FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

AulleTa
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la AulleTa » 28 jun 2010, 16:58

ajla je napisao/la:Na Tušanj dolazi Brazilac Jair Souto Junior

Ponedjeljak, 28 Juni 2010 12:56
U ovoj sedmici na Tušnju bi se na probi trebao naći Brazilac Jair Souto Junior, koji je prvu polusezonu prošlog prvenstva odigrao za trebinjski Leotar, te zbog dugovanja u martu napustio ovaj klub.

- Ima još nekoliko klubova zainteresovanih za njega, jer je u Leotaru odigrao dosta dobro. Radi se o veznom igraču, koj igra slično Tariku Okanoviću. Kontaktirao sam ljude i Slobodi i izrazili su želju da Souto Junior provede nekoliko dana sa njima, i da se odluče da li je im je potreban takav igrač – rekao nam je Ado Husarić, menadžer Brazilca.

Radi se i 23-godišnjem igraču koji se rodio u brazilskoj pokrajini Rio Grande do Sul, a karijeru počeo u mlađim selekcijama kluba "Gremio". Prije Leotara je igrao za hrvatsku ekipu Primorac. Trenutno se nalazi u Trebinju, čekajući novi angažman u Premijer ligi.

Proteklih godina na Tušnju su bivali registrovani igrači iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Kameruna, a ukoliko Junior zadovolji Glavaša, bit će to prvi Brazilac u dresu Slobode.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ako je poput okanovica ostaje sigurno...heheh...
Ndam se da će ostati, provjeren je igrač.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 28 jun 2010, 17:33

Frutek je napisao/la:Kakav je Kamerunac igr´o u Slobodi da me j****e ja se ne mogu sjetit´ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A Tare će uvijek imati mjesto u Slobodi u to sam 100% siguran :D

Ma nije ni igrao bio na probi onaj sto je u Orasju bio pa dosao u Slobodu sjedio na klupi pa ga otpustili :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 28 jun 2010, 18:15

Karadža u Čeliku :?
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 jun 2010, 18:20

Frutek je napisao/la:Karadža u Čeliku :?
Jbg.Celik ponudio vise i nema se tu sta pricat,ljudi kulturno obavili razgovor,dok nasi nisu se udostojili popricat sa igracima prije pocetka priprema,vec cekaju pocetak i da se igraci smiluju pa da ostanu,Karadza otisao,ko je sljedeci ??
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 28 jun 2010, 20:03

Šta je ovo oko stadiona, evo gledao sam na RTVTK prilog i nije baš ugodno čuti. Nadam se da će se naći sredstava da se završi i da ima jedan lijep i kompletan stadion na sjeveru BiH.
Dragon Town

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 28 jun 2010, 23:26

j.e.b.o ih usrani brazilac u supak..taj da imalo sta zna sa loptom nebi se pomijo po Bosni a sigurno ne Trebinju...ko da je bogom dato da svaki brazilac zna igrat fudbal...cccc....Karadza je odlicno odigrao polusezonu i da su u upravi imali i gram mozga kopali bi i rukama i nogama da sa momkom dogovore produzenje ugovora....
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 jun 2010, 23:31

slani grad je napisao/la:j.e.b.o ih usrani brazilac u supak..taj da imalo sta zna sa loptom nebi se pomijo po Bosni a sigurno ne Trebinju...ko da je bogom dato da svaki brazilac zna igrat fudbal...cccc....Karadza je odlicno odigrao polusezonu i da su u upravi imali i gram mozga kopali bi i rukama i nogama da sa momkom dogovore produzenje ugovora....
Vidjecemo dal ce se brazilac dokazat,mi na Taretovom mjestu nemamo idealnu zamjenu,tako da treba probat i sa njim.Ma ljudi iz Zenice obavili razgovor,ponudili bolje uslove,a ne nasi cekali da se igraci smiluju,Glavas hodao po Njemackoj,Sabovici ni rijeci sa igracima,i ja bi otisao ..

Robovlasnik
Kontakt:

Post Postao/la Robovlasnik » 29 jun 2010, 01:30

harry_90 je napisao/la:
slani grad je napisao/la:j.e.b.o ih usrani brazilac u supak..taj da imalo sta zna sa loptom nebi se pomijo po Bosni a sigurno ne Trebinju...ko da je bogom dato da svaki brazilac zna igrat fudbal...cccc....Karadza je odlicno odigrao polusezonu i da su u upravi imali i gram mozga kopali bi i rukama i nogama da sa momkom dogovore produzenje ugovora....
Vidjecemo dal ce se brazilac dokazat,mi na Taretovom mjestu nemamo idealnu zamjenu,tako da treba probat i sa njim.Ma ljudi iz Zenice obavili razgovor,ponudili bolje uslove,a ne nasi cekali da se igraci smiluju,Glavas hodao po Njemackoj,Sabovici ni rijeci sa igracima,i ja bi otisao ..
Vidim upucen si u sva desavanja u Slobodi ... pa ako moze kratki rezime o Karadzi ? Hvala unaprijed
Onaj ko je rekao da nije važna pobjeda ili poraz, važno je učestvovati, vjerovatno je sam izgubio.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 jun 2010, 10:38

Senad Mujic produzio ugovor sa Slobodom,iako je bio pregovorao sa Zvijezdom iz Gradačca.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 jun 2010, 10:42

Za Alvina Karadžu se još ništa ne zna. Ovaj je nogometaš tražio da mu Sloboda unaprijed isplati što dogovore, a kako na Tušnju manjka gotovine, još se ne zna hoće li Karadža produžiti ugovor.....

Covjeku ostali duzni pare,jos nisu htjeli da popricaju snjim,koji glupani u pm.Ostali smo bez jednog dobrog igraca,velikog borca na terenu,al eto uprava nije razmisljala i kasno je sad za sve,Celik je odradio dobar posao,uzeo dobrog igraca,i svaka im cast ;)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 jun 2010, 11:18

Milošević produžio ugovor sa Slobodom, Nikolić novo pojačanje

Iako su pripreme počeli sa samo 13 igrača, u ekipi tuzlanske Slobode polako se slažu kockice za narednu sezonu Premijer lige u kojoj Tuzlaci pretenduju na sam vrh tabele.
Nakon što su ugovore produžili Damir Smajlović i Senad Mujić, istu stvar u toku sutrašnjeg dana trebao bi uraditi i Semjon Milošević, igrač koji je u prošloj sezoni bio važan stub u odbrani Slobode.

Dobre igre Miloševića u crveno-crnom dresu natjerale su čelnike tuzlanskog kluba da ovom igraču ponude produženje ugovora, iako je za naš portal prije nekoliko dana kazao da su male šanse da i naredne sezone nosi dres Slobode, Milošević je ipak odlučio staviti potpis na novi, jednogodišnji ugovor sa timom iz Rudarske 2.

Sinoć me zvao klubski menadžer Adem Šabović i brzo smo se dogovorili oko svega pa bi sutra trebao doći u Tuzlu kada ćemo realizovati taj dogovor. Kako stvari stoje, potpisat ću ugovor na godinu dana, kazao je Milošević .

S obzirom da je ostala većina igrača od prošle sezone, mislim da možemo mnogo u predstojećem prvenstvu. Mi želimo da se nalazimo u samom vrhu tabele, imamo ekipu za takve domete, ko zna, možda čak i za titulu. Ipak, ne treba se zalijetati mnogo, jer ko visoko leti, nisko sleti, treba zapeti i dobro se oznojiti a rezultat će nadam se doći, kazao je Milošević.

Treninzima Slobode danas bi se trebao priključiti i Staniša Nikolić, igrač koji je prije nekoliko godina sa dosta uspjeha nosio dres ovog kluba iz kojeg je prešao u redove mostarskog Zrinjskog. Posljednju sezonu, Staniša je proveo u slovačkoj Dunajskoj Stredi. Zbog prinove u porodici, odnosno rođenja sina Matea, Nikolić se odlučio za povratak u BiH, iako je imao konkretnu ponudu Željezničara, Nikolić se odlučio vratiti u matični klub.

Klub je u međuvremenu napustio Alvin Karadža koji je pojačao zenički Čelik ali su u Tuzli još ranije doveli Dejana Drakula. Drakul je provjereni defanzivac koji je protekle sezone noseći dres Sutjeske proglašen najboljim odbrambenim igračem RS-a, a kada se doda da su u timu ostali iskusni defanzivci, Gradimir Crnogorac i Samir Jogunčić, odlazak Karadže, Tuzlacima ne bi trebao biti neka velika glavobolja.

Iako se proteklih dana spominjao i dolazak Brazilca Jaira Souta Juniora koji je u prvom dijelu prošle sezone nosio dres Leotara, čini se da od toga neće biti ništa.

Prvi put čujem od vas za dolazak Brazilca, ne znam čija je to želja ali oko svih pojačanja se lično pitam ja. Nama se svaki dan nudi 10 igrača ali ne želimo srljati, cilj je do odlaska na pripreme okupiti igrački kadar iz prošle sezone kojem će biti priključeno još nekoliko pojačanja. Stižu nam Milošević i Nikolić a u narednih dan-dva, trebali bi potpisati ugovor sa jednim ekstra igračem koji će nam sigurno biti od velike pomoći. Sada ne bih govorio o kome se radi jer bolje je još malo pričekati dok ne potpišemo ugovor sa njim, kazao je Vlatko Glavaš.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 jun 2010, 12:24

To!!! 8-) 8-)
Stana se vraca u staro jato. Uh kakve sad prodore treba ocekivati. :D I Milosevic ostaje, tako da odlazak Karadze i ne donosi preveliku stetu. Neko je od stopera morao napustiti klub, a ocigledno da je Karadza bio visak....

Veliko pojacanje, hmm, da nece Dzeku dovest??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 jun 2010, 12:28

Vidjecemo koje je to veliko pojacanje koje Glavas najavljuje :mrgreen: Milosevic ostaje sto je dobro,on sa Drakulom i Crnogorcem cine mozda najacu odbranu u ligi.

solar
Kontakt:

Post Postao/la solar » 29 jun 2010, 13:08

Znaci top ekipa za sledecu sezonu...imamo skoro po dva kvalitetna igraca na svakoj poziciji... :D, najbitnije je da su ostali igraci koji su proosle sezone iznijeli teret, znaci Mujkic, Milosevic, Joguncic ,Crnogorac, Gavaric, Malkic, Bekic, Mujic, Smajlovic...JOs sad Nikolic dolazi za desnog beka....Jedino nam ostaje upraznjeno mjesto umjesto Tareta...S ovim ostalim igracima, i djecom iz juniorskog pogona mogla bi Sloboda daleko sljedece sezone.. :D :D :D

CrnoCrveni
Kontakt:

Post Postao/la CrnoCrveni » 29 jun 2010, 13:20

[quote="harry_90"][quote="ajla"][quote="harry_90"]Glavas jucer izjavio pred pocetak priprema: ”Danas se odazvalo 12 igrača i znam da je to malo, ali do ponedeljka Karadža, Gavarić, Milošević, Mujić i Smajlović bi trebali da se priključe.

Nekadašnji igrač tuzlanske Slobode, mostarskog Zrinjskog, bugojanske Iskre i Šibenika, Alvin Karadža, u narednoj sezoni nosit će dres zeničkog Čelika.
Hadzic PONOVO u Celiku...oleeee
Dokaz da ovaj sportsport.ba pojma nema,hocete ga na kosevo...dobicete ga od Hadzije na Kosevu:))))

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 jun 2010, 13:25

Znamo da je presao Celik ;)

ajla
Kontakt:

Post Postao/la ajla » 29 jun 2010, 13:46

@ CrnoCrveni

jarane kasnis s informacijama.....za nas je KAradža stara informacija...hehe.. :mrgreen: :mrgreen:
FKR 1987..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 jun 2010, 13:52

Imamo mi tu Crnogorca,Milosevica,Drakula i Joguncica.tako da je jedan morao otpast :D ovaj je vise bio povrijedjen nego sto je igrao,al kad je igrao,igrao je dobro ...

CrnoCrveni
Kontakt:

Post Postao/la CrnoCrveni » 29 jun 2010, 13:53

ajla je napisao/la:@ CrnoCrveni

jarane kasnis s informacijama.....za nas je KAradža stara informacija...hehe.. :mrgreen: :mrgreen:
a iskreno jel dobar igrac,vi znate bolje nego ove moje info :?:
Hadzic PONOVO u Celiku...oleeee
Dokaz da ovaj sportsport.ba pojma nema,hocete ga na kosevo...dobicete ga od Hadzije na Kosevu:))))

ajla
Kontakt:

Post Postao/la ajla » 29 jun 2010, 14:01

CrnoCrveni je napisao/la:
ajla je napisao/la:@ CrnoCrveni

a iskreno jel dobar igrac,vi znate bolje nego ove moje info :?:
pa cim ga je Čelik uzeo znaci da je dobar igrac...dobar je on odbrambeni igrac jos sam da imate jos takvih dobrih uklobio bi vam se pravooo....
FKR 1987..

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.