Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
-
- Kontakt:
Re: Juventus FC
Najmrzi Tudor....meni bez konkurencije.
A igrac za cijim izgubljenim talentom zalim(od ozbiljnijih igraca,da ne pricamo o djeci za koju smo MISLILI da su talentovana,a vjerovatno nisu) je Seba...ali nije da nije dobijao prilike,u nekoliko navrata. Ali znam da svaki put kad je rez.ovakav ili onakav: pa ubaci Giovinca,on ce prelomiti itd itd.
A igrac za cijim izgubljenim talentom zalim(od ozbiljnijih igraca,da ne pricamo o djeci za koju smo MISLILI da su talentovana,a vjerovatno nisu) je Seba...ali nije da nije dobijao prilike,u nekoliko navrata. Ali znam da svaki put kad je rez.ovakav ili onakav: pa ubaci Giovinca,on ce prelomiti itd itd.
Nisam poceo simpatisati Juve zbog ijednog igraca nego one veceri kad su izgubili finale, zbog neregularnog gola pedje mijatovica... tada sam prvi put osjetio ozbiljnu nepravdu u životu (iako sam vec isao u skolu tad, tj nisam bio bas mali) ... do tada nisam nijedan tim osim mog Zelje cijenio, simpatisao i sl...i tad se stvorila ljubav prema Juventusu koja traje do danas...
A od igraca ubjedljivo najdraži mi je bio Nedved, drazi i od Alexa... danas je to normalno Buffon.... od ove nove garniture Dybalica, i nadam se da ce biti naredna legenda Juventusa, jer kroz historiju ovakvi igraci sa italijanskom vezom nikad nisu napustali Juventus...
A najmrzi ikad igrac Juventusa bez premca mi je bio Iaquinta, a od starijih Zalayeta (mada eto utrpa onda panj Realu golove) ali koji nije ni blizu vincenzu... od ove nove garniture Mandžukić mada eto on koliko je los ne mogu ga hejtati kao iaquintu... bez obzira sto ni osnovne elemente fudbala mandzukic ne zna... i zato mi je vise nego drago sto je pipita preplacen onoliko, jer ne znam kako bi gledao ovog degena jos jednu sezonu...
A od igraca ubjedljivo najdraži mi je bio Nedved, drazi i od Alexa... danas je to normalno Buffon.... od ove nove garniture Dybalica, i nadam se da ce biti naredna legenda Juventusa, jer kroz historiju ovakvi igraci sa italijanskom vezom nikad nisu napustali Juventus...
A najmrzi ikad igrac Juventusa bez premca mi je bio Iaquinta, a od starijih Zalayeta (mada eto utrpa onda panj Realu golove) ali koji nije ni blizu vincenzu... od ove nove garniture Mandžukić mada eto on koliko je los ne mogu ga hejtati kao iaquintu... bez obzira sto ni osnovne elemente fudbala mandzukic ne zna... i zato mi je vise nego drago sto je pipita preplacen onoliko, jer ne znam kako bi gledao ovog degena jos jednu sezonu...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
- bianconeros
- Kontakt:
- BuffonGigi
- Kontakt:
Uf kako je meni Nedved bio mrzak prije nego je dosao u Juve, radi onog padanja i previjanja na travi ko da ga je voz udario. Evo sad opet dodje jedan mi od najmrzih igraca na svijetu, Dani Alves, al ne sumnjam da ce mi i on postati drag nekad.
Sto se tice najdrazih igraca, osim ikona Gigija i Alexa, meni su dragi neki likovi koji su se nesto krace ili skroz kratko zadrzali tu. Peruzzi mi je uvijek bio najdrazi golman dok je branio, isto tako Bobo Vieri i pored toga sto je najvecu slavu ostvario u drugim klubovima, uvijek se deklarisao kao Juventino i bio mi je uvijek jedan od najdrazih igraca. A sto se tice igre i uzivanja u gledanju igraca, meni je najdraze bilo gledati Zizoua i Cannavara, ti ljudi su bili strasno dominantni na svojim pozicijama za vrijeme igranja u Juventusu.
Sto se tice najdrazih igraca, osim ikona Gigija i Alexa, meni su dragi neki likovi koji su se nesto krace ili skroz kratko zadrzali tu. Peruzzi mi je uvijek bio najdrazi golman dok je branio, isto tako Bobo Vieri i pored toga sto je najvecu slavu ostvario u drugim klubovima, uvijek se deklarisao kao Juventino i bio mi je uvijek jedan od najdrazih igraca. A sto se tice igre i uzivanja u gledanju igraca, meni je najdraze bilo gledati Zizoua i Cannavara, ti ljudi su bili strasno dominantni na svojim pozicijama za vrijeme igranja u Juventusu.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
nikad nisam gotivio nikoga koj imo dodira sa realom,bajernom i ostalim svemirskim klubovima,kedira,dani alves,mandzo i ostali odpadci,,starija generacija je gotivnija,,,i manje je tu para bilo pa je vise i emocije,danas bonuci,dibala,i liht....
Greska u koracimaMig_Mig je napisao/la:Mislim da si napravio gresku, nije Iuliano centrirao vec Birindeli, i to smatram jednim od boljih centarsuteva tog vaktachi3llo je napisao/la:Mojih top 5 najdrazih : Ale, Gigi, Trezegol, Thuram i Zalayeta, onaj go Barci mu necu zaboravit dok sam ziv. On I Iuliano usli u igru, ovaj drugi ubacio sa desne strane nakon prodora ala Salihamidzic I onda Zalayeta bum glavom na sred Campa u produzecima.
A juve sam zavolio 97me u prvoj utakmici stranih klubova koju sam gledao u finalu protiv dortmunda kad je jedan jedini zabio onu golcinu petom. Nedugo nakon toga sam negdje na tvu vidio onaj go protiv fiorentine iz 94te I to je bilo to.Inace ja bih sad samo spomenuo najmrzeg, najodvratnijeg, najglupljeg igraca koji je igrao za Juventus, a to je Molinaro. Cak mi je prijatelj koji zivi u Stuttgartu govorio kako su ga navijaci bukvlano pokusali protjerati ali nije im to poslo za rukom
Sto se tice najdrazih to bi podijelo u dva razdoblja, dani kad sam pocinjao navijati za Juventus, 95 pa do 2006 i ovi dani ponovnog uspona kluba ! Velik je spisak igraca(spomeuo bi Momu Sisoka koji mi je eto ostao u srcu od nekig manje poznatih igraca), ali reci cu da je za mene Gigi Buffon najveci sportista kojeg sam ikad gledao

Meni su najmrzi Emerson, Zebina I De Cigla.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
- bianconeros
- Kontakt:
#Juventus XI: Neto; Lirola, Benatia, Rugani, Alex Sandro; Lemina, Hernanes, Asamoah; Pjanic, Pereyra; Dybala #ICCJUVTOT #ICCMelb
Pereyra u napad?
Pereyra u napad?
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Forza Juventus ohhhhh..
Forza Juventus ohhhhh..
- Osservatore
- Kontakt:
Mutu, Ibrahimovic i Amauri su bili igrači koje nikad nisam gotivio, iako nisu ni bili predugo u klubu, a apsolutno vrh su Alex i Gigi bez premca. Oni pa 10 praznih mjesta. Dario Knežević također jedan od legendi Juvea 

- Osservatore
- Kontakt:
4-3-2-1bianconeros je napisao/la:#Juventus XI: Neto; Lirola, Benatia, Rugani, Alex Sandro; Lemina, Hernanes, Asamoah; Pjanic, Pereyra; Dybala #ICCJUVTOT #ICCMelb
Pereyra u napad?
Dva prednja ili AmF Pjanić i Pereyra iza Dybale
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Meni je čudno da niko Contea ne spominje u rubrici najdraži igrači i Camoranesija. Dva igrača koja su često vukla ekipu i davala bitne golove.
Conte je uvijek bio simbol Juventusa.
Tu mora biti i legendarni Giorgio Chiellini, jedan od najvećih već sad, a Alex, Gigi, pa i Nedved su van poređenja.
Conte je uvijek bio simbol Juventusa.
Tu mora biti i legendarni Giorgio Chiellini, jedan od najvećih već sad, a Alex, Gigi, pa i Nedved su van poređenja.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
- Feldmarschall
- Kontakt:
Odlično objašnjena problematika oko Higuinovog transfera radi njegovih godina. Štaviše smatram da je pet vrhunskih sezona suviše optimistična prognoza.Assuming Pogba moves, other than Higuain, who turns 29 in December, and Luis Suarez, who moved from Liverpool to Barcelona in 2014 when he was 27, none of the eight most expensive players of all time were older than 24.
In fact, a list of the top 20 most expensive transfers -- that includes Pogba and Higuain -- would have just one player older than Higuain at the time of his move: 29-year-old Zinedine Zidane, who went to Real Madrid from Juventus in 2001 for approximately €75m. And, as good as he is, Higuain is no Zidane. In other words, we're talking an enormous, unprecedented sum for a guy of his age.
Why does this matter?
Simple math. Assuming Juventus get five productive seasons out of him, he'll cost -- between wages and transfer fee -- around $35m a season. That's roughly what Ronaldo will have cost Real Madrid, on average per year, from the time he signed in 2009 to when his current deal expires in 2018. Now, nobody in their right mind would expect Ronaldo-level output from Higuain on the pitch, and certainly not off it in terms of commercial deals.
Not to mention the fact that, if things don't work out, he'll have very little resale value. You won't get anywhere close to your money back on a player aged 30 or older who earns $15m a season.
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Nema se šta objašnjavati, ako se osvoji liga prvaka Higuain se odmah isplatio i to je jedina bitna računica.
Btw, vrh bi bio tri sezone kad bi odigrao da valja, kakvih pet hah....
Btw, vrh bi bio tri sezone kad bi odigrao da valja, kakvih pet hah....
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
- akisarajevo92
- Kontakt:
Sta ako odradi 1 produktivnu sezonu, Juve osvoji LP, a on ode u Kinu za 80M?Feldmarschall je napisao/la:Odlično objašnjena problematika oko Higuinovog transfera radi njegovih godina. Štaviše smatram da je pet vrhunskih sezona suviše optimistična prognoza.
Sta ako odradi 2 produktivne sezone, Juve osvoji LP, a on ode u Kinu za 70M?
Sta ako odradi 3 produktivne sezon3, Juve osvoji LP, a on ode u Kinu za 60M?
Sta ako, a on?
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Juventusu fali klasan zadnji vezni fudbaler.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Nastavak teksta, dođe kao prirodan odgovor.(OK, I hear you at the back, asking about Hulk, who is 30, moving to China for $60m? Fine, but who knows how long the big spending in that part of the world will continue or whether Higuain has any interest in being a part of it?)
Šta ako pokida ligamente nakon dva mjeseca i ne bude više za ozbiljnog fudbala?
Ništa ne mijenja činjenicu da je najstariji igrač ovog ranga transfera i da će izaći skuplji od Ronalda u konačnici. To su činjenice. Ako neko smatra da toliko vrijedi nemam problem s tim, meni ne. Ako Juventus želi na ovaj način doći do lige prvaka isto nije problem. Ni iz džepa ni u džep. Problem je kad san postane opsesija i u svrhu ostvarivanja iste se počnu kršiti temeljni principi na kojim je klub izgrađen. Ako Juve želi postati korporacija koja u svom sastavu ima fudbalski klub želim im svu sreću u tome. Ko zna, možda i oni budu prodavali razne Di Marije i mijenjali ih Jamesima jer nisu marketinški podobni i nemaju lice za kamere bez obzira na fudbalske kvalitete i potrebe ekipe.
- Burberry46
- Kontakt:
Prava pripremna utakmica, poslije drugog gola skroz se umrtvila utakmica. Dobra asistencija Pjanica.
1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
''Sometimes our best is simply not enough. Sometimes we have to do what is required.''Feldmarschall je napisao/la:
Covjek je u pravu. Da je 50% bolji Higuain te pare ne moze opravdati ni vratiti(osim da nam LP donese). Jedino ako je pristao da ide u Kinu nakon max 3 sezone a kupac vec nadjen 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.