Ljudi dragi, vjerujte mi da smo osjetno kvalitetniji od prosle sezone. Nama u ovoj ekipi fali 5 igraca zbog povrede ili administrativne procedure, a opet smo odigrali kvalitetno prvu utakmicu u Evropi u novijoj historiji. Pritisak je to, i jos igras kao domacin na tudjem terenu udaljenom 100tinjak km od Tuzle.
Brojka na tribinama odlicna, skoro 6000 ljudi po mojoj slobodnoj procjeni. Fukara je bilo u finom broju, ali ponovo zapeli sa navijanjem, mi na Zapadu smo par puta im pokazali kako se navija, Cipu svi gotive i svaki put smo ga ispratili kad bi poveo navijanje. Nekakva tuca medju Fukarama na poluvremenu bila, specijalci ih ogradili da ne bi eskaliralo jos vise, nemam pojma o cemu je bila rijec!?
Hvala nam svima sto smo osvjetlali obraz Tuzle i BiH, bez ijednog incidenta ili vrijedjanja.
Uz Dzidica, epitet najboljeg igraca bi trebao ponjeti i Piric. Odlicno je branio, sve skinuo gostima, svaku loptu uhvatio, par puta na vrijeme istrcao i uhvatio ili izbacio loptu ispred gostujucih napadaca. Motiviran je bio kao nikad do sad, barem sve utakmice koje sam ga ja gledao. Vecerasnjom utakmicom je sebe prodao 1000%.
Pored njih dvojice odlicni su bili i Stjepanovic i Karic. Nemanja pokazuje da jos nije za starog gvozdja, ginuo je na terenu, presjecao napade, skoro bez greske odradio svoj posao. Karic je pokazao da ce unistiti golmane u PL ove sezone, budite sigurni u to. Samo da ga krila isprate.
Govedarica je bio relativno los, osim pred kraj utakmice kad je imao par dobrih prodora i ubacivanja, ali i tu je ponovo dokazao da je limitiran u centarsutevima, cistu situaciju on ubacuje pravo na golmana loptu. Ali jeste pomagao dosta i beku, jer Kostic se jadan borio na neprirodnoj poziciji.
Husref mi ide na tuki uzasno, ostavlja Veselog na klupi i ubacuje 10 minuta pred kraj, bolan, bolan. Kakva ce to taktika biti, ponajbolji igrac u timu da ti sjedi na klupi i to kad igras pred domacom publikom i imas sansu da pobijedis i olaksas sebi u uzvratu. Ma mars ba ti i tvoj ego.
Uglavnom, ludiloo. Nismo napravili incident nikakav, necemo biti kaznjeni, uzimamo cistih 200.000 eura od Evrope, zasad. Pirica da prodamo po cijeni koju sam nacuo, i nekih 40-50 hiljada KM od karti, mogli bismo skoro milion KM zaradi pred sami pocetak sezone.
PS. Hvala domacinima, gostoljubivi pravo kao i uvijek, bilo ih je par stotina i na tribinama u svojim obiljezjima Celika, najcesce. A valjda ih je bilo par i na jugu sa Fukarama, znaju se momci i paze od ranije. Njihova stvar sto su odlucili navijati sa Fukarama.

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤