BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- akisarajevo92
- Kontakt:
- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
- Centre forward
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Mislim da bi i onaj Dortumnd koji je bio pred rasulom razvalio ovakvo Jedinstvo.
Ovoj ekipi fali kvalitetan stoper, svjetska klasa, i onda su rame uz rame sa Bayernom. Nije sarkazam, al' ekipa vri od potencijala i ima mnogo toga da ponudi. Ne znam da li je u planu još neki transfer al' taj stoper bi zlata vrijedio. To je naravno za najviše ciljeve, pa i one u Evropi, što da ne. Rode i Gece (ako se dozove) će bit' fantastična pojačanja.
Jedva čekam međusobne duele.
Ovoj ekipi fali kvalitetan stoper, svjetska klasa, i onda su rame uz rame sa Bayernom. Nije sarkazam, al' ekipa vri od potencijala i ima mnogo toga da ponudi. Ne znam da li je u planu još neki transfer al' taj stoper bi zlata vrijedio. To je naravno za najviše ciljeve, pa i one u Evropi, što da ne. Rode i Gece (ako se dozove) će bit' fantastična pojačanja.
Jedva čekam međusobne duele.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Dembele,Castro
Mor odlican,samo nemoj sve sam Safete
Ako Tuchel poslozi odbranu mogli bi biti prejaki,ovako tu ostaje upitnik...danas Zorc rece poslije transfera Schurrlea da je s njim gotov napadacki dio...e sad da li je to rekao namjerno ili ne,ostaje da vidimo.

Mor odlican,samo nemoj sve sam Safete
Ako Tuchel poslozi odbranu mogli bi biti prejaki,ovako tu ostaje upitnik...danas Zorc rece poslije transfera Schurrlea da je s njim gotov napadacki dio...e sad da li je to rekao namjerno ili ne,ostaje da vidimo.
Ima li Osmanov sa ovim komentatoromakisarajevo92 je napisao/la:![]()
- akisarajevo92
- Kontakt:
adnan24 je napisao/la:Ima li Osmanov sa ovim komentatoromakisarajevo92 je napisao/la:![]()
Don't believe the hype.
- Desperado09
- Kontakt:
Iako je pripremna tekma lijepo je vidjeti ovakav rezultat protiv kluba Utd-ovog renomea, bez obzira sto su u kur.cu vec dugo tj. nakon odlaska Fergia.
Castro bi mogao biti bolji nego prošle sezone. Period adaptacije je prosao uspješno (prosla sezona) i on bi mogao biti glavni kotacic na sredini. Pored njega Weigl ili Rode kako stvari sada stoje borit ce se za preostalo mjesto.
Dembele i Mor obecavaju puno radosti iako je konkurencija paklena uz Reusa, Gotzea, Schurrlea i Kagawu.
U sezoni koja slijedi i Auba bi se mogao malo vise rotirat, jer ga Ramos nije mogao adekvatno zamijeniti. Sada tu imamo Schurrlea i Gotzea koji komotno mogu igrati Aubinu poziciju.
TT na slatkim mukama koje njemu nece smetati obzirom koliko voli rotirati.
Castro bi mogao biti bolji nego prošle sezone. Period adaptacije je prosao uspješno (prosla sezona) i on bi mogao biti glavni kotacic na sredini. Pored njega Weigl ili Rode kako stvari sada stoje borit ce se za preostalo mjesto.
Dembele i Mor obecavaju puno radosti iako je konkurencija paklena uz Reusa, Gotzea, Schurrlea i Kagawu.
U sezoni koja slijedi i Auba bi se mogao malo vise rotirat, jer ga Ramos nije mogao adekvatno zamijeniti. Sada tu imamo Schurrlea i Gotzea koji komotno mogu igrati Aubinu poziciju.
TT na slatkim mukama koje njemu nece smetati obzirom koliko voli rotirati.
OVo je zastrašujuće što je BvB napravio sa svim ovim igračima... Kapa do poda, RESPECT.
Bio sam jedan od prvih koji su kritikovali upravu kluba, a najviše radi, po meni loših odluka. Ne što su igrači otišli, nego što se dovelo u situaciju da il idu sad ili da sl.godine za 0€.
Kada pogledam stvari koje su učinjene, mogu reći da je ovo falilo, kako bundesligi tako i samom BvB-eu. Jedan stakleni Gundogan je zamijenjen sa rising starom, nešto kao Gotze prije par godina kad se pojavio, tačnije Gundogan nakon dolaska u BvB.
Dugoročno se odradio posao, želim svu sreću ovoj ekipi i da postanu dostojna predstavnik Bundeslige u LP!!!
Bio sam jedan od prvih koji su kritikovali upravu kluba, a najviše radi, po meni loših odluka. Ne što su igrači otišli, nego što se dovelo u situaciju da il idu sad ili da sl.godine za 0€.
Kada pogledam stvari koje su učinjene, mogu reći da je ovo falilo, kako bundesligi tako i samom BvB-eu. Jedan stakleni Gundogan je zamijenjen sa rising starom, nešto kao Gotze prije par godina kad se pojavio, tačnije Gundogan nakon dolaska u BvB.
Dugoročno se odradio posao, želim svu sreću ovoj ekipi i da postanu dostojna predstavnik Bundeslige u LP!!!
Stern des Südens
Ne može pobjeda nad raštimanim Utd biti neko mjerilo al' na dobrom ste putu da sklopite finu ekipu za novu sezonu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Illmatic09
- Kontakt:
Dobar malac, ako bude radio na sebi moglo bi biti nešto od njega.
https://www.facebook.com/64563623878183 ... 068323749/
https://www.facebook.com/64563623878183 ... 068323749/
Huh malo sam se ohladio i da vam cestitam sto nas danas pometoste,meni najdraza ekipa u njemackoj i zelim im puno srece da se ova omladina jos vise uigra i da parira Bajernu,a mom mancu treba jos puno jer vidi se da nema jos nikakvog sistema i ne zna se ko sta radi na terenu al ovo je dobro da se vidi koliko ima skarta u ovoj ekipi i koliko se dovodilo nepotrebni i igraca koji ni sami ne kontaju kako oni imaju priliku nosit dres uniteda jos i imati platu boli glava,tako dobro je ova tekma dosla da se vidi protiv ozbiljnog i brzog protivnika koliko se moze i ovi bilderi depaj i trkaci lingard da pokazu kako su pusiona
-
KayserSose
- Kontakt:
Dovedeni njemacki Messi, crni Messi i turski Messi. Uprava. 
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
weigl i castro su zaslužili prvu momčad bilo bi suludo stavit weigla nakon onakve debitantske sezone na klupu i za sam rast njegove cijene i za sam razvoj,castro vladar terena i u lanjskim utakmicama već pokazao to također mora igrat u startnoj prepametan igrač zvijerka..iako mislim da će i rode bit sjajno pojačanje,branio sma od početka njega i bartru i upravu sad ga mogu pocuclat svi ako poštedu zdravlje..tuchel tata...btw nema sad ovin par bayernovaca koji su tu samo kad treba borussia nekog prodat pa gade sve i svašta sad se doma mole da bayern pošalje sljedeće sezoen ponudu od 40 miljona za mora ili dembelea...ostanimo na zemlji bayern je još mala stepenic aiznad po kadru za nas ali većinom zbog širine i to se smanjilo i nikad ga vjerojatno nećemo tj sigurno dostić po financijama i trofejima itd ali ovdje neki na forumu što navijaju za bayern stvarno imaju dvosmilene kriterije za pohvalit i za ogadit borussijinu upravu i klub u globalu,ne smijemo se odma dignut u nebesa čak ni ako super cup osvojimo to je tek laganini početak kao prijteljska ali ljud moji neznam za vas ali ja sam preuzbuđen za sezonu..vrh,svi spominju stopere ali imamo bartru za kojeg vjerujem da će bit krađa godine u doba današnjeg tržišta i s obzir0om da hje ipak igrač bio naj ekipe svijeta i reprezentativac španjolske sokratisa netrebam ni spominjat,klupa ako ne prodamo ginter koju zaslužuje veliku i pravu priliku i bender standardno plus suba nakon zimske pauze nevjerujem da će se dovest toprak...ponovit ću po 5. put radije bi razmišljao o zamjeni za piščeka,znam da je borac legenda al vidjet ćete da će bit najgori igrač u ekipi...passlacku to nije prirodna pozicija a baš bi on trebao najviše mijenjati njega jer u sredini sumnjam da će bit mijesta za njega a i pulišića čak,durm katastrofa iskreno tako da desni bek...i kompletni smo za sve frontoveDesperado09 je napisao/la:Previše jaka konkurencija za moj ukus. Biće najmanje 3-4 dobra igraca koji nece moci ni do klupe. Vrijeme je da se sta i proda.
Pulisic i Passlack otprilike ce igrati za drugi tim ili U21. Mor, Dembele i Kagawa za vratom triju Reus-Gotze-Schurrle. Ramkan se isto moze posalamit sa minutazom, tako da me nece iznenadit da i njega prodamo. Leitnera, Kubu, Parka, Subotica vise niko i ne racuna. Na Dmu isto guzva. Dva mjesta a Weigl, Castro, Rode, Sahin, Bender, Merino.
No me gusta.
Ova ekipa puno obecava!
Jesu pripremne ali ovakvi golovi i poigravanje,a tek najveca imena treba da se prikljuce...ssex.
Uprava je k.rac.Treba ih otjerati.Sta su doveli,ponajvece talente u Evropi i dva repr.Elfa.Bas nidje veze...
Slatke muke za TT-a,savrsena situacija za njega.Voli sirok kadar,puno rotiranja,vjerujem da ove godine s njim na celu i ovim kadrom pucamo visoko na svim frontovima.Mislim da ce svi imati sansu da se dokazu.
@proFCB
Respect!
@saurman
Nismo na dobrom putu nego je vise nego fina ekipa VEC SKLOPLJENA.Svjestan si ti toga siguran sam.
Jesu pripremne ali ovakvi golovi i poigravanje,a tek najveca imena treba da se prikljuce...ssex.
Uprava je k.rac.Treba ih otjerati.Sta su doveli,ponajvece talente u Evropi i dva repr.Elfa.Bas nidje veze...
Slatke muke za TT-a,savrsena situacija za njega.Voli sirok kadar,puno rotiranja,vjerujem da ove godine s njim na celu i ovim kadrom pucamo visoko na svim frontovima.Mislim da ce svi imati sansu da se dokazu.
@proFCB
Respect!
@saurman
Nismo na dobrom putu nego je vise nego fina ekipa VEC SKLOPLJENA.Svjestan si ti toga siguran sam.
Evo gledam sad reprizu jer nisam mogao gledati tekmu danas. Posao, obaveze. Izgledamo fenomenalno. A jos kad se tu dodaju Marco, Mario, Surle.
Ima da
sve redom!
Iskreno, u odbrani opet pomalo zna zaskripati ali nadam se da cemo do kraja prelaznog roka ili dovesti jos stopera ili da ce Tuchel raditi sa njima da se odbrana malo zategne. Sve ostalo je fantasticno!
Ja iskreno mislim da nam je ovo jedna od najjacih ekipa jos ako bi se dodao stoper mozda i najjaca. Doduse nama bas u skorije vrijeme nije problem napraviti ekipu, nego nam je teze zadrzati te igrace al o tom po tom.
I sad cuh da smo za Surlea platili 32 miliona (komentator Arene rece). 
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Onaj pravi nam i netreba da se peglamo sa njim i porezima njegovimKayserSose je napisao/la:Dovedeni njemacki Messi, crni Messi i turski Messi. Uprava.
kakav će ovo sex biti au milina za gledati a sad čitam kako smo zainteresirani za Maria Gomeza
e to bi već bilo stvarno previše a što se stopera tiče ne vjerujem da dolazi nitko drugi do Topraka koji radi sve da utekne k nama
ali izgleda tek na zimu
bilo kako bilo zanimljiva sezona pred nama, uživajmo ljudi
Ja jedva cekam pocetak sezone!zgmiky je napisao/la:kakav će ovo sex biti au milina za gledati a sad čitam kako smo zainteresirani za Maria Gomezae to bi već bilo stvarno previše a što se stopera tiče ne vjerujem da dolazi nitko drugi do Topraka koji radi sve da utekne k nama
![]()
ali izgleda tek na zimu
![]()
![]()
Naravno da nije mjerilo, ali raštimani Utd je bio nadomak prolaza protiv, nazovimo jednog od najjačih Bayerna svih vremena.Saurman je napisao/la:Ne može pobjeda nad raštimanim Utd biti neko mjerilo al' na dobrom ste putu da sklopite finu ekipu za novu sezonu.
Nebitno, ovo je prijateljska utakmica bila u kojoj je falilo dosta prvotimaca Utd, ali iskreno, ruku na srce, Rooney je prvotimac, ali taj Rooney više šteti nego što donosi koristi Utd.
Akcenat je na tome, da je BvB odradio odličan posao, prodao je 3veoma bitna igrača, a doveo je 7 kvalitetnih igrača, a uz to i igrača željnih dokazivanja.
Strah me je da će recimo Kagawa i Sahin trajno izgubiti mjesto u početnoj, jer bi bila ogromna šteta da se guši potencijal Weigla, Mora, Dembelea i ostalih.
Reus će zasigurno igrati iako već godinu i pol nije u nekoj zavidnoj formi. Ukoliko se Gotze i Schurle budu gurali u prvih 11, kao što se recimo Gotze gurao u elf-u, to bi mogao predstavljati problem BvB-ea. Gotze kada i ako udje u formu će vjerovatno biti ogromno pojačanje za BvB, što recimo nmg reći za Schurlea...
Stern des Südens
desnog bekaa ne gomeza samo to i imamo dream team borussie naj ikad
Ovaj tim Dortmunda je svakako veoma kvalitetan i mlad, mislim da ima ono što je potrebno za velike domete. Posebno mi se sviđa to što ovaj klub praktično ne ovisi od bilo kojeg igrača i bez obzira na one koji su otišli, tu su uvijek novi i mladi igrači koji su spremni za sve sa Dortmundom, u stanju su pobijediti bilo kojeg protivnika što je dokazano mnogo puta, pogotovo na Westfalenu i tako neutralizuju sve moguće nedostatke koji ostanu nakon transfera, loših rezultata i slično. Pored njih, tu su i oni iskusniji koji nose ekipu uz dobrog motivatora na klupi. Otišao je Lewandowski nakon sjajne sezone, pa BvB ponovo ima napadača na nivou, otišao Gotze pa je opet nadoknađen, otišli su i Hummels i Gundogan ali tu su mladi igrači koji će preuzeti odgovornost kao što su recimo Ginter i Weigl koji su bili odlični prošle sezone, Bartra koji bi mogao postati veoma dobar stoper i ostali.
Mislim da Tuchel radi dobar posao, digao je ekipu nakon jedne sezone, ima odnos sa igračima poput onoga koje je imao Klopp i sve to zaista dobro djeluje. Ukoliko Gotze vrati staru formu bit će od velike koristi, Reus također može dosta bolje, Schurrle mi nije baš drag ali može pružit dosta toga. Odbrana je na papiru u najmanju ruku pouzdana, ja bih dao priliku Ginteru uz Sokratisa mada je Matthias dobar i na beku, a tu je i Bartra. Vidjet ćemo, mislim da ova ekipa može dosta toga.
Samo naprijed!
Mislim da Tuchel radi dobar posao, digao je ekipu nakon jedne sezone, ima odnos sa igračima poput onoga koje je imao Klopp i sve to zaista dobro djeluje. Ukoliko Gotze vrati staru formu bit će od velike koristi, Reus također može dosta bolje, Schurrle mi nije baš drag ali može pružit dosta toga. Odbrana je na papiru u najmanju ruku pouzdana, ja bih dao priliku Ginteru uz Sokratisa mada je Matthias dobar i na beku, a tu je i Bartra. Vidjet ćemo, mislim da ova ekipa može dosta toga.
Samo naprijed!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.