Bravo, samo jacanje PLBIH, taman da nam daju 4 mjesta u toj ligi treba je odbiti. Koji ce nam, izlazimo u evropu preko domaceg prvenstva, i sto slabili prvenstvo zbog te lige.ElCartel11 je napisao/la:Ko uopste zeli tu ligu ili ti ga kup? Taman, da su svi oko nas za tu ligu, mi trebamo imati svoj stav i reci NE, te teziti jacoj BHTPL i vjerovatno jos jedno skracivanje lige na 10 klubova. Imamo stabilne klubove Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Zrinjski, Široki, tu su onda ljepe price i za sad stabilni klubovi kao sto su Radnik, Mladost, Krupa i Metalleghe. Nadam se povratku Veleža u ligu (dobili su ekstra upravu) i Borca (i ako su jim navijaci gamad ipak je to veliki klub sa tradicijom), onda se nadam takodje ozdravljenju Čelika i da se Robijasi vrate na tribine. Ima tu dosta ovih manjih klubova po federalnoj i rs ligi, koji rade dobro i mislim da bi jos vise napredovali kad bi bila i 2 liga zajednicka.
Najveci problem nam predstavlja infrastruktura i bilo bi dobro da se krene jacim tempom u sredjivanju iste. Skracivanjem lige na 10 klubova i da bi u njoj igrali recimo: Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Čelik, Zrinjski, Široki, Velež, Borac, + Radnik i recimo Mladost.
Onda zajednicka 2 liga: Zvijezda Gradačac, Jedinstvo Bihać, Radnički Lukavac, Olimpic, Travnik, Krupa, Metalleghe, Leotar, Sloga Doboj,...
To bi nam trebao biti prioritet, a ne ulizivanje u guzicu UEFI te regionalnim marionetama. Vec na startu nas odmah zakidaju za predstavnike, Srbija i Hrvatska po 3,4, a mi najvise 2 i to nam super? Zar mislite, da nebi bilo nastimaljki, da ekipe iz te 2 zemlje osvajaju vecinoma to kao sto je bilo u yugi? Ja razumijem, da nam je klupski fudbal slabiji od Hrvatske, Srbije, Slovenije, sa Makedoncima smo tu negdje, mozda smo jedino jaci od CG, ali daj na pocetku podjednako sve predstavnike iz tih zemalja, a ne zakidanje na osnovu ne znaju ni oni cega.
Raditi na infrastrukturu i jacanju lige, skratiti jos na 10, i evo u startu imas 10 ekipa koje imaju kakve takve terene i stadione da liga lici na nesto. Pa od te tacke krenuti dalje s napredovanjem. Sta mi treba da ne mogu otici gledati svoje Sarajevo na gostovanje, ili da gledam nacionalisticka orgijanja na tv kad mi klub gostuje preko drine. Neka hvala, nije se ta drzava bezveze raspala, nek traze nekog drugog da se "ujedinjuju".