Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

mujoisuljo
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la mujoisuljo » 26 jun 2010, 12:22

velez_mostar je napisao/la:Ne bi da ulazim u detalje vezano za prodaju bodova Zelji u Vrapcicima ,jer iole ozbiljna osoba ,normalna ,da ne kazem realna ZNA da je ta utakmica bila "odradjena".
Nadovezao bih se na ovog gore forumasa koji je 100 % u pravu kad kaze da je ove godine Zeljo morao uzeti neki trofej ,kredibilitet tog kluba je pao nisko ,godinama su se borili za opstanak ,velika armija navijaca je tu ,i moralo se nesto na tom planu uraditi ,ni Amar ,ni Bog Allah ne bi odveo Zelju do titule da nije bilo mesetarenja.

Meni je pomalo zao raje sto zivi u zabludi misleci da je Zeljo zasluzeno dosao do titule ,i da je sve bilo regularno..
Zeljo je meni najdrazi klub u drzavi poslije Veleza ,ali se stvarno dosta navijaca tog kluba ponasa kao da je to u najmanju ruku Arsenal ,pa je i normalno da se proseta ligom-smijesno.

Iduce godine Zeljo nece nista osvojiti ,red je na Sarajevo ,Celik bi mogao nekako do Europe ,tu je redovni Siroki koji "ulaze" ,i kao 4.klub vidim Borac ,cisto da se napravi neki nacionalni balans.

Jos nesto..meni samo nije jasno kako raja ,koja prati BH ligu ,nije svjesna mnogih stvari ,sta se radi ,i kako..izgleda da je sve normala dok njihov tim pobjedjuje ,dok je u vrhu ,onda je sve regularno ,a kad je u samom dnu ,onda nije sve cisto.

To je karakteristika mentaliteta naroda koji ovdje zivi ,cim mu malo das ,odmah sve zaboravi ,tako nam je i sa reprezentacijom ,cim se dobije Estonija ,i Belgija ,odmah je sve u redu ,Ciro ok ,Savez ok ,euforija drama..a ,prije toga kobajagi bojkot ,i te stvari u opticaju,
Slažem se u svemu osim u tome ko je naredni prvak.Vjerovatno će biti Borac ali još ćemo da vidimo."Bošnjački" neće biti sigurno.

Željinim navijačima niko sad nije kriv jer su prvaci države!Kad dogodine nebudu prvaci i ako se slučajno nešto preko njihovih leđa prelomi promjenit će priču u drugom smjeru.

Ljudi ja nekažem da Željo samo šteli.Većinom svi štele, drugčije nemožeš biti prvak u ovoj jadnoj ligi, a isto važi i za izlazak u evropu.Jedino da uložiš 10-tak miliona u ekipu pa da se prošetaš ligom, mada nisam siguran ni tako da bi bio prvak.Poenta cijele ove priče na temi "Premier liga 2010/11" je da nam je liga jadna i da će biti još godinama tako, dok god budemo okretali glavu od nekih stvari, tipa "moj je klub prvi, boli me **** za ostalo" ili "nek smo mi izborili evropu, nije bitno kako".I onda kad izađemo u evropu ako prođemo jedno predkolo to naqm predstavlja veliki uspjeh. :cry: naš je narod taki i sumnjam da će ikad biti bolje, a to je tužno jer imamo talenata i mogli bismo imati par solidnih klubova (nemora to biti moj Velež) koji će imati dobre uslove i koji će mlade igrače prodavati za veće svote nego što su to smješne cifre.Najbolji igrač lige koji je igrao za prvaka se proda za 250.000 eura, i to se smatra odličnim poslom.Dok jedan Šibenik iz Hrvatske lige prodaje igrače za par miliona.Tako će nam uvijek biti sa ovakvim stavovima i razmišljanjem, jer bolje i ne zaslužujemo.Tužno je da najolji igrači lige idu u Azerbejdžan, Latviju, Albaniju itd.... :roll:
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 26 jun 2010, 12:30

Reći ću krajnje objektivno i nepristrasno, Željezničar i navijači Željezničara su u protekloj sezoni postavili nove standarde, udarili ljestvicu malkice iznad sivila u kojem se nalazimo, sad ostali trebaju pratiti i napredovaćemo.

Što se tiče sezone pred nama, Željo će u sezonu ući jači nego je bio prošle sezone, iskusniji za barem 2 jake evropske utakmice, uigran. Dalje Široki i Zrinjski su konstatno dobri, Borac doveo tri dobra igrača, i oni će u sezonu ući jači, Čelik doveo novog trenera, ne znam šta im je s upravom, kontam da bi se mogli uključiti i oni u borbu za Evropu. Velež nažalost ništa neće uraditi ove sezone, oni imaju drugih, nesportskih problema. Za Slobodu sam mislio da će se boriti za vrh, ali sad vidim isključeni im i telefoni, tako da će to biti teško. Dakle 4,5 klubova će se ravnopravno boriti za vrh, i neko mi kaže naša liga nije zanimljiva. :D
Sve u svemu, očekuje nas dobra sezona i dobar fudbal.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2010, 12:33

Izgleda Sloboda dobila spor protiv saveza,potvrda te odluke ce se znati u ponedeljak :mrgreen: preko 200.000 km NSBIH morace uplatit Slobodi zbog ne igranja u evropskim takmicenjima :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 26 jun 2010, 12:38

harry_90 je napisao/la:Izgleda Sloboda dobila spor protiv saveza,potvrda te odluke ce se znati u ponedeljak :mrgreen: preko 200.000 km NSBIH morace uplatit Slobodi zbog ne igranja u evropskim takmicenjima :D
zasluženo, još da te pare idu iz dzepa uhljupa, bilo bi perfektno ovako...
vidjet češ sad kad nagrnu svi u upravu, žele europsku slobodu bla bla :lol:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2010, 12:41

Strauss je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Izgleda Sloboda dobila spor protiv saveza,potvrda te odluke ce se znati u ponedeljak :mrgreen: preko 200.000 km NSBIH morace uplatit Slobodi zbog ne igranja u evropskim takmicenjima :D
zasluženo, još da te pare idu iz dzepa uhljupa, bilo bi perfektno ovako...
vidjet češ sad kad nagrnu svi u upravu, žele europsku slobodu bla bla :lol:
Trebali su vise para,al i ovo je dobro,mogu se od tih para zadrzat neki igraci i dovest novi,al pitanje je sta ce nam ovi lopovi iz saveza uradit,ima da nas mrze iz dna duse :mrgreen: nahebali smo ko nikad,i jos jedno veliko pitanje je,kad ce te pare isplatit ??
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 26 jun 2010, 13:14

mujoisuljo je napisao/la:
Crni gavran je napisao/la:Evo ovako,

Prvo da kazem da sam navijac Celika, drugo Zeljo je potpuno zasluzeno osvojio titulu ove sezone, ja nisam vidio da je bilo ko "od sudija gurao plave sa Grbavice". Posebno su smjesnje tvrdnje pojedinih navijaca Zrinjskog, Sirokog pa i Veleza.

Drugo, profulali ste temu. Procitajte naslov, 2010/2011. ;)

Trece, sto se tice utakmice Zelje sa Hapoelom, zazelio bi mi sto vise uspjeha, bas kao i svim ostalim nasim timovima Zrinjskom, Sirokom i Borcu. Sarajevo je prosle godine osvjetlalo obraz, nadam se da ce opet neko bljesnuti
Drug, treba da ti bude jasno da se u i okolo saveza odlučuju sve stvari.Politika drži savez a oni sve u svojim rukama.Ne odlučuju samo tri predsjednika, ima tu bar 15-tak uvezanih kriminalaca kao što su razni Golaći, Dominkovići, Abdići,......Šta misliš što Sloboda nije izašla u europu sezonu prije?Nisu joj dali, eto što.Vjeruj mi da Sarajevo i ostali klubovi nisu ništa čistiji od Slobode pa da dobiju licencu.A što se tiče namještanja, ne radi se samo o parama kao što neki laici ovde misle.Ima tu raznoraznih prebijanja u svim mogućim sredstvima.

Evo vam potvrde jedne od mojih teza.Sloboda dobila savez na sudu!Da im hoće i kožu oderati mater im lopovsku ****!Sloboda je pošteno zaradila evropu bila, ali nije bilo u cilju ljudima koji vode savez da Sloboda ide.Trebali su neki klubovi ići kojima je bilo obećano naravno, i čiji predstavnici sjede u savezu.FUJ!!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 jun 2010, 17:00

tanzla je napisao/la:Opet proradili kompleksi zvani Željo. :shock:
Fino je gospodin Amar Osim objasnio ovim fanovima teorija zavjera. Kupiti utakmicu na Pecari protiv jednog Širokog koji je bio glavni kandidat u borbi za titulu, "štelom" izbaciti Zrinjski iz kupa, ne izgubiti (čitaj nadigrati) njanje na Hadisonu u trenutku kad im gori pod nogama da pobijede radi navijača, da ne bi izginuli, dobiti Veleža u Vrapčićima, a golman ti ne igrač, već IGRAČINA utakmice. Da ne nabrajam dalje, vrlo lahko se mogu osporiti te vaše tvrdnje, a vi baš i nemate dokaza da potkrijepite to što pričate. Hoćete reći da je sve ovo kupljeno? Naučna fantastika je blag pojam.
Protekle sezone smo bili najbolji, dokazali na terenu, razumijem da ima ljudi koji ne spavaju zbog toga, ali moje im suze ne mogu pomoći. :mrgreen: I ove sezone ćemo jurišati na vrh, to je po defaultu. A ovi što nam žele neuspjeh protiv Hapoela nek se zapitaju malo, šta su i kakvi su. 8-)
Ja sam rekao poslije utakmice da je Zeljeznicar glavni favorit za titulu, jer djelovali su jednostavno fizicki jace i vise su htjeli u tom razdoblju pobjedu i titulu, a mi se prekasno probudili. Shvacam da je sarkazam, jel, da ne bi bilo da pricam o stelama. No, kao sto rekoh, vec tada je Zeljeznicar izgledao s nekako najvise zara da igra, fizicki su bili bolje spremni od nas otkad nam je otisao Hrkac, a i ostalih, i po meni su zasluzeno prvaci, pa nebitno uopce tko sta kontao gdje su kupili eventualno ili zasto. U toj gore boldiranoj utakmici se vidi i velicina Širokog Brijega, jer, kao i apsolutno svima, i Zeljeznicaru su bili osigurani uvjeti za igru i odlicno sudjenje za ovu ligu, i to su i iskoristili, a ne znam bas da li bi takvo bilo na brojnim drugim terenima u slucaju da se boris sa glavnim konkurentom na svom terenu i nuzno ti trebaju bodovi.
Uglavnom, uvijek ce biti onih koji ce se zaliti na kraju svake sezone. Kad im ide, naravno da je sve super, sve pet, sve regularno. Kad ne ide, do drugih je. Meni nista nelogicno nije da su Široki, Zeljo, Zrinjski, Sarajevo, Borac, itd., u vrhu, kad imaju igrace i imaju normalne uvjete trenutacno, a brojni od tih i konzistentno prave rezultate i to je to, ozbiljnost i rad. Tako ce biti i dogodine, odnosno iduce sezone.
...Život za Široki...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 26 jun 2010, 18:20

ŠB_Fidelis je napisao/la:
tanzla je napisao/la:Opet proradili kompleksi zvani Željo. :shock:
Fino je gospodin Amar Osim objasnio ovim fanovima teorija zavjera. Kupiti utakmicu na Pecari protiv jednog Širokog koji je bio glavni kandidat u borbi za titulu, "štelom" izbaciti Zrinjski iz kupa, ne izgubiti (čitaj nadigrati) njanje na Hadisonu u trenutku kad im gori pod nogama da pobijede radi navijača, da ne bi izginuli, dobiti Veleža u Vrapčićima, a golman ti ne igrač, već IGRAČINA utakmice. Da ne nabrajam dalje, vrlo lahko se mogu osporiti te vaše tvrdnje, a vi baš i nemate dokaza da potkrijepite to što pričate. Hoćete reći da je sve ovo kupljeno? Naučna fantastika je blag pojam.
Protekle sezone smo bili najbolji, dokazali na terenu, razumijem da ima ljudi koji ne spavaju zbog toga, ali moje im suze ne mogu pomoći. :mrgreen: I ove sezone ćemo jurišati na vrh, to je po defaultu. A ovi što nam žele neuspjeh protiv Hapoela nek se zapitaju malo, šta su i kakvi su. 8-)
Ja sam rekao poslije utakmice da je Zeljeznicar glavni favorit za titulu, jer djelovali su jednostavno fizicki jace i vise su htjeli u tom razdoblju pobjedu i titulu, a mi se prekasno probudili. Shvacam da je sarkazam, jel, da ne bi bilo da pricam o stelama. No, kao sto rekoh, vec tada je Zeljeznicar izgledao s nekako najvise zara da igra, fizicki su bili bolje spremni od nas otkad nam je otisao Hrkac, a i ostalih, i po meni su zasluzeno prvaci, pa nebitno uopce tko sta kontao gdje su kupili eventualno ili zasto. U toj gore boldiranoj utakmici se vidi i velicina Širokog Brijega, jer, kao i apsolutno svima, i Zeljeznicaru su bili osigurani uvjeti za igru i odlicno sudjenje za ovu ligu, i to su i iskoristili, a ne znam bas da li bi takvo bilo na brojnim drugim terenima u slucaju da se boris sa glavnim konkurentom na svom terenu i nuzno ti trebaju bodovi.
Uglavnom, uvijek ce biti onih koji ce se zaliti na kraju svake sezone. Kad im ide, naravno da je sve super, sve pet, sve regularno. Kad ne ide, do drugih je. Meni nista nelogicno nije da su Široki, Zeljo, Zrinjski, Sarajevo, Borac, itd., u vrhu, kad imaju igrace i imaju normalne uvjete trenutacno, a brojni od tih i konzistentno prave rezultate i to je to, ozbiljnost i rad. Tako ce biti i dogodine, odnosno iduce sezone.
Niko nije osporio da je Zeljo u ovoj jadnoj ligi medju jacim ekipama ,a da je Siroki vjerovatno najorganiziranija ekipa u drzavi ,da ulazu ,da rade kako treba ,i da imaju rezultate (ne sjecam se sezone kad Siroki nije izasao u Europu ) ,i to postujem...jednostavno je lijepo kad ti drzavu predstavlja tim koji ima infrastrukturu ,koji ima dobru ekipu ,..ali ni to ne bi bilo dovoljno da Siroki u presudnim trenucima ne podmasti ,ne bi im pomoglo par Messija ,jer je u ovoj ligi sve mesetarenje.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 jun 2010, 18:50

Jebga, ne bi bilo dovoljno ni vama ni Slobodi npr. da uopce igrate ovu ligu da ne podmastite nadlezne ili da vam ne progledaju kroz prste, zar ne? Mislim, zbog infrastrukturalnih nemogucnosti, prijema gostujucih navijaca i sl. (ne uvijek, al dovoljno cesto), sto je jedan od temeljnih uvjeta. Jebga, sve ti je to li-la, samo ovisi tko gdje na kraju ide i sta dobiva, odnosno koji su im ciljevi. Tko ozbiljnije radi, ciljevi su im veci, i treba da i ostvaruje iste. Al shvacam. ;) Necemo praviti raspravu od toga.
...Život za Široki...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 26 jun 2010, 22:28

ŠB_Fidelis je napisao/la:Jebga, ne bi bilo dovoljno ni vama ni Slobodi npr. da uopce igrate ovu ligu da ne podmastite nadlezne ili da vam ne progledaju kroz prste, zar ne? Mislim, zbog infrastrukturalnih nemogucnosti, prijema gostujucih navijaca i sl. (ne uvijek, al dovoljno cesto), sto je jedan od temeljnih uvjeta. Jebga, sve ti je to li-la, samo ovisi tko gdje na kraju ide i sta dobiva, odnosno koji su im ciljevi. Tko ozbiljnije radi, ciljevi su im veci, i treba da i ostvaruje iste. Al shvacam. ;) Necemo praviti raspravu od toga.
Onda pola ekipa se ne bi moglo takmiciti ,radimo na infrastrukturi koliko-toliko ,ipak smo svi odvajali da imamo stadion pod Bijelim Brijegom ,ali je.bi ga ,sada se moramo vucarati po vrapcicima ,jer je situacija kakva jeste.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 27 jun 2010, 02:05

Ja samo kazem, nisam ja rekao da je stanje idealno, ne smeta meni to, u BiH je i ovaj nivo nogometa i talenta stvarno ekstra s obzirom koliko ga brojni sabotiraju i smatraju nistavnim, a postize solidne i dobre rezultate za svoje uvjete, nego, kad si krenuo sa podmazivanjem, reko' da nadjem jos primjera. :)
...Život za Široki...

Prika
Kontakt:

Post Postao/la Prika » 27 jun 2010, 02:33

Ove godine titula ide nekom klubu iz RS ;)

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 27 jun 2010, 05:38

Prika je napisao/la:Ove godine titula ide nekom klubu iz RS ;)
Greška! Titula ide onom ko bude prvi na tabeli :mrgreen:

Zezam se, titula ide Želji a kome će drugom... ;)

PS Mi pehare najviše volimo :mrgreen:
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 27 jun 2010, 06:26

mujoisuljo je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Ne bi da ulazim u detalje vezano za prodaju bodova Zelji u Vrapcicima ,jer iole ozbiljna osoba ,normalna ,da ne kazem realna ZNA da je ta utakmica bila "odradjena".
Nadovezao bih se na ovog gore forumasa koji je 100 % u pravu kad kaze da je ove godine Zeljo morao uzeti neki trofej ,kredibilitet tog kluba je pao nisko ,godinama su se borili za opstanak ,velika armija navijaca je tu ,i moralo se nesto na tom planu uraditi ,ni Amar ,ni Bog Allah ne bi odveo Zelju do titule da nije bilo mesetarenja.

Meni je pomalo zao raje sto zivi u zabludi misleci da je Zeljo zasluzeno dosao do titule ,i da je sve bilo regularno..
Zeljo je meni najdrazi klub u drzavi poslije Veleza ,ali se stvarno dosta navijaca tog kluba ponasa kao da je to u najmanju ruku Arsenal ,pa je i normalno da se proseta ligom-smijesno.

Iduce godine Zeljo nece nista osvojiti ,red je na Sarajevo ,Celik bi mogao nekako do Europe ,tu je redovni Siroki koji "ulaze" ,i kao 4.klub vidim Borac ,cisto da se napravi neki nacionalni balans.

Jos nesto..meni samo nije jasno kako raja ,koja prati BH ligu ,nije svjesna mnogih stvari ,sta se radi ,i kako..izgleda da je sve normala dok njihov tim pobjedjuje ,dok je u vrhu ,onda je sve regularno ,a kad je u samom dnu ,onda nije sve cisto.

To je karakteristika mentaliteta naroda koji ovdje zivi ,cim mu malo das ,odmah sve zaboravi ,tako nam je i sa reprezentacijom ,cim se dobije Estonija ,i Belgija ,odmah je sve u redu ,Ciro ok ,Savez ok ,euforija drama..a ,prije toga kobajagi bojkot ,i te stvari u opticaju,
Slažem se u svemu osim u tome ko je naredni prvak.Vjerovatno će biti Borac ali još ćemo da vidimo."Bošnjački" neće biti sigurno.

Željinim navijačima niko sad nije kriv jer su prvaci države!Kad dogodine nebudu prvaci i ako se slučajno nešto preko njihovih leđa prelomi promjenit će priču u drugom smjeru.

Ljudi ja nekažem da Željo samo šteli.Većinom svi štele, drugčije nemožeš biti prvak u ovoj jadnoj ligi, a isto važi i za izlazak u evropu.Jedino da uložiš 10-tak miliona u ekipu pa da se prošetaš ligom, mada nisam siguran ni tako da bi bio prvak.Poenta cijele ove priče na temi "Premier liga 2010/11" je da nam je liga jadna i da će biti još godinama tako, dok god budemo okretali glavu od nekih stvari, tipa "moj je klub prvi, boli me **** za ostalo" ili "nek smo mi izborili evropu, nije bitno kako".I onda kad izađemo u evropu ako prođemo jedno predkolo to naqm predstavlja veliki uspjeh. :cry: naš je narod taki i sumnjam da će ikad biti bolje, a to je tužno jer imamo talenata i mogli bismo imati par solidnih klubova (nemora to biti moj Velež) koji će imati dobre uslove i koji će mlade igrače prodavati za veće svote nego što su to smješne cifre.Najbolji igrač lige koji je igrao za prvaka se proda za 250.000 eura, i to se smatra odličnim poslom.Dok jedan Šibenik iz Hrvatske lige prodaje igrače za par miliona.Tako će nam uvijek biti sa ovakvim stavovima i razmišljanjem, jer bolje i ne zaslužujemo.Tužno je da najolji igrači lige idu u Azerbejdžan, Latviju, Albaniju itd.... :roll:
Ti baš zapeo da ništa ne valja, pa ne bih ni meni valjalo ništa da u evropu nismo izašli 100g.!

Primjetio sam da se najviše vi "rodjeni" bunite, uvijek vam je neko drugi kriv. Teorije zavjere su u vašoj glavi i kad ih riješite sami sa sobom tek tad ćete moći ići naprijed i to krupnim koracima! Da se razumijemo Velež mi je drag klub bio oduvijek i žao mi je što prolazite kroz ovakvu letargiju a iskreno bih volio da budete u vrhu jer tu vam zaista i pripada jedno od mjesta!
Redovno čitam komentare na vašoj temi, tipa; "da ovakve uslove imaju neki klubovi davno bi se ugasili" itd...bla bla bla...! Jel' misliš da je nama nešto bolje? Grad nam daje neke mrvice kao i vama, stadion nam je bio totalno devastiran a i sad nije daleko od toga, legende nam se nisu vratile u klub kao ni vama, lova...i da ne nabrajam...

Shvatam ja da ste se vi izgubili u vremenu i prostoru nakon svih ovih godina a ni sami ne želite da povjerujete da se to dešava i dalje baš vama! Ne znate šta vas je snašlo i stalno se vrtite u krug a zašto, zato što mislite da ne možete promjeniti ništa jer su se tobože svi okrenuli protiv vas...Ma šta mi kažete?

Zaključak (jedan i jedini) je da se morate pod hitno okrenuti sami sebi, znam da imate snage da se izborite za svoje mjesto u našem fudbalu i niko me ne može ubijediti u suprotno a isto tako znam i da vas niko neće uzeti za ručicu i povesti prema vrhu tabele (eto mi smo VELEŽ i sve je jasno ali ćemo i dalje sjediti i čekati da nam se desi neki preokret sam od sebe)!
Zrinjski je vama najbolji primjer kako se može kad se hoće!
Željo je primjer kako ide sve kad se počne raditi planski!
Sarajevo je super primjer jer i oni imaju teške uslove da ne kažem teže od vas.
Čelik je primjer kako treba razmišljati (niko im nije kriv osim njihove uprave).
Široki da ne spominjem jer su oni odavno na pravom kursu!
Borac...
Kod vas sve neki specijalci najjači u klubu a savez i Željo i Zrinjski i još neko ko zna ko vam je kriv što ne možete da izborite evropu bar jedne godine! Mene bi više bilo stid ponavljati k'o papagaj, već bi počeo raditi u svojoj avliji i to pod hitno! Post je dobronamjeran jer ja vašu situaciju vidim iz jedne drugačije ali 100% realne perspektive!
Budite mi pametni...puno sreće...
PS Zasučite rukave i držite se one provjerene: "Manje priče više rada" :mrgreen:
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 27 jun 2010, 09:34

Golemo covijek rece da Sarajevo ima iste uslove kao i Velez??'Ne mogu vjerovat...
Velez nema nista svoje osim Vrapcica,nista.Mi ne dobijamo nista od grada,nista ni od jedne politicke stranke,jednostavno sami se borimo da se nesto zaradi a Sarajevo dobija i od grada i od kakavih ministara u kantonu Sarajeva i prije svega,klub je iz glavnog grada tako da ti teza ne stoji da je Sarajevo u istim g.ovnima ko i Velez.Grad Sarajevo je klubovima Zelji i Sarajevu napravilo terene sa umjetnom travom a da se Velezu to napravi,uslovi bi bili puno bolji i zato molim sve neupucene u situaciju u Mostaru i Velezu da se ne javlja i ne prica svakakve gluposti

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 27 jun 2010, 10:49

Najgore je od svega,što sportom i dalje vlada politika!Dok god su na čelu N/F Saveza BiH oni koji jesu i dalje će se prvo mjesto,kup i ostalo gurati po nacionalnom ključu.Iako je sve ovo istina,ipak moramo biti realni i reći da je Željo zaslužio titulu,jer je pogotovo u drugom djelu sezone,odigrao kao ni jedna ekipa u PL!
Najviše mi idu na živce ovi Veležovi navijači,koji tvrde da je tekma Velež-Željo namještena u korist Šampiona,a nemaju argumenta,te NEČE DA ODGOVORE na pitanje,KO JE BIO IGRAČ TE UTAKMICE!? I sami znaju da je Šeha branio na toj tekmi kao nikad,a oni opet prodano pa prodano.Zato haj vozdra i ako Vam šta nije jasno obratite se svojoj upravi,jasno!Pozdrav normalnim ljudima.

Prika
Kontakt:

Post Postao/la Prika » 27 jun 2010, 15:56

semmy je napisao/la:
Prika je napisao/la:Ove godine titula ide nekom klubu iz RS ;)
Joj sto nemogu ovakvih komentara, pa odkud ti znas kome ide titula i odkud ti pravo da slobodno kazes kome ce ici titula i to stavite taj smajlid amalo bude doze sarkazma u svakom postu, pa jarane titula ide onome ko bude prvi, ko se najvise bude zalagao, pobjedjivao, pa nek bude iz Bangladeša, a ne iz RS-a. Pa eto Borac je dobio titulu ove godine, titulu Kupa BiH, pa šta je sad, odakle će sad klub izvlačiti, po tvome iz Hercegovine, pa Krajine, itd...
Ti lave sto nemozes mojih komentara tvoj problem,a odakle tebi pravo da mene prozivas :) ,mozda se nisam dobro izrazio ali moja predvidjanje kako ide ova liga iz godine u godinu da klub sa Srpskim predznakom u BiH uzima titulu,opet kazem moje misljenje.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 27 jun 2010, 19:24

Ti baš zapeo da ništa ne valja, pa ne bih ni meni valjalo ništa da u evropu nismo izašli 100g.!

Primjetio sam da se najviše vi "rodjeni" bunite, uvijek vam je neko drugi kriv. Teorije zavjere su u vašoj glavi i kad ih riješite sami sa sobom tek tad ćete moći ići naprijed i to krupnim koracima! Da se razumijemo Velež mi je drag klub bio oduvijek i žao mi je što prolazite kroz ovakvu letargiju a iskreno bih volio da budete u vrhu jer tu vam zaista i pripada jedno od mjesta!
Redovno čitam komentare na vašoj temi, tipa; "da ovakve uslove imaju neki klubovi davno bi se ugasili" itd...bla bla bla...! Jel' misliš da je nama nešto bolje? Grad nam daje neke mrvice kao i vama, stadion nam je bio totalno devastiran a i sad nije daleko od toga, legende nam se nisu vratile u klub kao ni vama, lova...i da ne nabrajam...

Shvatam ja da ste se vi izgubili u vremenu i prostoru nakon svih ovih godina a ni sami ne želite da povjerujete da se to dešava i dalje baš vama! Ne znate šta vas je snašlo i stalno se vrtite u krug a zašto, zato što mislite da ne možete promjeniti ništa jer su se tobože svi okrenuli protiv vas...Ma šta mi kažete?

Zaključak (jedan i jedini) je da se morate pod hitno okrenuti sami sebi, znam da imate snage da se izborite za svoje mjesto u našem fudbalu i niko me ne može ubijediti u suprotno a isto tako znam i da vas niko neće uzeti za ručicu i povesti prema vrhu tabele (eto mi smo VELEŽ i sve je jasno ali ćemo i dalje sjediti i čekati da nam se desi neki preokret sam od sebe)!
Zrinjski je vama najbolji primjer kako se može kad se hoće!
Željo je primjer kako ide sve kad se počne raditi planski!
Sarajevo je super primjer jer i oni imaju teške uslove da ne kažem teže od vas.
Čelik je primjer kako treba razmišljati (niko im nije kriv osim njihove uprave).
Široki da ne spominjem jer su oni odavno na pravom kursu!
Borac...
Kod vas sve neki specijalci najjači u klubu a savez i Željo i Zrinjski i još neko ko zna ko vam je kriv što ne možete da izborite evropu bar jedne godine! Mene bi više bilo stid ponavljati k'o papagaj, već bi počeo raditi u svojoj avliji i to pod hitno! Post je dobronamjeran jer ja vašu situaciju vidim iz jedne drugačije ali 100% realne perspektive!
Budite mi pametni...puno sreće...
PS Zasučite rukave i držite se one provjerene: "Manje priče više rada"

Ti izgleda ne kuzis o cemu ja pricam ovde.Tema je Premier liga 2010/2011 i moji komentari su vezani za proslost i buducnost ove lige, u globalu.Gdje si ti vidio da ja nesto kukam kako je nama tesko?I nedaj Boze da se ja sekiram za to sto nismo i necemo zadugo u Europu, sigurno!Ja samo zelim da se u ovoj drzavi igra fudbal, kao sto sport treba biti, fer i sportski!Ja volim Velez zato sto samo za njega od rodjenja znam, a ne zato sto je osvoijo ovo ili ono.Ja cu ga voliti isto ili igrao u kantonalnoj ligi ili ovoj tzv. Premier ligi.Nisam ja navijac na baterije da idem na utakmice samo kad ide dobro, kao sto je vecina navijaca Veleza a i svih klubova u BiH.Samo sam htio reci a mislim da ce se vecina sloziti da je ova liga u najmanju ruku katastrofa i svi koji misle da nije zive u zabludi.Svako malo nam to pokazu jaki europski klubovi tipa Dudelange i slicni.Ti se care raduj, tvoj je klub prvi i imas pravo da se radujes.Za Velez se nemoj sekirati i nemoj nam djeliti savjete kako cemo, molim te.I nemoj usporedjivati neke stvari jer je ocito da ili zaboravljas ili nisi upucen u desavanja u BiH poslije rata.Mogle su se neke stvari vrlo lako drugacije desiti, ali nebih sad o tome, siroka je tema puno.

zmaj od b.
Kontakt:

Post Postao/la zmaj od b. » 28 jun 2010, 20:25

Evo pročitah da je Široki dobio priznanje da je fair play ekipa za prošlu sezonu, a dalje se kaže da je na osnovu ponašanja igrača, službenih lica i navijača Široki dobio priznanje.
Samo da na pomenem da je u Širokom poginuo navijač Sarajeva u ovoj sezoni.
Ovo govori koliko su službenici ozbiljno radili ovaj posao i o kakvim se ljusima radi. Vjerovatno se ovako treba ponašati da bi se dobilo priznanje za fair play.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 28 jun 2010, 20:35

Ajde i ti kad moras nesto nadodati... Prvo, novinar nema pojma sta je fair play nagrada, koji su kriteriji za istu.
Drugo, u Širokom se desilo sto se desilo zbog nedostatka osiguranja i krivnje NFSBiH (delegiranje utakmica visokog rizika u isto vrijeme, gdje su jednu kategorizirali nepostojecom kategorijom ''utakmica srednjeg rizika''), a to sto mediji i takvi prave grad slucaj od necega sto se moglo i jos uvijek moze desiti diljem BiH (cega su svi svjesni, ali nece jasno izreci zato sto je lakse prebaciti na drugoga) je druga stvar.
Dalje, navijaci niti su poceli te nerede niti su uopce bili tu sto je najzesce, a vidim brojni to ni ne znaju, a uzimaju si zdravo za gotovo da komentiraju (navijaci Sarajeva su nered zapoceli sa malobrojnim obicnim prolaznicima, sto je demonstrirano sigurnosnim kamerama i usput jasno demantirana prica o bilo kakvom doceku, a tijekom sezone su i dalje pokazali sklonost incidentima, kao i na vlastitom stadionu u konacnici ili usputnoj devastaciji zgrade vlade pred utakmicu i sukob sa policijom kao zagrijavanje za tekmu, naravno, govorim o pojedinacnim grupama koje blate cast ostalih), nikakve veze nemaju sa tragicno preminulim momkom ili bilo kakvim oruzjem, niti osumnjiceni ikakve veze ima s navijacima niti je ikad imao, dapace nema veze ni sa klubom, i na njemu lezi eventualna individualna krivnja ukoliko se dokaze, a i to nije krivnja gradjana i navijaca, tako da je zaista glupo da to singliras kad bi svatko reagirao na devastaciju vlastitog grada i imovine. Isto tako navijaci ne mogu odgovarati za policijske debilitete koji su se uspanicarili i sad pokusavaju svoju vlastitu guzu zastiti, kao sto su radili od pocetka, jer znaju da su zasrali. Mijesas kruske i jabuke i generaliziras, odnosno skoci, pa reci hop. Ne opravdavam ni jedne ni druge, ali vi mijesate likove i policajce koji veze nemaju sa navijacima ili bilo cime i koristite ovdje da bi blatili klub, KN.
Momcad je dobila tu nebitnu nagradu na koju se kacite zbog uvjeta na terenu, sudjenja, te zbroja zutih i crvenih kartona. Jasna stvar, kao i bilo gdje drugdje u svijetu.
I to sve i dalje veze nema jer to su neciji osobni kriteriji i ova rasprava nema mjesta na forumu jer ce se nakotiti ogroman broj predrasudnih i nerealnih kompleksasa. Toliko.
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.