1/8 - Njemačka-Engleska

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko prolazi?

Njemacka
86
59%
Engleska
60
41%

Ukupno glasova: 146

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: 1/8 - Njemačka-Engleska

Post Postao/la Devil » 27 jun 2010, 18:49

Ali znate sta je najtragicnije,sto je ovo Englezima najbolja partija na turniru i primise 4 komada. :oops: :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 27 jun 2010, 18:49

Previše ljudi previše stvari ovdje doživljava lično. Razumljivo je su jedni bijesni i ogorčeni, a da drugi likuju. Prošetaj ba, ne moraš na forumu liječiti očaj niti hraniti ego. Nakon par sati tema će biti još uvijek tu, a tebi um malo sposobniji napisati nešto o samoj utakmici.

Mišljenja sam da bi utakmica otišla u sasvim drugom smjeru da su Englezi izjednačili. Ali to sad već spada u neka nagađanja, šta je tu je. Engleska je lošom igrom u prvom i drugom kolu dovela sebe u poziciju da već u osmini finala igra sa jednom jakom selekcijom, što je Njemačka sigurno. Jedna je kvalitetna ekipa puna zvijezda morala ispasti već u ovoj fazi.

Nažalost, sudija je pokvario nešto što bi mogli smatrati odličnim mečom da se nije desila ta greška. E sad je tu jedan veći problem, problem uvođenja tehnike u suđenje, ali tom temom će se u narednim danima intenzivno baviti engleski mediji i javnost.

Ah,da. Čestitke Nijemcima. Baš se pitam hoće li ih koja će ih južnoamerička repka zaustavit.

:)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 27 jun 2010, 18:50

Nail for Real je napisao/la:
drop je napisao/la:Evo šta je maloprije izjavio sam selektor Engleske Capello :

"Go jeste ponisten u vaznom trenutku, i sigurno je imao uticaja na daljnu igru. Ali nije bio presudan. Njemacka je bila bolji tim i mi smo igrali lose."
Nakon ovoga ja se ne bih oglasavao.

pa ja Nijemci jesu bili bolji to ne moze niko da ospori...al je sigurno imao utjecaja ponisten go i ko zna kako bi bilo da je priznat...i to ne moze niko da ospori :mrgreen:
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 jun 2010, 18:54

Devil je napisao/la:Ali znate sta je najtragicnije,sto je ovo Englezima najbolja partija na turniru i primise 4 komada. :oops: :lol:
Upravu si, ovo im je najbolja utakmica do sada. Ali kolika je razlika u kvaliteti izmedju grupe C i grupe D pokazali su sinoc Ganci a danas Nijemci

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 27 jun 2010, 18:55

"Go jeste ponisten u vaznom trenutku, i sigurno je imao uticaja na daljnu igru. Ali nije bio presudan. Njemacka je bila bolji tim i mi smo igrali lose."
Ne kontam, odakle si ti to izvukao, to nije tačno što si napisao.

evo ti link pa pročitaj šta je čovjek rekao.
http://sportsport.ba/mundijal2010p-38762.htm
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 27 jun 2010, 18:58

AYAN je napisao/la:

Ne kontam, odakle si ti to izvukao, to nije tačno što si napisao.

evo ti link pa pročitaj šta je čovjek rekao.
http://sportsport.ba/mundijal2010p-38762.htm
Coach Fabio Capello said the referee's decision to rule out England's second 'goal' was the turning point during the 4-1 defeat by Germany at the World Cup.

With Germany 2-1 ahead, Frank Lampard's first-half strike hit the bar then landed about a foot over the line, but it was disallowed.

"It was the most important moment of the game,"
"Where is the technology? Instead we are talking about goal or no goal."

"We played I think well at 2-1, but after the third goal it was a little bit disappointing,"

"We played well. Germany is a big team. They played a good game. We made some mistakes when they played on the counter-attack. The referee made bigger mistakes.

"Little things decide the result always."

BBC 8-)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 jun 2010, 18:59

lejla je napisao/la:Previše ljudi previše stvari ovdje doživljava lično. Razumljivo je su jedni bijesni i ogorčeni, a da drugi likuju. Prošetaj ba, ne moraš na forumu liječiti očaj niti hraniti ego. Nakon par sati tema će biti još uvijek tu, a tebi um malo sposobniji napisati nešto o samoj utakmici.

Mišljenja sam da bi utakmica otišla u sasvim drugom smjeru da su Englezi izjednačili. Ali to sad već spada u neka nagađanja, šta je tu je. Engleska je lošom igrom u prvom i drugom kolu dovela sebe u poziciju da već u osmini finala igra sa jednom jakom selekcijom, što je Njemačka sigurno. Jedna je kvalitetna ekipa puna zvijezda morala ispasti već u ovoj fazi.

Nažalost, sudija je pokvario nešto što bi mogli smatrati odličnim mečom da se nije desila ta greška. E sad je tu jedan veći problem, problem uvođenja tehnike u suđenje, ali tom temom će se u narednim danima intenzivno baviti engleski mediji i javnost.

Ah,da. Čestitke Nijemcima. Baš se pitam hoće li ih koja će ih južnoamerička repka zaustavit.

Ma ja stvarno ne razumjem kako se bosanci mogu medjusobno vrijedjat radi utakmice Engleska-Njemacka. I ja simaptisem Englesku, ali ako izgube, ne sekiram se uopste. Cak sam danas uzivo u napadima Njemacke, jer drazi mi je lijep nogomet od Engleske.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

James Murphy
Kontakt:

Post Postao/la James Murphy » 27 jun 2010, 19:00

Jbg,Don Fabio postade Donna :D Poslije ovoga ce FA Engleske dobro razmotriti prijedlog nekih menadzera u Premier ligi o uvodjenju zimske pauze,jer je ocigledna izmorenost igraca koji dolaze iz Premiershipa,konkretno engleskih reprezentativaca.Loew je ocitao lekciju Capellu bez obzira na previd kod Lampardovog udarca,iako nema sumnje da je to uticalo na nastavak susreta,al' hebi ga sad...Svabe su se pokazale spremnijim u svakom pogledu i znale su iskoristiti sve mane Engleza.
Vidjecemo kako ce biti u cetvrtfinalu,ocekuje se Argentina,ali ako Mehiko iznenadi,znaci nije se zezati se njima ;)
A Englezi...pa zlatna era im je bila pod Erikssonom,smijesno i zalosno :roll:

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 27 jun 2010, 19:00

Zasluzena pobjeda Njemacke,demolirali su Engleze.Uostalom,hobotnica je prognozirala pobjedu Njemaca,pa tako i bi.

Hobotnica dominira !
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 jun 2010, 19:01

toliko o Bundseligi i reprezentaciji Njemacke...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 27 jun 2010, 19:04

sve se vraca se placa... ;)

cao englezi... sad mogu biti miran i vise necu spominjati 66. godinu...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 jun 2010, 19:04

Svabe ih razvalila ! Za razliku od svih ostalih Njemacka ima 5,6 likova najmanje koji mogu istrcati 70 metara kontru sa loptom u nogama i uputiti zestok i kobni udarac na kraju. Ovih par golova sve turbo golovi , merak za oci. Ljudi pucaju od snage i od tehnike , nije fora pogoditi go nakon 5 minuta najmjestanja nego iz punog trka kao sto je to nekada Mateus radio.
Engleska izvikana pravo anglofilski nastrojenih novinara.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 27 jun 2010, 19:06

_dreamer_ je napisao/la:toliko o Bundseligi i reprezentaciji Njemacke...
ova tekma nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetama liga to je smijesno...ispa Slovacka liga jaca od Italijanske :roll:
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 27 jun 2010, 19:08

mighty_reds je napisao/la:
ova tekma nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetama liga to je smijesno...ispa Slovacka liga jaca od Italijanske :roll:
Pa razlika između Slovačke i Njemačke je u tome što reprezentativci Slovačke igraju u inostranstvu, dok su Nijemci svi u domaćem prvenstvu(baš kao i Englezi), tako da i stoji ova o Bundesligi.

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 27 jun 2010, 19:09

Cartman je napisao/la:
lejla je napisao/la:Previše ljudi previše stvari ovdje doživljava lično. Razumljivo je su jedni bijesni i ogorčeni, a da drugi likuju. Prošetaj ba, ne moraš na forumu liječiti očaj niti hraniti ego. Nakon par sati tema će biti još uvijek tu, a tebi um malo sposobniji napisati nešto o samoj utakmici.

Ma ja stvarno ne razumjem kako se bosanci mogu medjusobno vrijedjat radi utakmice Engleska-Njemacka. I ja simaptisem Englesku, ali ako izgube, ne sekiram se uopste. Cak sam danas uzivo u napadima Njemacke, jer drazi mi je lijep nogomet od Engleske.
Mnogi su se identificirali sa navijačima pojedinih reprezentacija. A u tome prednjače reprezentacije prvenstveno Njemačke, a onda Engleske, Italije, Španije. Donekle to ima i veze sa klubovima koje mi simpatišemo u inostranstvu, a donekle i sa famoznom dijasporom, tetkom u Munchenu, ali i dijelom života provedenim u dotičnoj zemlji.

Naravno da ne trebamo biti neutralni, jer bi se izgubila svaka draž, ali plakati radi poraza reprezentacije zemlje koja sa tobom veze nema je besmisleno. Klubovi su druga stvar. Klub navijač, kao i igrač, može izabrati, ali reprezentaciju ne. Ti si Bosanac i uvijek ćeč biti Bosanac. Lampard je Englez i uvijek će biti Englez.
Didier Drogba

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2010, 19:09

ovo je bio pokazatelj svijetu koliko je njemačka jaka i da je njemačka uvijek jaka...bundesligina snaga se isto pokazala...a ko je do sad glavna zvijezda na turniru? to nije ni messi, ni rooney....nego je to muller....muller, ozil uz suareza iz urugvaja su najvise pokazali.....o jacini njemacke reprezentacije svi znaju u svijetu, neki ludjaci nisu smatrali nijemce dovoljno jakim....čovjek se pita kako iz godine u godinu uvijek neko može podcijenit nijemce a ovi im opale šamare na terenu na nevjerovatan način....a engleska je dobila žešći udarac nego portugal na euru 2008. godine od njemačke....fantastična igra njemačke...odličan neuer, samo mali kiks kod gola engleske, friedrich fantastican opet u odbrani, mertesacker solidan, khedira, lahm i boateng solidni, o scweinsteigeru, ozilu i mulleru sam sve rekao, sve se vidjelo.....a klose fenomenalan strijelac, pa nek sad neko kaže da taj igrač nije svjetska klasa, ovo mu je trece svjetsko prvenstvo na kojem zabija za njemačku važne golove, 2002 je bio drugi najbolji a 2006. najbolji strijelac mundijala......njemačka je demonstrirala silu, jedine dvije sanse engleza u prvom poluvremenu su bili gol i gol koji nije priznat a trebao je iskreno...medjutim sveukupno je njemačka bila i brza i jaca i odlucnija i s boljom kombinatorikom, sve je funkcionisalo...englezi imali par šansi u drugom poluvremenu, ali tu je bila odlična odbrana i odlični neuer...odlična utakmica i veličanstvena pobjeda njemacke
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 27 jun 2010, 19:09

Bečki Kongres je napisao/la:
Pa razlika između Slovačke i Njemačke je u tome što reprezentativci Slovačke igraju u inostranstvu, dok su Nijemci svi u domaćem prvenstvu(baš kao i Englezi), tako da i stoji ova o Bundesligi.
a vecina slovaka igra u bundes ligi
VOLIM TE ŽELJO

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 jun 2010, 19:10

Ovaj sto je poredio bundesligu i englesku ligu je naveo kako najjaci igraci iz te dvije lige igraju u reprezentacijama, dok najbolji slovacki igraci igraju u bundesligi i talijanskoj ligi ;)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 jun 2010, 19:10

ima, naravno da ima!

skoro svi igraci Elfa dolaze iz Bundeslige gdje se kvalitet ISTIH tih igraca osporava ili dovodi u pitanje. S druge strane vecina engleskih igraca igra u premier league... Ne pravim poredjenje 1 kroz 1, to je valjda i corav vidi, ali ono sto je cinjenica je to da u Bundeligi igraju vrhunski igraci koji su, kroz posmatranje masnoce ugovora, potcijenjeni.. a na vrhu tog brijega Bundeslige sjedi i jedan od nasih, nas Edin...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 27 jun 2010, 19:10

It's bitterly disappointing to go out of the World Cup and especially so to Germany. At stages in the game we were on top of them - at 2-1 down, I thought we'd go and win it 3-2, but at 3-1 it's game over. World Cup-wise, it's probably over for a few of us.

Izjava gerrarda...
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.