Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Re: Chat
haahah mirza hatic heroj a ne zlocinac
nemoj me ba vuci za jezik pa da dzaba grijesim.
ko je pravi tuzlak?
mozda braca kucevici? mozda bibi ili dugi otpad s njim? da nije pake?
da nije mozda mr. slana jezera? cigo mirel durakovic? ili da nije tebeis?
ko je pravi tuzlak?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Yebo li te naser u su pak... Pa koji ste vi klosari iz podrinja to svijet nije vidio, tuzlaci su trebali spasavat srebrenicu jel a tvoj heroj kriminalac pobjegao iz iste.. tuzlaci su vam krivi sto vas je bog stavio na granicu sa srbijom pa ste najvise najebali... Ko vas je primio u kuce klosaru, u mojoj kuci dvije porodice su bile i tako u svakoj drugoj.. i svake godine vaa citava drzava oplakuje a vama je izgleda krivo sto i ostali nisu izginuli ko i vi, koja stoka u pmHendo je napisao/la:sekerbay je napisao/la:djeckic, ne zaborav da nas ima jos iz tuzle. kad sam ja u mosniku igro klikera, ti nisi bio rodjen![]()
sarajvolijice su donekle u pravu.
za razliku od tebe, ja znam za dogovore sa cetnicima o nenapadanju, povlacenju sa vec osvojenih teritorija, pljackanju od strane rukovodjetjeg kadra, itd.
ako uporedis tuzlu i sa, mi mozemo kazati da ne znamo sta je rat. iako je moja rhm. mati poginula u ratu, iako su padale granate, iako se pucalo(na svim frontovima, jelte),... kada sam prvi put ja mislim 95. godine otisao u sa i vidio strahotu, prvo sto sam rekao jeste da kod nas u tz nije bilo rata.
Komunistička propaganda je jaka, pogotovo za Aliju, i mogu je prosipati sebi, jer žive na lažima i legendama. Od zlatnih kašika do Srebrenice.
Ja sam dijete Istočne Bosne i pobjegao sam 1993. za Tuzlu, preko Međeđe. Kako nas je koji dolazio tako su nas slali na linije i te pogibije su borci iz IB. Tuzlaci nisu makli iz Tuzle i krivi su jer su bili kukavice i nisu makli. Da su oni krenuli kako je bilo dogovoreno, danas ne bi bilo manjeg BH entiteta.
Sjećam se ispred zgrade stojim a Tuzlanke pričaju "dođe Alija i sve će nas pokriti" a gledaju u mene i kažu "ovi iz IB otjeraše naše prijatelje Srbe". Bog te stvorio, oni ni ne znaju ko je rat ni šta je rat, niti sa kim ratujemo.
Nijedan Tuzlak nije smio ići u OŠ "Jala" po ručak, dijelile se kriške namazane argetom. Bijeli hljeb, a mi hljeba mjesecima nismo vidjeli oni jednu bijelo brašno.
Zato kada je Naser stigao u Tuzlu orvo uhvatio Bešlagića a onda Selmu Bajrami pa je golu istjerao na sred Brčanske. Je li tako?
Zadnja izmjena: Momciluk, dana/u 27 jul 2016, 16:49, ukupno mijenjano 3 puta.
This time next year we'll be millionaires.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Zasto spominjes te mafijase koje ne podnosi 99% rodjenih u Tuzli?sekerbay je napisao/la:nemoj me ba vuci za jezik pa da dzaba grijesim.
ko je pravi tuzlak?
Imamoviceva familija nije iz Tuzle ali je se covjek prilagodio. Kad spominjes te mafijase spomeni i ove Podrinjske koji prave divlji zapad od grada. Te koje spominjes su davno ispuhali ili su otjerani od Nasera.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Chat
U slucaju rata, mi muslimani bi prvo zauzeli vodovod u Sarajevu i pustali bi vodu 24/7. Zbog abdesta, naravno
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Seker, jesi ti rodjeni Tuzlak i zivio si tu do odlaska gdje vec sad zivis?
Ne znam, po meni ima tu itekako istine i s tvoje strane, ali i ovo sto @Hendo prica kako su ga docekali i sta su tuzlanske gospoDZe s cigaretama u rukama pricale.
@Tuzlak, malo ti je glupa ta prica kako nisu vidjeli zgrade dok nisu dosli u Tz, kako bi zivjelu u zivicama, cuvali stoku, itd. Svakome je njegovo rodno mjesto najljepse i najbolje, normalan covjek bi tesko napustio sve to da nije morao. Sve bi mnogi dali da se ponovo vrate tamo, da je imalo uslovno.
Tesko je meni bilo sta pricati, jer sam ja uslovno dijete da o tome pricam, ne znam ja licno kako je i sta bilo. Ovako sada kako zivim u Tuzli i poznajem taj narod vec dugo godina, ne mogu reci da mi se bas svidjaju, mogao bih nabrojati milion razloga, ali daleko od toga da su svi takvi. U globalu su cudan narod. Oni su toliko optereceni tom Tuzlom, da Bog sacuva, kao da imaju neku posebnu privilegiju u odnosu na sve.
Ne znam, po meni ima tu itekako istine i s tvoje strane, ali i ovo sto @Hendo prica kako su ga docekali i sta su tuzlanske gospoDZe s cigaretama u rukama pricale.
@Tuzlak, malo ti je glupa ta prica kako nisu vidjeli zgrade dok nisu dosli u Tz, kako bi zivjelu u zivicama, cuvali stoku, itd. Svakome je njegovo rodno mjesto najljepse i najbolje, normalan covjek bi tesko napustio sve to da nije morao. Sve bi mnogi dali da se ponovo vrate tamo, da je imalo uslovno.
Tesko je meni bilo sta pricati, jer sam ja uslovno dijete da o tome pricam, ne znam ja licno kako je i sta bilo. Ovako sada kako zivim u Tuzli i poznajem taj narod vec dugo godina, ne mogu reci da mi se bas svidjaju, mogao bih nabrojati milion razloga, ali daleko od toga da su svi takvi. U globalu su cudan narod. Oni su toliko optereceni tom Tuzlom, da Bog sacuva, kao da imaju neku posebnu privilegiju u odnosu na sve.
- lijevokrilo
- Kontakt:
A sa munara i preko razglasa bi konstantno puštali ezane i tekbire da se dušmani obeshrabre a naša vojska motivišeBosniacum Lilium je napisao/la:U slucaju rata, mi muslimani bi prvo zauzeli vodovod u Sarajevu i pustali bi vodu 24/7. Zbog abdesta, naravno
sve je laž
- QUARTERBACK
- Kontakt:
momciluk nemoj da generalizujes, nije fer prema ostalima koji ne mislimo kao neki, ja licno nasera postujem samo zbog stvari koje je radio cetnicima, ali ga mrzim i ne mogu ocima zato sto je obicni lopov i usljo tj. zbog stvari koje nemaju veze sa ratom.. moj stari rahmetli ga je licno vidio kad je u novoj kasabi krao aparate iz kockarnice sa svojom bagrom tj. krao od svog naroda.. i nemoj tako da vrijedjas, nije ti fino to i nije fer prema ostalim ljudima koji nemaju isto misljenje kao neki drugi ljudi..
-
Nerminovic
- Kontakt:
Re: RE: Chat
ocam suzeBosniacum Lilium je napisao/la:U slucaju rata, mi muslimani bi prvo zauzeli vodovod u Sarajevu i pustali bi vodu 24/7. Zbog abdesta, naravno
Sendt fra min HTC One med Tapatalk
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
asimiliro se, velistuzlak1987 je napisao/la:Imamoviceva familija nije iz Tuzle ali je se covjek prilagodio.
znas li ti gdje se on rodio i odrastao?
eto vidis da nemas blage o svom gradu. bibi je naserovac. na celu klana kucevic je tasim.tuzlak1987 je napisao/la: Kad spominjes te mafijase spomeni i ove Podrinjske
jos ti ostanu siptari. eto, to su grupe koje sad cine finu tuzlansku raju.
nego, ne rece ti meni u kojoj mahali zivis?
ja (kao i moji preci, rodjeni tuzlaci) sam rodjen, odrastao i do ja mislim 2006. godine zivio u tuzli.
ps.
nije valjda da sarajevo nema vode?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
- rob do bagro
- Kontakt:
-
Nerminovic
- Kontakt:
@sekerbay kod mene ima uvijek, jer blizu mene je Kuvajtska dzamija, ljudi preuzeli vodovod i sad ima 24/7
Braca Kuvajt
Braca Kuvajt
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
- tuzlak1987
- Kontakt:
U biti Tuzlaci su krivi jer je Alija zakasnio sa se spremi na rat, a nije ni mostove na Drini porusio.
Cime smo mi bili sretni jer smo bilo dalje od Drine od ostalih.
Pa smo mi krivi jer smo istjerali JNA i proslo solidno, a trebali smo izginuti kao ovi u Podrinju da bi bili njima po volji.
Federer svako je se tamo mogao vratiti ali nije zelio, mijenjale se kuce po Simin Hanu, po Solini se uzimala zemlja, po Slavinovicima i nikom nije bilo u cilju da se vraca tamo kada je vidio koliko je naprednija Tuzla. Svako ko je dosao imao je isti tretman, pozavrsavao je fakultete i sada im ta Tuzla nije dobra, sada se ide na razinu Sarajeva i Beca.
A po Divicu izgradili vikendice za ljeta
Dok im se ovdje sada ne svidjaju Tuzlaci, nece da se prilagode.
Pa smo mi krivi jer smo istjerali JNA i proslo solidno, a trebali smo izginuti kao ovi u Podrinju da bi bili njima po volji.
Federer svako je se tamo mogao vratiti ali nije zelio, mijenjale se kuce po Simin Hanu, po Solini se uzimala zemlja, po Slavinovicima i nikom nije bilo u cilju da se vraca tamo kada je vidio koliko je naprednija Tuzla. Svako ko je dosao imao je isti tretman, pozavrsavao je fakultete i sada im ta Tuzla nije dobra, sada se ide na razinu Sarajeva i Beca.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
- lijevokrilo
- Kontakt:
jok eto trebo im je rodni list da je deseto koljeno unazad rođeno u tuzli da bi se mogli upisati na fakultettuzlak1987 je napisao/la:U biti Tuzlaci su krivi jer je Alija zakasnio sa se spremi na rat, a nije ni mostove na Drini porusio.
sve je laž
to im je bolest br. 1. sav narod dijele na gradsku raju i seljake. nijedan grad ne mrze kao sarajevo.Federer17 je napisao/la:Tesko je meni bilo sta pricati, jer sam ja uslovno dijete da o tome pricam, ne znam ja licno kako je i sta bilo. Ovako sada kako zivim u Tuzli i poznajem taj narod vec dugo godina, ne mogu reci da mi se bas svidjaju, mogao bih nabrojati milion razloga, ali daleko od toga da su svi takvi. U globalu su cudan narod. Oni su toliko optereceni tom Tuzlom, da Bog sacuva, kao da imaju neku posebnu privilegiju u odnosu na sve.
jest ovo tesko kad o tome prica tuzlak, ili
svoju toboznju neogranicenu toleranciju pokazuju ljubujuci sa dojucersanjim neprijateljem istovremeno pljujuci i zgrazavajuci se nad svojim.
ako se desi cudo da nestane sarajevo, onda ce vjerovatno mrziti travnik. a ako bi nestalo svih gradova sa muslimanskom vecinom, pa naci ce oni njesta kod srba ili hrvata
ps.
cuj, da se prilagode
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja sam jos na istoj zemlji od pradjeda i djeda. Stana nemam vec kuca, znaci nismo se pomjerali nikada. Pradjed, djed, otac. Kada je pradjed napravio ovdje kucu nije bilo nekolicina mjestana, sada ima 5000 ljudi u naselju.sekerbay je napisao/la:asimiliro se, velistuzlak1987 je napisao/la:Imamoviceva familija nije iz Tuzle ali je se covjek prilagodio.![]()
znas li ti gdje se on rodio i odrastao?eto vidis da nemas blage o svom gradu. bibi je naserovac. na celu klana kucevic je tasim.tuzlak1987 je napisao/la: Kad spominjes te mafijase spomeni i ove Podrinjske
jos ti ostanu siptari. eto, to su grupe koje sad cine finu tuzlansku raju.
nego, ne rece ti meni u kojoj mahali zivis?
ja (kao i moji preci, rodjeni tuzlaci) sam rodjen, odrastao i do ja mislim 2006. godine zivio u tuzli.
ps.
nije valjda da sarajevo nema vode?
To sve sto spominjes je seljadija koja je dala onom siptaru prostore pa je sada pola grada Besnikovo i pola lokala. A nicu nargila barovi, jedan od njih drzi Naserov sin, vjerovatno u prostoru Besnika.
Pozdrav za sve, interesuje me da li ko od clanova foruma ili neko od njihovih prijatelja/poznanika ima bilo kakvu Facebook stranicu koja većinski sadrži publiku (posjetitelje) sa EX-YU prostora i voljan je da to na neki način unovči. Nek se javi na pp
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.