BVB: Transferi i glasine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Desperado09
Kontakt:

Re: BVB: Transferi i glasine

Post Postao/la Desperado09 » 23 jun 2016, 15:40

Izgleda da su naši popustili i da bi Miki mogao uskoro put Engleske. Trazenje zamjene u toku. Gotze i Schurrle se pominju kao favoriti za Mikijevu zamjenu.
Zadnja izmjena: Desperado09, dana/u 23 jun 2016, 17:06, ukupno mijenjano 1 put.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 23 jun 2016, 16:38

Kad gledam Judu kako se blamira na EP loše mi dođe. Ali u jednu ruku mi žao tog nesretnog djeteta koje je podleglo iskušenju zla i skrenulo na krivi put.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 25 jun 2016, 12:57

Ako su nasi stvarno nudili 36m za kretenoida Bellarabija, a Kusen to odbio, jedino pitanje koje se postavlja je tko je tu ludji. :facepalm:

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 25 jun 2016, 18:13

Dobro je što se još nije završilo na polju transfera. Znači (vjerojatno) neće se žaliti pare za neko skuplje pojačanje.

Što se mene tiče može Bellarabi, ali teško da će ga Lever pustiti. Schurrle je nekako ipak realniji izbor/opcija. Vukovi bi ga pustili za 30 mil, možda se može uključiti i Subotić u transfer. TT Schurrlea veoma poznaje i zna šta moze, a uTTa i njegov izbor imam maksimalno povjerenje.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 26 jun 2016, 19:37

Ajmo Waki pljuni 40-50m i daj nam malog Draxlica. :kafa:

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 27 jun 2016, 10:45

Englezi objavili da je pao dogovor za Mikija. Spominje se odšteta od 32 mil.

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 27 jun 2016, 22:20

Dortmund je izvukao MAKSIMUM MAKSIMUMA ljudi moji,3 igrača u zadnjoj godini ugovora su otisli za preko 100 mil eura ej !?
Da,to su stozerni igrači ali jedino za kim se moze zaliti je Hummels ,on je spesl jbga.

Idemo sad pametno uloziti to,moja zelja Pjaca ili Gotze...samo ne Schurle iL Bellarabi,to bi bila katastrofa i 3 koraka unatrag.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 jun 2016, 12:08

Draxler, Pjaca, Schurle, Bellarabi, sve su to dobri igrači, ali niko od njih nije bomba.
Isco je već ime i jak igrač.
Iako bi ja lično više preferirao Draxler-a ispred Isca, a i mali Pjaca ne bi bio loš.
Stern des Südens

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 28 jun 2016, 12:46

proFCB je napisao/la:Draxler, Pjaca, Schurle, Bellarabi, sve su to dobri igrači, ali niko od njih nije bomba.
Isco je već ime i jak igrač.
Iako bi ja lično više preferirao Draxler-a ispred Isca, a i mali Pjaca ne bi bio loš.

Meni nikako nije jasno zasto se ne povezujemo ni sa jednim igracem koji je bomba.
Druze upravu si za ove igrace sve su to dobri igraci ali niti jedan nije bomba,kada vec imamo novca nije mi jasno zasto ne pokusamo dovesti Isca.
Definitivno igrac za velike domete a nije ni nemoguce da ga dovedemo,mi za Bellarabija nudimo preko 30 milki pa to je u najmanju ruku smjesno,a nije ni do koljena Iscu.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 28 jun 2016, 18:36

Po mom misljenju Isco bi se bas uklopio, a vala mogli bi ga i dobiti jeftino. A pokusati i Drakulica dovest.
A i vrijeme je za neko provjereno ime sto se tice Dortmunda.
Mia San Mia

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 28 jun 2016, 19:37

za bellarabia pripremaju novu ponudu..on ili pjaca samo ne schurrle

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 jun 2016, 20:19

nažalost dolazi surla, ne znam tako mi je antipatičan taj lik uh, moja želja je marko pjaca znači niš od toga :lol:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 28 jun 2016, 20:47

A sta to fali Schurrle , jel to lik nezna igrati lopte , pa slucajno zalutao u repku njemacke reprezentacije !!
Lik ima ogromno iskustvo , provjeren igrac i naj bitnije on je zelja Tuchela , TT ga najbolje poznaje , a ja tvrdim da je Schurrle bolji bar duplo od onog armenskog geci , kojeg smo pretplatili i trpjeli dvije sezone gdje se lik potpuno pogubio mentalno.
Ovu trecu odigrao na nivou i goci bi odmah da dize sidro , neka ide u pm. misli da ce ga svako trpjeti kao mi BvB malo sutra.
Ako prvu sezonu ne odigra kako treba u Manchester U. odmah mu je noga , pa eno mu onog debila od menadzera nek mu trazi novi klub !
Bili smo i otac i majka i gundoguzanu trpjeli ga skoro 2.godine zbog povrede , i lik se onako zahvali to samo treba popljuvati..isto sada armenski goci .
Tome treba nasa uprava vec jednom stati u kraj , dosta je bilo.
Neznam zasto se forsira toliko Bellarabi , pa lik ne vrijedi ni tih 36 € koliko smo ponudili ?!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 28 jun 2016, 23:56

Najbolja opcija bi svakako bio Isco ali posto se ne pominje kao ista...suludo je pricati.
Od aktuelnih(po medijima) najbolja i najrealnija je Schurlle.
1.Za judicu je Messi.
2.Za Pjacu je IME. Pjaca je(po onom sto sam vidio na EP) strasan potencijal i nazire mu se blistava karijera ali...ttakvih smo doveli vec dovoljno,vjerovatno i boljih tako da po meni nema potrebe.Surla je ipak dokazan igrac.
3.Koliko znam da je privatno dosta dobar sa Rojsonjom tako da ne sumnjam u njihovo slaganje na terenu.
4.Sto kazete,TT najbolje zna,i vjerujem mu 100%.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 jun 2016, 02:35

samir1909 je napisao/la:
Meni nikako nije jasno zasto se ne povezujemo ni sa jednim igracem koji je bomba.
Druze upravu si za ove igrace sve su to dobri igraci ali niti jedan nije bomba,kada vec imamo novca nije mi jasno zasto ne pokusamo dovesti Isca.
Definitivno igrac za velike domete a nije ni nemoguce da ga dovedemo,mi za Bellarabija nudimo preko 30 milki pa to je u najmanju ruku smjesno,a nije ni do koljena Iscu.
BvB se ne povezuje sa bombama, zato što im BvB ne želi (možda ne može) ponuditi platu kakvu ti igrači žele. Mislim to je mač sa dvije oštrice. Dovedeš mlade igrače koji će se osjećati jako važnim. Klub igra ligu prvaka i bori se sa Bayernom za trofeje u ligi I DAŠ IM JAKU MALU PLATU!!!
Ukoliko ti igrači ne opravdaju očekivanja, nisi na nekom gubitku. Ukoliko opravdaju, veliki klubovi aktiviraju svoj interes za njih. BvB nakon dvije godine ponudi produženje ugovora uz značajno povećanje plate (značajno mislim na 100%). Opet je tih 100% sa 2na4 miliona godišnje presmiješno sa ciframa koje će ponuditi, i nude, evropski velikani.

Brojeve sam čisto iz glave izbacio, jer nisam mogao pronaći koliko će Mor, Dembele i ostali zarađivati u BvB-u.
Akcenat je na tome da je BvB-u lakše dovesti nekog klinca i dati mu platu od 2-3miliona, nego dovesti jednog Isca za mozda 25-30miliona € (pare koje imaju), ali i dati mu platu od 8-10miliona€.

BvB je po tom pitanju na jako dobrom putu. JA se sada smijem kladiti da Juventus ne može oteti igrača BvB-u. I to je samo iz razloga što je plata u Juventusu manja nego u BvB. Reus ima oko 10milki u BvB-u, dok recimo Pogba ima 4,5 u Juventusu.
Da bi jedan Reus otišao u Juve, oni mu moraju dati makar 12miliona €, a ako Reus to dobije odmah ce i Pjanić tražiti 10 i Dybala 12, što oni vjerovatno nisu u stanju da ispoštuju.

Malo sam otišao off, oprostite.
Stern des Südens

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 29 jun 2016, 08:04

Kako onda Juventusu uspjeva dovesti jake igrače tipa Dybala, Khedira, Mandžo, Pjanič i Alves ili zadržati Bonuccija i Chielinija koji bi po tome u Premu zarađivali puno više?

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 jun 2016, 14:28

Iskreno da ti kazem ja Seria A pratim jako slabo. Jednostavno ih ne gotivim, cak sto vise odvratni su mi.
Oličenje su nepoštenja i prevara, te kao takvi su meni totalno odvratni.

Juventus je jedini klub u Seria A koji se bori za titule i koji u evropi ima neke realne domete.
Te sve nabrojane igrače možeš podijeliti u dvije skupine igrači koji su slobodni i igrači koji dolaze iz domaće lige.
Odmah ti je jasno da je za Dybalu i Pjanica ogroman korak naprijed Juve u odnosu na klubove odakle su dosli.
Dok ovi ostali dolaze kao slobodni igraci.
To po meni nije neki bog zna uspjeh. Evra, Alves, Khedira ne znam ko jos.
Da li im Juve u ugovoru stavi garanciju za pocetni sastav, ne znam. Ali znam da nema puno ozbiljnih klubova gdje bi Alves i Evra igrali u prvoj.

Puno veca stvar za Juventus jeste kako uspjevaju zadrzati svoje kljucne igrace. Dybala, Pogba, ogromni novci se za njih nude, ali je to stvar koji ja konstantno napominjem da BvB radi lose, a na drugoj strani Juventus odlicno.
Igraci se vezuju dugorocnim ugovorima i na vrijeme se krene u produzenje istih.

Otisli smo totalno sa teme.

Ovi transferi sto su napravljeni u Dortmundu su jako kvalitetni i promisljeni. Mor, i Dembele su, usudit cu se reci, jednako kvalitetni transferi kao Sanches u Bayern, s tim sto su oni drasticno manje placeni.

Bayern se moze usuditi rizikovati sa igračem od 40+miliona €, dok BvB ne moze.
Takodjer BvB se moze usuditi rizikovati sa mladim igračima od kojih neki nece opravdati ocekivanja, dok Bayern nr moze.
Bayern je previse ulozio novca, truda, vremena da bi dosao na polozaj u evropskom fudbalu koji trenutno zauzima.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 30 jun 2016, 13:56

@ProFCB

U izvorima koje objedinjava Fussball-geld (Sportbild, Welt, FAZ itd.) plaće su bruto, dok su ove koje se navode za Juventus neto (after tax).

Dakle, u sezoni 2015-16 Pogba je imao 4,5 milje neto, Khedira i Buffon po 4 neto, Bonnucci i Chiellini po 3,5 neto itd.
Prema podacima Fussball-gelda za sezonu 2014-15 Dortmund je davao Reusu (prije premije od 10 milja) 2,2 milje neto, Kitarijanu 1,76 milja neto, Hummelsu i Aubi 1,65 milje neto itd.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 jul 2016, 03:13

Zanimljiva stranica, nisam znao za nju. Međutim na prvi pogled vidim da su ovo sve pretpostavke, kao što si naveo sportbilda, faz, welt i slicno.
Kod Mkhitaryan plata je navedena u plavoj boji, a na stranici imaš objašnjenje za platu navedenu u plavoj boji.

Kod: Označi sve

Plata navedena u plavoj boji se odnosi na plate za koje ne postoje izvori. Pri tome se tržišna vrijednosti svih igrača ekipe dijeli sa platom cijele momčadi.
Ne znam da li znaš njemački, ali nije ni važno. Bit jeste da su ovo cijene, plate koje se temelje na izvorima iz nekih novina. Ne mogu to oboriti, no ja kada ukucam na google Pogba, meni izbaci 4,5 miliona€. Kada ukucam Mkhitaryan, također mi izbaci 4,5 miliona € (2015.godina) vjerovatno nemaju podatak za 2016. ali trebala bi biti ista plata.

Moje pitanje glasi, zašto bi google prikazivao pogbinu platu nakon oporezivanja (neto), a od Mkhitaryan prije oporezivanja (bruto)?

Naravno plate za mnoge igrače nisu objavljene, nego se temelje na osnovu nekih faktora, tako da je vrlo moguće da si u pravu. Pogotovo kada se radi o Italiji, tamo je sve moguće, a posebno kada se odlazi u sferu kriminala.
Stern des Südens

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 jul 2016, 11:21

Nije stvar u googlu nego u izvoru, izvor navodi je li riječ o neto ili bruto iznosu. Npr. za Pogbu dailymail ili livesportsreviews izričito navode da se radi o neto (after tax) i tu su izvori potpuno suglasni, dok Fussball-geld na svojoj stranici objašnjava da se radi o bruto iznosima. Ali, naravno da su sve to procjene, kako si i rekao, poglavito kod plavih brojki u Fussball-geldu. Kod Fussball-gelda je upitna i starost podataka jer oni navode brojke iz pisanih izvora koji sigurno nisu najsvježiji. Iduća stvar je da li su u plaćama već uračunati bonusi ili se dodaju posebno itd.

No, poanta je da Juve vjerojatno ne plaća manje od dortmunda (u prosjeku) i da se ne može olako odbaciti mogućnost da neko od žutih završi i kod njih, iako to po meni nije baš neka opasnost kad ima onih koji puno bolje plaćaju, npr. premierligaši i bayo.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.