BiH Superkup
BiH Superkup
Vidim da se davno nekad i kod nas odrzavao Superkup, pa me interesuje ako ko zna zasto se sa njim prestalo?
Mislim da bi i danas odlicno bilo jedno sedam dana prije pocetka prvenstva igrati taj Superkup
Mislim da bi i danas odlicno bilo jedno sedam dana prije pocetka prvenstva igrati taj Superkup
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Re: BiH Superkup
Super ideja,ja bih volio iskreno pogledat tu tekmu prije prvenstva!Igrao zrinjski radnik ili peti deseti!FoSte95 je napisao/la:Vidim da se davno nekad i kod nas odrzavao Superkup, pa me interesuje ako ko zna zasto se sa njim prestalo?
-
- Kontakt:
Da, uz novi sistem takmicenja superkup bi bio šlag na torti.
svaki trofej dobro dodje
mada, nama navijacima Slobode je sasvim svejedno, igralo se ili ne igralo :kafa:
mada, nama navijacima Slobode je sasvim svejedno, igralo se ili ne igralo :kafa:
Nzm da mi kao navijaci napravimo kakvu peticiju ili posaljemo dopis NFS BiH pa neka bude makar u razmatranju pa da od sledece sezone uvedemo i Superkup utakmicu 

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Zato sto je nebitan, igralo bi se samo radi prestiza sto je ok.FoSte95 je napisao/la:Vidim da se davno nekad i kod nas odrzavao Superkup, pa me interesuje ako ko zna zasto se sa njim prestalo?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Mozda se prekinulo jer se Superkup igra jednu utakmicu i nije moguce prilagoditi kao kup
ja sam izricito protiv da se ta utakmica igra kod jedne od ekipa koje su osigurale ucesce u njemu jer mi to onda gubi na znacaju posto ta utakmica treba da predstavi ligu i svecano otvori sezonu i ako se ne moze odigrati na neutralnom terenu (ili godinu dana prije odredjenom terenu) o trosku (ali i prihodima) NFSBiH sa nekim pristojnim nagradama, ne treba se ni izlaziti klubovima u susret (tj. da se odigra kod jedne od ekipa koja igra Superkup) samo eto da bi se odigrala ta utakmica.

- BosnianKingdom
- Kontakt:
Bilo bi jako dobro za uvertiru pred šampionat,meni se sviđa ideja,ali znate vec nas savez..
Sabrine mi moje!
Pa valjda bi bilo logicno da se ta utakmica igra na najvecem stadionu u drzavi, sedam dana prije pocetka sezone, slicno kao u engleskojAnelZ je napisao/la:Mozda se prekinulo jer se Superkup igra jednu utakmicu i nije moguce prilagoditi kao kupja sam izricito protiv da se ta utakmica igra kod jedne od ekipa koje su osigurale ucesce u njemu jer mi to onda gubi na znacaju posto ta utakmica treba da predstavi ligu i svecano otvori sezonu i ako se ne moze odigrati na neutralnom terenu (ili godinu dana prije odredjenom terenu) o trosku (ali i prihodima) NFSBiH sa nekim pristojnim nagradama, ne treba se ni izlaziti klubovima u susret (tj. da se odigra kod jedne od ekipa koja igra Superkup) samo eto da bi se odigrala ta utakmica.

jedini nacin da se vrati superkup jeste da ga zeljo vrati u funkciju... zeljo ga ukinuo 2001. vrijeme je da ga vrati
Ja iskreno mislim da je vrijeme da se i taj kup vrati jer danas je drugacija situacija nego prije 15-16 godina, a sigurno nijedan klub ne bi imao nista protiv da vitrine popuni jos jednim trofejom, a na stranu sto bi danas ta utakmica imala vecu draz nego s pocetka ovog stoljeca 

To bi se vrlo lako moglo odraditi da se svake godine igra na Kosevu (kao najvecem stadionu), svake godine na drugom stadionu ili da se igra na dvije utakmice kao u Spaniji (domaci i gostujuci teren). Savezu bi bila sica organizovanje te utakmice a bilo bi jako atraktivno i zanimljivo.
Svakako je raritet ovo što imamo da se finale kupa igra u dvije utakmice, što se ne bi mogao i hipotetički superkup organizovati tako.
-
- Kontakt:
NEK se igra u trening kampu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
i to ovo treba (pro)dati da neko sponzoriše, tipa BH Telecom Superkup ili slično
baš dobar malo jači meč pred početak sezone, osvajač kupa vs. šampiona, ili u slučaju duple, finalista kupa....lijepa uvertira za sezonu...
baš dobar malo jači meč pred početak sezone, osvajač kupa vs. šampiona, ili u slučaju duple, finalista kupa....lijepa uvertira za sezonu...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Jedini problem bi bio termin utakmice zbog evrope, ali i to bi se nekako riješilo 

pa stavit da bude prije evropeFoSte95 je napisao/la:Jedini problem bi bio termin utakmice zbog evrope, ali i to bi se nekako riješilo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
[youtube][/youtube]
Evo kako je to nekada izgledalo
Evo kako je to nekada izgledalo
Ili poslije prvog kolaDenchiNL je napisao/la:pa stavit da bude prije evropeFoSte95 je napisao/la:Jedini problem bi bio termin utakmice zbog evrope, ali i to bi se nekako riješilo

I ja mislim da bi bila dobra stvar, jedna utakmica, neutralni teren i to je to.
A o vaznosti ne treba ni govoriti, kao da Kirin kup ima neki znacaj ili Superkupovi u svim zemljama svijeta. Zna li neko da li ima jos drzava gdje nema utakmice Superkupa kojom se otvara sezona !?
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
- ASD
- Kontakt:
Bobadilla je napisao/la:Ili poslije prvog kolaDenchiNL je napisao/la:pa stavit da bude prije evropeFoSte95 je napisao/la:Jedini problem bi bio termin utakmice zbog evrope, ali i to bi se nekako riješilo![]()
I ja mislim da bi bila dobra stvar, jedna utakmica, neutralni teren i to je to.
A o vaznosti ne treba ni govoriti, kao da Kirin kup ima neki znacaj ili Superkupovi u svim zemljama svijeta. Zna li neko da li ima jos drzava gdje nema utakmice Superkupa kojom se otvara sezona !?
Brazil, SAD, u Argentini je tek skoro uveden.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Tatamata1946 i 5 gostiju.