mujoisuljo je napisao/la:velez_mostar je napisao/la:Ne bi da ulazim u detalje vezano za prodaju bodova Zelji u Vrapcicima ,jer iole ozbiljna osoba ,normalna ,da ne kazem realna ZNA da je ta utakmica bila "odradjena".
Nadovezao bih se na ovog gore forumasa koji je 100 % u pravu kad kaze da je ove godine Zeljo morao uzeti neki trofej ,kredibilitet tog kluba je pao nisko ,godinama su se borili za opstanak ,velika armija navijaca je tu ,i moralo se nesto na tom planu uraditi ,ni Amar ,ni Bog Allah ne bi odveo Zelju do titule da nije bilo mesetarenja.
Meni je pomalo zao raje sto zivi u zabludi misleci da je Zeljo zasluzeno dosao do titule ,i da je sve bilo regularno..
Zeljo je meni najdrazi klub u drzavi poslije Veleza ,ali se stvarno dosta navijaca tog kluba ponasa kao da je to u najmanju ruku Arsenal ,pa je i normalno da se proseta ligom-smijesno.
Iduce godine Zeljo nece nista osvojiti ,red je na Sarajevo ,Celik bi mogao nekako do Europe ,tu je redovni Siroki koji "ulaze" ,i kao 4.klub vidim Borac ,cisto da se napravi neki nacionalni balans.
Jos nesto..meni samo nije jasno kako raja ,koja prati BH ligu ,nije svjesna mnogih stvari ,sta se radi ,i kako..izgleda da je sve normala dok njihov tim pobjedjuje ,dok je u vrhu ,onda je sve regularno ,a kad je u samom dnu ,onda nije sve cisto.
To je karakteristika mentaliteta naroda koji ovdje zivi ,cim mu malo das ,odmah sve zaboravi ,tako nam je i sa reprezentacijom ,cim se dobije Estonija ,i Belgija ,odmah je sve u redu ,Ciro ok ,Savez ok ,euforija drama..a ,prije toga kobajagi bojkot ,i te stvari u opticaju,
Slažem se u svemu osim u tome ko je naredni prvak.Vjerovatno će biti Borac ali još ćemo da vidimo."Bošnjački" neće biti sigurno.
Željinim navijačima niko sad nije kriv jer su prvaci države!Kad dogodine nebudu prvaci i ako se slučajno nešto preko njihovih leđa prelomi promjenit će priču u drugom smjeru.
Ljudi ja nekažem da Željo samo šteli.Većinom svi štele, drugčije nemožeš biti prvak u ovoj jadnoj ligi, a isto važi i za izlazak u evropu.Jedino da uložiš 10-tak miliona u ekipu pa da se prošetaš ligom, mada nisam siguran ni tako da bi bio prvak.Poenta cijele ove priče na temi "Premier liga 2010/11" je da nam je liga jadna i da će biti još godinama tako, dok god budemo okretali glavu od nekih stvari, tipa "moj je klub prvi, boli me **** za ostalo" ili "nek smo mi izborili evropu, nije bitno kako".I onda kad izađemo u evropu ako prođemo jedno predkolo to naqm predstavlja veliki uspjeh.

naš je narod taki i sumnjam da će ikad biti bolje, a to je tužno jer imamo talenata i mogli bismo imati par solidnih klubova (nemora to biti moj Velež) koji će imati dobre uslove i koji će mlade igrače prodavati za veće svote nego što su to smješne cifre.Najbolji igrač lige koji je igrao za prvaka se proda za 250.000 eura, i to se smatra odličnim poslom.Dok jedan Šibenik iz Hrvatske lige prodaje igrače za par miliona.Tako će nam uvijek biti sa ovakvim stavovima i razmišljanjem, jer bolje i ne zaslužujemo.Tužno je da najolji igrači lige idu u Azerbejdžan, Latviju, Albaniju itd....

Ti baš zapeo da ništa ne valja, pa ne bih ni meni valjalo ništa da u evropu nismo izašli 100g.!
Primjetio sam da se najviše vi "rodjeni" bunite, uvijek vam je neko drugi kriv. Teorije zavjere su u vašoj glavi i kad ih riješite sami sa sobom tek tad ćete moći ići naprijed i to krupnim koracima! Da se razumijemo Velež mi je drag klub bio oduvijek i žao mi je što prolazite kroz ovakvu letargiju a iskreno bih volio da budete u vrhu jer tu vam zaista i pripada jedno od mjesta!
Redovno čitam komentare na vašoj temi, tipa; "da ovakve uslove imaju neki klubovi davno bi se ugasili" itd...bla bla bla...! Jel' misliš da je nama nešto bolje? Grad nam daje neke mrvice kao i vama, stadion nam je bio totalno devastiran a i sad nije daleko od toga, legende nam se nisu vratile u klub kao ni vama, lova...i da ne nabrajam...
Shvatam ja da ste se vi izgubili u vremenu i prostoru nakon svih ovih godina a ni sami ne želite da povjerujete da se to dešava i dalje baš vama! Ne znate šta vas je snašlo i stalno se vrtite u krug a zašto, zato što mislite da ne možete promjeniti ništa jer su se tobože svi okrenuli protiv vas...Ma šta mi kažete?
Zaključak (jedan i jedini) je da se morate pod hitno okrenuti sami sebi, znam da imate snage da se izborite za svoje mjesto u našem fudbalu i niko me ne može ubijediti u suprotno a isto tako znam i da vas niko neće uzeti za ručicu i povesti prema vrhu tabele (eto mi smo VELEŽ i sve je jasno ali ćemo i dalje sjediti i čekati da nam se desi neki preokret sam od sebe)!
Zrinjski je vama najbolji primjer kako se može kad se hoće!
Željo je primjer kako ide sve kad se počne raditi planski!
Sarajevo je super primjer jer i oni imaju teške uslove da ne kažem teže od vas.
Čelik je primjer kako treba razmišljati (niko im nije kriv osim njihove uprave).
Široki da ne spominjem jer su oni odavno na pravom kursu!
Borac...
Kod vas sve neki specijalci najjači u klubu a savez i Željo i Zrinjski i još neko ko zna ko vam je kriv što ne možete da izborite evropu bar jedne godine! Mene bi više bilo stid ponavljati k'o papagaj, već bi počeo raditi u svojoj avliji i to pod hitno! Post je dobronamjeran jer ja vašu situaciju vidim iz jedne drugačije ali 100% realne perspektive!
Budite mi pametni...puno sreće...
PS Zasučite rukave i držite se one provjerene: "Manje priče više rada"

U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!
Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"