Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Rooney88
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Rooney88 » 04 jul 2016, 19:28

To koliko ko vrijedi je prica u koju moras biti dobro lud da udjes, bez uvrede. Davno prozvakana tema i nema potrebe nacinjati jednu te istu stvar iznova i iznova.

Slican su dosta tip igraca i ne vidim sada da kako Pogba moze biti dobar a Matuidi ne jer je to isti kalup ali je jedan dobro mladji od drugog pa je samim tim i dosta skuplji naravno.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 jul 2016, 19:30

Rooney88 je napisao/la: Slican su dosta tip igraca i ne vidim sada da kako Pogba moze biti dobar a Matuidi ne jer je to isti kalup.
Matuidi ima tehniku Chiellinia, a Pogba Zidanea. Samo mala razlika, isti kalup. Gledate li vi utakmice, samo fizikalije, o čemu pričamo? Ako već ne gledaš, bujrum potražiti koji klip da se uvjeriš koliko je samo fizikalije i mišići.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 04 jul 2016, 19:32, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 04 jul 2016, 19:32

Pazi,Pogba je igrac poteza dobre tehnike i sjajnih fizickih sposobnosti,dosta los u defanzivi u ofanzivi dobar poprilicno,dok je recimo Matuidi BtB vrhunski igrac,odlican u defanzivnim stvarima,kvarenju akcija itd,sasvim solidan u napadu cak ima i ok statistike za zadnjeg veznog.

Normalno da ce Pogba biti trazeniji zbog godina,ali prije svega zbog tog stila njegovog na kojeg se loze mnogi s ja cijenim igrace kao Matuidi i treneri ga svi cijene ocito je.

Recimo Pogba je nedorecen,malo igra AMF pa na CM i ne znam nigdje mi nijr bas top igrac iAko je dobar ali gledao sam barem 10 boljih veznih igraca ako ne i vise a ni o jednom se nije pricalo kao o Pogbi

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 04 jul 2016, 19:32

Pogba je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la: Slican su dosta tip igraca i ne vidim sada da kako Pogba moze biti dobar a Matuidi ne jer je to isti kalup.
Matuidi ima tehniku Chiellinia, a Pogba Zidanea. Samo mala razlika, isti kalup. Gledate li vi utakmice, samo fizikalije, o čemu pričamo?
O tome da nam se misljenja i pogledi na ta dva igraca razlikuju, ocigledno. No dobro, subjektivan si glede Francuza pa te i razumijem.

Ne vidim cemu poredjenje tehnike Matuidia i Chiellinia, to je vec pretjerivanje debelo. O Pogbi i Zidaneu da ne govorim, tu nam se misljenje razlikuje svjetlosnim godinama.

Naravno da stoji i ovo sto je @Format napisao. Ko je bolji u kojem dijelu terena i u kakvim zadacima ali je poenta mog posta samo da se ne moze pogrijesiti kojeg godi igraca uzmes od ta dva.
Zadnja izmjena: Rooney88, dana/u 04 jul 2016, 19:34, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 04 jul 2016, 19:33

Nek si mu rekao mene bi bilo stid poredit tehniku Zidanea i Pogbe

Zeljeznicar! 1921 !

Kestrel
Kontakt:

Post Postao/la Kestrel » 04 jul 2016, 19:34

Pogba je debelo precijenjen, Pogba jeste dobar igrac, ali usporedba sa Zidaneom? Ma daj molim te.
Domo23

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 04 jul 2016, 19:39

Pogba vs Matuidi

Matuidi radilica, veliki work rate, ali sa naglaskom na prljavi posao, dodatna potpora, dok je Pogba nosilac igre sa odlicnim defanzivnim odlikama ali fantastican prema naprijed.

Iako statistika ne moze pokazati stvaro stanje, ipak cemo razbiti neke mitove, cak po pitanju defanz superiornosti.

Ukratko
slika
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 04 jul 2016, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 04 jul 2016, 19:39

Dao bi 100 miliona za Pogbu bez problema, meni ni iz dzepa ni u dzep. Strasan je igrac, donekle bi bila ispravljena najveca greska, razdrmalo bi njegovo dovodjenje dodatno klub.

Jer tako se pricalo i za Balea, sta ce nam, precijenjen, zna samo lijevom itd. pa eno ga isplati sve do jednog eura, ali za Real.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 jul 2016, 19:40

Mogu obojica što se mene tiče, svakako ne bi smetali jedan drugom. Ali demantovano je to za Matuidija, čovjek je sa repkom.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 04 jul 2016, 19:41

Recimo da uporedis Scholesa sa Pogbom sa naglaskom da Scholesa nisu bas cijenili kako u engleskoj tako i siri,ni u jednoj stavci fudbalskoj Pogba nije bolji

Zeljeznicar! 1921 !

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 jul 2016, 19:43

Rooney88 je napisao/la: Ne vidim cemu poredjenje tehnike Matuidia i Chiellinia, to je vec pretjerivanje debelo. O Pogbi i Zidaneu da ne govorim, tu nam se misljenje razlikuje svjetlosnim godinama.
Hajde potroši par minuta pa pogledaj.

Mislim, dajte malo, da li se neko usuđuje nešto i reći protiv ove tehnike i talenta?! :?

Mogu ja biti subjektivan do sutra, ali slijep teško, kao i mnogi drugi, hype nije bezrazložan.

Što se tiče Zidanea, apsolutno poređenje na mjestu, ima sve predispozicije da ga prešiša, a kompletniji je već, možeš ga staviti na zadnjeg veznog (vidi sinoć), BTB što igra u Juventusu, a može i iza napadača mirno, naprosto može odgovoriti bilo gdje, ali je bolje naprijed ga gurati. On može mirno par metara naprijed, da igra ala Payet i tu će onda lagano do cifre 15 golova, ligaških, i to lagano. Ali je allrounder i ta pozicija BTB je idealna.

Da se vratim na usporedbu sa Zizouom, zašto nisam subjektivan pretjerano, zato što je Zizou meni jedan od najdražih i najboljih igrača ikada, i ako mislim da će ovaj biti bolji onda to mislim. Emanuel Petit neki dan reče da Pogbu ne treba porediti sa Platiniem i Zidaneom, jer je Pogba u godinama u kojim je (23) neuporedivo bolji igrač nego što su ovi bili.

To ne znači da će to biti i kasnije, ali sve su prilike.

Kolega iznad reče da je defanzivno loš, i to nije tačno, ne mogu se složiti, igra sasvim dobru defanzivu, a i statistike će to potvrditi.

Matuidi - Chiellini, Matuidi ima vođenje lopte alla Chiellini, kao da su blizanci, usporedi malo. :mrgreen:
Dobar igrač, zahvalan, ali takvih imaš na kamare.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 04 jul 2016, 19:45, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 04 jul 2016, 19:44

dolazak pogba nebi samo pomogao na terenu nego i na jačini kluba da moze ukrasti takvog igrača realu i Barcu pa imamo vece šanse da dođu i druge zvijezde

Sent from my iPhone using Tapatalk

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 04 jul 2016, 19:46

Nije da nas Pogba nebi pojacao ,naprotiv ali danas su bas neki igraci mnogi vise cjenjeni nego sto bi trebali pa mi ide na qrac ta ponuda od preko 100 miliona,mislim ni iz dzepa ni u dzep al gdje ide fudbal.

Zeljeznicar! 1921 !

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 jul 2016, 19:51

Format je napisao/la:Nije da nas Pogba nebi pojacao ,naprotiv ali danas su bas neki igraci mnogi vise cjenjeni nego sto bi trebali pa mi ide na qrac ta ponuda od preko 100 miliona,mislim ni iz dzepa ni u dzep al gdje ide fudbal.

James 80M, Di Maria 60-70, Bale 100, Martial 50-tak, R. Sanches 50-tak s tim bonusima iz portugalske lige sa jednom polusezonom u životu. Ne vidim gdje je problem da jedan veznjak koji od 19g pravi razliku u teškoj ligi i velikom klubu košta 100M, pri tome ovakav igrač nije kročio dugo na nogometne terene, da ovako mlad bude dominantan?

Naravno, nadam se da nikada neću saznati koliko košta. :P

#MaxOUT

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 04 jul 2016, 19:52

Pogba nikad neće biti bolji igrač od Zidane-a, ali se slažem da je Matuidiju tehnika na nivou Chiellinija. Užasan igrač što se toga tiče.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 jul 2016, 19:54

Nitro je napisao/la:Pogba nikad neće biti bolji igrač od Zidane-a, ali se slažem da mu je tehnika na nivou Chiellinija. Užasan igrač što se toga tiče.
Vidi se da razumiješ, meni baca na njega drama s loptom. :thumbup:

Inače, podijeljenost Unitedovaca ovdje je jasna, jedni nisu prežalili njegov odlazak pa se mahane traže, a drugi shvataju o kakvoj klasi je riječ naravno.

Ja mislim da hoće, Zizou možda izgleda elegantnije jer je Paul robustan, ali se paralele mogu i te kako vući. Ali nije to bitno sada.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 04 jul 2016, 19:58, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 04 jul 2016, 19:58

Pogba je napisao/la:
Nitro je napisao/la:Pogba nikad neće biti bolji igrač od Zidane-a, ali se slažem da mu je tehnika na nivou Chiellinija. Užasan igrač što se toga tiče.
Vidi se da razumiješ. :thumbup:

Inače, podijeljenost Unitedovaca ovdje je jasna, jedni nisu prežalili njegov odlazak pa se mahane traže, a drugi shvataju o kakvoj klasi je riječ naravno.
Editovao sam post, izgleda da si me pogrešno shvatio. :think:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 jul 2016, 20:01

Skontao sam. :mrgreen:

Ne bih više da vas spamam i glumim advokata, znam da neki tjeraju s tema. :mrgreen:

Nadam se da nikada nećemo saznati koliko košta jer za mene je beskrajno vrijedan :P , a vjerujte i za većinu Juventina, što Italijana što ostalih.
A o cijeni će se stalno pisati, to je tako.
:thumbup:

#MaxOUT

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 jul 2016, 20:06

Pogba je napisao/la: Ne bih više da vas spamam i glumim advokata, znam da neki tjeraju s tema. :mrgreen:
Samo jedan je L'Avoccatto, njega ne možeš glumiti :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 04 jul 2016, 20:45

Dobro prije da Matuidi lici na Chelinija nego ki Pogba na zidana

Zeljeznicar! 1921 !

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.