Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

majmun3
Kontakt:

Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la majmun3 » 16 jul 2016, 07:23

ne_znam_ko_sam je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:Uglavnom steta sto ovaj puč propade veceras, mozda bi nastupila neka mirnija vremena na bliskom istoku da je uspio
Kao sto su nastupila u Libiji, Iraqu pa i Europi (izbjeglice) smaknucima Gadafija i Sadama sa vlasti..
Gadaffi i Assad su predvodili umjerenije struje u svojoj zemlji, a ostale drzali pod kontrolom
Islamist Erdogan predstavlja ekstremne islamiste. Turska se treba vratiti na ono sto je bila pod Ataturkom

filip13

Re: Chat

Post Postao/la filip13 » 16 jul 2016, 08:10

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 16 jul 2016, 09:19

Mudonje :salut:
slika
ZZ

mcmanaman
Kontakt:

Post Postao/la mcmanaman » 16 jul 2016, 09:31

Kolika je sila Erdogan u Turskoj pa je uspio toliki narod izvesti na ulice Skypom :crazy: Steta poginulih .

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jul 2016, 09:56

Profilne Erodagana na fb :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Dove za opstanak Esoganove vladavine :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Skupovi u BiH sa Turskim zastavama :puke: :puke: :puke:

Saucesce svim porodicama onih koji su sinoc nevino stradali
Nad tobom sunce najljepše sja

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 16 jul 2016, 10:03

Nista dok On opet ne sravni sve izgleda...

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 10:19

tresla se republika rodio se sultanat
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 jul 2016, 10:33

Ružno je ovo sve gledati u Turskoj, ali mi na živce idu ovi domaći "Turci" po FB.
To sve nekakvi statusi podrške, turske zastave, okupljaju se na Barščaršiji, a zaboravljaju jednu bitnu stvar ili je ne znaju.
Turci su Bosnu i Hercegovinu prodali Austro-Ugarskoj monarhiji za bijedne pare, samo da nešto zarade kad već ne mogu opstati tu.
Također, u ovom prošlom ratu ovdje samo su gledali pokolj, ali ajde ti to objasni glupom Bošnji.
Počeli smo kao Srbi sa Rusima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jul 2016, 10:41

Bundesliga je napisao/la:Ružno je ovo sve gledati u Turskoj, ali mi na živce idu ovi domaći "Turci" po FB.
To sve nekakvi statusi podrške, turske zastave, okupljaju se na Barščaršiji, a zaboravljaju jednu bitnu stvar ili je ne znaju.
Turci su Bosnu i Hercegovinu prodali Austro-Ugarskoj monarhiji za bijedne pare, samo da nešto zarade kad već ne mogu opstati tu.
Također, u ovom prošlom ratu ovdje samo su gledali pokolj, ali ajde ti to objasni glupom Bošnji.
Mi smo cobanski narod i ne treba nista cuditi
Uglavnom slazem se sve s tobom, zao mi je samo ubijenih civila kao sto mi je isto zao svih ubijenih civila na svijetu, dolazili oni iz "bratske" drzave ili ne
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 16 jul 2016, 10:45, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 jul 2016, 10:43

Bundesliga je napisao/la:Ružno je ovo sve gledati u Turskoj, ali mi na živce idu ovi domaći "Turci" po FB.
:thumbup:

High

Post Postao/la High » 16 jul 2016, 10:45

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jul 2016, 10:51

Ovaj Bakirov frend je cak gori i od njega, zrtvobao je 100-200 svojih ljudi civila ..

A da su vojnici imali zelju da ih ubijaju mogli su pobiti 10000 hiljada lagano. Govore ljudima ostanite u kucama, pojavi se antikrst na twiteru i zove ih da ginu za nesto sto je namjestio :D

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jul 2016, 10:52

Sultane i Bosnjaci su na raspolaganju :urnebes: :urnebes:
Ajmo gonite se svi u Tursku kad ste na raspolaganju, makar nas samo 100 000 u BiH ostalo

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 jul 2016, 10:54

High je napisao/la:slika
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 16 jul 2016, 11:03

tuzlak1987 je napisao/la:Ovaj Bakirov frend je cak gori i od njega, zrtvobao je 100-200 svojih ljudi civila ..

A da su vojnici imali zelju da ih ubijaju mogli su pobiti 10000 hiljada lagano. Govore ljudima ostanite u kucama, pojavi se antikrst na twiteru i zove ih da ginu za nesto sto je namjestio :D
A sta da je pozvao od preostalih 198.000 hiljada iz Istanbula i Ankare, one koji su njemu odani da se bore protiv ovih 2.000 pobunjenih? Na ulicama bi svakako izaslo nesto naroda samo od sebe. Bilo bi X puta vise zrtava i nastao bi gradjanski rat.

Boli mene q za sve domace i strane vodje i politicaree, ali i kao apoliticna osoba mogu reci da je poziv narodu da izadje na ulice bio najbolji i najmudriji moguci potez jednog vodje u datim okolnostima, jer u svim drugim opcijama bi bilo jos vise nevinih zrtava. A to je meni licno prvi faktor vaznosti u ovom udaru.

Mozemo mi sa distance, u sadasnjosti ili u duhu proslosti, pricati i pisati sta hocemo, gotiviti Turke i Erdogana ili ne, ali desetine miliona su ga izabrale na demokratski nacin od cega su desetine hiljada izasle i krenule golim rukama na tenkove. Svi neistomisljenici su sinoc imali sansu, ali ne i muda, i nema se tu sta vise komentarisati. Bio vam/nam lik drag ili ne, on je sinoc postao besmrtan.
Zadnja izmjena: Gefufna, dana/u 16 jul 2016, 11:15, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 16 jul 2016, 11:04

Ti što su se okupili na Baščaršiji su 90% Turci ili ako i nisu Turci povezani su sa Turskom na neki način (studiraju, rade, imaju nekoga dole itd).

Za OC i prodaju se slažem ali od te prodaje desila se mnogo gora stvar 27-28 godina prije dolaska A-U. To je bilo slanje vlaha Mihajla Latas u Bosanski ejalet i ubijanje većine bosanskih uglednih ljudi, begova i kapetana što je osakatilo ne samo spremnost Bosne na odbranu nego i kulturni i politički razvoj.

Politička scena Turske prije dolaska AKP 2001/02 je bila slična ovoj u Bosni, korupcija i nesposobnost političara što je i razlog radi čega Erdogan i AKP imaju ovakvu podršku jer im je obezbjedio zaposlenost i napredak. Ne branim ih pa čak i ja to smatram da su samo gledali pokolj ali eto i druga strana priče jer u to vrijeme, početkom 90tih, Turska nije bila ni politički stabilna a kamoli vojno jaka država. Koliko su bili politički stabilni tada najbolje pokazuje da tadašnje vladajuće stranke, DP i SDP - turski komunisti, kada je počeo rat u Bosni prvo su podržali Miloševića i JNA a potom povukli kada se uočilo ko je ko.

https://www.facebook.com/14968693772806 ... main_video :( :(
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 16 jul 2016, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 16 jul 2016, 11:12

slika

slika

Ingram
Kontakt:

Post Postao/la Ingram » 16 jul 2016, 11:15

Tuzla na aparatima. :kafa:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 16 jul 2016, 11:21

Komunjare, ateisti, i ostali levati na aparatima.Čovjek je izabran na demokratski način, Turska je postala ekonomska sila pod njegovim vodstvom, i napredak ne prestaje.To je trn u oku mnogima. Ali im također smeta to što se čovjek ne stidi svoje vjere za razliku od mnogih.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []