Manchester United FC - Transferi
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Transferi
Vremena se mijenjaju. Bilo bi idealno da se Fergusonov rad nastavio s istim uspjehom, ali njegove ideje u njegovom stilu je tesko provesti u djelo. Oni su to pokusali i zavrsilo je kako je zavrsilo. Srecom, iza sebe je ostavio tako mocan klub koji je svojim resursima u stanju sad napraviti gotovo sve. Pravila su se promijenila davno, samo sto je on licno svojom genijalnoscu i iskustvom tome odolijevao dugo, bez njega, United je usao u igru kao i svi.
Vidim, nevjerovatno duševnu bol ti stvara odlazak najboljeg igraca u najbolji klub na svijetu. Za te tvoje poznanike me zaboli qrac kao i za njihovo mišljenje. Ono što je ocito je da oni, kao i ti, nemaju pojma o Unitedu pod Fergijevom palicom. United je uvijek placao debelo svoje igrace i to je sam Ferguson radio, ko u ovom fudbalu moze biti najbolji ili jedan od najboljih ako ne izdvoji ogroman novac za neka pojacanja. Ovaj moderni fudbal je takav, ko to moze promijeniti, da Juventus ima novca koliko i United, onda bi vama bilo sasvim okej platiti 100 miliona jednog igraca. Naravno, vi nemate te pare i ne mozete ni u kom segmentu prismrditi Unitedu kao sto ne moze nijedan klub na planeti. Uostalom, United vraca svog odbjeglog sina. Ako cemo o padanju na niske grane, kako cemo komentarisati namjestanje utakmica? Zar postoji išta niže, jednije, bijednije od toga? Sumnjam. United trosi pare koje je zaradio fenomenalnim poslovanjem i mnogobrojnim sponzorima. A vama hejterima jedino preostaje da gledate kako vam otimamo najboljeg igraca. CheersMarvin je napisao/la:Druze,ti piskaras gluposti i tuzno je ovo citati. Vjerujem da nema starijeg navijaca uniteda da se ne zgrozava na ovo sto tim radi,i u sta se fanovi pretvorise. Znam ih nekoliko i mole Boga Fergi da se vrati i da United opet bude nogometni klub a ne institucija placenika koje upropastava. Najsmijesnije ili najtuznije je sto ce United Pogbu upropastiti kao sto je DiMariju,Falcaa,pa ove preplacene talente tipa Depaja itd.
Salu nastranu,i lose trolanje. United je pao na katastrrofalno niske grane i sada pokusavaju kupiti uspjeh troseci vise nego svi ostali.
Karizma kluba radnicke klase gdje klocevi dolaze za krompir i postaju odani borci je nestala. Nova era Uniteda je ovo sto ti predstavljas. Tuga.
Juve je za 40-ak mil napravio top ekipu koja se nosi sa najjacima a United za 400 nije LP izborio u komicno losoj ligi. Ne trolam i ne provociram,gola cinjenica. Svakom svacije ali ponositi se ovim novim Unitedom nemas razloga ni najmanje,naprotiv.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
Policeman je napisao/la:koliko kosta Milan_forzamilan_ je napisao/la:Unitedova uprava zadnjih je godina donosila katastrofalne odluke i preplacivala kloceve koji nisu za Championship ali ako zaista dovedu Pogbu za 120m eura to ce biti jedan sasvim novi nivo idiotizma.
RiNo je napisao/la:Zadnji put kad su Milansti dolazili u posjetu (prije 3-4 god) uvjeravali su nas da Kevin Prince Boateng nece u United, i vidi stvarno bili su u pravu
Op op, ekipitza ubija danas
Inače, zašto kupuješ makserice od 300 KM, kad možeš 10 pari tena od 30 KM kuknjava kuknjava kuknjava
Ali stvarno, šta koga boli krasan qrac šta United radi sa svojim novcem? Koliko je vama godina?
Zaradio si pare za teske dane i sada ih trosi.Karizma kluba radnicke klase gdje klocevi dolaze za krompir i postaju odani borci je nestala. Nova era Uniteda je ovo sto ti predstavljas. Tuga.
Juve je za 40-ak mil napravio top ekipu koja se nosi sa najjacima a United za 400 nije LP izborio u komicno losoj ligi. Ne trolam i ne provociram,gola cinjenica. Svakom svacije ali ponositi se ovim novim Unitedom nemas razloga ni najmanje,naprotiv.
U momentu kad je Fergi otisao klub se nasao u neizlaznoj situaciji, jer s jedne str nije bilo vecih imena koja bi pristala da vode tim a opet ovam je SAF imenovao svog nasljednika (kao neki plan ž).
Zatim, uprava je dugo plivala trazeci svakakva rijesenja po pitanju pojacanja (naravno sve po zelji nepodobnih managera u post eri), pa smo dobili saroliku sliku.
Jednostavno period reorganizacije u kojem je napravljen los prelaz i nisu adekvatno zamjenjeni igraci tipa Ferdinanada, Vide, Evre, Giggsa isl. te uz sve to pomenuto bacanje baksisa po zeljama one dvi ublehe.
Jozo radi reset, transfer budzet krcat, treba igrac na cm-u i tak jedno vodi do dr.
Jos nesto, sav novac u ovom budzetu nece stetiti poslovanju tipa da se klub napreze u ostvarivanju nemoguceg.
Potroseno je previse vremena, errori nisu izbrisani i sada se sa strasnim strucnjakom i svim silama ide na pravi kolosjek.
Al aj ti to nekom objasni.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Da, United je klub radničke klase,
a ono ustvari je.be maiku najtvrđim korporacijskim načinom poslovanja godinama
Ekipitza fura shizo priču na najjače.
a ono ustvari je.be maiku najtvrđim korporacijskim načinom poslovanja godinama
Ekipitza fura shizo priču na najjače.
Jeste placali su, ali ne ovoliko u kratkom periodu. Vec je to bio slucaj osvjezavanja tima kad je to potrebno sa igracem visoke kvalitete. Nikad nije bilo puno, jer nije bilo potrebe. Kontinuiran rad i dugorocni planovi su se pobrinuli za to. Ali u ovoj tranziciji treba popraviti nered napravljen u zadnje 3 godine i trenutno vidimo to sto vidimo.
Gledaj, nije ok da generaliziraš navijače najvećeg otočkog kluba na osnovu nezadovoljstva kojeg ispoljavaju, kao što ti ni stavovi o klubu nisu ok.Marvin je napisao/la:Druze,ti piskaras gluposti i tuzno je ovo citati. Vjerujem da nema starijeg navijaca uniteda da se ne zgrozava na ovo sto tim radi,i u sta se fanovi pretvorise. Znam ih nekoliko i mole Boga Fergi da se vrati i da United opet bude nogometni klub a ne institucija placenika koje upropastava. Najsmijesnije ili najtuznije je sto ce United Pogbu upropastiti kao sto je DiMariju,Falcaa,pa ove preplacene talente tipa Depaja itd.Nitro je napisao/la:Dva pomenuta kluba ne mogu u istu rečenicu sa Unitedom kada se radi o finansijama. Uostalom, ovdje jedini ti ispadaš balavac jer pišeš nebuloze bez ikakvih osnova. Raspitaj se kako je došlo do toga da drugi najtalentovaniji igrač akademije Uniteda ode za džabe pa tek onda piskaraj gluposti._forzamilan_ je napisao/la:Niko ne sumnja u financijsku moc Uniteda oni sa Realom i Barcom sigurno rade sto drugi klubovi ne mogu nikako.
Salu nastranu,i lose trolanje. United je pao na katastrrofalno niske grane i sada pokusavaju kupiti uspjeh troseci vise nego svi ostali.
Karizma kluba radnicke klase gdje klocevi dolaze za krompir i postaju odani borci je nestala. Nova era Uniteda je ovo sto ti predstavljas. Tuga.
Nezadovoljstvo svoj korijen nema u promjeni transfer politike kluba. Jasno nam je u kakvom vremenu fudbal danas živi. Osuđivati nas što pratimo pravila igre je suludo i licemjerno. Korijen nezadovoljstva je u radu sportskog segmenta, odnosno neuspješnih eksperimenata sa Moyesom i Gaalom u post-SAF-ovoskoj eri, amplificirano razmnom nostalgijom za tu istu, zlatnu eru. Ne možeš ti ni klub ni navijače zaključati u taj historijski trezor nostalgije i igranje po savremenim pravilima proglasiti svetogrđem i "katastrofalnom" deklinacijom. Pogotovo ne poslije sezone u kojoj naše dijete, nakon dugogodišnjem čekanja da zaigra za prvi tim - postigne gol odluke za FA Cup. Također, pogotovo ne poslije sezone u kojoj neki klinac zvani Marcus Rashford stupi na scenu i poslije sezone dobije poziv za Euro. Ova dva primjera su iskaz naše autentične tradicije i vrijednosti. Ti si svojim postom samo pokazao neznanje o klubu i pred-SAF-ovoskoj, tačnije Busby-evskoj eri.
Nije United upropaštavao igrače: Falcao je imao gadnu povredu i prošlu sezonu u Chelsea-u je floppirao više nego kod nas u sezoni 2014/15. Di Maria nije upropašten već mu jednostavno nije ležao ludi Gaalov sistem. Slično je i za Memphisa s tim da ovaj ima priliku da zasja pod novim managerom.
Moja poenta je da ne trebamo generalizirati i licemjerno osuđivati. Mi, navijači Uniteda i vi, navijači Juventusa smo gospoda i možemo gospodski razgovarati. U neku ruku je žalosno što je na ovom forumu nivo naše komunikacije siromašan ali opet, da ponovim, to ne treba generalizirati. I kod vas ima kmečanja i šabanizma, možda je to jednostavno odraz naše bh kulture komuniciranja.
Još samo da kažem da je ovo što United radi na komercijalnom planu monstruozno. Unparalleled, što bi drugovi henglezi rekli. Kad usporediš sportske rezultate i obim i rezultate komercijalnih operacija to se čini nevjerovatnim. 100% sam uvjeren da će United u tekućoj poslovnoj godini zaraditi više nego u prošloj. A United, pored vraćanja duga trenutnim vlasnicima, troši isključivo novac koji sam zaradi. Nema nama niko pravo ništa prigovoriti oko toga pa neka ni ne pokušava.
- red devil88
- Kontakt:
Dodju navijaci kluba za koji svi znamo po cemu su u svijetu poznati a to je NAMJESTANJE utakmica i oni nam pricaju o nakim idealima qurcima palcima 
Glory Glory Man United !!! 
Meni se ovo sve ipak ne sviđa nimalo. Ne radi se samo o novcima i svoti koja se izdvaja za igrača, uostalom ako klub već ima dosta novca neka se ulaže u igrače i pojačanja, tako i jeste u novije vrijeme ali recimo ako ne ide sa ovim transferom, ne treba pokušavati pod svaku cijenu.
Najviše od svega mi je žao što se nije ovoliko zagrizlo za Cavanija, tačnije zašto nisu ponudili ni približno ovakvu ponudu već se zaletili na Ibru (kvalitet neosporan ali tu je više faktora, već smo pisali o tome) jer je njemu, eto, isticao ugovor i doveo se za puno manje novca
Jednostavno ne mogu prežaliti Edinsona, siguran sam da ne griješim ako to potenciram i mislim da se u ovim slučajevima moglo pametnije postupit. Nemojte me krivo shvatit ali svakom svoje.
Najviše od svega mi je žao što se nije ovoliko zagrizlo za Cavanija, tačnije zašto nisu ponudili ni približno ovakvu ponudu već se zaletili na Ibru (kvalitet neosporan ali tu je više faktora, već smo pisali o tome) jer je njemu, eto, isticao ugovor i doveo se za puno manje novca
Jednostavno ne mogu prežaliti Edinsona, siguran sam da ne griješim ako to potenciram i mislim da se u ovim slučajevima moglo pametnije postupit. Nemojte me krivo shvatit ali svakom svoje.
bez obzira do transfera doslo ili ne
drago mi je samo sto se ponovo vratio visok nivo arogancije kod nasih navijaca(kao u vrijeme Fergia) i to nakon 3 g. patnje pod Moyesom i LvG gdje su se pojedinci uspavali i glumili dobre navijace
jos jedna dobra stvar koja je dosla s Mourinhom

drago mi je samo sto se ponovo vratio visok nivo arogancije kod nasih navijaca(kao u vrijeme Fergia) i to nakon 3 g. patnje pod Moyesom i LvG gdje su se pojedinci uspavali i glumili dobre navijace
jos jedna dobra stvar koja je dosla s Mourinhom
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
MrUnited,OfficialAgent.
Svaku predsezonu ste vi arogantni pa vas sezona i teren vrati u realnost. 
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Jbte koliki hajp oko covjeka koji uopste nije igrac Uniteda a klub ga ocigledno I ne zeli prodati. xD
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Prije bi se ovakve sage kao ova sa Pogbom za nas završavale u suzama, moraš shvatiti ove izljeve radosti što bi napokon moglo da se završi happy endomGefufna je napisao/la:Svaku predsezonu ste vi arogantni pa vas sezona i teren vrati u realnost.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
moras priznati nikad nismo bili ovako arogantni u ove 3 g.Gefufna je napisao/la:Svaku predsezonu ste vi arogantni pa vas sezona i teren vrati u realnost.
MrUnited,OfficialAgent.
MrUnited,OfficialAgent.
Jinx - Idem tamo gdje je sve po momRooney88 je napisao/la:Jbte koliki hajp oko covjeka koji uopste nije igrac Uniteda a klub ga ocigledno I ne zeli prodati. xD
Snajder, Fabregas, Vidal... opreza nikad dosta. Dajte da sacekamo zvanicnu potvrdu, pa cemo da ludujemo.
PS: Svidja mi se ova arogancija, nakon tri godine mogu da ludujem na kafama, prvo Jozo, Miki, Ibraka, a sad Paul, odbjegli sin. Previse dobro da bi bilo istinito
PS: Svidja mi se ova arogancija, nakon tri godine mogu da ludujem na kafama, prvo Jozo, Miki, Ibraka, a sad Paul, odbjegli sin. Previse dobro da bi bilo istinito
Postao/la Sir Matt dana 23 dec 2012, 22:08
Više uopšte nema užitka gledat utakmice a to zbunjuje , i smeta . Razumiš priku ?
Više uopšte nema užitka gledat utakmice a to zbunjuje , i smeta . Razumiš priku ?
Eto vidis da nisi dobar.Gefufna je napisao/la:Jinx - Idem tamo gdje je sve po momRooney88 je napisao/la:Jbte koliki hajp oko covjeka koji uopste nije igrac Uniteda a klub ga ocigledno I ne zeli prodati. xD
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Ako hoces ozbiljnost, citaj Agrestija ne mene. 
Od tih 40 miliona samo su na golmana izdvojili 53 miliona, a na ostatak trenutne ekipe jos 220 miliona.Marvin je napisao/la: Juve je za 40-ak mil napravio top ekipu koja se nosi sa najjacima
A cifra bi bila jos veca da nije bilo Unitedove milostinje u vidu Evre i Pogbe.
I umjesto da se lijepo zahvale oni dodju kukati
100% sportski i krajnje opušten potpis

MrUnited,OfficialAgent.
MrUnited,OfficialAgent.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.