Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Mister No
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Mister No » 29 jun 2010, 08:19

Zaboravih i prošlogodišnje četvrtfinale Haas-Đoković, tako da je ovo Đokoviću treće četvrtfinale na Wibledonu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jun 2010, 08:50

Mislim da bi Serena komotno mogla igrati u muškom singlu. Rafa je kažnjen sa 2.000$ zbog toga što je Mourier procijenio da je primao savjete od trenera tokom meča sa Petzschnerom, čak ga je tokom meča i opomenuo, a Rafa mu je prijetio, što nije tipično za njega, međutim, kaznu će uredno platiti, jer kako kaže Rafa "Pravila su pravila".

[youtube][/youtube]

Novak je bio mnogo agresivniji od Hewitta i mislim da je to ključ pobjede. Imao je mnogo više winnera i to je na kraju presudilo. Roddick je izgubio meč u kojem je bio mnogo bolji, imao je puno više brejk lopti, a Lu ga je porazio, oduzevši samo jedan servis Roddicku.

Nadal i Soderling su samo jednom igrali na najbržoj podlozi, upravo na Wimbledonu, prije tri godine. Bio je to veoma neizvjestan meč, sa već kultnim incidentom između ova dva igrača, odakle je potekla netrpeljivost između njih. Sigurno je ovo derbi kola i nadam se da će Sod pružiti dostojan otpor svjetskom broju 1.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 29 jun 2010, 09:14

Virtu4l je napisao/la:Mislim da bi Serena komotno mogla igrati u muškom singlu. Rafa je kažnjen sa 2.000$ zbog toga što je Mourier procijenio da je primao savjete od trenera tokom meča sa Petzschnerom, čak ga je tokom meča i opomenuo, a Rafa mu je prijetio, što nije tipično za njega, međutim, kaznu će uredno platiti, jer kako kaže Rafa "Pravila su pravila".
Novak je bio mnogo agresivniji od Hewitta i mislim da je to ključ pobjede. Imao je mnogo više winnera i to je na kraju presudilo. Roddick je izgubio meč u kojem je bio mnogo bolji, imao je puno više brejk lopti, a Lu ga je porazio, oduzevši samo jedan servis Roddicku.

Nadal i Soderling su samo jednom igrali na najbržoj podlozi, upravo na Wimbledonu, prije tri godine. Bio je to veoma neizvjestan meč, sa već kultnim incidentom između ova dva igrača, odakle je potekla netrpeljivost između njih. Sigurno je ovo derbi kola i nadam se da će Sod pružiti dostojan otpor svjetskom broju 1.
Rafa je apsolutno zaslužio kaznu ali ne pamtim da sam ikad vidio njegovu onakvu reakciju.Jučer je kako sam kaže imao priliku igrati više razmjena udaraca što je omogućilo onakav rezultat.Još se sjećam njihovog epskog meča iz 2007 i Soderling će, ako misli proći Rafu , morati odigrati perfektan meč a ne onako kako je jučer igrao sa Ferrerom.Servis će morati perfektno raditi i poeni moraju biti kratki.Sve ostalo daje velike šanse Rafi za prolaz dalje.

Murray i Fed su lagano prošli dalje.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 29 jun 2010, 09:24

@Mister No

Hvala, ja pomislih da je prošle godine ispao u osmini finala, a 2007 se nisam sjetio da budem iskren.

Što se tiče ženskog dijela žrijeba, očekujem prolaz Clijsters protiv Zvonareve, ali mislim da će meč otići u 3 seta. Clijsters jučer neprepoznatljiva u prvom setu, a sumnjam da bi prošla Henin da se ova nije povrijedila, no tenis je to i povrede su sastavni dio njega.

Serena bi trebala proći Na Li, koja je uvijek tu, ali nikada da napravi taj odlučujući korak i dođe u 4 najbolje na nekom grand slamu. Imala je jedno četvrtfinale od prije 4-5 godina i to je to. Ko zna, možda nas iznenadi prolaskom u polufinale, ali sumnjam.

Venus igra protiv Pironkove koja se sasvim iznenada(al' zasluženo) našla u četvrtfinalu. Djevojka koja je redovno ispadala u prvim ili drugim kolima grand slama, sada je došla do četvrtfinala. Mislim da ej to njen maksimum, no Venus se zna okliznuti, pa...

Kvitova - Kanepi - znači imamo jednu senzacionalnu polufinalistkinju. Stvarno ne znam šta očekivati od ovog meča, osim možda skoro očekivanog ulaska u treći set.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 jun 2010, 15:32

Pironkova je pred pobjedom protiv Venus. Ima set i brake viška
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 jun 2010, 15:45

Al' Pironkova pocisti Venus onako gospodski. :o
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 jun 2010, 15:47

Devil je napisao/la:Al' Pironkova pocisti Venus onako gospodski. :o
Pironkova sa samo 6 grešaka. Zaista je odigrala nevjerojatan meč
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jun 2010, 16:48

Drago mi je što se Vera po drugi put u karijeri plasirala u polufinale Grand Slam turnira.

Koliko se sjećam, Pironkova je prošle godine pomela Zvonarevu, ne znam da li je Verka uzela dva gema. Teško polufinale za Veru, ali bolje Pironkova, nego Venus, protiv koje ima 1-9, s' tim da je posljednjih devet mečeva izgubila, uz samo dva osvojena seta.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 jun 2010, 16:54

GOSTUJUĆI kod legendarnoga televizijskog voditelja Davida Lettermana u njegovom programu The Late Show, američki tenisač John Isner pročitao je popis top 10 misli koje su mu prostrujile glavom tijekom meča 1. kola Wimbledona protiv Francuza Nicolasa Mahuta.

10. – Ja sam iscrpljen.

9. – Igramo već toliko dugo da sam zaboravio, jesam li ja Isner ili Mahut?

8. – Sjećaš se kada si rekao da si iscrpljen? To je bilo prije 8 sati!

7. - Pitam se hoću li sutra osjećati bolove?

6. – Malo ću se odmoriti do 51-50, a onda zaigrati svoju igru.

5. – Spava mi se.

4. - Zašto ne mogu igrati protiv Federera? Bilo bi gotovo za 15 minuta.

3. – Grčevi!

2. – Zapravo mi je svejedno hoću li pobijedili ili izgubiti, samo ne želim umrijeti.

1. – Larry King je imao brakova koji nisu trajali ovako dugo...

Nakon što je u tri dana odigrao epski meč od 11 sati i 5 minuta u 1. kolu Wimbledona protiv francuskog kvalifikanta Nicolasa Mahuta te pritom oborio sve rekorde, John Isner već se vratio u SAD gdje sada uživa status velike zvijezde. Epski meč koji je odigrao s Mahutom predmet je TV priloga ili emisija, skečeva, novinskih napisa, a sve zbog meča 1. kola Wimbledona!

Nakon što je u 1. kolu odigrao najduži meč, u tri dana, ali bez ijedne kapi kiše, Isner je već u sljedećoj rundi odigrao vrlo kratku utakmicu. Nizozemac Thiemo de Bakker svladao je 206 centimetara visokog Isnera za samo 74 minute igre. Amerikanac je osvojio samo pet gemova u tri seta te nije zabio niti jedan jedini as! Protiv Mahuta ih je isporučio 112...
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 29 jun 2010, 17:02

:lol: :lol: :lol:

Ovo je najjace. :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 29 jun 2010, 17:06

Trasimaco je napisao/la:
:lol: :lol: :lol:

Ovo je najjace. :mrgreen:
Ma 1. da oplaces :lol: :lol: :lol: :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 jun 2010, 23:53

Sutra nas očekuju sjajni dvoboji u Wimbledonu, vidjet ćemo hoće li domaća uzdanica proći u polufinale i kako će proći meč Nadal-Soderling
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

___Benny___
Kontakt:

Post Postao/la ___Benny___ » 29 jun 2010, 23:56

Ted Mosby je napisao/la:Sutra nas očekuju sjajni dvoboji u Wimbledonu, vidjet ćemo hoće li domaća uzdanica proći u polufinale i kako će proći meč Nadal-Soderling
EJ U KOLIKO SE IGRAJU MECEVI... :idea:
@paja- je izjavio:''Liverpool treba odigrati casno i pustiti malim rusima da osvoji svoj drugi treci trofej u historiji i time pokazati da United ni uz pomoc sudaca tokom cijele sezone nece osvojiti titulu!''

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 jun 2010, 23:59

___Benny___ je napisao/la:
Ted Mosby je napisao/la:Sutra nas očekuju sjajni dvoboji u Wimbledonu, vidjet ćemo hoće li domaća uzdanica proći u polufinale i kako će proći meč Nadal-Soderling
Prvi se igraju u 14:05 ja mislim.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

___Benny___
Kontakt:

Post Postao/la ___Benny___ » 30 jun 2010, 00:01

Devil je napisao/la:
___Benny___ je napisao/la:
Prvi se igraju u 14:05 ja mislim.
e hvala...jel nadal igra prvi i na kojem terenu...cekaj jel se igraju svi sutra ili kako meni je na wimbledonu glup rasored...nekako federer igra 3.kolo a nadal tek 2.pomijsano mi sve... ;) ovos a samo primjer naveo da ne bude medju biserima... :mrgreen:
@paja- je izjavio:''Liverpool treba odigrati casno i pustiti malim rusima da osvoji svoj drugi treci trofej u historiji i time pokazati da United ni uz pomoc sudaca tokom cijele sezone nece osvojiti titulu!''

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2010, 08:31

Center court (od 14:00):

Gentlemen's Singles - Quarterfinals
Roger Federer(SUI)[1] vs. Tomas Berdych(CZE)[12]

Jo-Wilfried Tsonga(FRA)[10] vs. Andy Murray(GBR)[4]

Court nr. 1 (od 14:00)

Novak Djokovic(SRB)[3] vs. Yen-Hsun Lu(TPE)

Robin Soderling(SWE)[6] vs. Rafael Nadal(ESP)[2]
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 30 jun 2010, 09:38

Danas na programu četvrtfinalni mečevi.Mala prognoza.
1.Federer-Berdych

Federer je u svakom slučaju favorit ali da su u pitanju neka ranija izdanja Wimbledona Fed bi bio apsolutni favorit.Berdych ne igra loše, podigao je formu ove godine, mnogo se uzda u svoj servis, dobar je i u razmjeni udaraca i Fed će morati pružiti maximum da bi prošao Berdycha ako Čeh bude kao u zadnjim izdanjima. Čeh neće propustiti priliku kao Falla ako mu je Fed da slabijom partijom.U svakom slučaju laganu prednost dajem Federeru.

2.Murray -Tsonga

Tsongu nisam gledao na ovogodišnjem Wimbledonu tako da ću procjenu dati na osnovu Murrayeve igre.Ako Andy bude kao iz prethodnih duela mislim da Tsonga ima male šanse.Podloga je sporija u drugoj sedmici, Andy pravi vrlo malo neforsiranih pogrešaka, servis je dobar tako da veće šanse dajem Škotu.

3.Đoković-Lu

Mislim da je ovdje Đoković apsolutni favorit i da neće dozvoliti iznenađenje kao što je uradio Roddick.Novak je podigao igru i ako bude igrao kao u meču sa hewittom pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.Lu ima šansu jedino u meču od 5 setova kada Đoković po pravilu zbog problema koje ima pada.

4.Nadal-Soderling

Ovaj meč bi trebao biti poslastica dana.Obojica su dobri ali ako Sod bude igrao kao protiv Ferrera male su mu šanse.Sod mora imati savršen servis, poeni moraju biti kratki a forhendi brisati linije da bi pobijedio Rafu.Sve ostalo vodi Rafu ka 4-om polufinalu Wimbledona.Ako Sod počne od starta igrati oprezno i ići Rafi na mlin, Španjolac ne bi trebao imati puno problema.Ovo pišem i sa aspekta vrhunske Rafine igre.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 30 jun 2010, 14:12

Virtu4l je napisao/la:Center court (od 14:00):

Roger Federer(SUI)[1] vs. Tomas Berdych(CZE)[12]

Jo-Wilfried Tsonga(FRA)[10] vs. Andy Murray(GBR)[4]

Court nr. 1 (od 14:00)

Novak Djokovic(SRB)[3] vs. Yen-Hsun Lu(TPE)

Robin Soderling(SWE)[6] vs. Rafael Nadal(ESP)[2]
Znaci najmilije. Mogli su stavit sve na centralni, pa da gledamo sve meceve.
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2010, 14:30

Wimbledon je to, isti uslovi za sve...
Voli te tvoje Sarajevo.

___Benny___
Kontakt:

Post Postao/la ___Benny___ » 30 jun 2010, 16:09

sto berdich dere federera-...3.set 6-1 ,.hahha,.i neko kaze da mu nema ravnog..ove godine...pfffffff :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.