FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samoplavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoplavi » 02 avg 2016, 14:16

Virtu4l je napisao/la:Imao je mjesta na klupi, u prvih 11 nije mogao tako da je ovo veoma dobro ispalo. Krško je solidna ekipa, poligon za razvoj mladih igrača, tamo su na posudbi igrači Maribora, Rijeke, Olimpije... igraće ligu u kojoj se može pokazati i vidjećemo na čemu je.
Moga je biti jaka konkurencija da ne doslo do oputanja, a mozda u nekom sistemu i igrati. Gotovo je sad, Dadi zelim sve najbolje i dabogda on demnatovao Kostica i sve ostale koji misle da nije za Svetinje.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 02 avg 2016, 15:40

Dado da u ovom momentu vrijedi više, sigurno bi završio ili na posudbi u nekoj jačoj ekipi, ili bi se našao neko ko vjeruje u njegov kvalitet da otkupi ugovor. Klub gdje je posuđen govori nam kako je on trenutno fudbalski pozicioniran, i koliko je njegovo znanje i talent prepoznat. Njegovi mentori mu nisu mogli naći klub i ovo je Željo odradio za njega, jer još uvijek vjeruje da Dado može biti solidan igrač, da se može izboriti za mjesto u Želji, i da u obostranom interesu on i Željo mogu napraviti posao i zaraditi neku šušku...sada je na njemu, pa ćemo vidjeti, uglavnom na oku će biti svakako....

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 02 avg 2016, 15:45

zeljoooooooooo je napisao/la:Slažem se sa "plavousrcu" da ne trebamo ulaziti ni u kakve ratove vezano za suđenje. Bar sada kad je sudija pokupio najoštriju kaznu otkad se igra PLBIH.
Isto tako, nije utjecalo na rezultat, mada bi bilo extra zbog samopouzdanja da smo ih natrpali.

Na kraju krajeva, bitno je šta se igrom pokaže, i da smo zaista došli do 5-6 stopostotnih prilika, što prije nije bio slučaj.

Treba se očistiti glava od ovog meča i odmah okrenuti Širokom, jer eventualno pobjede na naredne dvije domaće (Široki,Vitez) i uz to da ostanemo neporaženi u Tuzli bi definitivno digla atmosferu u i oko kluba do usijanja, mnogo ranije od očekivanog, gdje bismo defintivno sebi stvorili podlogu da pred Zrinjski opet nakrcamo našu Grbavicu i sa eventualnom pobjedom zasjednemo na prvo mjesto, što bi bio ogroman korak i poduhvat, ukoliko uzmemo u obzir kako težak i naporan raspored nas je zadesio na samom početku.
Sa sudijskom organizacijom se ne komunicira putem medija. Sigurno je da im je skrenuta pažnja oko suđenja na Otoci( i to ne samo pomoćnika) pa i na derbiju ako hoćete. Kazna dovoljno govori.
Ipak ne smijemo se previše nadati u vezi suđenja ove sezone, pa i inače...ne zaboravimo, predsjednik saveza, sekretar,organizacija takmičenja, kao i sudijska organizacija sve pitari...Dino, Baković, Pilav, Salem, Hasanbegović.....mlogo je kume, mlogo....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 avg 2016, 17:32

Monci je napisao/la:Dado da u ovom momentu vrijedi više, sigurno bi završio ili na posudbi u nekoj jačoj ekipi, ili bi se našao neko ko vjeruje u njegov kvalitet da otkupi ugovor.
Nije mi jasno ovo za jaču ekipu? Ova posudba je fenomenalna i pomjera granice, do sada smo igrače posuđivali u Olimpic, Velež i Goražde, a sad ih posuđujemo u slovenačke prvoligaše da igraju protiv Maribora, Olimpije i Domžala. Slovenci su kilometrima ispred nas, prije svega po infrastrukturi, a i po rezultatima, klubovi im igraju grupe UEFA takmičenja, prošle sezone je ta liga prodala igrače u vrijednosti 15 miliona eura, što je pet puta više u odnosu na našu ligu koja je brojala šest klubova više u odnosu na njih.

Ovo je veoma pozitivno po nas i po Dadu, gledaće ga mnogo više skauta, dobiće šansu koju bi kod nas teško dobio i sad je sve do njega, ako je talenat kakav mislimo da jeste dobiće priliku da to i dokaže.

Što se tiče otkupa njegovog ugovora, to je poprilično neozbiljno u ovom trenutku. Naši nisu sisali veslo i sigurno ga ne bi dali za siću.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 02 avg 2016, 19:12

Slovenačka liga je na izdisaju....pa i Maribor i Olimpija, pa i Koper za razliku od par godina kada je Maribor igrao i grupne faze....Vjeruj osim infrastrukture ne bježe oni nama ništa posebno. Jedino što je iznad BH lige je da će Dado igrati na boljim terenima, u ostalim segmentima teško nešto bolje.
Sa druge strane odgovorio sam onim koji su Sadikovića predstavljali kao vanserijskog talenta i igračinu, i kako struka i uprava Želje pravi grešku što ne računa na njega....da je taj potencijal kakvim ga predstavljaju sigurno ne bi završio tu gdje jeste...

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 02 avg 2016, 19:18

To isto vrijedi za njihove trener da su jedna talasika obicna, a mi smo upravo doveli jednog takvog. Dole nemaju gdje raditi, ne mogu uzimati pare pa ih je neko dovukao ovdje. Istina je ovo sto pise ovaj iznad.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 02 avg 2016, 19:23

Monci je napisao/la:Slovenačka liga je na izdisaju....pa i Maribor i Olimpija, pa i Koper za razliku od par godina kada je Maribor igrao i grupne faze....Vjeruj osim infrastrukture ne bježe oni nama ništa posebno. Jedino što je iznad BH lige je da će Dado igrati na boljim terenima, u ostalim segmentima teško nešto bolje.
Sa druge strane odgovorio sam onim koji su Sadikovića predstavljali kao vanserijskog talenta i igračinu, i kako struka i uprava Želje pravi grešku što ne računa na njega....da je taj potencijal kakvim ga predstavljaju sigurno ne bi završio tu gdje jeste...
Domzale su ocit primjer da su na izdisaju. Mi smo na dnu samom i oni su za nas Bundesliga. Ovaj klub gdje je Dado otisao nazalost nije nista losiji od naseg kluba i ostalih bh velikana" ako takvi i postoje. Mi smo ispred njih po talentu i nicem vise, a sta danas talenat bez uslova za rad predstavlja. Sto prije prihvatimo realnost lakse cemo im se pribliziti.
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 02 avg 2016, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 02 avg 2016, 19:23

Ti ne valjaj jer veze nemaš. Meni je Slovenac šef od 1999 godine. Večeg profesionalca, većeg radnika, nekoga ko prati rezone u životu nisam upoznao. Mnogo mi od njih možemo naučiti i prepisati. Jedino što nemaju je naš talenat, ali radom sve nadoknade...

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 02 avg 2016, 19:25

plavousrcu je napisao/la:
Monci je napisao/la:Slovenačka liga je na izdisaju....pa i Maribor i Olimpija, pa i Koper za razliku od par godina kada je Maribor igrao i grupne faze....Vjeruj osim infrastrukture ne bježe oni nama ništa posebno. Jedino što je iznad BH lige je da će Dado igrati na boljim terenima, u ostalim segmentima teško nešto bolje.
Domzale su ocit primjer da su na izdisaju. Mi smo na dnu samom i oni su za nas Bundesliga. Ovaj klub gdje je Dado otisao nazalost nije nista losiji od naseg kluba i ostalih bh velikana" ako takvi i postoje. Mi smo ispred njih po talentu i nicem vise, a sta danas talenat bez uslova za rad predstavlja. Sto prije prihvatimo realnost lakse cemo im se pribliziti.
Slažem se ja sa tobom, samo Dadu su predstavljali koa vanserijskog talenta, pa zbog toga komentarišem gdje je završio. I to opet zahvaljujući Želji a ne njegovim managerima...

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 02 avg 2016, 19:25

Treba napomenuti milion firmi preko kojih su usli u Bih i oprali pare. Jedan lopovluk je interex i sve sto je islo poslije toga. To su jedni lopovi koji ulaze samo da uzmu pare. Isto tako smo im mi sad dobra podloga za dovodjenje igraca preko njihovih menadzera i zarada na istim. Nema tu puno pameti. Ovaj Janez da je mogao raditi negdje u Sloveniji ne bi ovdje dolazio u ovu bjedu.
Zar je nekome cudno da smo ga mi sklonili iz ekipe, a zamisli posudili ga bas u Sloveniju. Pa to budale mogu skontati o cemu se tu radi. Dado je odlican igrac a to je pokazao sve vrijeme koje je proveo u Zelji.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 02 avg 2016, 19:31

Pricas gluposti kao i obicno. Mi smo prosle godine u ovo doba na stolu imali sluzbenu ponudu za Dadu od 200.000 eura. Odbili smo je bez razmisljanja. Stigla je povreda i sasvim drugacije okolnosti. Jedini krivci za trenutnu situaciju oko Dade su Edis za kojim ste vene rezali pa ga onda pljuvali i Kostic koji ga se odrekao iz zasad neobjasnjivih razloga. I vidis da je pored svega navedenog zavrsio u boljoj ligi od nase. Na kraju i ovakav kakav je, nedavno oporavljen od povrede i psihcki unisten je imao mjesta u Svetinji. Ipak trenerova je zadnja ako jeste njegova zadnja i to se mora postovati.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 02 avg 2016, 19:33

Opet neistina jer je Interex francuska firma iz sastava trgovačkog lanca Intermarche....Slovenačke firme koje su radile i rade u Bosni su Mercator (kupljen od strane KOnzuma), Petrol, i Tuš koji je propao i ostao dužan bosanskim firmama milione....izvinjavam se na postu nevezanom za Želju, ali ništa gore kad neznalica počne pametnjakovića glumiti...

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 02 avg 2016, 19:52

Ma ne treba se previse obazirati momak ima svoje misljenje, kojeg plaho koga ne zanima. Kod nas je upravo menadzer slovenac i trener slovenac i igraci koji su dosli logicno da je uzimanje para u pitanju i ogradjivanje. Cista posla nisu sigurno. Dado je ocit primjer kako se to radi. Kao nije kvalitet za Zelju pa ga posude zamisli bas u Sloveniju. Ascare sve ko dan.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 avg 2016, 19:53

Monci je napisao/la:Slovenačka liga je na izdisaju....pa i Maribor i Olimpija, pa i Koper za razliku od par godina kada je Maribor igrao i grupne faze....Vjeruj osim infrastrukture ne bježe oni nama ništa posebno. ..
Ne citas sto ti pisem, prosle sezone su prodali igrace za 15 miliona, deset klubova u ligi, a mi smo prodali za samo tri miliona, i to pola otislo na Cimirota... i ne bjeze nam nista posebno?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 02 avg 2016, 20:00

amazon je napisao/la:Treba napomenuti milion firmi preko kojih su usli u Bih i oprali pare. Jedan lopovluk je interex i sve sto je islo poslije toga. To su jedni lopovi koji ulaze samo da uzmu pare. Isto tako smo im mi sad dobra podloga za dovodjenje igraca preko njihovih menadzera i zarada na istim. Nema tu puno pameti. Ovaj Janez da je mogao raditi negdje u Sloveniji ne bi ovdje dolazio u ovu bjedu.
Zar je nekome cudno da smo ga mi sklonili iz ekipe, a zamisli posudili ga bas u Sloveniju. Pa to budale mogu skontati o cemu se tu radi. Dado je odlican igrac a to je pokazao sve vrijeme koje je proveo u Zelji.
s obzirom na to koliko malo znas, mozda ne bi bilo lose da manje pametujes.
Interex nema veze sa Slovenijom kao sto ni tvoja prica nema veze sa zdravim razumom.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 02 avg 2016, 20:20

Virtu4l je napisao/la:
Monci je napisao/la:Slovenačka liga je na izdisaju....pa i Maribor i Olimpija, pa i Koper za razliku od par godina kada je Maribor igrao i grupne faze....Vjeruj osim infrastrukture ne bježe oni nama ništa posebno. ..
Ne citas sto ti pisem, prosle sezone su prodali igrace za 15 miliona, deset klubova u ligi, a mi smo prodali za samo tri miliona, i to pola otislo na Cimirota... i ne bjeze nam nista posebno?
Koji klubovi i koje igrace su prodali?

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 02 avg 2016, 20:23

E jbg amazon. Interex je bio francusko-belgijska kompanija. Mercator jeste bio slovenacki, ali je kupljen od hrvatskog Konzuma. Da nas slovenci guze je istina, još od prije rata, ali ne kontam bas vezu toga sa Željom.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 02 avg 2016, 21:05

ackeey je napisao/la:E jbg amazon. Interex je bio francusko-belgijska kompanija. Mercator jeste bio slovenacki, ali je kupljen od hrvatskog Konzuma. Da nas slovenci guze je istina, još od prije rata, ali ne kontam bas vezu toga sa Željom.
Ma ja, malo sam pobrkao. Uglavnom su tu oprali pare i onda prodali dalje. U klub ti sad igrace dovodi menadzer slovenac, saljes igrace koji kao ne valjaju u Sloveniju a ovdje kod nas ne mogu igrati zaBoga,trener ti slovenac itd. Jos samo da nas kupe i bice :plac: :plac: i mi ograniceni ko balkon valjda skontamo nesto :urnebes: :urnebes:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 avg 2016, 21:26

Hajde nemoj ni ti cijeli narod etiketirati zbog nekih lopova. To sto ima lopova u sloveniji ne znaci nista za trenera zelje isto ko sto ne znaci ni da je super pametan I obrazovan zato sto je takav sef od Moncija.

Nekad bas idete u krajnosti, ne moze se citati kolicina glupih i besmislenih argumenata.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 02 avg 2016, 21:32

admin je napisao/la:Hajde nemoj ni ti cijeli narod etiketirati zbog nekih lopova. To sto ima lopova u sloveniji ne znaci nista za trenera zelje isto ko sto ne znaci ni da je super pametan I obrazovan zato sto je takav sef od Moncija.

Nekad bas idete u krajnosti, ne moze se citati kolicina glupih i besmislenih argumenata.
Da, pisemo gluposti. Izvini. Slovenci su dosli ovdje zbog Zelje, da pomognu Zelji da bude veliki evropski klub. Njih pare ne zanimaju, jer samo ovdje mogu dovoditi truhle igrace. Halali.

Zubanovica svakako hoce da sklone.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MrkiMedo, Redfire16 i 45 gostiju.