Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la admin » 06 avg 2016, 09:14

Virtu4l je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Od cega je klub zaradio 60.000 KM? Mislim kome je prodao dvije utakmice za 60.000?
Saopštenje kluba iz 2014. godine,
Kao rezultat napred navedenog, tokom ovog sastanka (a naročito nakon što nam je predočen prijedlog za komercijalizaciju povećanog broja utakmica), predstavnici našeg kluba su jasno istakli da je ovo neprihvatljivo za naš klub i to prije svega jer:

a) prema našem iskustvu, tv prenos umanjuje broj gledalaca na utakmici;

b) nam preostaju samo dvije utakmice čija prava na prenos možemo prodati drugim TV kućama (u prošloj sezoni, po ovom osnovu naš klub je zaradio približno 60.000 KM) i

c) su dodatne obaveze po Sponzorskom ugovoru (npr. broj banera BH Telecoma, objavljivanje znaka BH Telecom-a na našem dresu i pres panou, itd.) u nesrazmjeru sa našom trenutnom ponudom prema postojećim marketinškim partnerima.
Virtual, mislim da pogresno tumacis saopstenje. Stoji da su po osnovu TV prava zaradili priblizno 60.000km, tj tih 56.000 iz ugovora sa bht, a ne da su od dvije preostale utakmice uzeli 60.000.

Mozda grijesim, ali realno.. Tekma s vitezom 30.000?? Ko je to uopste platio i prenosio? S mrtvim bojkotovanim čelikom jos 30.000?? Realno?

Podsjeti me za 7 dana da ti dodatno argumentujem koliko je samo smijesna ideja da bi neko platio 30.000km za tekmu s vitezom, ja ti garantujem da je to bilo uspjeh besplatno ugurati u TV shemu TV vogosca u direktnom prenosu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 avg 2016, 09:53

Moguce je i to, ali imamo vas da nam to odgonetnete. Slozices se sa mnom da bi Zeljo mnogo bolje prosao da raspolaze svojim pravima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 avg 2016, 09:57

Red Bull sam spomenuo cisto ironicno jer mi nisu jasni ovi koji se bune. Tesko je za ocekivati bolji ugovor od ovog, a nije ni vrijeme ni nacin da se buni protiv ovakvog ugovora.
Nad tobom sunce najljepše sja

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 avg 2016, 10:06

mislim da cu ti odgonetnuti za jedno 7 dana.

Ja bih se s tobom slozio da to zvuci dobro u teoriji.

Ali u praksi kad vidim da zeljo nije prodao sve kup utakmice (koje bht nije poklopio), da godinama nije prodao mjesto na dresu (koje bi prema teoriji trebalo biti vrlo vrijedno), da nema neke ozbiljne sponzore na bannerima uz teren (mogli bi se led displeji instalirati ako je to prostor iz kojeg se moze izbijati po vise od 30.000km po tekmi - jel ko plati tekmu, treba na njoj od reklama jos dodatno zaraditi)... Kad vidim da je to kompenzirano za janjetinu u Zdravoj Vodi... E onda nekako ne mogu da se slozim.

Najlakse je pricati 'mi bi mogli bolje'... Ja jednostavno ne vidim tu prodajnu snagu Zelje ili ostalih klubova u PL.

Moje misljenje je da bi trebali biti sretni s ovim sto imaju, a prodavati sve ono sto je preostalo. Pa kad to sve prodaju, onda ima smisla pricati o daljim koracima.

Druga stvar je sto ni Real Madrid ne raspolaze svojim pravima, pa ne kontam ni sto bi Zeljo. Zaboravljate da Zeljo nije sam na svijetu, da igra unutar lige na ciji brend ne polaze prava, da se tekme gledaju jer su ligaske, a ne samo jer igra Zeljo... Prijateljske tekme imas pred sezonu, kupili mi 3 za 500km, niko drugi nije feninga htio dati. Bio cist gubitak, naredne 3 ne bih kupio za 50km.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 avg 2016, 10:08

Da, to je bolna istina i treba biti prioritet u odnosu na ova ludovanja sa tv pravima.
Voli te tvoje Sarajevo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 avg 2016, 10:30

Kad te tekme idu tako po 30.000, evo ideja vasoj upravi... Na polusezoni kad se plasirate u ligu za prvaka dogovorite tri prijateljske sa ovima iz lige za opstanak, klepite 90.000 i namirite fino sve gubitke izazvane nepravednim ugovorom ;)

Cudi me bas da su ovu sa Metallegheom propustili monetizirat, moglo se bar 20.000 uzet... Nego ovi iz jajca stave tekmu na YouTube za dzabaka, 1000 pregleda.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 avg 2016, 10:35

admin je napisao/la:Cudi me bas da su ovu sa Metallegheom propustili monetizirat, moglo se bar 20.000 uzet... Nego ovi iz jajca stave tekmu na YouTube za dzabaka, 1000 pregleda.
Ili da najave stream pa onda izrade, ima i ta varijanta.
Voli te tvoje Sarajevo.

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 06 avg 2016, 10:43

sergejevic je napisao/la:Pa zato se i desava da te neki levat s Malte izbaci, ili da ti Beitar,budu gotovo neprelazni u Evropi.
Malo offtopica

Beitar je na korak od grupne faze LE sve je protivnike s lakocom prolazio sto nije bio slucaj sa nama jer smo ih do neopravdanog penala drzali u saci i dijelio nas je samo jedan go tako da nije neki levatski klub iako mu ime nije najzvucnije.

Ako nista mala utjeha za nas :D
samo Sloboda

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 06 avg 2016, 10:52

Slabo ovo pokazivanje misica Zeljeznicara, ispuhase preko noci. :lol:

Ubleha1895
Kontakt:

Post Postao/la Ubleha1895 » 06 avg 2016, 10:53

Jeste odnijeli Salemu zaporaka pitari da vas danas pogura?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 avg 2016, 10:59

Lakoste je napisao/la:Slabo ovo pokazivanje misica Zeljeznicara, ispuhase preko noci. :lol:
http://www.nfsbih.ba/bih/vijest.php?id=11931

Saopštenje skoro u ponoć :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 06 avg 2016, 11:03

Dobili smo jedno 150 KM vise po utakmici. Sad je cilj lobotomasima predstaviti 150 KM kao nasu najvecu pobjedu u zadnje tri godine. Nece im biti tesko uzimemo li u obzir da su ih uvjerili da su Hervasa i porodicu napali kerovi i da je platio obestecenje prije odlaska.

Ubleha1895
Kontakt:

Post Postao/la Ubleha1895 » 06 avg 2016, 11:03

niko te ne benda na temi fk zeljeznicar pa sad došao i ovdje

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 avg 2016, 11:04

Ovo meni izgleda kao preispitajte ili cemo vas klepit..

High

Post Postao/la High » 06 avg 2016, 11:06

Ovo je rigidna prijetnja plavo-bijeloj filozofiji i načinu življenja.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 06 avg 2016, 11:06

samoplavi je napisao/la:Dobili smo jedno 150 KM vise po utakmici. Sad je cilj lobotomasima predstaviti 150 KM kao nasu najvecu pobjedu u zadnje tri godine. Nece im biti tesko uzimemo li u obzir da su ih uvjerili da su Hervasa i porodicu napali kerovi i da je platio obestecenje prije odlaska.
Naša najveća pobjeda je što smo vas parazite iz kluba otjerali. Nama ne treba ništa više od toga. ;) ;)

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 06 avg 2016, 11:21

U ponedjeljak 8. avgusta u 13 sati, dogovoren je sastanak odgovornih osoba Kluba, Saveza i BH Telecoma, sa jasno definisanim dnevnim redom gdje će se diskutovati o svim otvorenim pitanjima i pokušati sistemski riješiti problem.
trebali bi se i ostali klubovi ukljucit u ovo, nije samo zeljeznicaru u interesu, puno klubova gubi pare na ovome, sarajevo, sloboda, zrinjski....
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 06 avg 2016, 11:24

irfo je napisao/la:
U ponedjeljak 8. avgusta u 13 sati, dogovoren je sastanak odgovornih osoba Kluba, Saveza i BH Telecoma, sa jasno definisanim dnevnim redom gdje će se diskutovati o svim otvorenim pitanjima i pokušati sistemski riješiti problem.
trebali bi se i ostali klubovi ukljucit u ovo, nije samo zeljeznicaru u interesu, puno klubova gubi pare na ovome, sarajevo, sloboda, zrinjski....
Sada bi trebalo stati uz Zeljeznicar i izboriti se za bolja prava i uslove,ali nazalost kao i uvjek "sta me briga sto komsiji gori garaza a metar od moje kuce" :roll:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 06 avg 2016, 11:32

Nedostaju pare od nastupa u Europi ove godine i tv prava koje donose te tekme, pa hajmo dizati pobunu koja nije samo Zelji u interesu nego svima :clap: Imali ste vremena razmisljati o ovakvim stvarima prije sezone, davati primjedbe,sugestije, a ne u 3 kolu 24h prije meca praviti diverziju. S neba pa u rebra.

Joj filozofi da vas ne znamo pa hajd....
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Ubleha1895
Kontakt:

Post Postao/la Ubleha1895 » 06 avg 2016, 11:33

nama su predviđali krah ako ne uđemo u europu, da će svi igrači otići, lendrić i stevanović među prvim, a koliko vidim još su tu, a čak i bolja ekipa nego prošle godine

kozoyebi

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.