Postao/la Principatus » 27 jun 2010, 20:06
Sad kad su se pojedini malo smirili, da i ja koju lupnem.
Drago mi je za ovu mladu ekipu, koja je igrala sa srcem i mozgom, za sve ljude ovdje, poticali oni od Turaka, Germana ili koga god, jer je danas citava drzava veoma ponosna na ove momke, drago mi je zbog svih onih hater-a i samoprozvanih eksperta koji su ovdje najavljivali 10000....% potop, koje vec najjavljuju od pocetka grupne faze, i zbog cistog lupanja pojedinih. Drago mi je zbog napuhanih Engleza, zbog njihovih novinara, bockanja i spominjanja davno proslog rata, isto zbog njihovih millionski teskih igraca. Isto se radujem sto cemo svi zajedno jos dalje moci uzivati u ovako lijepoj igri, kombinacijama i potezima od kojih zivi jedno SP, a kojih nije bilo mnogo.
Vec kad smo kod te teme, da ne odem u offtopic, niti zelim tvrditi i bubati gluposti kako je Engleska liga losa, no se prikljuciti misljenju pojedinih ovdje, koji su to veoma dobro obrazlozili. Danas se ipak vidjelo nesto, sto ja tvrdim vec dugo, a to, da je Bundesliga mnogo jaca nego sto vecina zasljepljenih ponavljaca fraza i sakupljaca slicica misle.
Zao mi je, sto je sudija napravio ovakvu gresku, jer ce to uvjek biti motiv mnogima, da se u sljedecih 100 godina jos pitaju sta bi bilo, da je bilo. Gol je bio cist kao suza, kao sto je bio gol Klose-a. Mozda bi nesto preokrenulo, a licno sam siguran u to da nebi, jer osim jedne kratke jace faze Engleza vidjelo se danas ko je majstor na terenu. Schweinsteiger na kraju nije bio crven, nego crn u licu koliko je trcao, borio se, davao loptu naprijed, otimao, Müller je sjajan, veliki potencijal i skroman tip, svaka cast. Özil, sta na to reci, onako se boriti, oni potezi, onako pretrcati englesku odbranu. Neuer mora bolje kupiti visoke lopte inace isto dobar. Klose me je danas pozitivno iznenadio, onako probiti se, ni zid ga nebi zaustavio, wow. Vec kad sam kod zida, to je Friedrich, kako covjek ostaje hladan. Ma sve super, tu i tamo se da sta popraviti, da, jer nesmije protivnik onako brzo zabijati dva gola tek tako, ali ova momcad raste sa vremenom, iz utakmicu u utakmicu su jaci, bezbrizniji, opusteniji a njihovi potezi sve sjajniji u efektivniji.
Zadnja izmjena:
Principatus, dana/u 27 jun 2010, 20:06, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.