Igrom ne treba biti nezadovoljan. Ne treba zaboraviti da je bilo 35 stepeni i da je prava utakmica u sezoni. Golovi su pali na vrijeme, tako da je pobjednik odlucen relativno rano. Svidja mi se da smo u drugom poluvremena uspjeli podici ritam igre, te odigrali dosta lijepih akcija.
Medjutim, problem cemo imati ako se ne popravi tranzicija u igri (u oba smjera). Cesto se desavalo da osvojimo loptu u svojoj polovini, krenemo u kontranapad u kojem ucestvuju 3-4 igraca, a ostatak ekipe ostane u svojoj polovini i gleda. Sto se tice defanzivne tranzicije, tu smo odigrali katastrofalno. Olimpic je imao 5 situacija gdje su nas ugrozavali iz nekih polukontri i kontri. Tu se MORAMO popraviti. Narocito prostor izmedju spiceva i zadnjih veznih branimo lose tj. bez ikakve koordinacije. "Problem" je taj sto stojimo dosta visoko u posjedu lopte. Onog momenta kada je izgubimo pravimo gresku da se krecemo vracati nazad, umjesto da idemo u protupresing. To je jedan od osnovnih principa defanzivne tranzicije kod izgubljene lopte u visokom posjedu. Time tjeras protivnika na dugu loptu koja ti odgovara jer si u brojcanoj prednosti (6:3 ili maksimalno 6:4), ili na pas prema nazad koji ti daje vrijeme da se povuces i postavih defanzivno formaciju onako kako ti odgovara.
Izdvojio bih Bobica i Veselinovica kao dva najbolja igraca na utakmici. Osim njih, Karic i Ordagic su bili dobri, ali tek od momenta kada su presli na krilo tj. u napad. Svidio mi se i Grahovac kao dzoker s klupe, koji treba/moze da osvjezi igru na sredini terena.
Najvise su podbacili Dzidic i Mehidic.
Husref je po meni uradio sve tacno. Ne samo pocetni sastav, nego i izmjene. Moglo se igrat bez Mehidica, ali trenutno smo malo hendikepirani zbog povreda/izostanaka, pa i nije bilo nekih alternativa. Na kraju krajeva, izveden je prvi iz igre. Kada se vrati Zeba, potpuno oporavi Zec i ako pravo nastupa ostvare Fatic, Subic i Lazevski, tu Damir definitivno ispada iz ekipe. Da se ja pitam, Ordagic bi mi igrao desno krilo.
Prica oko Kostica je nadam se gotova. Ovo je bila disciplinska mjera koja je odradjena na prihvatljiv nacin. Nadam se da ce svi ucesnici iz ovoga izvuci prave pouke.
Sve u svemu, 3 boda, prvi na tabeli, prvi strijelac... top!

A sad adio...