Prva liga i favoriti za ulazak u PL 12 sezona 2016/17

Moderator/ica: GracanicaAA

paulus
Kontakt:

Prva liga i favoriti za ulazak u PL 12 sezona 2016/17

Post Postao/la paulus » 28 jul 2016, 09:25

Jako malo se zna ove sezone , prosle se znalo od starta da ce biti izmedju Zvjezde i Metalleghe, a iako je Orasje iznenadilo na startu ipak je na kraju bilo kako je najavljeno . Naravno svi ce misliti da Travnik Velez i Zvjezda su favoriti , medjutim prosle sezone se pokazalo da nije bas velika razlika izmedju onih donjih klubova PL 16 i ove lige ako klub ima sredstva i infrastrukturu sto je vecini klubova problem, mozes se boriti za ulazak. To bi trebao bit cilj svima u ovoj ligi, jer ova liga je besmisleno skupa, a ne donosi nista ni jednu stolicu za stadion.Iskreno ,ako nemas neki plan za ulazak u PL u roku 3 4 gpd. , onda ti je bolje igrat 2 ligu gdje su troskovi manji a sve je isto. Ova liga je skupa , ne donosi nista klubu ni sto se tice infrastrukture ni sto se tice ,medijskog eksponiranja . Mislim druga je liga( ili ti prva ) , NSBIH bi morao naci neki nacin da ako nista pomogne klubovima medijski, kako bi privukli vise privrednih subjekata . Mogu valjda na onom sportskom pregledu brzinski pokazat golove i tabelu kad vec klubovi gruhaju tolike pare da budu u toj ligi , jok ona je na nivou Druge lige . Mozda bude u novinama u cosku i onak pregled smjesni sto stave sa muzikom , ako vec snimaju sto ne iskoriste materijal . Pa siguran sam da bi vise raje gledalo taj pregled nego koja je sad Turska serija aktuelna.Po meni i klubovi su previse pasivni ,Nejse, mimo mog ranta sa vidimo sta mislite ko ima najbolje sanse da bude poguran da udje :) a mimo toga ko ima dobre timove i ko bi trebao se borit za opstanak?!
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Zoom088
Kontakt:

Re: Prva liga i favoriti za ulazak u PL 12 sezona 2016/17

Post Postao/la Zoom088 » 28 jul 2016, 10:09

ova liga je besmisleno skupa
klubovi su previse pasivni
I to je to! Sve dok bude ovo drugo (klubovi pasivno posmatraju i bacaju ogromne novce u besmisao lige), bice i ovo prvo. Sve skuplje iz godine i godinu.

Sto se favorita tice, mislim da ce se ove godine borba za ulazak u PL, tj. Ligu 12 voditi izmedju Zvijezde, GOSK-a i Rudara. Bratstvo ima mozda i najjacu ekipu u ligi trenutno, ali nema voljnog momenta od vodece strukture za plasman u visi rang.

Za opstanak ce se boriti sve osim ove 4 nabrojane ekipe, logicno :). Liga je takva da ako se ne boris za prvo mjesto onda se boris za opstanak. Sredina nikad ne postoji i niko nije siguran od 4. mjesta nadole. Vidjeli smo u prethodnoj sezoni kako je tanka linija izmedju opstanka i ispadanja.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 28 jul 2016, 11:29

Zoom088 je napisao/la:
I to je to! Sve dok bude ovo drugo (klubovi pasivno posmatraju i bacaju ogromne novce u besmisao lige), bice i ovo prvo. Sve skuplje iz godine i godinu.

Sto se favorita tice, mislim da ce se ove godine borba za ulazak u PL, tj. Ligu 12 voditi izmedju Zvijezde, GOSK-a i Rudara. Bratstvo ima mozda i najjacu ekipu u ligi trenutno, ali nema voljnog momenta od vodece strukture za plasman u visi rang.

Za opstanak ce se boriti sve osim ove 4 nabrojane ekipe, logicno :). Liga je takva da ako se ne boris za prvo mjesto onda se boris za opstanak. Sredina nikad ne postoji i niko nije siguran od 4. mjesta nadole. Vidjeli smo u prethodnoj sezoni kako je tanka linija izmedju opstanka i ispadanja.
Zvijezda ove godine po meni će završiti na diobi od 3-6-og mjesta,mislim da nemamo snage da napadnemo Pl-u..Od ovih nabrojanih gore ja bih dodao Velež(nova uprava) i Bosna Visoko koji po meni imaju jako dobru ekipu a i stadion im nije u lošem stanju..

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 28 jul 2016, 17:07

Zvijezda nece moci parirati za ulazak ali ocekujem je u gornjem dijelu tabele.uprava se oglasilA da je cilj sredina tako da nema velikih ocekivanja.
Moje je misljenje da ce gosk i travnik voditi bitku za pl
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 jul 2016, 17:04

Zoom088 je napisao/la:

Upravo ne znam sto ne naprave udruzenje klubova neko i zahrjevaju neki plan od silnih kotizacija da se nes preusmjeri i u klubove, Ja bi dodao Bosnu takodje , imaju puno bolju ekipu nego prosle sezone a nije tako izgledalo i ne gali im puno da zadovolje uslove PL .

desetkamarakane
Kontakt:

Post Postao/la desetkamarakane » 03 avg 2016, 20:06

Prvi favorit je zvijezda Gradačac i jedini ekipa je jača nego prosle godine a svi znamo sta je bilo i kako nam je izmaklo prvo mjesto

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 03 avg 2016, 20:17

Više priče nego rada, Zvijezda, GOŠK, Travnik, može iznenaditi Velež i možda Rudar i to je to.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 03 avg 2016, 20:26

desetkamarakane je napisao/la:Prvi favorit je zvijezda Gradačac i jedini ekipa je jača nego prosle godine a svi znamo sta je bilo i kako nam je izmaklo prvo mjesto
Hmm... ?
A sta mislis za Bratsvo da li je jace nego prosle godine ?
Treba se odigrati kola i kola da znamo tko je bas "Glavni" favorit za ulazak u PL. Mi mozemo govoriti Zvijezda, Rudar, GOSK, Bosna i itd. da su glavni favoriti, ali kada se odigra par kola, eh tad ce se znati tko je za ulazak i tko ima "pomoc" od Saveza ajmo tako reci.
Za svoje Bratstvo mogu reci da ce biti tu u Top 5, ali sto se tice ulazaka u PL nikako. Ako se ukaze neka prilika za nas ja sam siguran da ce to Nuce iskoristiti.
Kao neka prica ko je jaci ? Bratstvo ili Zvijezda ? Svako tko prati ovu ligu zna da je tu u 5 deka.

desetkamarakane
Kontakt:

Post Postao/la desetkamarakane » 03 avg 2016, 20:38

GracanicaAA je napisao/la:
desetkamarakane je napisao/la:Prvi favorit je zvijezda Gradačac i jedini ekipa je jača nego prosle godine a svi znamo sta je bilo i kako nam je izmaklo prvo mjesto
Hmm... ?
A sta mislis za Bratsvo da li je jace nego prosle godine ?
Treba se odigrati kola i kola da znamo tko je bas "Glavni" favorit za ulazak u PL. Mi mozemo govoriti Zvijezda, Rudar, GOSK, Bosna i itd. da su glavni favoriti, ali kada se odigra par kola, eh tad ce se znati tko je za ulazak i tko ima "pomoc" od Saveza ajmo tako reci.
Za svoje Bratstvo mogu reci da ce biti tu u Top 5, ali sto se tice ulazaka u PL nikako. Ako se ukaze neka prilika za nas ja sam siguran da ce to Nuce iskoristiti.
Kao neka prica ko je jaci ? Bratstvo ili Zvijezda ? Svako tko prati ovu ligu zna da je tu u 5 deka.
Zaboravio sam napisati da je to po mom mišljenju :)

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 03 avg 2016, 20:45

Bratstvo po meni ima jednu od najjačih ekipa ali ne žele oni u PL..

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 03 avg 2016, 20:49

desetkamarakane je napisao/la: Zaboravio sam napisati da je to po mom mišljenju :)
Opravdano... :thumbup:
Zanima me tvoje i od drugih neko misljenje na kojem bi vasi klubovi zavrsili sezonu. Ja sam za svoje Bratstvo rekao da ocekujem da zavrsi u Top 5, posto znam da su drugi klubovi dobro pojacali nego prosle sezone.

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 03 avg 2016, 21:07

Da Radnički ostane u ligi, četvrti odozdo ako ikako može :D :D

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 03 avg 2016, 22:36

Bosna top tri.

Kvalitetnija ekipa od proslogodisnje. Golmani ostali isti, napad isti, vezni red pojacan Canom i I. Dzaficem, odbrana dozivjela potpunu rekonstrukciju. Sigurno kvalitetniji bekovi od proslogodisnjih dok za stopere treba vremena da se vidi kvaliteta.

Dakle, na papiru jacina i kvalitet su tu. Posebno raduje sirina. Skoro svaka pozicija je duplo pokrivena.

Raspored solidan, u prva cetiri kola tri su meca kod kuce. Jedino gostovanje je na Kosevu, dakle u najmanju ruku neutralan teren. Ako se dobro otvori sezona sve je moguce.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 14 avg 2016, 23:42

Po meni, Bosna je glavni favorit.

renato
Kontakt:

Post Postao/la renato » 16 avg 2016, 01:32

travnik ili rudar od ta dva tima se trazi prvak,,,,travnik ima bolji tim
al rudar je sve ostalo poklopio u savezu.treci kanditat ne postoji

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 16 avg 2016, 15:27

renato je napisao/la:travnik ili rudar od ta dva tima se trazi prvak,,,,travnik ima bolji tim
al rudar je sve ostalo poklopio u savezu.treci kanditat ne postoji
Rudar poklopio u savezu , momak znas ti kolko je puta tog Rudara sjebo taj savez , bezbroj puta, a ja nisam iz Kaknja ( znaci neutralno misljenje ) . Ljudi su se borili za titulu jedno 5 6 puta u zadnjih 10 god , usput meni lici bas da nikad vise ekipa nije spremno uci nego ove godine i sve ekipe su tu negdje.

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 16 avg 2016, 15:37

Bratstvo ulazi ove sezone :kafa:
www.nkbratstvogracanica.com

SamoTravnik
Kontakt:

Post Postao/la SamoTravnik » 16 avg 2016, 15:43

Travnik sa ovom ekipom ne moze biti glavni konkurent za ulazak. Fali nam sigurno jos 2-3 dobra igraca a sa sadasnjim stanjem realnost je 3-5mj.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.