Koje ti je ovo svjetsko prvenstvo U17 da pratiš pa da možeš ocijeniti našeg selektora, tj. koliko smo ugirani ili neuigrani u odnosu na ostale?Dzevi je napisao/la: Musa i Camara su odigrali koliko su mogli djecacima svaka cast
Ovo nije do njih ovo je do selektora koji ma blago je reci ne zna niti jedne akcije selektor nema samo daj Musi loptu i sta on napravi
Ljudi ovako ce biti dok god Sejo Bukva i kompanija preko Enes Numanovica i Josipa Pandze nazovimo selektora i trenera prave ekipu
FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Nad tobom sunce najljepše sja
Lik je imao dodatni motiv da bude tako dobar protiv nasASD je napisao/la:Malo sam trazio o ovim igracima s ovih prostora koji su igrali za Australiju.
Kyle Zunic jeste s ovih prostora, ime oca mu je Zoran koji je bio kosarkas u Australskoj ligi, a brat mu je profesionalni golfer.
Mate Culina je iz Duvna.
Elkaz je u Australiji bio clan kluba koji se zove Red Star, malo cu zagaditi temu, ali taj klub organizuje po Australiji turnir Draza Mihajlovic vec 9 sezona.
Sumnjam da ce igrati za nas ali eto nek se zna.

Live by Musa, die by Musa. Šteta, imali smo ih, ali nema veze, idemo dalje. Sad je najbitnija tranzicija u seniorsku košarku pa da vidimo kako će se tu snaći.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
grijesis, trener itekako zna sta radi, osim sto je skratio musi odmor (i tu je napravio gresku ali mi bez muse nismo ni A divizija), napravi se nekoliko ekstra akcija ali nije trener kriv sto nasi kosarkasi ne mogu iz tri pokusaja (u jednom napadu) pogoditi obicno polaganje, nije kriv sto niko sem muse i campare ne mogu pogoditi tricu pa ni otvorenu.Dzevi je napisao/la:Musa i Camara su odigrali koliko su mogli djecacima svaka castPantelija je napisao/la:musa i campara... ovo ostalo je daleko ispod... to samo govori koliko su ova dvojica talentovana i sjajna. Musa se umori i zato ima dosta promasaja, ali da njega nije mi ne bi bili u ovoj DIVIZIJI a ne prvaci evrope i u 1/8 SP .... momci koji nemaju NISTA od ove drzave i koji igraju srcem, koji su napravili najveci sportski uspjeh (generalno) kao prvaci evrope gdje jednu litavniju dobiju u gosdtima u finalu....
Sikiras je jako falio, to je TRECI kvalitetan igrac u rangu muse i campare i ova australija bi bila demolirana... jednsotavno, musa kada da ZICER ovoj ostaloj trojici oni ne znaju POLAGANJE obicno, ne znaju uhvatiti loptu, ne znaju nista... antitalenti. Ako od njih ko uspije imalo ozbiljnije u kosarci ja cu se gol gocat skinuti i hodati ferhadijom...
ali imamo ovu trojicu koji su sjajni a musa je BR1 u evropi... citajte malo sta pisu strucnjaci o njemu a ne ovi sto zive u bosni a misle da ne zive
Ovo nije do njih ovo je do selektora koji ma blago je reci ne zna niti jedne akcije selektor nema samo daj Musi loptu i sta on napravi
Ljudi ovako ce biti dok god Sejo Bukva i kompanija preko Enes Numanovica i Josipa Pandze nazovimo selektora i trenera prave ekipu
mi smo uz amere ekipa koja je daleko najuigranija ... od odbrane pa do brze tranzicije , jednostavno bez centra kao sikiras ne mozes napraviti vise odo ovoga... IGRALII SMO SA VICEPRVACIMA SVIJETA!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- Goalgetter
- Kontakt:
Ja sam licno zadovoljan. Naravno da mozemo okarakterisati kao ispadanje ovo rano ispadanje, mada sam smatrao da bi nam u cetvrtfinalu bio kraj protiv Spanije, ovo danas se moglo uzeti uz neku malo spretniju igru, ali sta je tu je. Mi kad podvucemo crtu, ovo je zaista jedna prelijepa sportska prica, zajedno sa Musom, Camparom i ostalima a i na vrhu sa Pandzom. Kad ga vidim danas na intervju, a gotov zaplakati, nema se tu sta vise reci. Uz to jos i uzmimo da je Sikiras falio a to je veliki hendikep.
Sve u svemu ja sam ponosan na ovu generaciju, i ko god smatra da nijedan nije dao 100% od sebe u dosadasnjem toku, taj stvarno ima ozbiljan problem. Vidim i spominje se i to neko forsiranje suteva Muse, a ko ce drugi ako nece on? Isto recimo vazi i za Sanija, koji je pred kraj par otvorenih trica imao i promasio, nazalost to je sport kao sto su i danas rekli, protiv Spanije na europskom udje u zadnjoj sekundi, protiv Australije sada ne, sve su to nijanse.
Sve u svemu, mislim da mogu uzdignute glave pogledati nazad na ovaj turnir, a pogotovo na ove dvije godine sto su iza njih.
Sve u svemu ja sam ponosan na ovu generaciju, i ko god smatra da nijedan nije dao 100% od sebe u dosadasnjem toku, taj stvarno ima ozbiljan problem. Vidim i spominje se i to neko forsiranje suteva Muse, a ko ce drugi ako nece on? Isto recimo vazi i za Sanija, koji je pred kraj par otvorenih trica imao i promasio, nazalost to je sport kao sto su i danas rekli, protiv Spanije na europskom udje u zadnjoj sekundi, protiv Australije sada ne, sve su to nijanse.
Sve u svemu, mislim da mogu uzdignute glave pogledati nazad na ovaj turnir, a pogotovo na ove dvije godine sto su iza njih.
Presudio je samo los rad u klubovima prethodne sezone i to je nasa boljka koja nas prati i zbog koje nikad necemo imat sirok roster u seniorskoj kosarci.Djeca stagniraju opasno i kako onda napraviti seniora kad ni juniora ne mozemo kako treba.Osnovne kosarkaske stvari ova djeca ne znaju,ali nisu oni krivi vec oni koji uredno naplacuju clanarinu i busaju se u prsa kako su oni veliki treneri,a evo ovo je prvenstvo najbolji pokazatelj gdje je nasa kosarka.Nista,idemo dalje i pozitivna stvar je to sto ce se 4-5 igraca odma prikljuciti juniorima na pripremama i volio bi vidjeti i Musu medju njima jer eto im prilike da uz Gegica,Antunovica,Marica i ostale momke pokusaju izboriti mjesto na U19 svjetskom sledece godine.To bi bila super stvar da se revansiraju ovima.
Lotus je napisao/la:
Nista,idemo dalje i pozitivna stvar je to sto ce se 4-5 igraca odma prikljuciti juniorima na pripremama i volio bi vidjeti i Musu medju njima jer eto im prilike da uz Gegica,Antunovica,Marica i ostale momke pokusaju izboriti mjesto na U19 svjetskom sledece godine.To bi bila super stvar da se revansiraju ovima.
Bas sam o tome ja razmisljao nakon ovog bolnog poraza. Kako bih samo volio da se Musa prikljuci U18 reprezentaciji, prva petorka uz Ammara, Sanija, Sandra, Lazara i Dzanana bi bila strasna. Klupa sasvim dobra, takodjer. Uvjeren sam da bi bez problema osigurali ucesce na U19 SP naredne godine, a zasto ne i medalju. Onda bi se prikljucio Njegos i "ubiti" sve sto nam se nadje na putu na tom SP-u. Mada, ja ne vjerujem da ce se Musa prikljuciti juniorima, jer ima apetite da se prikljuci seniorskoj reprezentaciji (a i u onom intervju je, kako se sjecam, rekao da ce poslije ovog SP-a doci u Bihac na odmor), a skeptican sam i za Camparu.
Za ovo danas je sve receno. Ja sam nenormalno ponosan na ove momke. Kako nam udjose one trice na proslom EP protiv Spanije/Litvanije, tako sada sve protivniku krenu za rukom, kada smo se koliko toliko odmakli bili. Da li je Josip mogao bolje raspodijeliti minutazu, pozvati neki TO kada smo poveli tih 5-8 razlike, da se malo djeca smire, odmore, vjerovatno je mogao. Ali, ispalo je ovako i nema se tu sta nikome zamjeriti.
Ne znam samo zasto prozivate Emira, kada je morao braniti bukvalno sve u odbrani, krpiti rupe saigraca i cuvati puno vece/snaznije od sebe i zato je brzo dobio 5 licnih. Da je on bio u zavrsnici, ili vise vremena proveo na parketu, ja sam siguran da bi vise onih odbitaka pospremio u kos, sto su Mirkovic, Jankovic, Kocic i ostali masali. Puno je Emir srcaniji nego proslih godina, kao da se odjednom probudio. Prije je izgledao da mu je totalno svejedno za sve, jedva se vukao se po terenu.
Pandža odlazi!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Rokoko87 je napisao/la:Pandža odlazi!

U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Jbg, imas pravo. hahapinoglavi je napisao/la:Odvadi malo, upravo si rekao da ih pola ovdje razumije košarku... onaj o mentalitetu pišePirke je napisao/la:Pola ljudi ovdje ne razumije košarku.....
Sent from my D6603 using Tapatalkznači svaku egal utakmicu koju izgubimo to je zbog mentaliteta
![]()
![]()
Bježite djeco iz ove napaćene države, niste vi vrijedi da bolesnici na vama komplekse liječe, pasoš u ruke i Austrija, Švicarska, Njemačka a nek ovi pomru od psihičkih oboljenja koje ima više od pola države. Nisu ovi bolesnici zaslužili da se raduju vašim uspjesima
@PeppermintSA invalidi ti se najebu matere
Mislim, sta ima veze ako U17 nisu pobjedili SP?! Vazno je da nauce. Svidja mi se komentar Pandze: "Neuspjeh je put za uspjeh". Bravo.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Igračima svih reprezentacija je ovo bio prvi nastup na SP. Svi su igrali pod jednakim pravilima i uslovima. Nema opravdanja za neuspjeh. Budimo realni i više ne očekujmo od ove generacije medalje na EP ili SP u bilo kojem uzrastu. Jedino će Musa i Sikiraš igrati na vrhunskom nivou u seniorskoj konkurenciji. Svi drugi će igrati epizodne uloge u Ligi BiH.
jbt jesmo li mi gledali isto prvenstvo.Dzevi je napisao/la: Musa i Camara su odigrali koliko su mogli djecacima svaka cast
proglaseno najboljom akcijom do sada na takmicenju i mislim da ce tako ostati do kraja prvenstva. kompletan svijet se ibreti na ovako sjajnu akciju klinaca koju ni mnogi timovi i reprezentacije sa iskusnim zvijezdama ne mogu napraviti. covjek osvoji sa djecom Euro, na svjetsko ode deficitaran pod kosem i izgubi nesretno od australije uz blago siljenje sudija i onda se nadje tokmak da kaze kako je selektor kriv i nema pojma.
hajde sreco pogledaj jos jednom ovu akciju, koja nije pala s neba, vec je do bola uigrana onako sama od sebe.
[youtube][/youtube]
pandza je ovim iskazao genijalnost.
jedini krivac za nase nesto slabije partije su novinari i javnost koji su preopteretili djecu stvarajuci atmosferu da moraju nesto napraviti i uspjeti!
e ne moraju!
ne zaboravite cinenjice, da imamo nekoliko dragulja u ovim generacijama, ali i sto tako i dragulja na klupi koji s njima odrasta u velikog trenera. jok - odmah to direktno po celu da se ne probudi vise. to je tako, imas odlikasa u kuci i kad dobije jednu cetvorku to je drama.
[quote="HankMoody"]Live by Musa, die by Musa. Šteta, imali smo ih, ali nema veze, idemo dalje. Sad je najbitnija tranzicija u seniorsku košarku pa da vidimo kako će se tu snaći.[/quote]
ovo ti je dobro - i pobjednik i tragičar. Ispalo je na kraju da su nas koštala njegova slobodna bacanja
ovo ti je dobro - i pobjednik i tragičar. Ispalo je na kraju da su nas koštala njegova slobodna bacanja
Šteta za ovaj poraz jer realno su nam se davali, posebice u treceoj četvrtini kad ih nije isao šut. Po prikazanoj igri nisu bolji od nas, ali nismo znali iskoristiti. Gdje tražiti krivca za poraz - pored limitiranosti pojedinaca, ponovo je bilo gresaka kao na pravoj utakmici, koje su nedopustive u ovakvim utakmicama gdje je svaka lopta i koš bitan, što se pokazalo.
Zatim podbačaj Čampare i slobodna bacanja od Muse, gdje je fulao 9 bacanja, što je previše za njega.
Možda najbitnija stvar - australci su imali neku homogenost u ekipi i čini mi se više želje i SPREMNOSTI da pobjede. Energija koju su oni imali i nekakav pozitivan podstrijek su po meni presudni.
Zatim podbačaj Čampare i slobodna bacanja od Muse, gdje je fulao 9 bacanja, što je previše za njega.
Možda najbitnija stvar - australci su imali neku homogenost u ekipi i čini mi se više želje i SPREMNOSTI da pobjede. Energija koju su oni imali i nekakav pozitivan podstrijek su po meni presudni.
Volim nastupe naših sportaša, jer tad vidim da se mnogi forumaši nikad nisu bavili sportom. Mrski su mi nastupi naših sportaša, jer tad shvatim da se mnogi forumaši nikad nisu bavili sportom.
Komentari na ovoj temi sinoć poslije utakmice su pokazali da su neki zalutali za čitav krug planeta oko sunca. Zbog takvih, podforum je osiromašen za postove ljudi koji su dali sebe ovom sportu, ali nemaju dovoljno živaca da ih daju i na ovom mjestu.
Dječaci, glave gore. Čika Mike je dobro rekao:
Komentari na ovoj temi sinoć poslije utakmice su pokazali da su neki zalutali za čitav krug planeta oko sunca. Zbog takvih, podforum je osiromašen za postove ljudi koji su dali sebe ovom sportu, ali nemaju dovoljno živaca da ih daju i na ovom mjestu.
Dječaci, glave gore. Čika Mike je dobro rekao:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Koliko vidim ovdje nemas pravo imati svoje misljenje,a narocito ga iznijeti ako je kontra pojedinih forumasa. Jeste li vi slijepi mozda ili ne poznajete kosarku? Zar nisu svi koji su gledali jucer utakmica mogli vidjeti da mi u napadu nemamo akcije osim 1na1, pick sa Musom,dok ostali "ćoškare" i to je to. Znam da smo limitirani pod kosema,ali nisam vidio ni jednom da smo pokusali spustiti na nekog da odigra ledjima prema kosu. Zar evropski prvak nema igraca koji moze odigrati nesto 1na1 ledjima prema kosu ? Jesmo li vidjeli bilo kakvu akciju koja je ukljucivala 3,4 uzastopna bloka,promjene mjesta, kretnje? Nismo. Nego smo se rasporedili po trici i reketu,uvalili Musi loptu u ruke i sta Bog da. Decki imaju 17 godina,jesu oni mozda glupi da ne mogu zapamtiti nekoliko kretnji ? Vjerujem da nisu. Nasa igra se bazira na igri jednog igraca i vidjeli smo protiv Francuske,a i jucer sta se dobije kad se odbrana koncentrise na jednog igraca i zatvori ga,dok ostali ne mogu kupiti kos. Dovede nas do toga da nas glavni igrac uzme 30-40 lopti uz jako niske procente,jer ne moze fizicki izdrzati 40 minuta napadati, dovede nas do tog da su njegovi prodori isforisani,pa nabaci loptu na kos,pa hoce uci,nece uci. Dovede nas da toga da nas glavni igrac u odbrani ne moze zaustaviti nista,jer je istrosen,potrosen,umoran... Da nas igrac kojeg mediji sele u Real ne moze ubaciti 3 otvorena suta za produzetak. Ostale clanove ne treba spominjati nikako,ne mogu kupiti kos.
Poslije ovoga je toliko besmisleno čitati. Pa jesi li svjestan šta si napisao? Koje ti je ovo prvenstvo kadeta da pratiš? Jesi li makar pratio kadete lokalnog kluba? Ikada?sekretar je napisao/la:Znam da smo limitirani pod kosema,ali nisam vidio ni jednom da smo pokusali spustiti na nekog da odigra ledjima prema kosu.
Jesam majstore. Nema Sikirasa koji je nas glavni igrac i normalno da smo jako limitirani pod kosem. Ali valjda imamo jos u ekipi 4-ica i 5-ica koje su mozda mogle pokusati nesto uraditi ledjima prema kosu 1na1. Nismo mi toliko dobri koliko smo mislili i koliko smo se digli. Kakva crna Amerika,ostali bi na -50.pinoglavi je napisao/la:Poslije ovoga je toliko besmisleno čitati. Pa jesi li svjestan šta si napisao? Koje ti je ovo prvenstvo kadeta da pratiš? Jesi li makar pratio kadete lokalnog kluba? Ikada?sekretar je napisao/la:Znam da smo limitirani pod kosema,ali nisam vidio ni jednom da smo pokusali spustiti na nekog da odigra ledjima prema kosu.
Pa sramota ako jesi pratio kadete a u stanju si takvu glupost izvaliti. To da nismo toliko dobri koliko ste se digli se slažem, ja kad sam pisao da nismo ni blizu jedan od favorita za osvajanje neki su pjenili ovdje i analizirali Ameriku.sekretar je napisao/la:Jesam majstore. Nema Sikirasa koji je nas glavni igrac i normalno da smo jako limitirani pod kosem. Ali valjda imamo jos u ekipi 4-ica i 5-ica koje su mozda mogle pokusati nesto uraditi ledjima prema kosu 1na1. Nismo mi toliko dobri koliko smo mislili i koliko smo se digli. Kakva crna Amerika,ostali bi na -50.pinoglavi je napisao/la:Poslije ovoga je toliko besmisleno čitati. Pa jesi li svjestan šta si napisao? Koje ti je ovo prvenstvo kadeta da pratiš? Jesi li makar pratio kadete lokalnog kluba? Ikada?sekretar je napisao/la:Znam da smo limitirani pod kosema,ali nisam vidio ni jednom da smo pokusali spustiti na nekog da odigra ledjima prema kosu.
Vise od pola ih zicer ne moze pogoditi a ti pises o nekim akcijama sa 4-5 blokova i ledjnom tehnikom 1 na 1
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kod nas jedino ovi igrači i mogu uspjeti Musa, Čampara, Mutić, Čerkezović i Janković. Ovi ostali vrlo teško, volio bih kad bi svi uspjeli ali teško. Nas su jučer izbacili slobodna bacanja, jer da je Musa dao još samo 4 slobodna od 9 kojih je promašio sad bi igrali 1/4 finale. Odigrali smo baš loše.
Ne znam gdje bih volio vidjeti Musu. Ili u A selekciji ili u U18 selekciji. Definitvno s njim i još par ovih sa U17 bi mogli ponovo titulu napast ili SP U19. To bi im puno više značilo od ovog SP. Sretno momci danas, idemo do pobjede.
Ne znam gdje bih volio vidjeti Musu. Ili u A selekciji ili u U18 selekciji. Definitvno s njim i još par ovih sa U17 bi mogli ponovo titulu napast ili SP U19. To bi im puno više značilo od ovog SP. Sretno momci danas, idemo do pobjede.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.