Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

alan_kardec
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la alan_kardec » 16 jul 2016, 17:58

Federer17 je napisao/la:Alan, Dantes, sto je 95% komentara na srpskim portalima protiv Turske, Erdogana, sto u ovolikoj mjeri vrijedjaju i ponizavaju na sve moguce nacine, sto je tolika mrznja prisutna kod tih ljudi (dakle, vecine)? Je li Turska Srbiji nesto kriva, ili je to ipak mrznja prema islamu? Krivo nekome sto Turska nije Egipat, Libija, Sirija pa da se nasladjuju u nistenju i ubijanju svega islamskog, pa i stanovnistva?

Isto to bih ja tebe mogao da pitam. Zašto se po bošnjačkim forumima u velikoj većini vrijeđaju Rusija ili Putin? Šta je tu u pitanju? Mislim, ne moraš odgovoriti, nego samo prvo pogledaj u svoje dvorište.

Federer17 je napisao/la:A, ne mozes @rio porediti saff s tim nikako, kod njih se uglavnom svi neprimjereni komentari brisu, rijetko kada ostave vise od par komentara.

Naravno, saff je portal za primjer, jer pišu da su noćas Tursku spasili ezani sa džamija i tekbiranje. Za primjer je jer Gulenove ljude dovode u vezu sa Dodikom...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 16 jul 2016, 17:58

Sta ti znaci to "islamista"?

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 jul 2016, 18:02

Federer17 je napisao/la:Sta ti znaci to "islamista"?
"Islamist je danas neprecizan pojam za građanina ili političara koji se zauzima da islam bude osnovni kriterij u politici."
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 16 jul 2016, 18:03

Mozda zato sto u vojnom udaru nije cilj ubiti celo drzave nego zbaciti da s trona i dalje upravljati sudskim procesom te napraviti farsu kroz demagogiju i slicne metode. Zasto bi pucisti sinoc krenuli na Erdogana licno? Ma koliko se ti trudio prikazati ovo kao izreziran ustanak to ne djeluje ni 1% kao slican slucaj. 2800 sudija mu treba a nije ih nasao, samo je smijenio stare sto je i logicno, nesto moras mijenjati jer si prezivio upravo udar na drzavu.

I da, paralelu s Hitlerom si sam povukao, nemoj se sada vaditi kao nisam htio ovo ili ono. KUlt licnosti i slicno je prica za malu djecu, baz uvrede. Tom logikom i Angela Merkel ima karakteristike slicne Adolfovim, ima i Putin, Trump... samo zato sto lider odstupa od standardnih fraza ne znaci odmah da mozes povuci paralelu izmednju Hitlera i bilo koga od navedenih.

Opet ponavljam, interesantno je kako su mnogi promijenili misljenje i poceli pricati gluposti o reziranom udaru a sinoc su pricali kako je dosao kraj Turske. To je ona fora kada ti se ne svidja ishod necega trudis se minimizirati neciju borbu i pobjedu.

@DANTES

Ako cemo otvoreno i iskreno onda moram reci da za mene ne postoji demokratija u praksi, to je skup pravila koji iskrecu stvarnost i na papiru je predstavljaju kao nesto sto nije. Demokratija dok se uvodila silom stradali su milioni od Afganistana do Sirije i ja stvarno vise ne vjerujem u taj politicki sistem. Savrseno je napisan ali u praksi se ne moze ostvariti i , gle cuda, upravo zato je i satkan takav kakav jeste.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

DANTES
Kontakt:

Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 18:05

Clutch je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Clutch je napisao/la: Pa onda ti analitika bas i nije jaca strana.
ti daj druge bolje argumente. stani, nisi dao nijedan argument, samo si prosipao te neke nacionalističe fore.
Krivis ga jer je pozvao narod na ulice, da ustane protiv pucista koji na vojni i nedemokratski nacin zele preuzeti kontrolu na drzavom, u 21. vijeku. Najbolje da je svima porucio da se predaju vojsci :lol:

Spominjes da je Erdogan poslao narod u gradjanski rat. Gradjanski rat bi se dogodio da se Erdogan vojnim silama obracunao sa pobunjenicima, sto on nije uradio. Nemas ti pojma moj dantes, samo bezze spinujes tu i neki nacionalizam spominjes.
ne krivim ga samo konstatujem. kao što vidiš da sam napisao riskirao je tim potezom i profitirao.

pominjem nacionalizam jer si rekao da bih ja volio rat u turskoj aludirajući na moju nacionalnost
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jul 2016, 18:07

Rooney88 je napisao/la:Mozda zato sto u vojnom udaru nije cilj ubiti celo drzave nego zbaciti da s trona i dalje upravljati sudskim procesom te napraviti farsu kroz demagogiju i slicne metode. Zasto bi pucisti sinoc krenuli na Erdogana licno? Ma koliko se ti trudio prikazati ovo kao izreziran ustanak to ne djeluje ni 1% kao slican slucaj. 2800 sudija mu treba a nije ih nasao, samo je smijenio stare sto je i logicno, nesto moras mijenjati jer si prezivio upravo udar na drzavu.

I da, paralelu s Hitlerom si sam povukao, nemoj se sada vaditi kao nisam htio ovo ili ono. KUlt licnosti i slicno je prica za malu djecu, baz uvrede. Tom logikom i Angela Merkel ima karakteristike slicne Adolfovim, ima i Putin, Trump... samo zato sto lider odstupa od standardnih fraza ne znaci odmah da mozes povuci paralelu izmednju Hitlera i bilo koga od navedenih.

Opet ponavljam, interesantno je kako su mnogi promijenili misljenje i poceli pricati gluposti o reziranom udaru a sinoc su pricali kako je dosao kraj Turske. To je ona fora kada ti se ne svidja ishod necega trudis se minimizirati neciju borbu i pobjedu.

@DANTES

Ako cemo otvoreno i iskreno onda moram reci da za mene ne postoji demokratija u praksi, to je skup pravila koji iskrecu stvarnost i na papiru je predstavljaju kao nesto sto nije. Demokratija dok se uvodila silom stradali su milioni od Afganistana do Sirije i ja stvarno vise ne vjerujem u taj politicki sistem. Savrseno je napisan ali u praksi se ne moze ostvariti i , gle cuda, upravo zato je i satkan takav kakav jeste.
demokratija kao takva ne postoji jer demos ustvari nikad ne kratos
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 16 jul 2016, 18:11

Čovjek, kojega u medijima oslovljavaju Alfonso, ove je godine regularno proglašen žrtvom u čak tri teroristička napada. Alfonso je navodno prijavljen kao mrtav u padu zrakoplova EgyptAira, potom je poginuo na aerodromu u Istanbulu, a navodno je ubijen i u pucnjavi u LGBT klubu u Orlandu.
http://hr.****/a135312/Svijet/Svi ... apada.html
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 16 jul 2016, 18:13

Tribalian je napisao/la:
Čovjek, kojega u medijima oslovljavaju Alfonso, ove je godine regularno proglašen žrtvom u čak tri teroristička napada. Alfonso je navodno prijavljen kao mrtav u padu zrakoplova EgyptAira, potom je poginuo na aerodromu u Istanbulu, a navodno je ubijen i u pucnjavi u LGBT klubu u Orlandu.
http://hr.****/a135312/Svijet/Svi ... apada.html
To je ovo o cemu pricamo!

Izgubili su konce i ne znaju sta rade vise.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2016, 18:14

Znajući da su se ovakvi udari dešavali ranije u Turskoj, koja ima tu tradiciju vojne vlasti, i koja je dugo vremena držala sve u svojim rukama, ovo su ti ostaci Kemalista koje Erdogan nije još stavio pod kontrolu i koji su očito gajili neke lažne nade o povratku na stare staze slave, mislim sam udar je bio traljavo izveden, od početka osuđen na propast. Veze Gulena i CIA postoje, ali je Erdogan ipak bitniji za stabilnost u regionu tako da su oni odabrali tu manje zlo između dva, jer nije baš ni Gulen nešto puno veći sekularista, a i egoista jer je to njegovo učenje klasičan kult, znam jer sam imao prijatelja koji je bio zaglavio u jednoj od njihovih grupa.

Mislim da će Erdogan ovo svakako iskoristiti i da je tačno dobio municiju za dalje jačanje svog lika i djela.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 16 jul 2016, 18:16

[youtube][/youtube] :mrgreen:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 16 jul 2016, 18:17

Demokratija, ono kad dva cobana mogu nadglasati Platona... :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2016, 18:21

madridist je napisao/la:[youtube][/youtube] :mrgreen:
Evo vam Rooney i Saurman, vratite nam Haseta, Kinđeta i Davorina :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Clutch
Kontakt:

Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la Clutch » 16 jul 2016, 18:30

DANTES je napisao/la:
Clutch je napisao/la: Krivis ga jer je pozvao narod na ulice, da ustane protiv pucista koji na vojni i nedemokratski nacin zele preuzeti kontrolu na drzavom, u 21. vijeku. Najbolje da je svima porucio da se predaju vojsci :lol:

Spominjes da je Erdogan poslao narod u gradjanski rat. Gradjanski rat bi se dogodio da se Erdogan vojnim silama obracunao sa pobunjenicima, sto on nije uradio. Nemas ti pojma moj dantes, samo bezze spinujes tu i neki nacionalizam spominjes.
ne krivim ga samo konstatujem. kao što vidiš da sam napisao riskirao je tim potezom i profitirao.

pominjem nacionalizam jer si rekao da bih ja volio rat u turskoj aludirajući na moju nacionalnost
Pa konstatacija ti je pogresna, objasnio sam ti i zasto.
Upitao sam jer ne mogu pojmiti da neko o tome ima nesto lose da kaze, kriticki aludirajuci da je postojalo bolje rjesenje. Za sinocnju situaciju nije postojalo.

Ideoloski se Erdogana moze podrzavati ili ne podrzavati (niti ja u to ulazim), ali s moralne i demokratske strane, ne vidim kako da se bilo ko ne zgrozi nacinom na koji su ustanici zeljeli srusiti vlast. Vojni udar i paljba po civilima nije nacin, posebno ne u demokratskom drustvu i u 21. stoljecu. U prilog tome idu i sve ostale turske stranke koje su stale na stranu Erdogana, odnosno Turske, a i onolika narodna masa (nije da ih je tjerao neko).
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 16 jul 2016, 18:35

Upozorenje, dramaticno!

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 16 jul 2016, 18:35

Podrzala ga EU na celu sa Angelom,podrzao Obama i najbitnije podrzao ga narod prvo na izborima skoro ,pa opet sinoc,ja ne znam sad jedino da uskrsne Mandela ili Ghandi pa da kritikuju ja bih razmislio ovako samo pisamo u vjetar.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2016, 18:41

Znači slijedi kristalna noć u Turskoj :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 16 jul 2016, 18:42

Noc dugih nozOva

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 jul 2016, 18:42

rio_Ferdy88 je napisao/la:Znači slijedi kristalna noć u Turskoj :mrgreen:
Otprilike :rol:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 16 jul 2016, 18:43

muamerc je napisao/la:Demokratija, ono kad dva cobana mogu nadglasati Platona... :)
Koji ti je nick na klixu :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 16 jul 2016, 18:47

Gefufna je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Demokratija, ono kad dva cobana mogu nadglasati Platona... :)
Koji ti je nick na klixu :mrgreen:
Imam profil al sa 0 postova. :-)

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []