Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

Feldmarschall
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Feldmarschall » 03 avg 2016, 11:12

Dante sigurno ostaje u Njemačkoj. Treba mu još godina da bi dobio državljanstvo i nema namjeru mijenjati sredinu.

Klupska politika Wolfsburga nikad nije imala nekog smisla. Često su izgledali poput kakve tržnice gdje bi po desetak igrača u jednom roku znalo stići i napustiti klub. Bez jasnog plana i strategije slagani su igrači prema dostupnosti, ne prema potreba i pad se morao desiti prije ili kasnije. Od Draxlera nisu dobili ono što su imali u De Bruyneu sezonu ranije, neki igrači su slabije povukli i rezultat je sezona bez Europe. Kad se na to doda nemaštovitost trenera u odnosu na položaj kluba u ligi dobije se trenutna situacija.

Bundesliga čini se kristalizira vrh lige. Bayern kao ultimativni prvak (nivo* polufinala LP - četiri najbolje ekipe), BVB kategorija ispod (nivo osmine ili četvrtfinala LP - top 15), Lever i Gladbach zaokružuju tu vrhušku (nivo grupne faze LP). Treba vidjeti šta će Schalke sa novom garniturom struke uraditi u narednom periodu, ali to je taj nivo Levera i Gladbacha koji mogu dosegnuti. Nekog značajnijeg napretka u narednom periodu ne može i neće biti.

Dominiraju Španci, Talijani imaju Juve (koji je sigurno nivo četvrtfinala LP - top 10 i težit će iskoraku), Englezi će sigurno napraviti iskorak sa novcem i imenima na klupi i to je to. Od ostalih tu je još PSG koji je nivo četvrtfinala i koji će pokušati napraviti dodatni iskorak.
* Sposobnost kluba da ima konstantu u europskom takmičenju i iz sezone u sezonu pretenduje i postiže očekivane rezultate. Primjera radi, RM, Barca i Bayern su nivo 1/2. Juve, Atleti i PSG su tu marginalno, ali je realno očekivati da dosegnu 1/4 itd.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 03 avg 2016, 11:19

FRANK RIBERY je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Liga je smeće izuzev Bayerna i to je surova realnosti.

Bundesliga postaje nešto kao portuglaska liga, poligon za razvoj igrača kojeg kupuju Englezi jer mogu. Englezi imaju takvu količinu novca da mogu brisati guzicu sa kraljicom i rade šta hoće.
Apsolutno si upravu, izuzev Bayern svi ostali su debeli prosjek, drugi klub u Bundesligi nije u stanju osvojiti EL, a ovdje neki pricaju o top klub.

Bundesliga je prije tri, cetiri godine imala sansu da preraste u konkurenta Premiershipu, kad su dva kluba igrala finale LP, od tog vremena Primera je pobjegla kvalitetom, Premiership novcem, a Serija A ce se kad tad dici.Prvi sam ja vise ocekivao od pojedinih klubova, jbg realnost je drugacija.
:facepalm: A sto je yayern postigao u zadnje 3.godine u ligi prvaka , cim dobiju Real ili Barcu a evo ove godine i Atletico odmah gace skinu i :guz: i zapocne tamburanje spanaca.
A sto se tice bundeslige , ponasaju se diktatorski cist monopol :rol:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 03 avg 2016, 11:22

jamesrodriguez je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Liga je smeće izuzev Bayerna i to je surova realnosti.

Bundesliga postaje nešto kao portuglaska liga, poligon za razvoj igrača kojeg kupuju Englezi jer mogu. Englezi imaju takvu količinu novca da mogu brisati guzicu sa kraljicom i rade šta hoće.
Apsolutno si upravu, izuzev Bayern svi ostali su debeli prosjek, drugi klub u Bundesligi nije u stanju osvojiti EL, a ovdje neki pricaju o top klub.

Bundesliga je prije tri, cetiri godine imala sansu da preraste u konkurenta Premiershipu, kad su dva kluba igrala finale LP, od tog vremena Primera je pobjegla kvalitetom, Premiership novcem, a Serija A ce se kad tad dici.Prvi sam ja vise ocekivao od pojedinih klubova, jbg realnost je drugacija.
:facepalm: A sto je yayern postigao u zadnje 3.godine u ligi prvaka , cim dobiju Real ili Barcu a ove godine i Atletico odmah gace skinu i :guz: i zapocne punjenje spanaca.
A sto se tice bundeslige , ponasaju se diktatorski cist monopol :rol:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 avg 2016, 11:26

Ma donekle je i očekivan ovakav scenario u Wolfsburgu, ostali bez Evrope, prodali De Bruynea i tako nagovjestili ostalim da mogu ići kad dođu dobre pare, bez nekih ambicija u pojačavanju sastava (ima tu dešavanja ali ništa konkretno njihovih ambicija - ako su ambicije prva četiri u BL i/ili prošlogodišni rezultat u LP), Draxlera (prelazio si kad su plaćali dobro a sad kmeči, slično kao i Gotze) su jedino i mogli privući na tu kartu da mu klub bude samo odskočna daska i to je to.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 03 avg 2016, 11:33

schickeria je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Dante u Nici... Wolfsburg treba gomilu igraca, a prelazni rok istice polahko. Sta ceka Allofs, niko pametan nece dovoditi pojacanja zadnji dan. Ocekuje se skori odlazak Dosta i Caligiurija. Za Rodrigueza i Gustava se jos uvijek nista ne zna.
Mislim da je tamo usljed wolkswagenove krize i klub wolfsburg u situaciji da mora maksimalno stegnit remen,evo citam da i draxler ultimativno trazi odlazak.
Toliko o stezanju remena.Ako se zna da u VW radi priblizno 600hiljada radnika racunica je jasna (VW ce isplatiti preko 2 milijarde eura bonusa).

http://www.klix.ba/auto/uprkos-aferi-di ... /160516040

Prelazni rok Wolfsburga nema nikakve veze sa aferom u VW vec sa cinjenicom da ne igraju evropska takicmicenja, pogotovo Ligu prvaka. Allofs se pokazao nesposobnim zadnje dvije sezone, prvo nije potrosio novac od Peridica i De Bruynea da dodatno ojaca ekipu, a drugo vec dvije godine ne moze i ne zna da dovede kvalitetnog napadaca. Uz sve to ostavio je limitiranog trenera na klupi, valjda trener nakon lose sezone u takvom klubu treba da dobije otkaz. Odlazak Draxlera ce biti samo potvrda da u ovoj ligi osima Bayena nema vrhunskog kluba, te da svi budu i prodju, nazalost.

NE mogu, a da se ne osvrnem na pricu o kvaliteti Borussije. Prosto je nevjerovatno da simpatizeri ovog kluba na forumu toliko pljuju i omalovazavaju trojicu ponajboljih igraca koji su napustili klub. Sad odjednom jedna od najbolji stopera na svijetu moze da veze kopacke Bartri koji je bio pet stoper u BArseloni, sad odjednom Gundoghan je smece i Rode je profesor za njega iako je bio 20ti igrac u rotaciji u BAyernu, sad dva najveca flopa u Bundesligi svih vremena pisaju po Mikiju, odjednom je Miki prosjecan igrac koji u Borussiji nista nije napravio. E pa drugari istina je sljedeca:

Hummels>Bartra ( tri klase je bolji igrac od ovog polufabrikata iz Barselone, valjda i cijena igraca dovoljno govori)
Miki > Mor, Dembele, Schurrle, Gotze ( bolji je od svakog od nabrojanih, svi ne mogu igrati nego samo jedan)
Gundoghan > Rode, Merino ( ovdje je pogotovo osjetna razlika u kvaliteti)

Borussija jeste prosirila kadar, ali na teren moze izaci samo 11 igraca, kvalitet prve postave je drasticno opao.
Niko ziv nije spomenuo da je Bartra bolji od Hummelsa to si debelo izmislio samo da bi svoju mastu prosirio,posto je poznato po tvojim postovima da sve sto ima veze sa Borussijom negiras omalovazavas ili jednostavno receno mrzis taj klub iz dna duse.
Od svih igraca koji su otisli ako malo pogledas postove drugih jedina je zal za Hummelsom jer je istog zaista tesko zamjeniti.
Miki i Gundo itekako zamjenjivi,Miki zadnju sezonu tek pokazao zasto je placen toliko koliko je placen,prethodne dvije samo nam je zivce kidao svima,svojim igrama i nemogucim promasajima.
Gundo zadnje dvije godine vise je bio u bolnici nego na stadionu kao gledalac,a kamo li da je igrao prema tome ne vidim kakav je tu hendikep zasto je otisao kada smo vec navikli da igramo bez njega.
Helem da ne duzim vise generalno popljuvao si igrace koji su dosli bez ikakvih valjanih argumenata,jednostavno te nose emocije mrznje prema ovome klubu pa tako i pises a kada bi barem malo objektivniji i potisnuo tu emociju koju imas shvatio bi da je Borussia napravila odlican posao.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 avg 2016, 13:21

samir1909 je napisao/la:
schickeria je napisao/la: Mislim da je tamo usljed wolkswagenove krize i klub wolfsburg u situaciji da mora maksimalno stegnit remen,evo citam da i draxler ultimativno trazi odlazak.
Toliko o stezanju remena.Ako se zna da u VW radi priblizno 600hiljada radnika racunica je jasna (VW ce isplatiti preko 2 milijarde eura bonusa).

http://www.klix.ba/auto/uprkos-aferi-di ... /160516040

Prelazni rok Wolfsburga nema nikakve veze sa aferom u VW vec sa cinjenicom da ne igraju evropska takicmicenja, pogotovo Ligu prvaka. Allofs se pokazao nesposobnim zadnje dvije sezone, prvo nije potrosio novac od Peridica i De Bruynea da dodatno ojaca ekipu, a drugo vec dvije godine ne moze i ne zna da dovede kvalitetnog napadaca. Uz sve to ostavio je limitiranog trenera na klupi, valjda trener nakon lose sezone u takvom klubu treba da dobije otkaz. Odlazak Draxlera ce biti samo potvrda da u ovoj ligi osima Bayena nema vrhunskog kluba, te da svi budu i prodju, nazalost.

NE mogu, a da se ne osvrnem na pricu o kvaliteti Borussije. Prosto je nevjerovatno da simpatizeri ovog kluba na forumu toliko pljuju i omalovazavaju trojicu ponajboljih igraca koji su napustili klub. Sad odjednom jedna od najbolji stopera na svijetu moze da veze kopacke Bartri koji je bio pet stoper u BArseloni, sad odjednom Gundoghan je smece i Rode je profesor za njega iako je bio 20ti igrac u rotaciji u BAyernu, sad dva najveca flopa u Bundesligi svih vremena pisaju po Mikiju, odjednom je Miki prosjecan igrac koji u Borussiji nista nije napravio. E pa drugari istina je sljedeca:

Hummels>Bartra ( tri klase je bolji igrac od ovog polufabrikata iz Barselone, valjda i cijena igraca dovoljno govori)
Miki > Mor, Dembele, Schurrle, Gotze ( bolji je od svakog od nabrojanih, svi ne mogu igrati nego samo jedan)
Gundoghan > Rode, Merino ( ovdje je pogotovo osjetna razlika u kvaliteti)

Borussija jeste prosirila kadar, ali na teren moze izaci samo 11 igraca, kvalitet prve postave je drasticno opao.
Niko ziv nije spomenuo da je Bartra bolji od Hummelsa to si debelo izmislio samo da bi svoju mastu prosirio,posto je poznato po tvojim postovima da sve sto ima veze sa Borussijom negiras omalovazavas ili jednostavno receno mrzis taj klub iz dna duse.
Od svih igraca koji su otisli ako malo pogledas postove drugih jedina je zal za Hummelsom jer je istog zaista tesko zamjeniti.
Miki i Gundo itekako zamjenjivi,Miki zadnju sezonu tek pokazao zasto je placen toliko koliko je placen,prethodne dvije samo nam je zivce kidao svima,svojim igrama i nemogucim promasajima.
Gundo zadnje dvije godine vise je bio u bolnici nego na stadionu kao gledalac,a kamo li da je igrao prema tome ne vidim kakav je tu hendikep zasto je otisao kada smo vec navikli da igramo bez njega.
Helem da ne duzim vise generalno popljuvao si igrace koji su dosli bez ikakvih valjanih argumenata,jednostavno te nose emocije mrznje prema ovome klubu pa tako i pises a kada bi barem malo objektivniji i potisnuo tu emociju koju imas shvatio bi da je Borussia napravila odlican posao.
Zasto bih ja mrzio Borussiju, uspjeh ili neuspjeh tog kluba nit mi donosi stetu, nit mi donosi profit. Pa ja sam jedini na ovom forumu tvrdio da ce Borussija potrositi 100+ mil na pojacanja. Realno sam sagledao situaciju, Borussija ima siri kadar nego prosle godine, ali i slabiju prvu postavu. Zar moras biti matematicar da bi sabrao 2 i 2. Ako je Hummels bolji od Bartre, Gundoghan od Rodea, a Miki u boljoj formi od Schurrlea i Gotzea, po kojoj logici vi imate jaci tim? Imati siri kadar ne znaci i imati jacu prvu postavu.

Sta je Neutral rekao pogresno. Borussija jeste prolazna stanica za vecinu igraca, vi ste u ocima Mikija, Gundoghana, Hummelsa, Gotzea, Kagawe, Sahina, Lewandovskog bili klub u kojem ce steci reputaciju na putu prema onim najbogatijim. Meni je drago sto Borussija nije stedila ove godine, vise puta sam kritikovao politiku isplacivanja dividendi, skromne prelazne rokove na racun kvalitete kluba. Pa nisam ja stavljao te smjesne klauzule u ugovore igraca nego vasa uprava.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 03 avg 2016, 14:26

To sam i ja tvrdio neki dan,bvb ima sirinu ali kvaliteta je manja tu nema dileme.
Ipak,njima je zadnjih godina sirina kadra i bila problem,pa ovi roster ipak daje nekakav siri izbor tuchelu.
Moram priznat da su trenutno na pozicijama stopera i napadaca siri u odnosu na nas koji bi trebali zagrabit u novcanik

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 03 avg 2016, 14:45

muamerc je napisao/la:
ledar je napisao/la:Shvaćam euforiju žutalja ali treba ipak malo spustit loptu. Prije svega Reus je rekonvalescent, propustio je pripreme i upitno je kad će bit potpuno uključen u momčad. Zatim, Götze i Schürrle nisu još onakvi kakve navijači hoće vidjet i njima tek predstoji mukotrpan povratak u top formu. A mlade pridošlice (Dembele, Mor, Merino) također trebaju vrijeme za prilagodbu na novu momčad i Tüchelove sisteme.
Sad se često koristi taj termin i ovdje bih ga iskoristio da objasnim šta mislim da fali ovoj ekipi Dortmunda, fale/falit će cojonesi. Imaju impresivan sastav, umjetnički dosta dobro naslikan, sastav koji će ružiti ove slabije i njihovog ranga ali kad dođu ekipe koje igraju žestoko i prljavo bojim se da će se izgubiti. Liverpool je pokazao to prošle godine, osim ovog gore da se završi tekma falilo im je i iskustva, sad još više jer nijedan ovaj novi nema ni blizu iskustvo kao Hummels i Gundogan. Osim toga Dortmund je najviše pojačao krilne pozicije da se dobije da oštrina i ubojitost u napadu ali nisu zato adekvatno pokrili dva još bitnija igrača, Hummelsa i Gundogana. Čast i Bartri i Rodeu ali oni nisu ni blizu nisu ovoj dvojici, čini mi se da primjećujem određeni debalans na terenu.

Drugi put ću pisati šta vidim da su mane Bayerna, da ne bude samo pljuvanje po Dortmundu. :)
kao prvo prva zamjena za gundogana nije rode nego castro koji će uz weigla biti broj 1 kod tuchela...kao drugo,oš mi molimte objasnit kako to gundogan ima više iskustva od jednog gotzea npr kad je ovaj igro u svim utakmicama gdje i gundo osim onog finala zbog navodne ozljede pred prelaska u bayern,nakon toga bio dio momčadi guardiola koja je dolazila 2 godine zaredom do polufinala lige prvaka i osvajala prvenstvo(u 1. sezoni je gotze imao dobru minutažu i pružao dobre igre) te je gundogan propustio svjetsko prvenstvo koje je gotze igrao i koje je sam završio protiv messia i kompanije.. ali po tebi gundogan ima više iskustva od gotze! okeeej :stop:

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 03 avg 2016, 15:04

Neutral je napisao/la:@Ousmane7

Nisam rekao da su ostali klubovi smeće, nego da kasne 10-15 godina za Bayernom po radu. Za svaki posao trebaš imati jak početni kapital. Bayern i BvB su slično počeli, BvB je imao možda u jednom trenutku i više novca (Amoroso transfer), da bi kasnije upali u veliku krizu iz koje su se jedva izvukli. Prati detaljno transfer politiku Bayerna u posljednjih 10-15 godina. Sve ciljani transferi bez mnogo rasipanja novca. Dok su Talijani davali 40-60 miliona za igrače, Bayern je mogao uzeti sebi igrača za 15-20 miliona. Transfer Makaaya preko 20 miliona bio je pravi boom, ono "rizik" što bi rekli, ali fantom se apsolutno isplatio i od tada Bayern raste iz godine u godinu.

BvB je mogao biti gdje i Bayern što se finansija tiče, to znaš ti, to znam ja, to zna svaki navijač i simpatizer Bundeslige koji je prati svih ovih godina. Logično da to znaju i u upravi BvB-a.

Ono što sam htio reći je da BvB radi ono što je Bayern radio prije 10-15 godina, s tim da su uveliko zakaznili jer su cijene igrača otišle u tri lijepe, tako da im odlaze igrače skoro pa džabe (30 miliona je danas kao 5-10 ranije).

Ja sam rekao da je Bundesliga poligon za razvoj drugih liga i timova. Ne vidim niti jednu rečenicu sa kojom to negiraš, čak i potvrđuješ sa "zaradili su". Pa da, tako godinama zarađuju Porto, Benfica i drugi :)
...aha onda su i arsenal liverpool tottenham i svi englezi osim citya i uniteda odskočne daske po tvom mišljenju ili? pa zar nije wenger silom morao prodati svog mezimca i komandanta fabregasa rodnoj barceloni kad je arsenal igrao jedan od najljepših nogometa na svijetu,zar nije liverpool prodao svoju glavnu zvijzedu torressa chelseu i suareza barci nakon prve sezone u 20 godina kad su bili u borbi za naslov do zadnjeg kola? i sterling u citty upsss...arsenalu se rugaju na račun odlazaka van persiea fabregasa itd imaju najveće tzv "izdajica u povijesti...pa o čemu ti pričaš ne shvaćaš da u svijetu postoji city psg real barca bayern i united koji mogu plaćat koliko žele i NITKO više,nema tu odkočna daska tv prava ovo ono,pa jedan leicester ima jako dobra prava sigurno negdje kao i bvb u njemačkoj i sad je osvjio ligu što je ogromna zarada i osigurao lp pa će mu opet otić svi osim vardia...njemci će ubrzo imat udvostručena tv prava o kakvom raspadu i zaostatku ti pričaš,a baš tim englezima će se dogoditi ono što si naveo s amorosom i bvbu što jest istina jer ako neglezi nastavi s ovakvim rezultatima po europi uz takvu potršnju čeka ih sudbina da će ih španjolci još više guziti ubuduće jer je atletico sve jači a iz njmeačke bvb enormno raste htijeli to neki priznati ili ne nebitno sad hummels ode bla bla slabiji ste,malo financije i azijske turneijice pogledajte kako se posluje u klubu itd

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 03 avg 2016, 15:05

Ne vidim potrebe za razjašnjavanje sa kravarima, pogotovo onima s manjkom određenih kapaciteta.

BVB je bio ovo ljeto u dosta nezahvalnoj poziciji jer su mu trojici bitnih igrača istjecali ugovori, a nitko od njih nije bio spreman produžiti. U takvoj situaciji klub je najprije izvukao fantastične novce od njihovih transfera (ilustracije radi neka pametnjakovići s ovog foruma pogledaju koliko je Buyern dobio za Kroosa), a onda ojačao momčad sa 8 (osam!) poprilično zanimljivih igrača. Jedan od njih je po mnogima najmaštovitiji njemački igrač zadnjih 30-ak godina i dijete kluba koji će, nakon što je izdao taj isti klub i potamnio svoju nogometnu zvijezdu sa lošijim sezonama u Mordoru, biti motiviran preko granice maksimuma (ako ima bar mrvu karaktera) da se iskupi i ponovno dokaže. Drugi je neizostavni njemački reprezentativac koji je najbolje partije u karijeri pružao upravo pod Tuchelom i kojemu će ciljevi Borussije biti puno veći motiv nego je to bilo mrtvilo Wolfsburga. Treći i četvrti su dva supertalenta koji su prepuni samopouzdanja i želje da postanu nove superzvijeze, a već su prošle sezone nagovijestili velike mogućnosti, jedan na većoj sceni, drugi na manjoj. Peti je čovjek koji je cijelu karijeru proveo u najjačem klubu današnjice i koji je iz nekog razloga ovo ljeto bio čak u kadru Španjolske na EP, ali koji dosad nije imao šansu da u kontinuitetu pokaže koliko uistinu vrijedi, pa je za vjerovati da je njegova želja za dokazivanjem enormna. Šesti je čovijek koji je uvršten u idealnu momčad nedavno završenog EP i koji će nam na svojoj poziciji sigurno donijeti jednu novu (bolju) dimenziju. Sedmi je navijač kluba i čovjek koji će također biti silno motiviran da se dokaže nakon neuspješne epizode u Mordoru. Osmi je dečko koji je svoj klub prošle sezone tegljio do ulaska u najjaču ligu na svijetu i koji s obzirom na uloženo može biti jedino veliki dobitak za klub, a potencijala da to bude svakako ima.

Kad se sve rezimira, jasno je da su dovođeni igrači željni dokazivanja i afirmacije na najvećoj sceni. Ako znamo da je Dortmund već skoro 10 godina idealno okružje baš za takve, logično je očekivati da će od ovih 8 biti itekakve koristi. Sve u svemu, mislim da je napravljen vrlo dobar posao, ali jasno da će jedino mjerilo kao i uvijek kada su pojačanja u pitanju biti TEREN.

P.S. Pošto nitko ne pravi nikakav uvodnik u sezonu, ako mi se dadne napravim uvod u svaki klub kao prije par godina. Ako netko ima želju možemo i raspodijeliti posao.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 03 avg 2016, 15:08

Ousmane7 je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
ledar je napisao/la:Shvaćam euforiju žutalja ali treba ipak malo spustit loptu. Prije svega Reus je rekonvalescent, propustio je pripreme i upitno je kad će bit potpuno uključen u momčad. Zatim, Götze i Schürrle nisu još onakvi kakve navijači hoće vidjet i njima tek predstoji mukotrpan povratak u top formu. A mlade pridošlice (Dembele, Mor, Merino) također trebaju vrijeme za prilagodbu na novu momčad i Tüchelove sisteme.
Sad se često koristi taj termin i ovdje bih ga iskoristio da objasnim šta mislim da fali ovoj ekipi Dortmunda, fale/falit će cojonesi. Imaju impresivan sastav, umjetnički dosta dobro naslikan, sastav koji će ružiti ove slabije i njihovog ranga ali kad dođu ekipe koje igraju žestoko i prljavo bojim se da će se izgubiti. Liverpool je pokazao to prošle godine, osim ovog gore da se završi tekma falilo im je i iskustva, sad još više jer nijedan ovaj novi nema ni blizu iskustvo kao Hummels i Gundogan. Osim toga Dortmund je najviše pojačao krilne pozicije da se dobije da oštrina i ubojitost u napadu ali nisu zato adekvatno pokrili dva još bitnija igrača, Hummelsa i Gundogana. Čast i Bartri i Rodeu ali oni nisu ni blizu nisu ovoj dvojici, čini mi se da primjećujem određeni debalans na terenu.

Drugi put ću pisati šta vidim da su mane Bayerna, da ne bude samo pljuvanje po Dortmundu. :)
kao prvo prva zamjena za gundogana nije rode nego castro koji će uz weigla biti broj 1 kod tuchela...kao drugo,oš mi molimte objasnit kako to gundogan ima više iskustva od jednog gotzea npr kad je ovaj igro u svim utakmicama gdje i gundo osim onog finala zbog navodne ozljede pred prelaska u bayern,nakon toga bio dio momčadi guardiola koja je dolazila 2 godine zaredom do polufinala lige prvaka i osvajala prvenstvo(u 1. sezoni je gotze imao dobru minutažu i pružao dobre igre) te je gundogan propustio svjetsko prvenstvo koje je gotze igrao i koje je sam završio protiv messia i kompanije.. ali po tebi gundogan ima više iskustva od gotze! okeeej :stop:
Ne igraju uopce istu poziciju pa ih se ne moze niti usporedjivati .Vama ce faliti najvise hummels jer ste njegovim odlaskom izgubili igraca koji ima otvarajuci pass iz zadnje linije i tu je vjerovatno najbolji na svijetu ,i nasljednik beckenbauera i zato smo ga i doveli.

Schurle i gotze sigurno u top formi mogu nadoknaditi mihitariana ,dapace,ali oba dvojica su vec duze vrijeme van forme i pitanje hoce li vise vratiti stari sjaj ,pogotovo schurle za kojeg mislim da je izgubio moc jedan na jedan a takav igrac je neophodan u tuchelovom sistemu.
Gundogan je igrac dinamike,prava osmica koja moze podjednako igrati defenzivno i ofenzivno i ima dobra odigravanja,ali slazem se s tobom,vi ste vec navikli igrat bez njega i castro ga moze zamjeniti iako je nesto slabiji igrac

Kazem,obrana bi vam mogla biti veliki problem,iako imate gintera koji je top potencijal i tuchel bi trebao prestati praviti prosjecnog beka od vrhunskog stopera

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 03 avg 2016, 15:14

Bender i Bartra će otvarati iz zadnje linije. Niko ne može nadoknaditi Hummelsa, ali Tuchel je još u maju najavio da to neće ni pokušavati. Isto tako za Mikija i Gundu će se tražiti nova sistemska rješenja. Da će nedostajati, jasno da hoće, ali sad Tuchel ima široku lepezu rješenja i na njemu je da nađe pravi balans. Ako uspiju igrati fudbal kao prošle sezone neće biti apsolutno nikakve sumnje da se radi o top, top treneru spremnom za najveće uloge u igri.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 avg 2016, 15:18

Ne moze me niko ubjediti da su Rode i Castro adekvatna zamjena Gundoganu i da je Bartra ili vec ko zamjena Hummelsu ili da su Schurle ili Gotze zamjena Mikiju a ne igraju na istim pozicijama. Igrac na terenu se mjenja jedan za jedan a ne za dva kako se zeli predstaviti. Borusija je dobila na sirini i eksplozivnosti ali nikako nq kvakiteti i iskustvu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 avg 2016, 15:25

muamerc je napisao/la:Ne moze me niko ubjediti da su Rode i Castro adekvatna zamjena Gundoganu
Kad zaboravis na 2013.-u onda ces shvatiti zasto je Castro=Gundogan...cak i da je ostao pitanje je da li bi se vratio u prvih 11 s obzirom da opet propusta pocetak sezone.
Rode nema veze sa odlaskom Gundogana...
muamerc je napisao/la: Igrac na terenu se mjenja jedan za jedan a ne za dva kako se zeli predstaviti. Borusija je dobila na sirini i eksplozivnosti ali nikako nq kvakiteti i iskustvu.
Vazno je sta trener zeli...nije neophodno da je zamjena kopija prethodnika.Aubameyang i Lewa su potpuno 2 razlicita igraca pa su opet obojica briljirala u napadu BvB-a...

Jedini igrac koji ce BvB-u faliti je Hummels,i to cete i vidjeti kad krenu utakmice...
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 03 avg 2016, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 avg 2016, 15:30

Zato sam i rekao da su kvalitet i iskustvo i kontrolu zamjenili sa sorinom, tempom i eksplozivnoscu, ocigledno je da TT zeli nesto novo a sto se tice uopedbe igraca jedan na jedan jasno je da je veci bio odliv kvalitete nego priliv.

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 03 avg 2016, 15:38

jel ovdje iko gledao castra prošlu sezonu,pa lik je bio bolji nego gundogan...ja neznam jel i pričamo o istom igraču

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 avg 2016, 15:56

Gunogan generalno vise skace uvis od Castra i sqmo zato sto nije imao motiva, sto je imao povreda i sto je bio recimo zapostavlnjen ispalo je da je Castro bolji, ali ni u snu. Vidjet ces kad se resetuje i kad ga Pep sredi ima da se stidis sa takvim izjavqma.

Ousmane7
Kontakt:

Post Postao/la Ousmane7 » 03 avg 2016, 16:03

muamerc je napisao/la:Gunogan generalno vise skace uvis od Castra i samo zato sto nije imao motiva, sto je imao povreda i sto je bio recimo zapostavlnjen ispalo je da je Castro bolji, ali ni u snu. Vidjet ces kad se resetuje i kad ga Pep sredi ima da se stidis sa takvim izjavqma.
ti se stidi što pričaš o castru ko o najvećoj panjini igral koji je gdjegod igrao bio vrhunski a nikad nije upadao kao zvijezda u oči...ko 1. gdje sam ja rekao da gundongan kad je zdrav nije bolji igrač,rekao sam PROŠLE SEZONE šta izvrčeš stalno moje riječi ali prošle sezone oept kao ni po običaju nije bio zdrav i onda al ti više ne vrijedi jedan castro nijansu lošiji igrač koji isto može sve uraditi na terenu i zdrav nego gundogan koji traži puste miljone a bit će svako malo ozlijeđen možda tebi ne al ok idemo dalje
...koristio si riješ ZAPOSTAVLJEN hahahaha kako igrač kojeg traži pola europe i koji je svjetska klasa može biti zapostavljen hoćeš reći da je klub nešto uradio protiv njegova razvoja,da nije bilo nas gundogan bi možda sad lagano završavao karijeru gladilo ga se i više nego što je trebalo ,još kažeš da nije imao motiva,a imao je sav motiv svijeta pa izgubio je mijesto u reprezentaciji izgubio je formu i čak mijesto u borussiji neko vrijeme i izgubio je na tržišnoj vrijednosti i na interesu ostalih velikih klubova kao city i očito ga je vratio jer je pepov miljenik i tip igrača kojeg on obožava znamo to svi po thiagu alcantari busquetsu iz barce itd...stv si se dobro obrukao s epitetima

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 avg 2016, 16:06

Rest in piece Wolfsburg :thumbup:

Klub koji je pravi primjeri sa kojim pokazuje i dokazuje da nije svaki Nijemac sposoban.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 avg 2016, 16:12

@odembele, Zato sto si rekao prosle godine i htio si da spinujes kako odlazak Gundgana niste nece znaciti jer ima fcking Castro (koji je eto odigrqo bolje). Mozes cekati Gundogana i pet sezona, nebitno, sa njim se ide u finala a sa Castrom ides u...

Da, zapostavljen, mozda je gruba rijec, bolje je reci da vise nije bio u ozbiljnim planovima.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.