Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

muamerc
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la muamerc » 01 avg 2016, 12:19

Borusijin trojac koji je otišao je bolji od skupa svih koji su došli u taj klub. Sa ona tri se osvajaju trofeji, a ne sa ovim. Sa ovim će se osvajati tek nakon 5 godina. A da li će ostati tu jedan je veliki upitnik. Sve riječi ću povući koje sam rekao ovdje ukoliko onaj ko eksplodira ne bude prodat za 2-3 godine, iz bilo kojeg kluba.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 01 avg 2016, 12:31

Gdje će to Sane?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 avg 2016, 12:36

Liga je slabija, dosli su talenti, ali oni nisu garant kvalitete. Borussija, Bayern, Schalke,Bayer, Mainz i Hsv su zadovoljii, svi ostali su podbacili, pojedini kubovi su odradili ocajan posao (Darmstadt, Hertha, Koln).

Najveca nepoznanica su Wolfsburg i RB, Konzerve su najavile 6 pojacanja (Bild je pisao o 23 mil eura), logicki jos dva igraca bi trebali dovesti do kraja avgusta.Sto se Vukova tice napadac im je prioritet, gledao sam utakmicu protiv Sportinga, da su imali vrhunskog napadaca dali bi tri, cetiri gola. Imaju dosta talentovane djece i sto se toga tice buducnost im je svijetla.

BMG je odradio solidan posao, ali s obzirom na novac od Xhake i Lige prvaka ocekivao sam vise.
Prelazni rok jos traje, ja se nadam jos kakvoj bombetini.

Bvb, BMG i Mainz su 99 posto okoncali prelazni rok.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 01 avg 2016, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 01 avg 2016, 12:37

muamerc je napisao/la:Borusijin trojac koji je otišao je bolji od skupa svih koji su došli u taj klub. Sa ona tri se osvajaju trofeji, a ne sa ovim. Sa ovim će se osvajati tek nakon 5 godina. A da li će ostati tu jedan je veliki upitnik. Sve riječi ću povući koje sam rekao ovdje ukoliko onaj ko eksplodira ne bude prodat za 2-3 godine, iz bilo kojeg kluba.
Igračine sva trojica što su otisli(osim hummelsa ova dva se i nisu naosvajali trofeja tako da ti ne stoji ta prica ),ali rekoh navijaci Borusiije ne plaču za njima nakon ovog prijelaznog roka pa sto bi ti kao navijac Bayerna trebao onda...svak ima svoje misljenje ,tebi je proslosezonski BVB jaci meni je ovaj jaci i toeto,generalno bitni su navijaci Borussije i njihova razmisljanja a ona su trenutno fenomenalna i svi zive za pocetak sezone,sto dovoljno govori koliko su zadovoljni prijelaznim rokon.

Nebitno hoće li biti prodati,prodavali su se mega talenti i igračine i prije ovih ove sezone,prodaju se i u drugim ligama pa što sad,dok se ovako pametno posluje i zamjenjuju igrači nema straha.
Schalke sa Aogon-Caicaron na bekovima , Hogeron u sredini , slomljenim Huntelarom u napadu i Saneom na krilu je 3 put slabiji od potencijalno Schalkea sa Babon-Cokeon na tim bekovima, Švajnijem ili Stambouliem u sredini,Embolom u napadu i plus sigurno krilo neko...

Jednostavno ne vidim kako je liga slabija ako je i Bayern i Dortmund i Gladbach i Leverkusen i Schalkea i Hsv i RBL jaci nego prosle sezone ,NA PAPIRU PONAVLJAM

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 avg 2016, 13:15

Liga je smeće izuzev Bayerna i to je surova realnosti.

Bundesliga postaje nešto kao portuglaska liga, poligon za razvoj igrača kojeg kupuju Englezi jer mogu. Englezi imaju takvu količinu novca da mogu brisati guzicu sa kraljicom i rade šta hoće.

BvB ima solidno ekipu, ali daleko je to od creme de la creme evropskog fudbala. Imaju odličnog trenera zbog kojeg bi mogli daleko dogurati, ali da osvoje Ligu prvaka, nema šanse.

Schalke prodaje godinama igrače za velike pare, famozni dug je i dalje tu, ali o kakvim se nesposobnjakovićima radi pokazuje i činjenica da su doveli mladog igrača za veliki novac, a prodali drugog za još veći. Koja je onda poenta tog prvog transfera bila? Da ga utope kasnije za veći novac? Smiješno.

Bundesliga ima konstantnost i zbog toga se drži koeficijent u Evropi, a da neko drugi osim Bayerna može uzeti LP, ne, ni pod razno, nećemo se lagati.

Bayern ima čvrste temelje koji su nastali prije 10 godina, kada se kvalitetno radilo. Da su zakasnili s njima 2-3 godine, Bayern bi bio prosjek kao što je na početku te nove ere bio, kada se strepio porlazak protiv Getafe-a, kada nas je izbacivao Zenit ili kada smo završili mislim i iza jednog Lens-a u Ligi prvaka.

BvB radi odličan posao, ali zakasnili su upravo tih 15 godina.

HSV je svojevremeno odlično počeo, imali su viziju i ideju, a kasnije su se raspali.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 avg 2016, 13:33

Previše sam kritičan radom klubova BL a za to nema potrebe. Mora(m) se shvatiti da su to "mali" klubovi i da kad njima stigne ponuda od 30 i više miliona njima se zjenice pretvore u dolare. BL ne može ponuditi ono što nudi EPL, ono što nude gradovi tipa Madrid, Barselona, Pariz ili London. Igračima je san igrati u Mancesteru, Realu, Barsi, Arsenalu, Liverpoolu i sličnim i ovim drugim tipa City ili PSG (jer su dobra primanja i projekti iza). Svi koji dođu ovdje plan im je da nabiju statistike i igara i da tako dođu do najvećih - ne da ostanu tu gdje jesu već da idu dalje. Taj stav je jedna velika aždaha protiv koje se teško i skoro nemoguće boriti. Zato se treba raditi na promociji lige, zemlje, života - uvesti strani kapital u ligu ako treba - da bi se što bolje odgovorilo tom izazovu.

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 01 avg 2016, 14:10

Neutral je napisao/la:Liga je smeće izuzev Bayerna i to je surova realnosti.

Bundesliga postaje nešto kao portuglaska liga, poligon za razvoj igrača kojeg kupuju Englezi jer mogu. Englezi imaju takvu količinu novca da mogu brisati guzicu sa kraljicom i rade šta hoće.

BvB ima solidno ekipu, ali daleko je to od creme de la creme evropskog fudbala. Imaju odličnog trenera zbog kojeg bi mogli daleko dogurati, ali da osvoje Ligu prvaka, nema šanse.

Schalke prodaje godinama igrače za velike pare, famozni dug je i dalje tu, ali o kakvim se nesposobnjakovićima radi pokazuje i činjenica da su doveli mladog igrača za veliki novac, a prodali drugog za još veći. Koja je onda poenta tog prvog transfera bila? Da ga utope kasnije za veći novac? Smiješno.

Bundesliga ima konstantnost i zbog toga se drži koeficijent u Evropi, a da neko drugi osim Bayerna može uzeti LP, ne, ni pod razno, nećemo se lagati.

Bayern ima čvrste temelje koji su nastali prije 10 godina, kada se kvalitetno radilo. Da su zakasnili s njima 2-3 godine, Bayern bi bio prosjek kao što je na početku te nove ere bio, kada se strepio porlazak protiv Getafe-a, kada nas je izbacivao Zenit ili kada smo završili mislim i iza jednog Lens-a u Ligi prvaka.

BvB radi odličan posao, ali zakasnili su upravo tih 15 godina.

HSV je svojevremeno odlično počeo, imali su viziju i ideju, a kasnije su se raspali.
jedino šta si dobro rekao je to da šugavi englezi imaju novca na rasipanje i da npr posljednji klub u premier ligi može dovest igrača iz top 5 6 bundeslige bez problema...ali kako možeš reći da je sve ostalo osim bayerna smeće,pa borussia ima naj momčad u klupskoj povijesti(na papiru trenutno) iako se posloži da nebude ozljeda malo sreće i forma igrača mogu na svim frontovima biti u top 4 5 kluba...okej borussia je sjebala samu sebe kad su nakon osvojene lige prvaka 97. dovodili skupa pojačanja bez razmišljanja od kojih je pola bilo klošara i financije su se raspale normalna stvar ali u tih 15 godina što su po tebi zakasnili su se oporavili i radom svoje škole i dovođenjem baš mladih i jeftinih igrača profitirali u klub koji su danas a to je klub koji može uz rame svakom klubu i ovim tempom će kroz koju godinu doseć sam vrh,pad nazad u nekakav prosjek je gotovo nemoguć,uvijek je sve moguće i bankrot šeika šta ćemo sad pričat o tome...i kako može bit loše da schalke proda sanea,saneu odlično odlazi po meni kod naj trenera svijeta primat će vrhunske pare bit će odma jako bitan igrač i ima projekat kakav ima samo par klubova u svijetu iza sebe s druge strane tebi bi bilo logičnije da je schalke odbio ovu ponudu od 50 ak miljuna i onda bi ishvalio schalke i rekao yeaaah vidi bundesligu oduprla se engleskim parama vidi kako je moćan schalke? daj molinte razmisli malo pa prodali su talenta na kojeg nisu ništa potršili jer je to produkt njihove omladinske škole iz koje uvijek vade ovakve dragulje kao što su i draxler iholtby koji je propao al svejedno su zaradili na njemu i meyer itd itd...dobili su 50 miljona a doveli igračinu embola za upola manje znači napad je amo reć ostao isti gdje je bio i lani a ostala ti je cifra od 25 miljona!! a najbolji igrač ti je otišao a momčad i dalje ima istu kvalitetu ko i lani i uz to imaš novaca za još jedan bomba transfer?! i dalje ne razumiješ ili?...doveli su mladog perspektivnog trenera i par dobrih a jeftinih igrača i samo se uz takvu politiku može postepeno uzdizat a ne uz bahatost kao što je watzke pokazao u slučaju lewe pa je najboljeg napadača današnjice uz suareza i ibru pustio za 0 u najvećeg ligaškog konkurenta,vidi sad šta je napravio u slučaju mikitarijan s jednom godinom ugovora i kad je miki rekao da neće produžiz,lijepo je englezima nabio cijenu oni su se iskeširali 42 miljona i za te pare sletjeli gotze i schurrle,zadovoljan klub zadovoljni navijači miki i svi...ništa ne dolazi preko noći osim ako nemaš šeika ko city i psg ili pereza al jbg nemoš njih uzimat za mjerilo...uostalom svi gade bundesligu a i u nju će ameir kroz 2 3 godine usut ogromne pare nebrinite se vi za ligu uz ovakvo dobro nadomještanje odlazaka i dobro i racionalno poslovanje samo je pitanje vremena kad ćemo i mi doć do tv prava i para od glupih azijata s turneja(bvb sad dobila 10 miljona za 2 utakmice) i kad ćemo mi te glupe engleze bez trunke pameti u upravama počet guzit ko što ih trenutno guze španjolci

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 01 avg 2016, 14:15

btw HSV rasturio s dovođenjem halilovića i kostića svaka čast upravi

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 avg 2016, 15:03

Mnogi zaboravljaju da će BL klubovi iduće sezone imati još veću kupovnu moć zbog povećanih TV prava.
Općenito, bundesligaši su napravili dobar posao ove sezone.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 01 avg 2016, 15:25

Zdena04 je napisao/la:Mnogi zaboravljaju da će BL klubovi iduće sezone imati još veću kupovnu moć zbog povećanih TV prava.
Problem je što i Englezi stalno dobivaju sve više i više.

Schalke ako utopi Sanea za 50m je napravio super posao. Izgubili su jedino klasu u koju bi se ovaj trebao/morao razviti. Ali ako od toga pokrpe neke rupe u momčadi, a idu u pravom smijeru, napravili su dobar posao.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 avg 2016, 15:33

@Ousmane7

Nisam rekao da su ostali klubovi smeće, nego da kasne 10-15 godina za Bayernom po radu. Za svaki posao trebaš imati jak početni kapital. Bayern i BvB su slično počeli, BvB je imao možda u jednom trenutku i više novca (Amoroso transfer), da bi kasnije upali u veliku krizu iz koje su se jedva izvukli. Prati detaljno transfer politiku Bayerna u posljednjih 10-15 godina. Sve ciljani transferi bez mnogo rasipanja novca. Dok su Talijani davali 40-60 miliona za igrače, Bayern je mogao uzeti sebi igrača za 15-20 miliona. Transfer Makaaya preko 20 miliona bio je pravi boom, ono "rizik" što bi rekli, ali fantom se apsolutno isplatio i od tada Bayern raste iz godine u godinu.

BvB je mogao biti gdje i Bayern što se finansija tiče, to znaš ti, to znam ja, to zna svaki navijač i simpatizer Bundeslige koji je prati svih ovih godina. Logično da to znaju i u upravi BvB-a.

Ono što sam htio reći je da BvB radi ono što je Bayern radio prije 10-15 godina, s tim da su uveliko zakaznili jer su cijene igrača otišle u tri lijepe, tako da im odlaze igrače skoro pa džabe (30 miliona je danas kao 5-10 ranije).

Ja sam rekao da je Bundesliga poligon za razvoj drugih liga i timova. Ne vidim niti jednu rečenicu sa kojom to negiraš, čak i potvrđuješ sa "zaradili su". Pa da, tako godinama zarađuju Porto, Benfica i drugi :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 avg 2016, 15:36

KayserSose je napisao/la:
Zdena04 je napisao/la:Mnogi zaboravljaju da će BL klubovi iduće sezone imati još veću kupovnu moć zbog povećanih TV prava.
Problem je što i Englezi stalno dobivaju sve više i više.

Schalke ako utopi Sanea za 50m je napravio super posao. Izgubili su jedino klasu u koju bi se ovaj trebao/morao razviti. Ali ako od toga pokrpe neke rupe u momčadi, a idu u pravom smijeru, napravili su dobar posao.

Ne zaboravljam, opet se kasni daleko iza Engleza po tv pravima i to će se tako biti dok drugi klubovi ne počnu konstantno igrati veću ulogu u Ligi prvaka, radi dizanja rejtinga.

Dovoljno je pogledati broj lajkova na fejzbuku, followersa na twitter i sve je jasnije. Čim neki klub dođe do polufinale ili finala broj pratioca se enormno diže, a nekome je taj klik nevažan, ali opet pri svakom potpisivanja ugovora sa nekim sponzorom može se lagano reći, mi imamo 40 miliona pratioca na fb koji nas prate. S druge strane, Barca i Real imaju po 100 miliona itd.

Pogledati samo broj novonastalog City-a :kafa:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 avg 2016, 19:34

Ma bayernovi igrači više treniraju, to je ključ.
Agieren statt reagieren

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 avg 2016, 19:39

Ne, Bayern je zadržao igrače iz omladinske škole: Lahm (nakon posudbe iz Stuttgart-a), Alaba, Holger, Kroos, General, Muller koji su činili okosnicu timu, da bi se vremenom pojačavali na drugim pozicijama. Holger je imao više nastupa za Elf od Hummels-a prije povreda jer je po kvaliteti bio iznad njega. Drugi prodavaju svoje najbolje igrače, ali Bayern nakon afere Ballack NE i to je najveća razlika.

Što je to tako znaš i sam transfer politiku Bayerna koja je počela prije 15-tak godina. Mudro, ne previše, pametno i to je to. Bilo je tu slučajeva kao Sosa, Santos, Breno pa mlađi igrači Lell, Ottl, Rensing dovođenje Rau-a itd, ali sve su to male greške osim Brena koji je masno plaćen.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 01 avg 2016, 20:51

Iskreno ne razumijem euforiju bvb -ovaca,po meni su slabiji nego lani,vjerujem da su jaci u sirinu kadra ali gledajuci prvih 11 ne vidim nista posebno

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 01 avg 2016, 21:07

Svidja mi se izjava wengera koji kaze da je danas puno novca i igraca,a malo igraca koji prave razliku u samoj momcadi(ne ulazim sad u transfer politiku wengera niti mi je to zelja)
Po mom nekakvom gledanju bayer i schalke unatoc odlasku sanea ulaze jaci u sezonu,bvb jaci u sirinu ali prvih 11 je slabije,bmg manje vise ista,wolfsburg jos uvijek nedefiniran jer se ne zna tko ce otici a tko doci.
Bundes nazalost nikad nece stici epl i tandem barca real po tv pravima ,to je surova istina i to treba prihvatiti,jedino ostaje pametan rad u skolama,scouting i ciljano nadomjestanje kadra.
Eventualne promjene bi se dogodile dopustanjem ulaska stranih vlasnika .ali otpor navijaca je prevelik i to se nece dogoditi

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 01 avg 2016, 23:43

schickeria je napisao/la:Iskreno ne razumijem euforiju bvb -ovaca,po meni su slabiji nego lani,vjerujem da su jaci u sirinu kadra ali gledajuci prvih 11 ne vidim nista posebno
Jbga brate sad,ili ti nevidis ili neznas vidit ili ne zelis vidit...

-------------------AUBAMEYANG--------------------
REUS----------------GOTZE---------------SCHURLE
-----------------Castro---Weigl-----------------------
Gueirero-----Bartra--------Sokratis------Pisczek
-----------------------Burki--------------------------

-----------------------Ramos----------------------
Dembele-------------Pulisic---------------MOR
------------------Merino-----Rode------------------
Schmelzer-----Bender-----Ginter-------Durm
---------------------Weidenfeller---------------------

Ovako iz glave ,da li je ikad al bas ikad Dortmund imao ovoliko kvalitetnih igraca,kad se ne treba tresti i plakati ako se ozljedi jedan Reus pa znas da ce umjesto njega Dembele kojem je nebo granica,isto kao i Moru.
Rode u pripremnima top 3 najbolja igraca opcenito,covijek dijeluje preporodeno.
Da se razumimo ja nisam navijac Dortmunda,ali mi je nevjerojatno drago kako i kakav posao rade .

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 avg 2016, 01:05

Shvaćam euforiju žutalja ali treba ipak malo spustit loptu. Prije svega Reus je rekonvalescent, propustio je pripreme i upitno je kad će bit potpuno uključen u momčad. Zatim, Götze i Schürrle nisu još onakvi kakve navijači hoće vidjet i njima tek predstoji mukotrpan povratak u top formu. A mlade pridošlice (Dembele, Mor, Merino) također trebaju vrijeme za prilagodbu na novu momčad i Tüchelove sisteme.

S druge strane ni bayo nije u idealnoj situaciji. Pitanje je koliko se još može ižmikat iz dua Robbery i što može pružit Alonso. Renato Sanches je klasa ali još neizgrađen igrač i trebaće mu vremena da stasa, prije svega taktički jer neki puta na terenu djeluje izgubljeno. A vidjećemo i kad će se Müller vratit u formu, ako nastavi kao na EP moglo bi za bayu bit vrlo nezgodno, pogotovo ako se još npr. ozlijedi Levat.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 02 avg 2016, 07:22

agentzero7 je napisao/la:
schickeria je napisao/la:Iskreno ne razumijem euforiju bvb -ovaca,po meni su slabiji nego lani,vjerujem da su jaci u sirinu kadra ali gledajuci prvih 11 ne vidim nista posebno
Jbga brate sad,ili ti nevidis ili neznas vidit ili ne zelis vidit...

-------------------AUBAMEYANG--------------------
REUS----------------GOTZE---------------SCHURLE
-----------------Castro---Weigl-----------------------
Gueirero-----Bartra--------Sokratis------Pisczek
-----------------------Burki--------------------------

-----------------------Ramos----------------------
Dembele-------------Pulisic---------------MOR
------------------Merino-----Rode------------------
Schmelzer-----Bender-----Ginter-------Durm
---------------------Weidenfeller---------------------

Ovako iz glave ,da li je ikad al bas ikad Dortmund imao ovoliko kvalitetnih igraca,kad se ne treba tresti i plakati ako se ozljedi jedan Reus pa znas da ce umjesto njega Dembele kojem je nebo granica,isto kao i Moru.
Rode u pripremnima top 3 najbolja igraca opcenito,covijek dijeluje preporodeno.
Da se razumimo ja nisam navijac Dortmunda,ali mi je nevjerojatno drago kako i kakav posao rade .
Pa slazem se to za sirinu,to sam i rekao,ali sto se tice prvih 11 za mene je hummels visestruko bolji od bartre do je mihitarian zadnju godinu bio odlican i debelo bolji od gotzea,gundo kako god bio ozljedjen bolji je od castra i weigla.
Reus je stalno ozljedjen a ne znam kako schurle iz wolfsburga i chelsea moze ikoga proci na postavljenu obranu

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 02 avg 2016, 07:33

Hummels je jedini nezamjenjiv i jbga.
Jbte ja prvi sam pri transferima Castra i Rodea rekao kako su to greske,a Castro je trenutno takva igračina da ja jos nemogu vjerovat koliko je covik napredovao a za Rodea sam vec napisao,totalno drugi igrač...Gundogana će oni zamjeniti i vise nego dovoljno.

Armenac je isto igrač koji na postavljenu obranu nije bas koristan,nema on magiju u nogama koju ima(o) Gotze,igrač tranzicije tipa Schurle samo ipak bolji od njega,ali realno da ti netko nudi Gotzea,Schurlea,Dembelea za Mkihitariana svi bi prihvatili objerucke.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.