FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

crvenocrnitz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la crvenocrnitz » 22 jul 2016, 13:57

Na današnjoj konferenciji za novinare u Slobodi, trener Husref Musemić rekao je da ne zna razloge nepojavljivanja igrača koji je najavljen kao veliko pojačanje.

- Jučer nije došao iako smo ga očekivali. Ne znam da li je ostao na utakmici koju je Partizan igrao u Evropskoj ligi. Nadamo se da će danas stići u Tuzlu. Radne dozvole nisu još dobili Ivan Fatić i Aleksandar Lazevski, a to je problem koji se javlja otkako sam došao u Slobodu. Ne znam šta je razlog, ali ova dva igrača neće biti u kombinaciji sa utakmicu s Olimpicom - kazao je Musemić. :?: :?:
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 22 jul 2016, 14:01

tuzlak1987 je napisao/la:
RichmanBiH je napisao/la:Nema tu inata, Del Piero je svojevrmeno igrao krilo, zrtvova se za ekipu. Hajd sto nepostujes trenera, vec nepostujes grb na dresu. Ja bar to tako vidim. Husref je gospodin i nece mu niko srat po glavi, veci je bio igrac od svih skupa u svlacionici. Ni jedan trener te nece trpiti. Odigro sezonu da valja i fol igrac.

U situaciji koja je bila da si u deficitu na toj poziciji ti glumis nesto.
Uredu je da odigra u onoj situaciji protiv Beitara lijevog beka, tada nije bilo neke druge opcije. Tada niti Fatic nije imao papire.

Ali ovako njemu je mjesto na stoperu. Mozda bi on i igrao na beku da ima osjecaj da ce odraditi dobar posao ali realno tu ne moze odraditi kvalitetno posao. Treba ga koristiti tamo gdje je najbolji.

Pa vidis da nisu stigli papiri koliko upratih?
UPRAVA NAPOLJE!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 jul 2016, 14:02

RichmanBiH je napisao/la:
RichmanBiH je napisao/la:Nema tu inata, Del Piero je svojevrmeno igrao krilo, zrtvova se za ekipu. Hajd sto nepostujes trenera, vec nepostujes grb na dresu. Ja bar to tako vidim. Husref je gospodin i nece mu niko srat po glavi, veci je bio igrac od svih skupa u svlacionici. Ni jedan trener te nece trpiti. Odigro sezonu da valja i fol igrac.

U situaciji koja je bila da si u deficitu na toj poziciji ti glumis nesto.
Uredu je da odigra u onoj situaciji protiv Beitara lijevog beka, tada nije bilo neke druge opcije. Tada niti Fatic nije imao papire.

Ali ovako njemu je mjesto na stoperu. Mozda bi on i igrao na beku da ima osjecaj da ce odraditi dobar posao ali realno tu ne moze odraditi kvalitetno posao. Treba ga koristiti tamo gdje je najbolji.

Pa vidis da nisu stigli papiri koliko upratih?
Jedino u ovim izvanrednim situacijama je logicno da igra, kada to ne mogu niti Subic, Lazevski, Fatic.. Taj posao bi mozda mogao bolje odraditi od njega i neki od desnih bekova.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 22 jul 2016, 14:04

Jedino u ovim izvanrednim situacijama je logicno da igra, kada to ne mogu niti Subic, Lazevski, Fatic.. Taj posao bi mozda mogao bolje odraditi od njega i neki od desnih bekova.[/quote]

Slabo. Kazu da svaki igrac moze zakrpiti neku poziciju sem desni bek da odigra lijevog. Sjecam se jedne godine el klasiko kad je gvardiola prebacio dani alvesa desno jer su bili u deficitu pa ga zamjenio nakon pola sata jer je licilo ninasta. Sve u svemu vidjet cemo sta kako. Ostavio si Kosticu ekipu na cjedilu.
UPRAVA NAPOLJE!

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 22 jul 2016, 14:09

Smirite se... Zna Musemić šta radi... Brzo ste zaboravili da je on sa 13 igrača došao do finala Kupa BiH i da se borio za titulu sve do 28 kola ;)
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 22 jul 2016, 14:21

Za svaki dobar rezultat Husref je odgovorn isto tako i za los rezultat on odgovara. Lose je procjenio sa lijevim bekom i normalno da smo sad u blagom strahu od njegovih odluka, jer nemamo mi 18 jednako kvalitetnih igraca i dalje je to 12-13 a nedavno smo vidjeli sta nam je znacio Ivetic.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 22 jul 2016, 14:23

Hahahahaha, pa dosli su 10 puta bolji igraci od ivetica. Samo sto je administracija slaba.
UPRAVA NAPOLJE!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 22 jul 2016, 14:27

Možel' se kako napravit da svaki put kad se spomene neka riječ, npr. Ivetic, da mi se taj post prikaže kao spam pa da ga ne otvaram?
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 jul 2016, 14:30

Prvu utakmicu će igrati Merzić, jer je odigrao nekoliko kvalitetnih utakmica, vraća se i Mehmedagić, a tu je i Kostić koji će sutra biti na klupi. Na beku će vjerovatno početi Fatić, Kostić ne želi igrati na beku, iako je to pomijeranje od desetak metara ulijevo. To je njegovo pravo, ali ja ću ga koristiti tamo gdje budem procijenio da treba da igra", zaključio je trener Slobode
.
Ocito je dobio Fatic papire, ipak. Iako uigravan svo vrijeme u sredini terena, igra posto Lazevski nije dobio papire, kao ni Subic!?

I totalno je neprofesionalno sa trener u medijima, pred samu utakmicu, izjavljuje kako mu neki igrac nece da igra odredjenu poziciju. To ni jedan ozbiljan trener ne radi i narusava atmosferu u timu i daje povoda medijima za dalja piskaranja. A ako vec to radis onda reci javno i da si vec doveo 2 beka u tim, a treci stize, ali si pogresno procijenio i nisi zadovoljan sa njima ili ih uigravas na drugim pozicijama, umjesto da si doveo igraca na prirodnoj DM poziciji (ili univerzalca kao Sarica).

Samo bespotrebno se dizu jos vise tenzije pred pocetak sezone i navlaci gnjev nacijaca, a ionako je bilo svasta u prosloj sezoni.

Jedva cekam Subic da zaigra, ako uhvati onu formu iz Borca bice svega. :)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 22 jul 2016, 14:36

RichmanBiH je napisao/la:Hahahahaha, pa dosli su 10 puta bolji igraci od ivetica. Samo sto je administracija slaba.
Ne znamo jos jesu li bolji, ali to nije ni sustina mog posta, ako ga drzimo odgovornim za uspjeh, onda nema smisla kriviti administraciju za neuspjeh ili kriviti sudiju za poraz u finalu kupa itd. ..slazem se sa Beduin da su ovi problemi trebali ostati unutar ekipe.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 22 jul 2016, 14:39

Beduin brate ne znam gdje si ti vidio ovdje da se dižu tenzije, ja baš iz kontra ugla to gledam, a nije do mene jer evo vidim naslove nekih medija i apsolutno normalni, čak i pozitivni jer niko nije ni obratio pažnju uopšte na to u čemu neki ovdje vide negativu, već su se okrenuli otvaranj usezone i Olimpicu.

“Dosta igrača je otišlo iz Slobode, ponavljam sve je to bila procjena stručnog štaba i mislim da smo donijeli dobre odluke, a to govore rezultati. Svako ima pravo na svoje mišljenje i to treba poštovati. Salihović i Pršeš su tu bili sa mnom godinu i pol dana u Slobodi prije toga nekoliko igrača je otišlo. Tako da dozvolite da i ja mogu da pogriješim i da mogu da napravim lošu procjenu ali ja nikave namjere nisam imao. Prema tome, morate shvatiti ja što radim ja za to odgovaram. Nisam valjda tolika budala da radim kontra sebe” – kazao je Husref Musemić.
Zadnja izmjena: wobly92, dana/u 22 jul 2016, 14:40, ukupno mijenjano 1 put.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 22 jul 2016, 14:40

Normalno da ce reci, jer serete sto neigra. Nisu mogli ostati unutar ekipe kad je kostic to razglasio vec preko svojih jarana "navijaca".
UPRAVA NAPOLJE!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 jul 2016, 14:41

pa sta je ovo, sve sto napisem na forumu, to izadje u medijima, odnosno Husref izjavi isto
to mi nekako govori da znam sta pisem, a da drugi ipak ne znaju :lol:

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 22 jul 2016, 14:53

wobly92 je napisao/la:Beduin brate ne znam gdje si ti vidio ovdje da se dižu tenzije, ja baš iz kontra ugla to gledam, a nije do mene jer evo vidim naslove nekih medija i apsolutno normalni, čak i pozitivni jer niko nije ni obratio pažnju uopšte na to u čemu neki ovdje vide negativu, već su se okrenuli otvaranj usezone i Olimpicu.

“Dosta igrača je otišlo iz Slobode, ponavljam sve je to bila procjena stručnog štaba i mislim da smo donijeli dobre odluke, a to govore rezultati. Svako ima pravo na svoje mišljenje i to treba poštovati. Salihović i Pršeš su tu bili sa mnom godinu i pol dana u Slobodi prije toga nekoliko igrača je otišlo. Tako da dozvolite da i ja mogu da pogriješim i da mogu da napravim lošu procjenu ali ja nikave namjere nisam imao. Prema tome, morate shvatiti ja što radim ja za to odgovaram. Nisam valjda tolika budala da radim kontra sebe” – kazao je Husref Musemić.
KRAJ PRICE :salut:

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 22 jul 2016, 14:53

Tuzlak je dobro rekao Kostic NE ZNA igrati beka i na toj poziciji je igrac manje.
Nemoze dati 100 posto za klub i nije mu prirodna pozicija.
Musemic to zna,jako dobro i forsira to namjerno.
Ukoliko ovako nastave bojim se da je Kostic bivsi kao i Ivetic.
Strucnost mu niko nemoze osporiti ali ljudske kvalitete itekako ne ponasa se ljudski.
Na konferenciji mu prica ja odgovaram a kada se desi kiks svi su krivi on nije,jadnicak.
Hajde vidjecemo na sta ce to izac do polusezone.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 jul 2016, 15:09

wobly92 je napisao/la:Beduin brate ne znam gdje si ti vidio ovdje da se dižu tenzije, ja baš iz kontra ugla to gledam, a nije do mene jer evo vidim naslove nekih medija i apsolutno normalni, čak i pozitivni jer niko nije ni obratio pažnju uopšte na to u čemu neki ovdje vide negativu, već su se okrenuli otvaranj usezone i Olimpicu.

Kazem to iz ugla kada se desi prvi los rezultat. Razlicitih misljenja ce vazda biti, ali je cilj isti - jaka i uspjesna Sloboda.
Medjutim, vec se eto raspravljamo zasto forsira igrace na neprirodnim pozicijama kada to ne mora. Isto tako sutra da kiksamo protiv Olimpica jedva ce mediji docekati da pisu kako je Kostic odbio igrati beka, kako ga Hustef htio koristiti na neprirodnoj poziciji, kako postoji svadja medju njima i slicno, a to je moglo i trebalo ostati u svlacionici, trener stavi koga on zeli u prvih 11 i to je to.

Richman - nema to nista sa jaranstvom izmedju igraca i navijaca, neko je ovdje javno iznjeo info da je Kostic odbio igrati beka jer je to vidio na treningu (a i novinar je, ako sam u pravu), ali isto tako ne zna gotovo niko ovdje sta je bilo pred Beitar i tokom tih utakmica, a nece ni znati. ;)
Neka se Kole zalaganjem ponovo izbori za svoje mjesto i siguran sam da to svi ovdje ocekujemo, jer je dokazao da je ponajbolji cb u ligi. Merzic ne bi trebao imati prednost cak ni ispred Mehmedagica i Skahica, samo kada budu 100% spremni.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 22 jul 2016, 15:12

Joj cuj vas, igrac procjenio da on nije produktivan na beku, jarane ne procjenjuje igrac, trener procjenjuje i on ako ti kaze igraj to, igraj, ako ti kaze sutaj sebi u go sutaj on je trener i on odgovara. Sutra ce Zeba procjenit da nije produktivan na prednjem veznom, pa hoce na go.

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 22 jul 2016, 15:12

Aerials je napisao/la:
NjonjoVam je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:sto Husref posamara vrle znalce na pressu :lol:
rece covjek za Peru i Koleta, a rece i za Fatica :kafa:

svaka cast i tom novinaru sto je pitao, tako uvijek treba!

jos malo moze Husref kakiti demagogiju,još malo!
ja kad vidim da si ti postao nešto, znam da je nešto tipa "neće još dugo". Pa reci više šta znaš, kad već majmunišeš ovako, ili priznaj da bezveze prosipaš neku negativu i nabijaš tenzije.
Moje mišljenje,samo realno gledam na situaciju u svlačionici,juče Pero,danas Kole,sutra??I sta slijedi??Sta mislite kako igrači razmišljaju o tome?I to samo iz njegove tvrdoglavosti!!
Nema od one dobre atmosfere nista,pitajte bilo kojeg igrača osim kapitena i trenera!
Nije ni novinar bilzak klubu danas ova pitanja postavljao tek onako.
Hus dok ima rezultat svi će ga trpit to je jasno a sta ako krene bojkot??
Sjetite se tekmi protiv drine,radnika,jel to slučajno po vama??Jel preuzeo Hus odgovornost ?? Nije nego je rekao da ne zna sta je igračima!!
Protiv Drine stoperi ne izbijaju loptu pola sata protiv Radnika u revanšu bez šuta na gol protivnika??Meni smrdi to opasno.Imam pravo da tako razmišljam imam oči i vidim da ovo ne valja.sama činjenica da otjera najboljeg beka u ligi a da dovede promašaje od igrača na poziciju koji su totalno nespremni i jos se nemogu ni registrovati i gura Kostića da igra sto covjek visok 2 m ni u snu ne moze igrat govori sve o njemu.i jos ga stavi na klupu kad mu ovaj kaze da neće da se bruka na tom mjestu.Pa stavi krilo neko na beka ionako su osim Veselog sve tarabe!!
DRŽAVA TUZLA!!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 22 jul 2016, 15:25

Jel treba tražit izjavu poslije Drine, jel se stvarno ne možeš sjetit? Ajde kad imaš razum i razmišljaš, sjeti se. Ne ide ti vidim čim pričaš nebuloze.

IGRAČI koji su stalno na klupi bili su se žalili kako ne igraju, i protiv Drine im Husref da šansu eto kad su toliko navalili, i oni podbace. Jer su neznalice, i jer ne znaju pogotovo bolje od njega, od trenera koji je titule osvajao. I posluša ih on, to mu je i bila greška jedina. Šta reći onda za nas fudbalske neznalice u poređenju sa njim.
Kakvi ljudski kvaliteti, nije im bejbisiter, niti su oni dječurlija. Svako psuje pa i udara, bolan Ferguson gađao kopačkama svoje igrače, najveće svjetske zvijezde eeej, a vi se držite i dalje tog yebenog Ivetića (igračina i ljudina ali ste mi ga ogadili), stvarno vas ne kontam sekunde.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 jul 2016, 15:33

lijepo vrijeme, vruce, dobar termin, ocekujem sutra jedno 4000-5000 obzirom da je prva tekma, pozeljela raja fudbala
iako me sekunde ne bi iznenadio da kisa padne, to nas od prosle sezone cesto prati, ni protiv Zvijezde nije izostala

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: ZaBoljuSlobodu i 4 gosta.