski sudac, jedan od najboljih na ATP Touru
Švedski 44-godišnji teniski sudac Mohamed Lahyani proveo je u stolcu 11 sati i 5 minuta vodeći epski trodnevni dvoboj 1. kola Wimbledona između Johna Isnera i Nicolasa Mahuta. Amerikanac Isner pobijedio je francuskog kvalifikanta Mahuta sa 70-68 u petom setu. Meč koji je oborio tolike rekorde nije izmorio Lahyanija niti ujednom trenutku!

- Zapravo nisam dobio pravu priliku umoriti se! Bio sam toliko uzbuđen zbog povijesnog dvoboja čiji sam bio protagonist, da sam zadržao dobru koncentraciju cijelo vrijene. Puno, jako puno dugujem Isneru i Mahutu. Njihova izdržljivost ostavlja vas bez daha, a obojica su se pritom iznimno dobro ponašali – kaže Lahyani, koji je nakon dvoboja nagrađen s kristalnim pokalom, kravatom Wimbledona i srebrnim gumbom za manšetu, darovima koji će ga zauvijek podsjećati na gladijatorsku borbu čiji je bio protagonist...

- Kada ste toliko usredotočeni, pa vam se svaki poen čini kao meč-lopta, nemate vremena razmišljati o jedenju ili potrebom za kupaonicom. Bilo je veličanstveno biti sudionikom ovog izvanrednog meča. Ne mogu zamisliti da se u mom životu ovako nešto može ponoviti – dodao je Lahyani, te je pohvalio linijske suce i skupljačice i skupljače lopti na njihovom dobrom radu.

Podsjećamo, Isner i Mahut su prva četiri seta odigrali u utorak, no, zaustavio ih je mrak. U srijedu su započeli peti set u kojem nakon sedam sati i šest minuta igre, te 118 odigranih gemova (59-59), nije bilo niti jednog breaka, a samim time niti pobjednika. Dvoboj je i drugi puta bio prekinut zbog mraka, da bi u četvrtak napokon Isner napravio break za pobjedu 70-68 u petom setu.

Tijekom maratona u srijedu, Lahyani je povremeno masirao vrat i razgibavao ga, kao i ruke, a koristio je prilike i za proteknuti noge. U jednome trenutku izdao ga je i glas...
- Grlo mi se osušilo. Kasnije sam pio jako puno vode. Sedam sati u stolcu? Ma, to nije ništa – skromno je zaključio popularni švedski sudac, jedan od najboljih na ATP Touru, kojem je prethodno najduži meč kojeg je vodio u karijeri trajao pet i pol sati...
FK Pjetlovi

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 25 jun 2010, 10:02

Nadal je ,slično kao Federer i Đoković u prvom kolu, imao problema jučer pa je svoj meč završio u pet setova protiv Haasea.Robin Haase je odlično servirao i prilično dobro reagovao na Rafine servise te osvojio prvi set.Haase je slavio osvajanje prvog seta malo duže pa Rafa pravi brejk na početku drugog seta i lako osvaja taj dio igre.Kada se činilo da Holanđanin nema šanse za povratak ponovo diže svoju igru , vraća je na nivo iz prvog seta i osvaja treći set.U tom dijelu je sa par spektakularnih poena doveo Rafu do totalne nemoći na terenu.No onda Rafa pojačava ritam i relativno lako osvaja naredna 2 seta za konačnu pobjedu od 3:2 u setovima.Ovaj me meč podsjetio na Rafin meč iz Wimbldona 2008 protiv Gulbisa ( mislim da je i tada bilo 2 ili 3 kolo ).

Murray je , počastvovan prisustvom britanske kraljice ( prvi put na Wimbledonu nakonb 1977 ), odigrao odličan meč protiv Nieminena i Fincu niti jednog momenta nije davao ni promil šanse za neku veću borbu i neizvjesniji duel.Murray se odlično kretao tokom cijelog meča, bio je na skoro svakoj lopti a i servis ga je poprilično služio.

Soderling je također bio siguran u svom duelu .

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jun 2010, 09:36

Isner se ispuhao, Federer brz

Junak ovogodišnjeg izdanja Wimbledona, John Isner, nakon rekordnog susreta prvog kola, u drugom kolu više nije imao snage. Glatko je izgubio uhvativši tek četiri gema i oprostio se od turnira. U turniru pak ostaje Roger Federer koji je uvjerljivo svladao Arnauda Clementa...

Thiemo de Bakker: "Bilo mi je žao Johna, nakon onakvog meča nije lako igrati. Mislim, 70:68, to je bolesno. Takvo što se više nikada neće ponoviti. Bilo je očito da ne može, da se muči. U prvom setu se nije uopće trudio, nije ništa pokušavao, u drugom i trećem je nešto probao odigrati, ali je bilo očito da jednostavno ne može Koliko god mi je bilo žao, morao sam biti oprezan jer nikada ne znaš s njegovim servisom."

John Isner: "Psihički i fizički bio sam potpuno iscijeđen, protekli meč je bio brutalan, nisam uopće imao snage. Nisam nijednom pomislio kako bih mogao predati, nije mi takvo što padalo na pamet, pa nisam umirao na terenu. Bio sam malo ljubomoran na njega, ipak je imao dan odmora, kraći meč. Da mogu birati pobjedu 70:68 ili treće kolo Wimbledona, uzeo bih treće kolo."

Rekordni meč protiv Nicolasa Mahuta očekivano je ostavio traga na Johnu Isneru. Amerikanac je morao rano na teren i nije bio u stanju pružiti jak otpor Thiemu de Bakkeru. Za manje od sat i pol Nizozemac je slavio, a da pritom Isner nije pogodio niti jedan as, imao je čak 32 neprisiljene pogreške dok je De Bakker imao pet. Jednostavno ostao je potpuno bez energije i De Bakker je zbog neočekivano imao idealan ždrijeb.

Neočekivani poraz upisao je Mihail Južni protiv Paul-Henrija Mathieua. Južni je imao 2:1 u setovima, međutim Mathieu se nije predao i napravio je preokret. U četvrtom i petom setu je protiv ispuhanog Rusa izgledao bolje i iznenadio favorita.

U trećem kolu Novak Đoković nije imao težak posao protiv Alberta Montanesa. Treći nositelj je iskoristio dobar ždrijeb i s lakoćom je eliminirao čovjeka koji van zemljanih podloga ima priličnih problema. Tijekom cijelog meča nije dozvolio nijednu break loptu i s lakoćom je slavio.

Novak Đoković: "Igram sve bolje i sretan sam zbog toga. Bilo mi je važno podizati igru uoči drugog tjedna Wimbledona gdje će biti puno teže za igrati. Očekuje me sada vrlo težak protivnik, protiv Lleytona Hewitta nikada nije lako igrati. Ipak, očekujem kako će mi dva dana odmora biti dovoljno za podizanje igre i fizičkog stanja."

Dobru formu potvrdio je Lleyton Hewitt koji je u tri seta eliminirao Gaela Monfilsa. 21 as Francuza nije bio dovoljan niti za osvajanje seta, najviše što je uspio napraviti je namučiti Hewitta u drugom setu koji je tijesno riješen u 13. igri te se vratiti u trećem setu od 4:1 na 4:4. Nakon toga mu je Hewitt ponovno uzeo servis i završio priču.

Lleyton Hewitt: "Znao sam da ću imati težak dvoboj u trećem kolu. Monfils je neugodan protivnik, kao i svi Francuzi, ima dosta jake i teške udarce. Srećom, na travi se ne kreće onako dobro kao na nekim drugim podlogama i tu sam stvorio prednost. Mislim da sam odigrao pametan meč i zasluženo uzeo pobjedu."

Feliciano Lopez nije potvrdio naziv jednog od najboljih španjolskih igrača na travnatim podlogama. Jürgen Melzer je odigrao dobar meč, bio je agresivniji, za razliku od Lopeza nije toliko griješio na voleju i uzeo je pobjedu u četiri seta. Lopez je imao svojih prilika, ali nije ih iskoristio.

Dosta se namučio Tomaš Berdych u susretu protiv Denisa Istomina. Uzbekistanac je imao 2:1 u setovima i igrao je jako dobar tenis, međutim Berdych je imao više svježine i stigao je do preokreta. U tome mu je pomogao i odličan servis, ubacio je 34 asa i osvojio čak 88 posto poena na prvom servisu koji mu je bio na 62 posto ubačaja.

Roger Federer kao da se zagrijavao u prva dva meča i još tražio pravi udarac. U trećem kolu je već bio na očekivanoj razini, a nesreću je imao Arnaud Clement da bude taj koji je naletio na pravog Federera. Francuz je bio bez neke posebne šanse, Federer je rutinski kontrolirao meč i s lakoćom otišao u četvrto kolo.

Philipp Kohlschreiber je držao Andyja Roddicka u neizvjesnosti u prva dva seta, drugi set mu je i uzeo, međutim nije uspio zadati i konačni udarac te otići do pobjede. Roddick je stabilizirao igru u trećem setu, a nakon što je uzeo i njega, ranim breakom u četvrtom setu krenuo je prema pobjedi. Kohlschreiber nije iskoristio nijednu od sedam break lopti, a Roddick ga je izbombardirao s 28 aseva.

Sportnet
Voli te tvoje Sarajevo.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 26 jun 2010, 18:56

bgm danas svako igra teni,evo nadal gubi 2-1 od petsznera,al vraca se u 4 setu,vidjecemo peti
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 jun 2010, 18:58

Ajde Rafa
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 26 jun 2010, 19:03

I sa Haseom je bilo gusto, ali Nadal je najbolji kada je najteze 8-)

Kakav passing-shot Nadala :o MAJSTOR
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

CRonaldo
Kontakt:

Post Postao/la CRonaldo » 26 jun 2010, 19:22

Vidi Lindsay Davenport, igra mješovite parove s Bobom Bryanom u paru

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 26 jun 2010, 19:32

rafa cim gubi odma medical time out i odma nije dobar isfurano
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 jun 2010, 19:35

Muči se Rafa ali nadam se da prolazi u sljedeći krug
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.