NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Epidaurus » 23 jul 2016, 22:59

KK_Bosna je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Steph u sezoni imao 201 izolaciju, a Wess 254. Dakle obojica odigrali veliki broj izolacija i Steph je neuporedivo efikasniji tu. Ako ne shvatas to, onda nema potrebe ista dalje diskutovati.
dakle, ni oko ovoga ne treba dalje diskutovati:

iso scoreri:

steph > russ (1.07 PPP - 0.74 PPP).

middleton > irving (0.96 PPP - 0.95 PPP)
Statistike koje su ovako blisko mogu zavarati. Statistike koje pokazuju ovako ogromnu razliku (ne veliku, ogromnu) itekako govore nesto. I da, Kyrie je u sezonu usao nakon teske povrede i u prvih 10ak utakmica se vracao tek nakon iste.

@Aleme samo jedno pitanje nakon kojeg ce mi bit sve jasno; ko je teze zaustavljiv igrac LeBron ili Wess ? Obojica su nekonstantni suteri (s tim sto je LeBron imao sezonu u karijeri gdje je tricu pucao preko 40% sto je za Wessa ono misaona imenica). Sta Wess ima u napadackom repetroaru osim silovitog prvog koraka ? Sad samo njegov napadacki repertoar uporedi sa KDevim, Hardenovim, Irvingovim, Melovim, Stephovim, LeBronovim. Meni se nesto cini da je razlika izmedju njhovih napadackih repertoara porpilicna.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 jul 2016, 23:37

Epidaurus je napisao/la: Statistike koje su ovako blisko mogu zavarati. Statistike koje pokazuju ovako ogromnu razliku (ne veliku, ogromnu) itekako govore nesto. I da, Kyrie je u sezonu usao nakon teske povrede i u prvih 10ak utakmica se vracao tek nakon iste.

@Aleme samo jedno pitanje nakon kojeg ce mi bit sve jasno; ko je teze zaustavljiv igrac LeBron ili Wess ? Obojica su nekonstantni suteri (s tim sto je LeBron imao sezonu u karijeri gdje je tricu pucao preko 40% sto je za Wessa ono misaona imenica). Sta Wess ima u napadackom repetroaru osim silovitog prvog koraka ? Sad samo njegov napadacki repertoar uporedi sa KDevim, Hardenovim, Irvingovim, Melovim, Stephovim, LeBronovim. Meni se nesto cini da je razlika izmedju njhovih napadackih repertoara porpilicna.
A ti nes da prihvatis cinjenicu da nije nekonstantan suter buraz. Njegov midrange je 43%, LMA puca toliko midrange, njegov pullups (znas njegov pullup kad se ono zaleti samo stane i opali), sto ti nazvias nerezonskim sutem je 49%. Jedina "rupa" sto ti nazivas ne konstatnim sutem, je trica, on sut ima, midrange mu je itekako efikasan, kao sto sam rekao da podigne tricu na blizu 33-35%, on je legitmna prijetnja na svakom dijelu parketa.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 jul 2016, 23:56

alemsa je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Statistike koje su ovako blisko mogu zavarati. Statistike koje pokazuju ovako ogromnu razliku (ne veliku, ogromnu) itekako govore nesto. I da, Kyrie je u sezonu usao nakon teske povrede i u prvih 10ak utakmica se vracao tek nakon iste.

A ti nes da prihvatis cinjenicu da nije nekonstantan suter buraz. Njegov midrange je 43%, LMA puca toliko midrange, njegov pullups (znas njegov pullup kad se ono zaleti samo stane i opali), sto ti nazvias nerezonskim sutem je 49%. Jedina "rupa" sto ti nazivas ne konstatnim sutem, je trica, on sut ima, midrange mu je itekako efikasan, kao sto sam rekao da podigne tricu na blizu 33-35%, on je legitmna prijetnja na svakom dijelu parketa.
Pitanje je bilo ko je teze zaustavljiv, LeBron il Wess ?

Wess ima taj pullup i sta jos u repertoaru osim toga ? Jel ti trebam uopce navodit kakav ofanzivni repertoar imaju Harden, KD, Steph, Melo, Kyrie i James ?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2016, 00:07

Epidaurus je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Pitanje je bilo ko je teze zaustavljiv, LeBron il Wess ?

Wess ima taj pullup i sta jos u repertoaru osim toga ? Jel ti trebam uopce navodit kakav ofanzivni repertoar imaju Harden, KD, Steph, Melo, Kyrie i James ?
Wess je takodje vrlo neprevidljiv. Al' ti si sebi zacrto da on daje koseve na silu zbog ateltske mogucnosti i to je to. Mojne ba govorit da nea ofanzivni repertuar

Currijev cijeli ofanzivni repertuar je sut kas vec tako, kad su mu ga oduzeli, prodaji pive i savij rep k'o kuja kakva

Wes opali 10 slobodnih, toliko o tome

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jul 2016, 00:12

alemsa je napisao/la:
Wess je takodje vrlo neprevidljiv. Al' ti si sebi zacrto da on daje koseve na silu zbog ateltske mogucnosti i to je to. Mojne ba govorit da nea ofanzivni repertuar PG koji zabije 30.

Currijev cijeli ofanzivni repertuar je sut kas vec tako, kad su mu ga oduzeli, podaji pive i savij rep k'o kuja kakva
Jes, nepredvidljiv je hocel ic na desni il lijevi ulaz. Vrlo, vrlo nepredvidljvo. Steph pored nejboljeg suta ikad (kojeg isto kreira nevjerovatno lako) ima sav bolestan repertoar floatera i cirkuskih suteva od vrh table. Propustio si neso ocito.

Wess ima vrlo oskudan ofanzivni reperotar. On je u stanju zabit 30 jer je atleticniji od 95% igraca lige. Mojne mi majke ti prodavat pricu da je lik koji je u finalu zapada imao 39% suta iz igre top 3 scorer lige i "unguardable". To je uvreda za kosarku nakon sto su godinama najbolji scoreri lige bili igraci poput Kobea, KDa, Mela, Wadea i slicni.

I opet izbjegavas odgovor na pitanje. Zanimljivo.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2016, 00:22

Ma vidjeli smo taj cirkus floatera sto si mu prishavio u ofanzivni repertuar, oslanjo se na njih plaho, 16% za cijeli playoff. A WB si lahko oduzeo sut a imo je oko 600 na obrucu i 500+ midrange suteva, toliko o tome, ko sta vise koristi

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2016, 00:29

I kako mos koristit jednu seriju tako, jel to Harden nije imo serija gdje puco 37%? (Portland recimo), jel to Melo nije imo serija gdje puco po 36-37%? Hajde Bogati

PlayGod
Kontakt:

Post Postao/la PlayGod » 24 jul 2016, 01:33

Ovo da je netko bolje strijelac jer ima više "oružja", svestraniji i to mi ne drže vodu. Evo netko je rekao da Westbrook toliko zabija jer je jedan od najvećih atleta u ligi i nema tako širok repertoar osim toga. To nije bitno, Shaq je bio najjači igrač lige i na to je zabijao po 30 poena bez pardona. Imao je on neke horoge i to, ali nije to bilo ništa posebno, to je većinom išlo na snagu, i sad zbog toga ga se nebi trebalo smatrati boljim strijelcem od nekoga tko zabija 20 poena, ali ima i šut i ulaz itd. Russell ima mentalitet strijelca i zabija puno, to je bitno.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jul 2016, 01:46

PlayGod je napisao/la:Ovo da je netko bolje strijelac jer ima više "oružja", svestraniji i to mi ne drže vodu. Evo netko je rekao da Westbrook toliko zabija jer je jedan od najvećih atleta u ligi i nema tako širok repertoar osim toga. To nije bitno, Shaq je bio najjači igrač lige i na to je zabijao po 30 poena bez pardona. Imao je on neke horoge i to, ali nije to bilo ništa posebno, to je većinom išlo na snagu, i sad zbog toga ga se nebi trebalo smatrati boljim strijelcem od nekoga tko zabija 20 poena, ali ima i šut i ulaz itd. Russell ima mentalitet strijelca i zabija puno, to je bitno.
Shaq je druga stvar, on na vrhuncu je nesto najblize nezaustavljivosti sto je covjek ikad vidio. Razlika izmedju te Shaqove nezaustavljivosti i ove Wessove "nezaustavljivosti" je ogromna, neizreciva rijecima. Wess uopce nije nezaustavljiv igrac, ni blizu tome.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2016, 02:15

Haj @ep objasni 20% asistiranih koseva, kad nije scorer

i sracunaj nekako slobodne, a tu ide cesto

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jul 2016, 02:20

alemsa je napisao/la:Haj @ep objasni 20% asistiranih koseva, kad nije scorer

i sracunaj nekako slobodne
Ako ima mali broj asistiranih koseva ne znaci da je scorer nego da je igracina koja sama sebi moze stvorit prilike za postizat poene. Ni LeBron nema nesto puno asistiranih koseva pa ga niko ne dozivljava ko scorera. Meni je Wess all rounder, nikako klasicni scorer. To ne znaci da mislim da je rupa u postizanju poena (jer svi znamo da je itekako dobar tu) nego da mi jednostavno njegova igra nije igra jednog scorera.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2016, 02:24

Epidaurus je napisao/la:

Ako ima mali broj asistiranih koseva ne znaci da je scorer nego da je igracina koja sama sebi moze stvorit prilike za postizat poene. Ni LeBron nema nesto puno asistiranih koseva pa ga niko ne dozivljava ko scorera. Meni je Wess all rounder, nikako klasicni scorer. To ne znaci da mislim da je rupa u postizanju poena (jer svi znamo da je itekako dobar tu) nego da mi jednostavno njegova igra nije igra jednog scorera.
LeBron nikad nije imao 20% asistiranih koseva. Wess u i sezoni kad je davo 28 imo je 23% asistiranih koseva sa 10 slobodnih, a tad je bio glavni fokus u zaustavljanju njega.

Nisi realan

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jul 2016, 02:25

alemsa je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

LeBron nikad nije imao 20% asistiranih koseva. Wess u i sezoni kad je davo 28 imo je 23% asistiranih koseva sa 10 slobodnih, a tad je bio glavni fokus u zaustavljanju njega.

Nisi realan
A ne, ti si realan kad covjeka koji je sa jednom od najvecih potrosnji ikad imao manje od 30 poena po mecu stavis ko top 3 scorera lige. Daj ba. Tih 28 je poprilicno malo u odnosu na potrosnju kakvu je imao.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2016, 02:27

Koliko od tih su imali 8.6 asistencija @ep? Kako tako kralju

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jul 2016, 02:34

alemsa je napisao/la:Koliko od tih su imali 8.6 asistencija @ep? Kako tako kralju
Potrosnja ne ukljucuje asiste. Uz tih 8.6 asista je imao i 4.4 izgubljene. 2 asista na jedn izgubljenu i nije bas podatak kojim se treba hvalit. Da ti opet ponovim; Kobe sa mrvicu vecom potrosnjom i valjda 8 puta gorom ekipom imao 35,4 poena i uveo te bolide u PO te zamalo sam izbacio 60+ ekipu. AI s manjom potrosnjom imao 31,4 poen. Da ne idem dalje i spominjem Jordana koji je sa skoro identicnom potrosnjom ko Wess imao 37,1 poen. E to su scoreri.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jul 2016, 02:44

Vecina imala oko 5-6 asistencija.. Izgubljene manje vise, tu se i ofanzivni fauli racunaju, Magic je imao sezona preko 4.

Haj vidjet cemo ove sezone

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2016, 07:49

AntoniooConte
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la AntoniooConte » 24 jul 2016, 13:14

Donnie Darko je napisao/la:Nije top3 scorer = nije scorer

Welcome to ss.ba in 2016.
Ma uvijek je tako, cim se ne slozis sa mišljenjem da je nešto dobar odma je logika da je najgori :rol: :rol:

I + sto alem nakon odlaska KD-a u gsw nas opra sa Westbrookom vise nego sa hardenom [emoji144]

Kawhi
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Kawhi » 24 jul 2016, 15:59

AntoniooConte je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Nije top3 scorer = nije scorer

Welcome to ss.ba in 2016.
Ma uvijek je tako, cim se ne slozis sa mišljenjem da je nešto dobar odma je logika da je najgori :rol: :rol:

I + sto alem nakon odlaska KD-a u gsw nas opra sa Westbrookom vise nego sa hardenom [emoji144]
Kažu oni koji dok ne vide video nekog forumaša kako drka na Currya misle da je hejter.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2016, 17:58

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.