Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

pinoglavi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la pinoglavi » 19 jul 2016, 17:07

Uostalom to je cirkus i jedini bi bili sa tim cirkusom od lige iz više država u Europi. Ne treba fudbal porediti sa košarkom, rukometom, pogotovo vaterpolom jer tu ima i drugih spojenih liga.
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 jul 2016, 17:58

ta liga se mora formirat' prije ili poslije, niko normalan nece biti protiv toga

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 19 jul 2016, 18:03

Chinaglia je napisao/la:ta liga se mora formirat' prije ili poslije, niko normalan nece biti protiv toga
Poslije mozda ali sve dok bi ista bila na izvolte politickoj eliti da s fudbalom radi sta joj je volja ja srednji prst ruke jedino nudim UEFAi.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 19 jul 2016, 18:06

Neka formiraju ali FS BiH neka kosarkaska Liga bude primjer.
Ni po koju cijenu omalozavati domace prvenstvo.
Ko izbori neka i igra ali mora uporedo igrati i ligu.
I ne pristati na smanjenje ucesnika evropskih takmicenja iz lige.
Samo po tim uslovima inace ode nam Liga na smetljiste kao i kosarkaska.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 jul 2016, 18:51

Nema logike taj tekst gore. OK, Hrvatska je daleko najbolje plasirana od svih i neki je logican slijed da daje vise predstavnika, ali mi nije nikakva logika da BiH daje dva predstavnika dok Slovenija daje jednog. Slovenija ima skoro pa duplo veci koeficijent od BiH dok Srbija ima i vise nego duplo. Bilo bi mi logicnije da Slovenija daje vise predstavnika nego BiH. Takodjer, Slovenija i Srbija su tu negdje u rangu dok je BiH u rangu s Makedonijom i Crnom Gorom. I ovo kazem bez podcjenjivanja, vidjeli smo prethodnih sezona, a vala i ove gdje nam je mjesto. PL sigurno jeste zanimljivija i malo jaca od ove dvije, ali klubovi koji izadju u Europu su tu negdje.

Ako ce vec biti 12 klubova onda bi vjerojatno bilo rasporedjeno 3-3-2-2-1-1 sto znaci po tri iz Hrvatske i Srbije, po dva iz Slovenije i BiH i po jedan iz Makedonije i CG. Ne vidim smisao da Hrvatska ili bilo tko drugi ima cetiri kluba u toj ligi, jer je to 33% lige. Uostalom, Dinamo to nikad nece igrati zbog UEFA obaveza, vrlo cesto i Rijeka, ponekad i Hajduk. Ista stvar s Partizanom, Zvezdom i Mariborom od kojih je realno ocekivati da izbore grupe EL/LP.

Trebaju oni nas s foruma da im to organiziramo :mrgreen:

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Evander » 19 jul 2016, 19:23

Agamemnon je napisao/la:Neka formiraju ali FS BiH neka kosarkaska Liga bude primjer.
Ni po koju cijenu omalozavati domace prvenstvo.
Ko izbori neka i igra ali mora uporedo igrati i ligu.
I ne pristati na smanjenje ucesnika evropskih takmicenja iz lige.
Samo po tim uslovima inace ode nam Liga na smetljiste kao i kosarkaska.
Zaboravi na to "ko izbori". Radi toga se ova liga praviti nece.
Ako kad bude, mada ja mislim da nece nikad biti, bit cd napravljena od najvecih ekipa, onih koje imaju navijace.
Bezz obzira na tabelu, iz ove lige Sarajevo i Zeljeznicar bi bili sigurni ucesnici.
Isto tako i Vardar, Maribor, Olimpija, Rijeka, Dinamo, Hajduk, CZ, Partizan, Vojvodina i Buducnost.

Ali, posto do te lige nikad nece doci, bespotrebno je pricati o tome.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 19 jul 2016, 19:58

Mislim da je 12 timova malo za regionalnu liga, 16 ili 18 bi bila super. Sobzirom da sistem fiksnog broja ekipa iz jedne drzave, ne pruza jednake sanse svima, mozda bi trebala ispitati i opcija o ligi sa dva nivoa, bas kao sto je bila prije raspada. Jer igranje u takvom takmicenju prvom ili drugom novou za vecinu timova bio bi ravan igranju u evropskim kupovima.

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 19 jul 2016, 20:12

Nasa liga dobila update na Transfermarktu..najvrijedniji igrac je i dalje:
Haris Duljevic-1.600.000 eura
Almir Bekic 850.000
Leon Benko 800 000
Daniel Graovac 750.000
Ivan Lendric 750 000
Jasmin Mesanovic 700 000
Kenan Piric 700 000
Miroslav Stevanovic 700 000
Samir Radovac 700 000

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 jul 2016, 20:22

Ako cemo realno, prvih deset se moze kupiti za 2 miliona.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jul 2016, 20:44

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ne znam da li je ovo dobra tema da se ovo objavi, ali ...

Fudbalska liga bivših jugoslovenskih republika će konačno zaživjeti, a podržaće je UEFA ulaganjem tri miliona eura, saznaje “Blic”.
Ono o čemu se tiho pričalo na raznim sastancima od Vardara do Triglava, konačno bi moglo da dobije potvrdu. Fudbalska liga bivših jugoslovenskih republika biće formirana od naredne sezone, 2017/2018, saznaje “Blic”! Poslije odigravanja nacionalnih liga igralo bi se takmičenje po uzoru na košarkašku ABA ligu, rukometnu SEHA, vaterpolo... Time bi se podigao kvalitet svih klubova, a i donio bi atraktivne mečeve koji bi privukli navijače, sponzore, medije...

Prvi i najvažniji preduslov za formiranje lige je ostvaren. Evropska kuća fudbala će stati iza ovog prvenstva, podršku će potkrijepiti ulaganjem tri miliona eura, a već sada je zatvorena finanijska konstrukcija. Ono što bi dodatno moglo da ubijedi klubove da pristanu na novo takmičenje je prohodnost u Ligu šampiona. Naime, prvak ovog šampionata bi imao osigurano mjesto u najjačem takmičenju.

Ono što sve najviše zanima je koliko će koja zemlja imati timova u novoformiranom takmičenju. Ligu bi sačinjavalo 12 klubova, tu bi Srbija i Hrvatska imale najviše predstavnika. One bi dale tri ili četiri kluba, iz Bosne i Hercegovine bi došla dva tima, dok bi po jednu ekipu imale Slovenija, Crne Gora i Makedonija.

Jedini potencijalni problem bi mogli da budu navijači. Poznato je da pristalice klubova iz bivših republika uopšte nisu u dobrim odnosima, ali bi i to vrlo lako moglo da se sredi. Uostalom, iste probleme su imali i čelnici košarkaške regionalne lige na početku, ali sada nema nikakvih sukoba među navijačima. Sve je samo pitanje volje da se to rieši, piše beogradski Blic.
Ma zaj3bi to, taman smo poceli igrati Evropu i oni hoce ponovo da nas vracaju u borbu za opstanak.
Ako smo i bili ikada blize osvajanju prvenstva, taj projekat bi nas expresno udaljio od tog cilja forever. :D
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

admirr
Kontakt:

Post Postao/la admirr » 19 jul 2016, 20:49

PrinceofVeresija je napisao/la:Nasa liga dobila update na Transfermarktu..najvrijedniji igrac je i dalje:
Haris Duljevic-1.600.000 eura
Almir Bekic 850.000
Leon Benko 800 000
Daniel Graovac 750.000
Ivan Lendric 750 000
Jasmin Mesanovic 700 000
Kenan Piric 700 000
Miroslav Stevanovic 700 000
Samir Radovac 700 000
bekic, radovac i graovac vrijede vise. mesanovic i piric zajedno ne vrijede 700k
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 19 jul 2016, 23:37

Beduin je napisao/la:
Sariel je napisao/la:Hi jebte cuj 2 marke nemoj zajebavat.jel t0 za naviajce ili generalno ko god dodje?
Nekad davno i nama je Istok (stajanje) bio 2KM.
Ma znam znam i za ultrase i istok i za nas istok..al nekad je i kod hase sisanje.bilo 2 kerma.bilo i proslo.fakat prejeftino.
Dakle.nije do para.a propos posjeta na stadionima.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 20 jul 2016, 00:20

"Koliko para toliko muzike, protegni se koliko možeš. Za te pare koje imamo na raspolaganju mi smo napravili solidnu ekipu. O prvih pet mjesta ne treba niko da mašta, jer ona su već raspoređena. Ne zna se samo ko će biti prvi a ko peti. To su Sarajevo, Željo, Sloboda, Zrinjski i Široki. Nijedna druga ekipa nema šanse da bude na mjestu tih pet ekipa. To su timovi koji imaju ozbiljne budžete, ove godine dva naša igrača su nam otišla u Željezničar, dva u Zrinjski, jedan u Sarajevo. Ja znam šta su oni dobili tamo, to su za nas bajke. Ja kad bih imao ta sredstva, ja bih garantovao svake godine Evropu. Pitanje je ko mašta o šestom, a ove godine je to dosta izjednačeno, tako da neće biti velike razlike između šestog i desetog mjesta", kaže Slavko Petrović.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 jul 2016, 00:27

ko je uz Jakovljevica presao u Zrinjski

PandasFriend
Kontakt:

Post Postao/la PandasFriend » 20 jul 2016, 00:28

Momčilo Mrkaić

Simeunović u Radniku, momak od pola miliona eura

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 20 jul 2016, 00:37

PandasFriend je napisao/la:Momčilo Mrkaić

Sada vrijedi 50 000 bonova.
A ukoliko predje opet u Sarajevo cijena skace na 700 000 eura.
U slucaju da Sarajevo ne izbori evropu,cijena dodatno skace za 100 000.
Svaki dodir sa loptom nabija cijenu za dodatnih 5000.
Takav slucaj je sa A.Bekicom recimo.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

admirr
Kontakt:

Post Postao/la admirr » 20 jul 2016, 00:40

Agamemnon je napisao/la:

Otprilike tako nekako, jer FKS je svjetski brend. Nismo mi krivi sto za ove ostale nikad niko nije cuo :kafa:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 20 jul 2016, 00:47

admirr je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la:

Otprilike tako nekako, jer FKS je svjetski brend. Nismo mi krivi sto za ove ostale nikad niko nije cuo :kafa:
Toliki ste brend u svijetu da recimo njemacki 5 ligas ima veci prosjek posjete i veci budzet od vas.
Strasan brend koji poput magneta privlaci najvece svjetske zvijezde cak iz mijanmara.
Neki se tako paralisu vasom velicinom da i nakon 100 golova u jednoj od najjacih liga svijeta kod vas nemogu od srece gola dati,ili upisati uopste jedan nastup.
Brendirani.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

PandasFriend
Kontakt:

Post Postao/la PandasFriend » 20 jul 2016, 00:53

fks nije najveći klub na kobiljoj glavi a kamoli u državi

admirr
Kontakt:

Post Postao/la admirr » 20 jul 2016, 00:53

I ne samo iz mijanmara nego i iz nasih klubova koji igraju europu. Znaci dzaba i igranje u europi i plata od 8000, oni radije predju u FKS koje ne igra europu i koje im placa pola od onog sto bi imali u tim malim klubovima. :bow:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.