FOTO: Počele pripreme NK “Bosna” Visoko: Održana prozivka igrača
Danas je na Gradskom stadionu “Luke” u Visokom održana prozivka igrača Nogometnog kluba “Bosna” Visoko, kojom su zvanično počele pripreme ovogo nogometnog kolektiva za novu sezonu 2016/17. Nakon sjajne prošle sezone, u okviru koje su Visočani postigli zapažene rezultate, plasiravši se na treće mjesto Prve nogometne lige Federacije BiH, ove sezone Visočani će pokušati napraviti još bolji rezultat, ali u skladu sa raspoloživim igračkim i finansijskim resursima.
Na stadionu u Lukama danas je izvršena prozivka blizu 30 igrača koji će se u toku priprema boriti za svoje mjesto u prvoj ekipi visočke Bosne, a među kojima se nalaze igrači koji su i u prošloj sezoni pružili dobre partije u ovom klubu, ali i mnogo novih, mladih igrača koji će pokušati pronaći svoje mjesto u klubu.
Same pripreme NK Bosna bit će u cijelosti održane u Visokom, a u narednih 15-ak dana igrači koji su danas bili prisutni na prozivci pokazat će svoje kvalitete kako bi stručni štab ovog kluba, predvođen trenerom Farukom Dedićem, odredio sastav ekipe za narednu sezonu.
Također, na današnjoj prozivci igrača kluba najavljeno je i formiranje radnog tijela u okviru NK Bosna Visoko, koje će biti zaduženo za prijedlog i imenovanje novog predsjednika Upravnog odbora kluba, budući da je dosadašnji predsjednik Faruk Ihtijarević napustio ovu funkciju zbog angažmana u FK Sarajevo, a iz NK Bosna Visoko kazali su kako popularni visočki Pape ostaje član UO kluba i podrška visočkom nogometu.
Svakako će biti zanimljivo pratiti sve novosti iz visočkog nogometnog kolektiva, koje ćete kao i proteklih sezona moći pronaći na vašem omiljenom portalu Visoko.co.ba, a u nastavku pogledajte kraću fotogaleriju sa današnjeg okupljanja igrača na Gradskom stadionu Luke.
http://visoko.co.ba/foto-pocele-priprem ... aca/67349/
NK Bosna Visoko
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: NK Bosna Visoko
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- samo_lijevo
- Kontakt:
Poraz od Sarajeva rezultatom 2:1. Strijelac Idriz Dzafic.
Narednog vikenda provjera protiv Metaleghea u Travniku.
Narednog vikenda provjera protiv Metaleghea u Travniku.
Otišli:
Daniel Kamy Ntankeu Yves -
Amar Prutina -
Došli:
1.Amar Bučuk, rodj. 17.01.1997, lijevi bocni, FK Olimpic
2.Emin Muzaferija, rodj. 21.10.1999, golman, FK Olimpic
3.Adis Goralija, stoper, FK Rudar Kakanj
4.Almir Čubura, stoper, FK Željezničar U19
5.Belmin Čehajić, vezni, FK Rudar Kakanj
6.Damir Beširević, lijevi bocni, FK Bosna Sema
7.Ibrahim Hrvat, desni bocni, FK Mladost DK
8.Fahrudin Kovač, polušpic, NK Metaleghe BSI
Amar Prutina -
Došli:
1.Amar Bučuk, rodj. 17.01.1997, lijevi bocni, FK Olimpic
2.Emin Muzaferija, rodj. 21.10.1999, golman, FK Olimpic
3.Adis Goralija, stoper, FK Rudar Kakanj
4.Almir Čubura, stoper, FK Željezničar U19
5.Belmin Čehajić, vezni, FK Rudar Kakanj
6.Damir Beširević, lijevi bocni, FK Bosna Sema
7.Ibrahim Hrvat, desni bocni, FK Mladost DK
8.Fahrudin Kovač, polušpic, NK Metaleghe BSI
- samo_lijevo
- Kontakt:
Plakalo, Tahiri, Jaganjac, Frljak, Handzic.Zukanovic je napisao/la:Otišli:
Amar Prutina -
Nisu jos svi dosli od nabrojanih, neki su na probi.
Meni iz kluba poslali email i da stavim na tm. zato se nadam da ce igraci ostati/potpisati.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Za odlaske je sigurno, a za nove igrace i nije, mislim na ovo sto ja pisem. Jucer je bila prijateljska, garant su momci zadovoljili.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Hasanhodzic i Handzic u Celiku.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Raspored NK Bosna tokom jesenjeg dijela Prve lige u sezoni 2016/2017
1.kolo Bosna - Čapljina
2.kolo Bosna Sema - Bosna
3.kolo Bosna - Sloga S.Han
4.kolo Bosna - Zvijezda
5.kolo Gošk - Bosna
6.kolo Bosna - Travnik
7.kolo Jedinstvo - Bosna
8.kolo Bosna - Bratstvo
9.kolo Radnicki - Bosna
10.kolo Bosna - Rudar (Derbi)
11.kolo Buducnost - Bosna
12.kolo Bosna - Orašje
13.kolo Velež - Bosna
14.kolo Bosna - N.Travnik
15.kolo Goražde - Bosna
1.kolo Bosna - Čapljina
2.kolo Bosna Sema - Bosna
3.kolo Bosna - Sloga S.Han
4.kolo Bosna - Zvijezda
5.kolo Gošk - Bosna
6.kolo Bosna - Travnik
7.kolo Jedinstvo - Bosna
8.kolo Bosna - Bratstvo
9.kolo Radnicki - Bosna
10.kolo Bosna - Rudar (Derbi)
11.kolo Buducnost - Bosna
12.kolo Bosna - Orašje
13.kolo Velež - Bosna
14.kolo Bosna - N.Travnik
15.kolo Goražde - Bosna
- samo_lijevo
- Kontakt:
Poraz od Metaleghea 2:1. Strijelac novi igrac Cehajic.
U srijedu protiv Mladosti Kakanj.
U srijedu protiv Mladosti Kakanj.
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
.
Zadnja izmjena: pride_of_merseyside, dana/u 26 feb 2021, 18:07, ukupno mijenjano 1 put.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Idriz Dzafic se vratio u maticni klub.
Imamo jaču ekipu od prošlogodišnje. Bekovske pozicije riješili sa Hrvatom i Beširevićem. Sigurno kvalitetnija rješenja od igrača koji su napustili klub a da su igrali na toj poziciji. Hasanhodžic je sigurno bio jedan od najboljih stopera lige, ali Papaz je stroj. Iskusan, bezbroj utakmica u PLBIH. Znamo šta je Idriz Džafić radio u KOknju, tako da je odlazak Handžića elegantno riješen. Ostali prvotimci su ostali u klubu, posebno je bitna sredina terena koja je ostala potpuno ista na čelu sa prof. dr. Ćulov Alijom.
Vraća nam se kapiten Čabaravdić nakon duge povrede. Očekujem da Porća nastavi rešetati protivničke mreže, ipak je momak od 19 godina za polusezonu postao najbolji strijelac ekipe. Sve to sa primanjima koja su među najmanjim u ligi i sa prosjekom od 22 godine. Idemo jako!!!
Imamo jaču ekipu od prošlogodišnje. Bekovske pozicije riješili sa Hrvatom i Beširevićem. Sigurno kvalitetnija rješenja od igrača koji su napustili klub a da su igrali na toj poziciji. Hasanhodžic je sigurno bio jedan od najboljih stopera lige, ali Papaz je stroj. Iskusan, bezbroj utakmica u PLBIH. Znamo šta je Idriz Džafić radio u KOknju, tako da je odlazak Handžića elegantno riješen. Ostali prvotimci su ostali u klubu, posebno je bitna sredina terena koja je ostala potpuno ista na čelu sa prof. dr. Ćulov Alijom.
kandidat za ulazak u Pl-u iz sjene..samo_lijevo je napisao/la:Idriz Dzafic se vratio u maticni klub.![]()
![]()
Imamo jaču ekipu od prošlogodišnje. Bekovske pozicije riješili sa Hrvatom i Beširevićem. Sigurno kvalitetnija rješenja od igrača koji su napustili klub a da su igrali na toj poziciji. Hasanhodžic je sigurno bio jedan od najboljih stopera lige, ali Papaz je stroj. Iskusan, bezbroj utakmica u PLBIH. Znamo šta je Idriz Džafić radio u KOknju, tako da je odlazak Handžića elegantno riješen. Ostali prvotimci su ostali u klubu, posebno je bitna sredina terena koja je ostala potpuno ista na čelu sa prof. dr. Ćulov Alijom.Vraća nam se kapiten Čabaravdić nakon duge povrede. Očekujem da Porća nastavi rešetati protivničke mreže, ipak je momak od 19 godina za polusezonu postao najbolji strijelac ekipe. Sve to sa primanjima koja su među najmanjim u ligi i sa prosjekom od 22 godine. Idemo jako!!!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ne zuri nam se. Prvo dok napravimo stadion pa cemo uci u PLBIH.
jedino ispravno razmišljanje..samo_lijevo je napisao/la:Ne zuri nam se. Prvo dok napravimo stadion pa cemo uci u PLBIH.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Danas sa početkom u 17:30 sati igra se prijateljski meč na stadionu Luke između Bosne i Mladosti Kakanj. U subotu naredni meč protiv Goražda.Papaz i Hrvat nova pojačanja NK Bosna Visoko
Predrag Papaz (29 godina) novo je pojačanje NK Bosna Visoko. Nekadašnji kadetski, juniorski i U21 reprezentativac BiH dolazi kao veliko pojačanje na poziciji stopera iz FK Slavija. On je u dosadašnjoj karijeri nastupao za FK Slavija, NK Metalleghe BSI, a nastupao je tri sezone i za FK Jablonec u Prvoj ligi Češke, kao i u Kanadi za SC Waterloo. Ugovor je potpisao na godinu dana. Drugo pojačanje je Ibrahim Hrvat (24 godine) koji igra na poziciji desnog bočnog. Isti je u dosadašnjoj karijeri nastupao za NK Unis Vogošća, NK Travnik, a posljednje dvije sezone proveo je u FK Mladost Doboj-Kakanj sa kojom je prije dvije sezone izborio plasman u Premijer ligu BiH. Kao i Papaz i Hrvat je potpisao ugovor na godinu dana. Angažovanje pomenuta dva igrača koji iza sebe imaju bogato iskustvo, kao i nastupe u Premijer ligi BiH sasvim sigurno će biti velika pojačanja za narednu sezonu. UO NK Bosna pregovara sa još pet igrača koji će u narednoj sezoni sasvim sigurno predstavljati velika pojačanja.
http://visoko.co.ba/papaz-i-hrvat-nova- ... oko/68990/
- samo_lijevo
- Kontakt:
Bosna-Mladost 4:4 (3:2)
Strijelci za Bosnu su Porča, Džafić, Mujezinović, Mahmić. Mladost za klasu bolja i spremnija, ali eto napraviše četiri greške
(indirektan udarac na 3 metra od gola, dva penala i puštanje samog protivničkog igrača kod prekida) i Bosna sve kazni. Vidi se da su duže u trenažnom procesu.
Bosnina odbrana drugi dan zajedno, dobro su i odigrali. U drugom poluvremenu Bosna se malo oslobodila kad su ušle druge postave.
Strijelci za Bosnu su Porča, Džafić, Mujezinović, Mahmić. Mladost za klasu bolja i spremnija, ali eto napraviše četiri greške
Bosnina odbrana drugi dan zajedno, dobro su i odigrali. U drugom poluvremenu Bosna se malo oslobodila kad su ušle druge postave.
Stize Vam jedan igrac Mladosti na posudbu. Adnan Hrelja je igrac koji ce Vam dobro doci i koji ce donijeti jos kvaliteta u ekipu
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ja se nadao i Gacanu.ziher je napisao/la:Stize Vam jedan igrac Mladosti na posudbu. Adnan Hrelja je igrac koji ce Vam dobro doci i koji ce donijeti jos kvaliteta u ekipu
ADNAN HRELJA, NOVI IGRAČ U REDOVIMA BOSNE
Sve su prilike da je uprava NK Bosna Visoko više nego odlučna nastaviti kontinuitet dobrih rezultata iz prošle sezone, te na stadion Luke dovodi samo provjerena i dokazana igračka imena.
Iako se na prvi mah činilo da će biti jako teško nadoknaditi odlaske nekolicine standardnih igrača, posljednja pojačanja dokazuju da bi ekipa Bosne mogla biti igrački dosta jača u odnosu na prethodnu sezonu.
Danas je na stadion Luke na posudbu pristigao Adnan Hrelja, dvadesetdvogodišnji lijevi vezni koji je u protekle dvije sezone nastupao za premijerligaša Mladost DK.
Iako ima samo 22 godine, Adnan je do sada skupio zavidno iskustvo nastupajuči za ekipe FK Sarajevo, Pecsi MFC, Rudar, te Mladost iz Doboja čiji je predsjednik Mensur Mušija velikodušno ustupio ovog vrsnog igrača našoj ekipi.
Uprava NK Bosna Visoko ovim putem upučuje riječi dobrodošlice našem novom igraču.
http://nkbosna.ba/adnan-hrelja-novi-igr ... ima-bosne/
- samo_lijevo
- Kontakt:
Bosna-Goražde 1:0 (0:0), strijelac Mahmić.
Kakva je kod vas situacija sa sponzorima? Podrska opstine?
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.